icon

Diskriminácia veľkých detí, čo sa týka finančnej podpory od štátu

23. júl 2021

Tak som sa minule zamyslela, preco sa podporuju tehotne zeny a prvaci a mladsi skolsky vek? Tehotna ma prispevky, ok. Doteraz prezili tehotne aj bez toho. Zena ide do prace po rodicovskej, a prvaci dostanu prispevok. Preco? Ved ta zena uz pracuje a na deti su dvaja rodicia. Preco nedostane prispevok aj stredoskolak-prvak? Ten nepotrebuje pomocky, ci si ma ist uz na pomocky zarobit? Ved pomocky pre prvaka stredoskolaka su drahsie. Kopa stredoskolakov potrebuje notebooky atd. Rekreacny prispevok sa preplaca len pre deti navstevujuce zakladnu skolu ak idu do tabora. Stredoskolak je uz velky, tomu na tabor nemozu prispiet? Ten na tabor nemoze ist? Ved su aj take teenagerske. To len mne sa zda nespravodlive? Ved rodicia stredoskolakov vedia, ze cim starsie dieta, tym viac vydavkov.

prispiet?

zuziiiii
23. júl 2021
lienka.7
23. júl 2021

@zuziiiii nie, nemusia. Oni dostanu 200€. Zena co robila 215€ ci kolko (min.). V inej diskusii bola tabulka ze ako je vypocet.. tusim do 1400€ mas tu najnizsiu stale.
To mne zase nepride fer, ja ked som bola studentka, dobrovolne som si platila aspon min.do SP presne preto, keby som nahodou otehotnela, nech mam aspon na nieco narok.
Oni nemusia zaplatit ani cent. Myslim, ze treba trosku vychovavat aj k zodpovednosti...

natalienka12
23. júl 2021

@zuziiiii Citas, co pise? 😂😂😂😂

larazivago
23. júl 2021

@veronice tak ako nemusí mať stredoškolák značkové oblečenie (vás komentár), tak tehotna nemusí mať zaplateného pôrodnika.. Pozeráte sa na to len jednej-Vašej-strany.

kkovacovak
23. júl 2021

Naozaj sa tu ideme baviť o spravodlivosti v sociálnych dávkach? Niektorí skrátka majú viac a niektorí menej. Mohli by sme sa začať baviť aj o iných etnikách a o tom aké výhody majú ale to by bola zase komplikovanejšia debata. Veď aj ten vysokoškolák dostal príspevok keď bol prvák na ZŠ tak aká diskriminácia. Ja neviem ale ja si deti nerobím kvôli príspevkom a mala by som ich aj keby žiadne € nedostanem. Urobíte si dieťa z vlastnej vôle, nikto vás k tomu nenútil tak prečo to má teraz niekto investovať. Za mňa by mali zrušiť všetky príspevky. Keď na to nemám tak si dieťa nerobím.

zuziiiii
23. júl 2021

@natalienka12 hej čítam som v prdeli

sticker
natalienka12
23. júl 2021

@lienka.7 Myslis novu davku tehotenske? 👏😂😂😂 ty v tom mas riadny gulas a pises o rodicovskom prispevku, nie o tehotenskom.

lienka.7
23. júl 2021

@natalienka12 gulas mas v tom tak akurat ty moja mila 🤣🤣🤣🤣
Na davku tehotenske maju narok aj studentky. Ak to nevies nastuduj si zakon a potom sa tu chceci, ok??? 🤣🤣🤣

lienka.7
23. júl 2021

@zuziiiii odporucam nastudovat si zakon... gulas mozes varit potom 😉😉😉

natalienka12
Odpoveď bola odstránená
zuziiiii
23. júl 2021

@natalienka12 no vidíš ja som už riadne vymetena z toho tehotenskeho

sticker
natalienka12
23. júl 2021

@lienka.7 Zlatinko a aky zakon si to mame nastudovat? 😂😂😂😂😂

zuziiiii
23. júl 2021

@natalienka12 že pani z Marsu

sticker
natalienka12
23. júl 2021

@zuziiiii Pockame, kym nam teta da cislo zakona a paragraf, potom nastudujeme 😜😜😜

zuziiiii
23. júl 2021

@natalienka12 okí deti mi už spia tak môžem študovať

natalienka12
23. júl 2021

@zuziiiii no len to cislo zakona nemame 😂😂😂 teta asi hlada v almanachu

natalienka12
23. júl 2021

@lucka_ke prosim vysvetlis tete z marsu podmienky naroku na tehotenske?

zuziiiii
23. júl 2021

@natalienka12 preeeestan už s tým Marsom lebo cikaaam

sticker
natalienka12
23. júl 2021

@zuziiiii Jaaaj, tak panicka z Venuse to bude. 😂 Tam maju asi taky zakon.

lienka.7
23. júl 2021

@zuziiiii
@natalienka12
Pre mudrlantky z venuse 🤣🤣🤣
Mne nikto nemusi nic vysvetlovat, kedze s tym robim 👍👍👍

zuziiiii
23. júl 2021
lienka.7
23. júl 2021

@natalienka12 staci pouzit uja googla, to vas na venusi neucili? 🤣🤣🤣
Pripad si napis aj dopyt do SP. Jaaaaj 🕊🕊🕊

natalienka12
23. júl 2021

@lienka.7 Tehotenske stipendium???

natalienka12
23. júl 2021

@lienka.7 My hovorime o tehotenskom ako davke socialneho poistenia! Nie o stipendiu. Ty si riadne prepnuta.

natalienka12
23. júl 2021

@zuziiiii pomooooooc

sticker
zuziiiii
23. júl 2021

@lienka.7 áno ale tehotenske a tehotenské štipendium sú dve rozdielne veci.
Ja som hovorila respektíve písala o tom ze som zamestnaná 7rokov nepretržite a žiaľ nedostala som tehotenské lebo ma minul zákon...... To je to tehotenské kde je podmienkou byť zamestnana

natalienka12
23. júl 2021
zuziiiii
23. júl 2021

@lienka.7 my sme rozprávali o TEHOTENSKOM nie o teh.stipendiu

natalienka12
23. júl 2021

@zuziiiii to je ina brzda toto, ze stipendium 😂😂😂

littlebubble
23. júl 2021

@sara07 Je to smutne, ale je to vacsinou tak.