Diskriminácia veľkých detí, čo sa týka finančnej podpory od štátu
Tak som sa minule zamyslela, preco sa podporuju tehotne zeny a prvaci a mladsi skolsky vek? Tehotna ma prispevky, ok. Doteraz prezili tehotne aj bez toho. Zena ide do prace po rodicovskej, a prvaci dostanu prispevok. Preco? Ved ta zena uz pracuje a na deti su dvaja rodicia. Preco nedostane prispevok aj stredoskolak-prvak? Ten nepotrebuje pomocky, ci si ma ist uz na pomocky zarobit? Ved pomocky pre prvaka stredoskolaka su drahsie. Kopa stredoskolakov potrebuje notebooky atd. Rekreacny prispevok sa preplaca len pre deti navstevujuce zakladnu skolu ak idu do tabora. Stredoskolak je uz velky, tomu na tabor nemozu prispiet? Ten na tabor nemoze ist? Ved su aj take teenagerske. To len mne sa zda nespravodlive? Ved rodicia stredoskolakov vedia, ze cim starsie dieta, tym viac vydavkov.
prispiet?
Ja mam velmi dobry prehlad co kolko stoji.Aj dnes viem, ze kolko stoja pomocky atd pretoze mam mladsieho surodenca.Som nazoru, ze ziadne prispevky netreba.Ludom treba stabilnu pracu a minimalny plat taky aby rodina vedela slusne zit.500€ je akurat tak vysmech aj 1000cka pre celu rodinu.A to nepisem len o poziciach ktore si slabo platene.Sukromnik si kludne da minimalku aj tam kde je potrebna VS.
Tu sa deje to, ze ak sa zvysi minimalka tak sa zvysia aj ostatne veci.Takze logiku to nema ziadnu.
A ak sa toto nezmeni tak som za to aby kazda rodina dostala na rovnako ak ti ludia odvadzali/odvadzaju dane.
@littlebubble uplne s tebou suhlasim.
si obycajna primitivna a nevzdelana osoba. Aby ta zlc v tebe neexplodovala.
Ja uplne chapem, ze preco ta to trapi.Preco to trapi ine matky.
Clovek nieco zarobi a jeho peniaze idu Boh vie, ze kde.Dochodok mozno zrusia kym zostarneme.
Stat chce aby sa rodilo aby mal kto pracovat, ale robi vsetko preto aby sa zeny rozhodli inak.
Tak ked uz ani tie socialne istoty nemame a na vyplatnej paske svieti ohromne cislo ktore sa k nam ani nedostane tak nech nam aspon hodia nejake tie prispevky.
Su hlupi :D.Uplne by stacili tie istoty a slusny, zakladny plat.Nemusi to byt nic extra, ale pokryt zakladne veci by mal.
@leuchtturm uz skonci s tymi nadavkami, takto sa tu prezentovat urcite nechces. Je to tvoja vizitka. Dnes mas asi pms, vidim ta nepekne reagovat vo viacerych temach. Vycitas mne, co robis sama🥴
@littlebubble ono je to vsetko kontraproduktivne. Aj ten stredoskolak, ked si ma zarabat na skolske pomocky a vidi, ake je to vsetko tazke a drahe, do rodenia deti sa raz hrnut veru nebude.
No ty si dobre mimo, dúfam že ťa už neroztrhlo a máš čo robiť okrem spehovania toho kto čo kedy písal na MK, snáď ta dnes nerozdrapí a budeš zajtra riešiť dôležitejšie problémy, ktoré sa ta už budú akoze aj týkať
chod uz radsej spat. Alebo ked nemozes spat, radsej si otvor učebnicu obcianskej nauky 😉
Daj si lexaurinu
@chrumka120
@leuchtturm och vy ste take dobre duse, aj starost o mna mate.

@chrumka120 lexaurin neberiem, ale ty si pokojne daj aj za mna.
No vidíš že to ide, nemusíš cely den striehnuť na modré koňa a byt pred nervovým zrutenim a to som tebe poradila aby si sa skludnila, takéto nervy ti isto neprospievajú
@chrumka120 to preco takto este zabrdas? Som to ukoncila v mieri, daj si uz pohov a nevypisuj taketo traposiny ako 5rocnemu decku, ok?
No, každopádne asi by bolo úplne super porušiť kopec neopodstatnenych dávok. To by ti zasa začala skákať ta skupina ľudí, že prečo oni nie. Ale neviem, či si si neprečítal, že som písala, že v iných krajinách naojinach naopak akurát rušia príspevok na školu. Áno každá rodina je iná, ale tie deti si robí rodina sama a nie na to, aby dostávala príspevky. Skus toto pochopiť. Ty si už dostala príspevok na prvaka, tak je to fajn. Teš sa, máš dosť peňazí, tak opäť fajn. Za 100 PC nekúpiš, tak ja vlastne neviem o co ide. Znova sa pýtam o co ti v tejto téme ide? Lebo potom by sa mohlo začať ozývať dôchodcovia, prečo oni nedostávajú ja neviem príspevok na stravu v slušnej vyske. Myslím, že každý vieme aké sú dôchodky a to pre ľudí, ktorí ti makali na dávky pre tvoje deti. Myslím, že rovnako všetci vieme, aké vysoké sú tie dôchodky. Na Slovensku by mali porušiť všetky neopodstatnené dávky a zjavne aj opodstatnené, lebo sa závidí tak, že to človek naozaj inde nevidí. Ja by som keď tak zavudela dobre platenú prácu a tak, nie, že či 100 eur sa dostáva do 15 rokov, či je to jednorazovo.... Ci co vlastne.
Pozri čítala som ešte raz co si písala, a jednej strane rozumiem co ta vytáča, ale tvoj prejav je neuveriteľne podráždený. Môj názor je, že príspevky a dávky by mali dostávať ľudia, čo nemajú a priamo na veci, čiže nie peniaze, poukazy a neviem co, ale zaplatené, ja neviem rodina s nízkym príjmom, zaplatené účty elektrina, samozrejme o podstatne nízkym, nie, že si 10 rokov na dávkach. Píšeš, že ste nemali na kvalitný notebook. Ale notebook malo tvoje ako píšeš decko. Tak je fajn a ja fakt nepoznám školu, kde decká vlacia notebook donskoly každý den. A dofrasa každý deň tvoje dieťa zaberie 4 hodiny cestovaním,to je fakt o drzku. To by ma viac skrelo ako príspevok 100 eur.
Inak to tvoje snorenie po koňovi a následne poznámky k iným sú fakt primitívne a trápne, keďže ty sama vystupujes a skaces anonymne. Myslím, že je každému jasné, že to tvoje podráždenie súvisí s tým, že máte menej peniažkov, čo mi je ľúto, ale pri stredoškolákoch a vysokoškolákoch, teda odrastenych deťoch sa naozaj dá makať na slušný život. A neviem pochopiť, čo robí matka už skoro odrastenych deti na koňovi, ale tak každý trávi svoj voľný čas ako vie. Ale dokelu teba to normálne vytáča. 😂
@maciatkolulu to je fakt trapne, ze co robi matka odrastenych deti na konovi. Ked tu napise chlap, tak ho zhejtuju, ked napise zena bez deti, tak ju zhejtuju. Uz su na konovi neziaduce aj matky s velkymi detmi? O super teda, tak mozme zmenit temu na zazitky o skolkach, chodila som aj kedysi do skolky a nosila dva vrkoce. Nejaky zazitok ti napisem? 🙄
No a opäť krasn y príklad toho, že nie si celkom ok. Ja mam dve dospelé a keď odrastali a nemala som ešte malého, tak ani nenapadlo prísť na toto fórum. Ale to je v poriadku, naozaj, každý trávi svoj voľný čas ako vie. Niekoho série, že nie sú príspevky a iný maka, aby si zabezpečil svoje deti. A ani nerozmýšľal, či Anča od vedľa berie niečo, či nie.
@maciatkolulu preco mna ma zaujimat, kedy si sa rozhodla ty prist na toto forum? Ja nie som ok podla teba? A co? Ty nie si ok aj s tvojimi kamoskami podla mna.
Zeny ktore chceli, pochopili, aj pochopili, mozes si to znova precitat, citat vies. Ty s tvojimi kamoskami ste klasicky prisli hejtovat, ste sa vyjasili ako v kazdej teme. Mozte byt so sebou spokojne a mozte si najst inu obet v inej teme. Zelam uspesne hladanie.
Prosím ta prečo píšeš anonymne? Keď si taka smela, je to smiešne, anonymne si ústa otvára a dosť úboho. Píšeš ako podráždená osôbka. Co si myslím, že je každému jasné, že nemáte peňazí nazvyš, lebo ti co majú, sa nad 100 eur príspevkom pre prvaka naozaj nepozastavuju. Takže sú prázdniny, treba mladých naháňať makať a bude viac peniažkov. Mladí si môžu kofcu kupovať zo svojho a ty môžeš šetriť na ľahší notebook. Ale fakt je hrôza a ľutujem tvoje deti, že 4 hodiny denne cestujú do a zo skoly
@maciatkolulu moje deti neries, 100x som pisala, ze uz sa ich to netyka. Jedno je vysokoskolak a druhe konci a dochadzanie sa vyriesilo a posledny rok bolo aj tak na distancnom. Tak isto ich brigady neries, maju to vyriesene, aj to som tu uz pisala. Mne vypisujes, ze tu visim cely den a ty tu robis co, ked mi vkuse vypisujes? A anonymna diskusia je moznost, tak som ju vyuzila a tebe to vysvetlovat nebudem.
Jejda kľud, 😂😂😂. Keď si otváras hubu doslova ako vrana na syr anonymne na druhých a riešiš co kde napísali, tak šup sem, nech mrkneme, čo rieši ty, ci? 😂👍Jaj dievča. Všetko dobre a veľa dávok v živote. Ja sa skôr modlím, aby som nikdy nebola na žiadne odkázaná. Inak človek rozumie, teda by rozumel, čo chceš povedať, ale ďalej už nerozumie, čo vlastne chceš...
@maciatkolulu ja nechcem ziadne davky, ani na ne nemam narok, ani sa ma tykat nebudu, este 10x to napisem? Odsudzujes lustrovanie po profiloch ale na mojom by si si rada zgustla? A ty vies co vobec chces? Lebo takto nemozes rozumiet sama sebe🤦♀️
Naozaj si trápna, nie nelustrovala, lebo ja kašlem na jednoduchšíe osobky. A keď už, tak ta naozaj ľutujem, uizierajubta dávky, ktoré by si aj tak nedostala, je pekne, že sa staráš, ale fakt je účinnejšie zamerať sa na rodiny s chorými deťmi, ti dostávajú pramálo a tam ani brigáda nehrozí
@maciatkolulu ked nie su argumenty, prichadzaju urazky typu jednoduchsie osoby. No pekne, aj toto je tvoja vizitka, ale zial nie tvojej inteligencie😏
A ideš a ideš a ideš.... Povedz mi, prečo ta trápia tieto príspevky a nie nízke príspevky pre starých ľudí, chorých? Lebo?
@maciatkolulu tomuto sa mozeme venovat v dalsej teme, nebudeme predsa riesit vsetky v jednej😏
Máš pravdu, úplne.... A kopu casu😂😂😂, radšej by som rozmýšľala, kde zarobiť na ľahší a lepší notebook ako nad dávkami, na ktoré nemám narok a navyše neexistujú.
@maciatkolulu lebo ty mas malo casu, ze? Ked tu dokolecka vypisujes jednoduchej zenicke podla teba. Dam ti radu. Ked natrafim na v diskusii na jednoduchsiu osobu, tak napisem raz a viac nerozvijam, lebo predpokladam, ze jednoduchsi nepochopi. Ak som ja jednoducha a ty si tazky inteligent, tak sa cudujem, kolko energie vkladas do jednoduchej osoby. Alebo ta jednoduchost bola len uboha nadavka, aby si si tu s vyrehotanymi smailikmi podvihala svoje ego? Len ono to velmi inteligentne neposobi😎

@leuchtturm o co ti ide? Komu zavidim? Chod sa tesit, ze uz nemusis riesit "blbe otvaracie hodiny" svojho skolkara, riesis ovela vacsie chobotiny ako ja. Mas male deti, tato tema ti je vzdialena, tak sa na nu pozeras z ineho uhla, pochopis neskor.