Diskusia o politickej situácii vo svete.
@nevludna alebo komunizmom;)
Ahojte...teda pokial nam to znova nezakazu
@ktochytavzite obidve znamena to iste, len rozdiel je v sposobe ich vzniku
@ktochytavzite dakujem za pozvanie. Funguje uz skupinka s rovnakym nazvom, niekedy je aktivnejsia, inokedy nie.
Takato verejna diskusia je lepsia
@eva8 nemas za co,ty mas dobre vedimisti ohladom migracie napriklad a vies diskutovat na urovni!
@eva8 ako je to teraz s migraciou?Este su take nabory?Moc uz o tom v soravach nedavaju ,u ked televizne noviny na Sk nemaju uroven.
@ktochytavzite ou, az som sa zacervenala 😃 , dakujem.
Neviam moc, co sa tyka Slovenska, hlavne Ukrajinci sa tu snazia prist. Uvidime, ako sa tam zmeni situacia s novym Zelenskym.
Co sa tyka lodi, zachytila som, ze sa prednedavnom potopila pri Talianskom ostrove Lampaduso, ci ako sa vola. Tam ode s migrantami dlhodobo priebezne prichadzali aj pred tou hromadnou migraciou. Potom sa pisalo o afere oslobodenia kapitanky lode, ktora zachranila a priviezla migrantov napriek zakazu. Naozaj neviem, ci to ustalo, alebo sa s tym nieco robi. Krajiny vrak lode prijmu len pod podmienkou prerozfelenia.
Trump "statocne" bojuje proti migracii, neviem v akom stave je plot. Co sa tyka vyroby ocele v usa, dal pracu svojim obyvatelom, ale cena vyrobkov stupla, pravdepodobne Mexicania, kde sa vurabala ocel prisli o pracu. O Mecicanoch sa hovori, ze su lenivi, ale znama v H ustone robila taku malu predvolebnu kampan a cez den sa mestretla s dospelymi Mexicanmi v ich stvrti, lebo boli v praci. Cize sa snazia. Zas v Mexiku ina znama sa dostala medzi drogovych dilerov, fakt boj o zivot. Ona povedala : " A co maju robit?"
Vsetko ma dve mince. Pisalo sa o Venezuele v prispevku. Hromadne utekaju do Kolumbie, je tam bieda, k pky, len zo sprav viem. Tiez ako utecenec by som pred vojnou, hladom, chorobou bola stastna, ze som v prvej bezpecnej krajine, no po oddychnuti a premysleni by som hladala moznosti, kde by som mohla mat lepsie uplatnenie a poskytnut lepsi zivot svojim detom. Zivot by som ale asi neriskovala a skutocne by som sa snazila dodrziavat zakony daneho statu.
Len na zamyslenie. Otázke sa nebudem viac venovať...lebo som si vedomá...ze relevantne informacie su na nete pristupne a dohladatelne. Kto sa skutocne zaujima o svetove a domace politicke dianie ...dozvie sa.
Kapitánka lode Racketeova nezachraňuje migrantov. Je to pirátka ..ktorá za nalodenie na svoju lod dostava vela penazi...Cena za jednu hlavu je cca 6- 8 000 e.....Porusila talianske zakony a narazila do policajnej hliadky. Od francuzskej vlady dostala ocenenie plus financne ocenenie. Za porusovanie zakonov jednej krajiny v EU. A otazka..1. Naozaj si myslite ..ze staty EU kolabuju statisice utecencov ..ktori utekaju z vojnovych oblasti v ohrozeni zivota?. Lebo uz napriklad aj tato kapitanka zmenila retoriku...koli poctom..to uz nie su tí..,,co si zachranuju zivoty"...uz su to ludia..ktori utekaju pred klimatickymi zmenami. 2. Nezaznamenali ste nemecke lietadla a neskor letiska plne cisto muzskych migrantov tmavej pleti?...Su do EU zvazani ako na kyvadlovej doprave. Nie rodiny...len muzi. Chudobni ludia z vojnovych oblasti nemaju peniaze na cestu z krajiny. 3. Viete o tom...ze Franc. a Nemecko maju svojich štvacov/pozyvacov ..ktori tymto ekonomickym migrantom slubuju v EU raj na zemi?. 4. Viete ..preco je migracia tak zurivo podporovana ? Naozaj si myslite..ze ide o humanizmus?. Ak by slo...preco by ste sa z mainstreamu nedozvedeli relevantne informacie...ako...V ich krajinach je mor...AIDS..ebola...syfilis..a vsetko...na co vam deti nezaockuju. A ked pridu sem..tak su volne vypustani z taborov. Ze plne vlaky utecencov policajti nezadrzuju...ale nechavaju ich potichu sa rozprchnut . ....v mainstreame nepocujete o dennodennom znasilnovani a zvysenej kriminalite v Nemecku a Francuzsku o 100 %. Viete o tom?. Viete o tom...ze kym migrantov prevazaju obrovske lode mimovladok...tak blizko pri brehoch ich presadia na nafukovacie clny...ktorych benzinove motory maju kapacitu len na plavbu popri brehoch a ti migranti nemaju so sebou stravu...lebo na 1-2 hodiny..plavby na clne im ju netreba. Je potrebne dopisat...ze sa na tych clnoch neplavili z afriky...?. Pokial citam...ze tie obrovske migracne vlny vidia ludia..ako ubohych...ktorym treba pomoct....je to zlé. Lebo to hovori minimalne o tom...ze nevieme nic. Skusme sa zamysliet....ci sa takto niekedy v historii riesili obete vojny. Ze sa presuvali cele narody ..na ukor inych krajin...aby boli mimo vojnovej zony. Nikdy. Francuzsko a Nemecko nie su humanisticke krajiny. Pracuju podla planu globalnej politiky. Uzko s tym suvisi aj problematika LGBTI....a zas otazka...na tych...co hája ich prava. Zamysleli ste sa niekedy nad tym...co s tymi chudakmi...ktori su dnes vervomocne pobadani ku tomu...aby sa len nebali chodit s holymi zadkami....bradati v sukniach...vo zvieracich obleceniach s retazami...(nehovorim o homosexualoch...ktori sa distancuju)...hovorim o zvrhlikoch...ktori su dotovani mimovladkami a aj statom...Teda ..nenapadlo vam niekedy....co ich caka v kulture..ktora bude a uz v EU niekde je..islamisticka?. Predstavte si....ze jeden subjekt besne financuje obe. Obe maju jedneho tutora. Avsak...pri strete tych dvoch dojde k masakram. Co myslite...?. Presne...farebne perie bude lietat. A otazka posledna. Preco sa to deje?. Lebo mocnari nedomysleli svoje humanitne kroky?....Lebo su taki dobri..ze chcu pomahat..aj ked maju geta .no go zony...obrovske percenta kriminality....nezamestnanosti...nespokojnosti . Mainstream neda zive prenosy placucich davov povodneho obyvatelstva ...ktori su utlacani a ohrozovani. Ani nemeckych rodicov..ktori sa striedaju denne v hliadkovani ...aby sa deti dostali domov. A co zlte vesty a ich protesty....kolko uz trvaju...a co o nich vlastne vieme ze protestuju lebo sa citia ako kozy..co chcu ist na lad?..Nevieme nic...kym nezoberieme tie LCD bedne nevyhodime ich von oknom. Migracna problematika neuticha. Prave naopak....je vo vyssom leveli.....a velmi ...velmi nebezpecnom. Lebo sa 1. Nedodrziavaju zakony 2. Menia zakony...tak.....aby bol dosiahnuty ucel. A aky je....ak pri reálnych informaciach a cislach vylucime humanitu?......🌞
@anabella111 Nejak tak, znova a zas zničiť a položiť Európu na kolená.
@janinah no k venezuele asi tolko. Vsetko su to zastupne problemy a nemoze za to ani socializmus. Cina nastupuje na post svetovej jednotky a USA sa brani. Cina Venezuelu potrebuje, kvoli jej zasobam ropy (kedze je najvacsi svetovy importer ropy). Z tohoto dovodu zacali agresivne fungovat v latinskej amerike a financne podporuju projekty ako Nikaragujsky prieplav, kedze Panamsky kontroluje Amerika. V skutocnosti sa momentalne na celom svete odohrava bitka dvoch velmoci, kde Cina so svojou soft power skupuje a investuje do coho sa len da a USA v snahe zachovat si status quo podnika odvetne kroky a sankcie, rovnako ako to bolo zo strany anglicka voci rastucemu nemecku atd. Ticho pred burkou.
@viera27 a cojovsa USA boji?Cina tuez moze padnut na hubu ak nebude dopyt a ten dopyt robi prevazne USA.
@anabella111 ale kto by take nieco chcel?V com zaujme by to bolo?Nieje to len nic ine ako konspiracia?
@ktochytavzite ale kdeze. Cina sama v sebe ma najvacsi trh na svete. A jej menove rezervy tvoria viac ako 3500 nasobok tych americkych. V armade uz vedie v 6 z 9 kriterii. Co ju vsak stale brzdi a tlaci je namornictvo. De facto je jej volny vstup na more obkoleseny japonskom, filipinami - co su spojenci USA a chudakom Taiwanom, ktoreho samostatnost nemozes ani spomenut, inak skoncila akakolvek diskusia s cinanmi. toto si potrebuje upratat. A potom ropu. Kedze nik jej nepotrebuje tolko ako cina a najvacsi exporter je prave USA. Tak otvara nove trhy, podiela sa na zruseni sankcii na iransku ropu, snazi sa o ziskanie kontroly nad tou juhoamerickou a hlavne otvorila ropny obchod v juanoch nezavisly na dolare. cina na hubu nepadne. otazne je, kedy sa do seba pustia naplno. Kedze Rusko sa ciny drzi ako nadrzany buldog.
Snad este doplnim. Cina je "velmocou" aj vo vyrobe nerezovej ocele. Celkovo aj v kosickych zeleziarnach sa chysta k prepustaniu. (Tam sa valcuje ocel za tepla, v Cine za studena, teda iny druh ocele) Aj usa sa asi "zlosti".
A po novom- prekopirujem, lebo link neviem stiahnut:
Čína zavádza clá na nerezovú oceľ, zasiahnu aj dovoz z EÚ
Čína zavedie antidumpingové clá na niektoré produkty z nerezovej ocele z Európskej únie. Okrem toho takéto clá zavedie aj na produkty z Japonska, Južnej Kórey a Indonézie. Ako oznámilo čínske ministerstvo obchodu, clá vstúpia do platnosti v utorok 23. júla.
Podľa úradov vyšetrovanie ukázalo, že v prípade preverovaných produktov dochádzalo k dumpingu, čo čínskemu oceliarskemu priemyslu spôsobilo výrazné škody,"
Čína, ktorá je najväčším producentom nerezovej ocele na svete, vyprodukovala minulý rok 26,71 milióna ton výrobkov z tohto materiálu. V porovnaní s predchádzajúcim rokom to predstavuje rast o 2,4 %. Zároveň vlani doviezla 1,85 milióna ton produktov z nerezovej ocele. Oproti roku 2017 to znamená rast o 53,7 %.
Čínsko-americké vzťahy sú napäté kvôli Taiwanu. Čína nevylučuje ani vojenský útok
16.07.2019, 16:07 | Jaroslav Fabok
Zdroj horecitovaneho: TA3
Zroj dolneho: Trend
Pnutie medzi Pekingom a Washingtonom sa začalo zvýrazňovať po tom, ako Spojené štáty opäť deklarovali podporu pre Taiwan, ktorý sa pokúša udržať si nezávislosť od čínskej vlády. Čína považuje Taiwan za územie patriace pod jej správu napriek tomu, že sa politicky oddelil ešte počas občianskej vojny v roku 1949. Čínsky prezident Si Ťin-pching považuje znovuzjednotenie s Taiwanom za nevyhnutné, a preto varuje, že nebude váhať vojensky zaútočiť na ktorúkoľvek zahraničnú mocnosť, ktorá by sa pokúsila jej snahám zabrániť.
@anabella111 skvely suhrn! 👍👍👍
@eva8 tak tak, tiez som to citala a striasalo ma. clovek je aj prekvapeny, preco cine stoja za tolku namahu nevyznamne staty , ci oblasti ako tibet a taiwan. A potom mrkne mapu a je to hotovo. Taiwan kvoli polohe na mori a tibet kvoli kontrole pramenov najvyznamnejsich cinskych riek. Detto ukrajina voci rusku. su jednoducho staty, ktore bohuzial nemaju sancu na samostatny zivot :(
@ktochytavzite treba ist predovsetkym vlastnou cestou. citat knihy, hladat na nete, pocuvat aj ine ako mainstreamove media.... (tam sa dozvies len to, co chcu aby si si myslela. ) vrcholom arogancie boli sme-ti s propagaciou pedofilie!!!
ak sa niekomu nechce hladat pravdu, moze si pockat par mesiacov. medzi "konspiraciou" a realitou totiz byvaju 2-3roky.
@aemka ti s propagaciou pedofilie,koho tym myslis?
@ktochytavzite v denniku SME vysli pred par dnami clanky , v ktorych obhajovali prava pedofilov. mainstream samozrejme nic, ziadne poburenie, ziadna kritika, ziadne rozmazavanie... tichy suhlas......takze ludia, ktori pocuvaju len markizu, joj, ta3, rtvs... (a nekupuju SME (ti) ) o tom ani nevedia. ja ten grc necitam, dozvedela som sa o tom len vdaka "konspiracnym" mediam.
@aemka akoze ma byt pedofilia tolerovana?No to je grc teda

Dcéra na dovolenke v Kolumbii,má odtiaľ manžela....Venezuela katastrofa,všetko uteká do Kolumbie a kam sa dá...tí ľudia nemajú nič,ocitnú sa v cudzej krajine bez všetkého...to si neviem predstaviť,že nechám dom,prácu,majetok a bežím,lebo mi ide o život.... z toho pohľadu tie naše politické žabomyšie vojničky mi prídu ako somarina.Len rozmýšľam ako sa krajina dopracuje k tak krajnej situácii ako je to teraz vo Venezuele.