tak čo, koľko nás tu je? Ozvite sa, nech si trochu pokecáme 🙂
@denne73 s tou skolitelkou to poznam ☹ ja som niekedy myslela ze tu svoju prisam fakt zavrazdim 😀 20krat som prepisovala jendu vec a nakoniec sme sa vratili aj tak k povodnej verzii.nic si z toho nerob,a skus si mozno spravit nejaky harmonogram,ze kolko stran napr.napises za den.a mozno sa ti to tak " zapaci"ze zvladnes aj viac 🙂 budem drzat palce,pri detickach je to urcite narocne
tak sa hlásim medzi vás 😉 ja som nastúpila do práce po 3 rokoch po RD, ale to bolíííííííííííííííííí 😀 😀 😀
Ahojte 🙂 aj ja sa pridavam, som cerstvo zostatnicovana a od vcera zamestnana ako ucitelka... viem, ze moje nadeje splasnu ako bublina po case, ale teraz si este dobre zijem v euforii ;)))
zeny ako je to s tymi kreditmi, lebo ja som z toho blbec 😅
@sorciera24 mi hovor o kreditoch....zajtra sa chystám na záverečnú prácu, čo chodím na školenie za 14 €, ale tie sú mi nanič, kedže potrebujem 30 kreditov, aby som to zbadala na výpltnej páske 😉
Bože, baby, ja som taká rada, že som na MD. Je september a ja nemusím vychovávať cudzie detičky 😅 , "len" to svoje 😉 .
@adelaida33 haha,to poznam 🙂 tak sme dve 🙂 normlane som tych mojichj kolegov lutovala,ako sa blizili prazdniny,a ja som si uvedomila,ze sa ma to vlastne netyka 😀
@nicky655 😉 presne tak 😅 , a ja si to uvedomujem kazdu prechádzku, lebo takmer kazdým smerom, ktorým sa von s malým vyberiem, mame bud skolu alebo skolku 😀 😀 😀 a posledné augustové dni, ked som chodila tak skoro ráno, kym slnko nevypekalo, som normálne rozpoznávala "zbiehajúcich" sa učitelov a konečne po rokoch som sa mohla vytešovať, ze ja NEMUSIM 😀 , mat zasa ten "šialený" nábeh - rýchlo pripravovať šk.rok, plany, triedu atd.
@adelaida33 😀 😀 😀 presne.normlane uz som sa zamyslala,,ze co vsetko treba pripravit a tak.a potom mi trklo,ze aha,ved ja vlastne nemusim 😀 taka som z toho bola neskutocne vytesena 😀 len si to neviem predstavit,potom po tych troch rokoch,to bude ,ako keby som z marsu spadla 😒
@nicky655 no veru, pripravy na žiadny šk. rok nie su jednoduché, no po MD to bude psycho aj pre mna... ale tak nejako to zmákneme 😉 ja som akurát odišla, ked už začal ten frmol s kreditmi, panebože, velmi do toho nevidím, ale viem, ze ak si chce učitel robit napr. kvalifikačnú skušku, musí mať určitý (a to dosť vysoký) počet kreditov, aby ju vôbec mohol začať riešit. najlepšie ale je, ze kredity sa zbierajú učastou na rôznych školeniach. problém je však dostať sa niekam, pretože ak jeden ide na školenie, druhý musí zastupovať a na malých školách je to niekedy uplne održku 😝 .
haló? kde ste všetky učky? podajte nejaké info o rozbiehajúcom sa školskom roku... čo je nové, aké sú decká, čo s tým naším protestom, ako to vyzerá s kreditmi, inšpekciami atd., hmmm? 😉
@adelaida33 asi su v takom soku,ze nevladzu pisat 🙂 ale to pozanm,na zaciatku rok atolko papierovaciek,ze sa z toho mesiac minimalne clovek nevie dosat.dajme im cas 🙂
Prosím, mám strednu školu Obch. akadémiu, maturitu z ANJ na 1. Chcela by som vyučovať ANJ na ZŠ alebo
v materskej škole. Aké sú podmienky /akú vysokú školu - aký odbor musím mať/, prípadne či mi stačí len tá maturita z ANJ, prípadne k nej by stačilo pedagogické minimum? Ak by som chcela učiť ANJ len v materskej škole ako krúžok, musela by som absolvovať pomaturitné 2-ročné štúdium učiteľstvo v materskej škole a vychovávateľstvo? Ďakujem za odpovede.
@nicky655 už učiteľov niet. všetci sme na MD 😀 . ale kam potom chodia ráno všetci žiaci... 😎
caute zienky ucitelky. tak ako?znamky uzatvorene? 😀 chcem sa vas opytat, ci si tu niektora nerobi rigorozne konanie? (ja nad tym uz dlhsie uvazujem, len neviem, sa rozhodnut kde a co to obnasa...) dakujem🙂
Prosim vas, kolko sa plati za doucovanie matematiky? Dakujem
Dakujem
Já doučovala za 100 Kč za 60 min - příprava na přij. na sš matem.
Dakujem, dievcata
ucitelky, maminky ako ste sa rozlucili s kolegami, studentmi a sefom v praci?? Ako treba? Co ste povedali?
(Ja som na rizikovom tehu a uz v septembri sa nevratim. Teraz sa uz citim ok, takze by som isla posledny den na posedenie medzi kolegami. Mam aj triedu ale nebola to moja vysnivana trieda, nas vztah sa zmenil, samozrejme k horsiemu ☹ ale s kolegami tam bolo fajn. )
@p3tra11 ahjaj aj ty ucis? 🙂
@veronikakira no aj ja ucim... 😉 a tiez by som rada vedela, ci niekto robi nieco ako rozlucku, ci cosi take...
@p3tra11 a ty este ucis do konca juna? Preto sa pytam od ostatnych, mozno nam poradia 🙂 Take ze zakusky alebo take neberem do uvahy kedze to posedenie budeme mat v jedalni. No a co s triedou? Buduci rok sa stretneme na stuzkovej aj tak, neviem co take povedat, alebo prichistat...
@veronikakira tak ja som na skole len tento rok... urcite ziadne zakusky, tiez mame take posedenie na konci a rozlucku s nasim knazom, kedze ja ucim na cirkevnej skole... fakt neviem...
@bzuco po ich ukončení štúdia s tym nemam problém, ale potykávam si len s tymi, s ktorými máme vyraznejšie sympatie alebo prichádzame častejšie do kontaktu, inak to podla mna nemá vyznam, to je ako aj s ostatnými dospelými, nielen so žiakmi/študentmi, netykám si predsa s každym 😉
a ty, bzuco, máš aký nazor - odpoved na svoju otázku? 😉