Dnes otvorené obchody
Ahojte. Prosím vás neviete či je dnes otvorený action a podobne obchody?
@xckaretxxx jeden z najvacsich cirkevnych sviatkov a ty ho travis na MK za mobilom alebo pocitacom... nejsi o nic lepsia ako autorka ani ako ja.... ✌️
@xckaretxxx na dovolenky chodíme s rodinou 🙂 nemusíme byť všetci zatvorení doma a trčať v kostole predsa ☺️
@monnci2226 Vodu káže, víno pije. 🤣
@monnci2226 predstav si, že sem tam sa pozriem aj do mobilu. Dnes dopoludnia som bola v kostole, potom obedík s rodinou, popoludní sme boli zapáliť viečka na cintoríne, potom bycikel, teraz pozeráme telku a popíjam vínko. A zajtra sa tešíme na olievacov, že ich ako sa patrricne pohostime a strávime s nimi krásne popoludnie.
@xckaretxxx sviecky
Véd si užívaj dovolenky a nakupuj na dovolenkach
Prosím vás...pošlite už autorku niekam do "teplých krajín", lebo predavačky si dovolenku dva krát do roka a niektoré ani raz do roka dovoliť nemôžu a musia makať ako fretky, aj 14 hodín, či je nedeľa a či Štedrý deň...a ona má predsa muža "podnikateľa" a okamžite chce....chce...a chce ísť nakúpiť🙈
Ľudia dnes už nedokážu tráviť čas inak, ako motaním sa po obchodoch. Česť výnimkám. Ja nikdy nechodím do obchodu v nedelu a kludne by som zavrela v nedelu všetky obchody. Nikto nerobí 12 hodin denne 7 dni v týždni, že by nedokázal nakúpiť iný deň, ako v nedelu. Áno, sú profesie, ktoré musia pracovať stále, ale nejdeme asi porovnávať otvorený obchod a predavačku a lekára a pohotovosť alebo hasiča, policajta atď. Sú profesie, ktoré musia fungovať 24 hodin denne 365 dni a sú také, ktoré nemusia. Ja by som počas sviatkov zavrela aj reštiky, krčmi.. To je fakt taký problém pár dní do roka neísť sa prechádzať po Actione , Pepcu, ale ísť sa prejsť do mesta, do prírody, na návštevu k rodine alebo si len tak doma čitať, hrať hru, pozerať telku?
@lalenka33 "Nikto nerobí 12 hodin denne 7 dni v týždni" - no, ja som robieval na poli v IT a robili sme tak od 6-7 rano do 6-7 vecera (bola tam aj siesta) od pondelka do soboty, niekedy aj nedela. A celkom bol problem ist nakupit. Vacsinou len raz za tyzden ked sme v sobotu skoncili o dvanastej a rychlo isli na bicykloch do blizkeho mesta kde bol obchod neviem ci do jednej ci do druhej. Takze na nakupy nam zostaval cas 1x za tyzden a mali sme na to kratky cas, podla toho ako sme upalovali, niekedy ostalo len zo 20 minut. Ak sme robili celu sobotu alebo aj nedelu tak 2 tyzdne bez nakupov.
Mna skorej udivuje to ze su otvorene tie benzinky. Akokeby si ludia nemohli nacapovat do kanistrov kolko budu potrebovat na ten jeden den (nedelu) ked by boli zatvorene. Ked si vedia kupit pecivo ci maso na den ked su obchody zatvorene tak by to mali zvladnut.
Takze ako som uz pisal napriklad predavacka ma volno nie z dovodu toho aku ma profesiu ale podla toho kde pracuje - ci v samostatnej Bille alebo v Bille na benzinke.
@mandarinka555 nevieš čitat ? Aj ja podnikám a v práci bývam či sup nejaké sviatky alebo nie a niekedy od 6 rana do 22 večera. 🙂
@tetapetra to je o nastavení človeka, ja s tým problém nemám, dokonca ked som mala takú robotu že dni som si určovala sama, často som si práve vybrala sobotu a robila v sobotu a v štvrtok mala voľný deň. Ja radšej si užijem voľno cez pracovný deň ako víkend, teraz robím z domu a nemám problém robiť aj víkend ak je toho viac a napríklad cez týždeň si potrebujem vybaviť lekára a tak. A poznám pracovisko, kde práve tie nedele robia ženy radi kvôli príplatku a tomu že je menej zákazníkov. Preto si myslím, že to je proste o zamestnávateľovi, či proste dá každému rovnako alebo berie do úvahy aj potreby ľudí a takým čo proste nechcú robiť víkendy a sviatky a radšej zarobia menej ich nedá a takým čo chcú dá viac ako by mali odrobiť.
Áno samozrejme,veď každý nech len robí ,načo druhým ľuďom voľno nie ? Len naj robia robia aj na štedrý večer nech každý ide do roboty. Nikto nech nemá voľno ! Načo ? Každý z nás je stroj ,len aby robil robil robil ! Sviatok nie sviatok,LEN ROBOTA !!!
@katica06 kto chce informacie si dohlada ale podrobnejšie info nájdeš skorej u čechov a moravy
keby ste nás nechali dýchat nikto by nič neriešil , videla si tu nejaký status aby niekto niečo písal na židov alebo budhistov čo je tiež dost rozšírené náboženstvo alebo z ich radov niekto zasahoval do politiky ?
@marsmykkok uplny suhlas je to hlavne o zamestnavatelovi a dohode ,vždy sa to dá ked sa chce aby mali volné nedele a robil ten kto chce
@alickapusinka takí lekári,pracovníci letiska hasiči,policajti,sbskári na stavbách a veeeela iných profesií,by tiež rado každú nedeľu sedeli doma. Vážne a nie riešili hysterické matere s 37,2 teplotovy. deckom s jednou vyhrážkou,lebo im na MK povedali,že to musí ísť na pohotovosť ,prípadne volať sanitku,aj tí by si radšej doma sniclu tlacili s rodinou,ver tomu,že nie len predavačky,ktoré si tiež tu profesiu,ako iní,vybrali aj s pracovnými podmienkami sami,neboli dotlačeni.
@marsmykkok nie je to o nastavení človeka. Roky idú a byť víkendy mimo rodiny, nie je žiadna sláva.
@sara07 myslím,že nevieš o čom hovoríš. Nie je to o dohode, vzdy je to na úkor niekoho.
Inak čím to je, že čím krajšie počasie a viac voľna, tým viac sa na nete musia ľudia pohádať do krvi o Tom kto má pravdu a správny pohľad na svet.. 🤪
(Chcela som to dať do inej témy, ale keď už sa mi stala chyba, vlastne aj sem sa to hodí)
Zaujímavé, ty pani "podnikateľka", keď nevieš, že cez sviatky sú obchody pozatvárané🙈
@mandarinka555 😢😢😢
Familia plna velkopodnikatelov a take kraviny sa musi ist pytat na kona lebo si neni schopna sama zistit. Tak ok
@katica06 uprimne správate sa rovnako ako moslimovia tak to by som si nepomohla, je nejak prestavam vnimat hranicu medzi vami
ak tak do čiech tam neviem prečo je to umiernenejšie, prijatelnejšie, cirkev sa nemieša do politky celkovo ako iný svet, dokonca zvládaju aj humor o velkej noci

Ja pracujem v obchode, mali sme otvorene aj včera do 12:00,ale otázky niektorých ľudí a nemáte otvorené do 18:00? No hej, kvôli vám. My nemáme ani rodiny, ani deti, ktoré nás čakajú a volajú, kedy už príde ta mama konečne domov a aby sme už ani sviatky nemali. Hlavná vec ze tí dotiční doma od štvrtku do utorka lebo majú celozavodne dovolenky