icon

Dobierka - rozbity tovar

asfodelka
1. apr 2022

Prosim o radu aky postup mam zvolit : cez bazos som oslovila predajcu a poslal mi za postovne sklenene akvarium. Bolo poslane ako dobierka za cenu postovneho. Ked som prisla na postu postarka ma upozornila, ze zasielka hrka, nech balik neprevezmem. Tak som volala predajcovi, co mam robit, a on ze ju mam prevziat a reklamovat na poste. Zasielka nebola poslana ako krehky tovar, ale na krabici bola nalepka pozor krehke.
Ak ju prevezmem, vrati mi posta postovne ak je to teda rozbite? Alebo ju nemam prevziat a nech ju reklamuje ten, kto ju odoslal?

11mirka22
1. apr 2022

@zuzanka.zuzu áno, prosím ťa choď...

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
11mirka22
1. apr 2022

@zuzanka.zuzu ja už dodám k tomu len toľko, že áno, je to jeho chyba. Chcel podarovať akvarko, mohol si vopred vypýtať sumu za poštovné na účet. Nespravil to, chcel poslať dobierkou za cenu poštovného... To znamená, že mohol poslať zásielku ako krehkú, poistenú, mohol si na účtovať balné. teda bez ohľadu na výšku poštovného sa mohol poistiť aspoň takto a samozrejme zabaliť to primerane krehkosti tovaru. Nespravil to. Takže áno, je to jeho chyba. Žena, ktorá chcela prijať podarovanu vec nemá najmenší ani len morálny dôvod na to doplácať.@zoro9836

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
11mirka22
1. apr 2022

@zoro9836 ak by si zaplatil poštovné za krehkú zásielku a poistil ju, pošta by mu škodu preplatila. Pani bola ochotná prevziať zásielku za cenu poštovného. Práve preto si mohol nauctovat tieto služby. Nespravil to. Jeho chyba.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
11mirka22
1. apr 2022

@zoro9836 ja som už darovala teda namrte vecí, ale vždy bolo v mojom zaujme, aby vec prišla v dobrom stave a aby som ja nebola ukratená na nákladoch za poštovné. Svietidlá, krehké veci len osobný odber. Ostatné, poštovné vopred a doporučene minimálne.posielam

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
11mirka22
1. apr 2022

@zoro9836 ja som tu pridala autorke aspoň radu z profesionalneho hľadiska. Rozčuľuje ma, ak niekto len odsudzuje a moralizuje.... Veď ona sa vôbec nemusela pýtať, čo má robiť, len ju to očividne trápi, lenže pre niektorých tu je len chudera, ktorá chcela niečo zadarmo... Tak tu láskavo nefujkajte nad ňou, nezaslúži si to.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
sovica
1. apr 2022

@zoro9836 Od 1-5kg je to +3,50 € za krehké, čiže ak to posielal na dobierku, platil zrejme 5,40 €. Ak by to poslal ešte aj ako krehké, tak by to stálo 8,90 €. Nové akvárko stojí okolo 10-12€🙄
@asfodelka Určite to posielal s dobrým úmyslom. Ako to zabalil, neviem. Videla by si, keby si zásielku prebrala. Ja by som mu na účet poslala aspoň polovicu poštovného. Poučila si sa, nabudúce si dobre rozmysli, čo kúpiš a ako si to dáš poslať. To Ty si mala požiadať, ako to chceš poslať, keď si mala uhradiť poštovné, lebo by to išlo na Tvoje náklady. Ak by Ti s krehkým vyšlo poštovné 8,90 €, tak predpokladám, že si to akvárko skočíš kúpiť radšej do obchodu.
Tak isto si mu mohla poslať poštovné dopredu na účet a žiadať poslať LEN ako balík na poštu + krehké. To by bolo o niečo lacnejšie ako dobierka - 6,60 €. ALE - posielala by si peniaze dopredu s vedomím, že si si nie istá, či Ti niečo pošle. Na druhej strane, ak by to poslal s +KREHKÉ a zásielka by prišla poškodená, dá sa to bez problémov reklamovať a celú sumu pošta vráti.

asfodelka
autor
1. apr 2022

@sovica pravdu mas s tym novym akvarkom 😉 chcela som ho na dekoracne ucely, tak som sa potesila ze je na darovanie. A teraz len zloba z toho. Volala som s panom a vravela ze poslem postovne na ucet, ze nech posle podklady v sms. Ale on nie, ze naco, on nevie kolko to bude stat a radsej da ako dobierku 🤦‍♀️ nikdy som nemala dobierku, vobec sa v tom nevyznam. Postarka ma pozna a povedala ze je v krabici nieco rozbite. Tak som mu volala co s tym. Spat na postu som uz nesla, lebo som nemala cas zas cakat v rade a riesila som ine veci dňa.Od kedy je ta korona u nas na poste su neskutocne rady.

bodkolienka81
2. apr 2022

@asfodelka preber to a hod do kosa. Tak budete platit pol na pol.. zato, ze on nepoistil a ze Ty kupujes akvarko postou..

petulda333
2. apr 2022

@zoro9836 ale ak to zle zabalil,tak preco ona ma vobec nieco platit? Nechapem

katusikkk
2. apr 2022

@asfodelka Zásielku preber a tých 4,50 , alebo koľko bude to poštovné Ti ja pošlem na účet .Založiť tému kvôli 4 eurám a nechať chudáka uja zaplatiť dva x poštovné ,tak to je sila.Chápem, keby išlo o vysokú sumu , ale pre 4 eura a on naozaj za to možno ani nemôže.Vieme, čo sa deje s balíkmi na pošte.Ach jaaaj.Nikomu nič zadarmo.Radšej do koša,alebo ku košu.

vlado818
2. apr 2022

Wou klobuk dole pred clovekom ktory ide ZADARMO do najhorsej sluzy vid Slovenska posta. Plus ho bude dana akcia stat xy penazi. Ja by som to prebral. Tu ide o charakter. On minul cas, peniaze.

vlado818
2. apr 2022

@petulda333 ze to bolo zadarmo? Mala kupujuca sadnut na vlak,bus a ist si preto.

laila22
2. apr 2022

@asfodelka tak to si mala hneď napísať, že zadarmo to bolo a ,,škoda,, je len poštovné... No comment. To čo som napísala pred tým, beriem späť..

petulda333
2. apr 2022

@vlado818 a co,ze zadarmo? On to ponukol,nik ho nenutil. Takisto to neposlal ako krehke, ktovie ako to zabalil. Takze bohuzial jeho chyba. Preco ma ona platit za nic?

vlado818
2. apr 2022

@petulda333 ano mate pravdu. Toto je dovod preco by som to rovno hodil do kosa ja. Pani nech si kupi nove.
Ale tu nejde o tych 4.5€. On chcel urobit dobry skutok.
Zato ze je dobrak musi platit, zial taky je zivot.

petulda333
2. apr 2022

@vlado818 ak zle zabalil tak zial musi,ak urobila chybu posta,tak by mu to mali preplatit.

poopsie
2. apr 2022

Takto, ak to poslal ako list s označením R, tak to šlo do vreca a naozaj nikto nerieši obsah... Ak to poslal ako balík B, tak vtedy si mal priplatiť tú službu krehké ... Ak by si chcela, ten balík rozbaliť.. Tak musíš zaplatiť tú zásielku(tebe nikto nevráti peniaze) ... Ak ju neprevezmeš, tak sa mu zásielka vráti(on nedostane peniaze) a ak ju neprevezme on, tak bude uložená v Trnave a o pár rokov ju vyhodia.. V konečnom dôsledku aj keby to bolo filtrami posypané pošta nevráti peniaze NIKOMU, lebo to nemalo nálepku krehké... Na pošte som robila 3 roky..

asfodelka
autor
2. apr 2022

@katusikkk clovek zaklada temu ak hlada nejake odpovede. Odpoved nepoznas a otazku si nepochopila. Nehladam moralny pohlad ale prakticke riesenie, kto to ma reklamovat 🤦‍♀️

@poopsie neviem ako to poslal ci R alebo B. Postarka mi to ukazala cez sklo. Malo to nalepku pozor krehke. Ale postarka povedala ze to nebolo poslane ako krehke.

asfodelka
autor
2. apr 2022

@laila22 ved to tam je napisane hned v otazke..

marca12
2. apr 2022

@zuzanka.zuzu Nemyslim si,ze je ten bazosovy typ. Keby bola,neriesi to tu a kasle sa na to. Skus sa zamysliet nad situaciou oboch stran. Uz ta vidim ako preberas zniceny tovar. Keby bol dobre zabaleny,tak sa toto nestane.

laila22
2. apr 2022

@asfodelka prepáč, nevšimla som si to. Ako to teda poriešiš?

asfodelka
autor
2. apr 2022

@laila22 kedze nikto nevie, pojdem na postu a opytam sa kto to ma reklamovat. Ci prijemca alebo odosielatel. Podla toho dalej. Napr ked mi posta stratila doporuceny list ja som to reklamovat nemohla, len odosielatel. Nenasla som tu ziadnu odpoved. Z moralneho hladiska si viem odpovedat aj sama, tam viem ako budem dalej riesit😉

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
laila22
2. apr 2022

@asfodelka ja som prehliadla tú vetu, že to bolo iba za poštovné. Preto som Ti radila neprebrat a ak odosielateľ poistil, nech si to rieši. Mňe sa stalo, že som posielala dráhy kočík zo západu na východ Slovenska, samozrejme, všetko zabalené, dala som to aj ako krehké, aby ho nepolamali, poistila som a potom mi pani volala, že koliesko je zlomené.. Tak som jej navrhla, že budem reklamovať na pošte a obvolam aj predajcu v Čechách a vybavím jej nové koliesko. U nás to dopadlo dobre. Všetko sa vybavilo a koliesko si pani zaplatila z peňazí z poistenia.