Dodržiavanie kresťanských pravidiel
Veriaci dodrziavate vsetky nariadenia cirkvi alebo si vyberate len niektore? Ak nedodrziavate vsetko, nerozmyslate o vystupeni z cirkvi?
Si veľmi zameraná na pravidlá a stratila si sa v nich. Hlavné prikázanie je jedno. Ľudia sú v Cirkvi nie kvôli pravidlám, ale kvôli viere v Boha.
Som veriaca a snažím sa brať vážne všetky prikázania.
Niekedy je to ťažké,ale dá sa to...keď človek chce.
Vlastne,je to rozhodnutie na celý život.
Žiť podľa prikázaní chce zmeniť pohľad na mnoho veci,aj celkovo štýl života.
Ale viem,prečo to robím ..takže ide to.
@loliki Potom sa kazdy mesiac chodia spovedat? Ved ani nemozu dostat rozhresenie pokial dane pravidlo neplanuju dodrziavat. Ja to povazujem.za strasne pokrytecke.
Veľmi riešiš iných. Skús riešiť svoje prežívanie viery,prečo vlastne veríš....a čo v živote v tejto oblasti chces ty.
Do života iných nevidíš.
A len toto ťa trápi? Čo ťa do toho, kto ako žije a z čoho sa spovedá? Nemáš dosť svojich hriechov?
Okrem tohto, ľudia sa hádajú, opíjajú, ohovárajú, nenosia rúška, nechránia si svoje zdravie ani zdravie iných, fajčia atď... toto ťa netrápi?
@loliki Je prirodzene zaujimat sa o svoje spolocenstvo. Mnohi maju problemy v manzelstve a rodine, lebo jeden trva fanaticky na dodrziavani cirkevnych prikazani a druhy ma zdravy sedliacky rozum. Ludia su casto nestastni. Kedze tu ale nemame mnohodetne rodiny a pripadne aj krestanky podstupuju umele oplodnenie,tak je jasne, ze väcsina krestanov to nedodrziava. Takze preco su v cirkvi a v nedelu v kostole?
@loliki Dobra otazka. Farar v dedine fajci ako Turek. Preco si tiez nechrani zdravie? Tiez sa z toho kazdy mesiac spoveda aj ked roky neprestava fajcit?
Toto je ale otázka na nich.
A je to ich svedomie,ich spoveď a ich zodpovednosť.
Ono často je to tak,že sme veriaci a "máme zdravý sedliackym rozum" . Som veriaci,ale nie bigotny. Proste si verím,čo my vyhovuje.
No,nebudem sa v Tom pitvať. Lebo od toho je niekto iný. A mám čo robiť sama so svojím životom.
Prečo dávaš anonymnú otázku?a chces od iných odvovede na citlivé otázky?
@terezka1947 No ak si prislusnickou cirkvi, mas sa snazit o dodrziavanie prikazani a nie sa svojvolne zdravym.sedliackym rozumom rozhodnut pre nieco ine.
Bolo to písané ironicky...že si to niekto takto vysvetľuje.
Ja viem prečo verím,preto sa snažím veriť aj prakticky😊
@lucyluska ste otvoreni 10 detom?
Ked uz chces troll rozvirit diskusiu. Z rkc sa neda vystupit. Neexistuje nic take ako oficialne vystupenie z rkc. Krst je nezmazatelny znak. Ked uz sa chces chvalit tym ze si vystupil. Ano, neuznávas cirkev, nezijes podla prikazani ale stale si jej clenom a krstom navzdy budes. Ci sa ti to paci alebo nie. :D A nie nebudem sa s tebou slovne natahovat a citat tvoje drist* na ludi a Cirkev, ktorych posudzujes a snazis si dokazovat svoju pravdu.
Ale sú aj rodiny s viacerými deťmi, neboj sa. Neviem, či si vydatá a či máš už dieťa. Ako sa hovorí, keď budeš veľká, pochopíš. Sú v kostole, sú v cirkvi a vedia o tom, že ich Boh miluje aj hriešnych, a snažia sa ako len vedia dodržiavať Božie prikázania. A Boh vie, že to nie je ľahké. Má pre nás aj pochopenie, aj odpustenie. Nestriela nás. 🙂
@terezka1947 Clenovia tvojej rodiny su s tym stotozneni?
Samozrejme,že sú.
@danielinaa Ako spravna krestanka by si sa mohla snazit priviest ludi k viere a nie nadavat do trollov.
@loliki Nepoznam ziadnu rodinu s 10 detmi. Mat 2-3deti je stale planovany pocet.
Ja len k autorke - na to, aby si nemala desat deti nemusis pouzivat ziadnu antikoncepciu 🙄
@terezka1947 Ako ste k tomu dospeli?
A ty ako správna kresťanka hľadať pravdu v Biblii a nie na MK.
Ja som mala spolužiačku, boli 15 súrodenci. A Tebe tiež doprajem.
Prepáč,k čomu dospelí?
Zaujímavé je, že cirkev stanovuje pravidlá ohľadom antikoncepcie. Otázka by sa mala položiť skôr takto: Prikazoval, či zakazoval Ježiš /zakladateľ kresťanstva/ svojim nasledovníkom mať či nemať deti a koľko? Nájdeme v novom zákone zmienku o tom, či niečo podobné povedal niektorý z jeho apoštolov či učeníkov? Nikde v Biblii nenájdeme konkrétny zákaz pôrodnosti. V tejto veci platí skôr zásada apoštola Pavla z listu Rimanom 14:12: "Každý z nás bude skladať Bohu účty sám za seba". Manželské dvojice sa preto môžu samy rozhodnúť, či budú mať deti, koľko ich budú mať a kedy. Ak sa manželia rozhodnú používať nejakú antikoncepčnú metódu, pri ktorej nedochádza k prerušeniu tehotenstva, je to ich osobné rozhodnutie a zodpovednosť. Nikto by ich za to nemal odsudzovať. Rimanom 14:4, 10-13. Kresťania už nie sú pod Mojžišovským zákonom, ten príchodom Krista naplnil svoj účel. Dôležitý je pohľad Stvoriteľa na už počaté dieťa, ktoré je preňho vzácne a ktorého život sa nemá zmariť..., nijako, ani žiadnym druhom antikoncepcie...Preto treba nájsť ten vhodný druh. Človek sa nebude zodpovedať žiadnej cirkvi /a už vôbec nie takej, ktorej nariadenia nie sú v súlade s Písmom/. V Písme je zmienka: nechoďte nad to, čo je napísané, nuž niektoré cirkvi si vytvorili vlastné pravidlá....
@anjelicek26 Vysvetlis blizsie? Pod antikoncepciou myslim vsetky antikoncepcne metody. Cirkev uznava len vypocet plodnych a neplodnych dni, co nie je spolahlive. Alebo potom este sexualnu zdrzanlivost. Ako tymito metodami nemat 10-15 deti a dosiahnut aby obaja v manzelstve boli spokojni?
Budeš sa modliť za dobrého manžela a Boh sa už postará. 🙂
@terezka1947 K jednotnemu dodrziavaniu alebo aspon k snahe dodrziavat vsetky cirkevne pravidla bez vynimky.
@sunyrose pekne napisane
@loliki Co je z tohto pohladu dobry manzel? Myslis taky, ktory bude mat po tretom dietati nekvalitne spermie?

@loliki Problem mam s dodrziavanim pravidiel. Ano, antikoncepcia je jednym z tychto pravidiel, nakolko cirkev je rezolutne proti. Ak by toto pravidlo vsetci aj dodrziavali, mame tu rodiny s 10-15 detmi. Toto ale nemame. Ludia tymto prikazom neziju. Ja sa snazim pochopit preco su v oganizacii, ktorej pravidla nerespektuju.