Dodržiavanie kresťanských pravidiel
Veriaci dodrziavate vsetky nariadenia cirkvi alebo si vyberate len niektore? Ak nedodrziavate vsetko, nerozmyslate o vystupeni z cirkvi?
Ja?veď sa ti nič nezakazujem.
So všetkým,čo píšeš súhlasím a beriem ako tvoj názor,na kt.mas nárok.
Tvoj život,tvoje pravidlá.
@terezka1947 To ma velmi tesi. Keby aj cirkev mala takyto pristup a nestarala sa do zivota ludi, ktori nie su jej clenmi.
Vyhľadať môžeš, ale napr taka pani Ciganikova do telky povie ze dieta v čase potratu je vlastne ZYGOTA a menej inteligentný človek jej to aj úverí. Tam je potrebná odborná konzultácia. Ale k potratom a k tomu prečo sú vlastne dovolené sa najlepšie a najodbornejsie vyjadril bývali veľký potratar a človek bojujúci za potraty https://slovenskydohovorzarodinu.sk/potraty/obr...
A prečo nevolal po zmenách v zakokoch ak sú zákony zle ? Zákony sa v priebehu desaťročí menili, menia a budú meniť. A ten potratarsky je doslova komunistický
No a keď si veriaci prisposobujú pravidlá podla svojich potrieb, komu alebo čomu (okrem teba) to ešte tak strašne vadí? Alebo aké hrozivé dosledky z toho vyplývajú?
@cecilia29 Predpokladam, ze si krestanka. Nie je lepsie, ak sa clovek rozhodne sam, ako ked ho niekto prinuti? Aj Adam s Evou sa mohli rozhodnut sami. A pritom sa ten strom mohol jednoducho vyrubat este predtym, ako by mal jablka.
Dalsi pohlad na vec, ak by ta budhisti, hinduisti alebo moslimovia nutili robit nieco s cim nesuhladis, no je to podla ich viery v poriadku, bolo by to pre teba prijatelne?
@ckocka Mne to nevadi. Ja sa to snazim pochopit.
Ale čo sa snažíš pochopiť? Viera je nelogická, magická, pocitová záležitosť a ty do nej chceš vniesť poriadok vo forme vojenskej kázne? Na základe presne definovaných pravidiel, ktoré obsiahnu každý možný aspekt života?
Autorka kresťania nenúti nekrestanov do veci co sa týkajú vieri. Cikrev nenúti do modlitieb, návštevy kostola, nenúti do postu . Ateistov nepoucaju o našich hriechov a nezakazuju neveriacim antikoncepciu.
V prípade potratu cirkev bojuje za právo na život. Všeobecne pravo ktoré ma patriť každému človeku ale na najmenších sa zabúda. Cirkev bojuje proti vražde,. Lebo vražda je vždy zla, a preto ze niekto neni veriaci nemá právo zabiť. A není to ale iba cirkev, mnoho ateistov a ľudí iného náboženstva je proti potratom. Lebo to neni otázka konkrétnej cirkvi ale vec všeobecnej morálky. Rimokatolicka cirkev je veľká a preto ju najviac pocut
Tak vieš Cirkev sa stará, lebo verí, že embryá ľudské majú ľudské práva. Zastava sa slabsích proste. To ako vazne sa bojis zakazu potratov? V dobe eutanazie v europskych krajinach a vsetkej moznej demokracie, trhovej ekonomike sa toho bojis, alebo ide o to že clovek nechce pocut nieco co vyrušuje jeho svedomie.
Ale veď tu nejde o žiaden strom,jablko a Adama a Evy. Podstata ich príbehu je o inom.
A keby sme žili v inej krajine,kde sú rozšírenejší moslimovia,atď,určite by nás to tiež ovplyvňovalo.
Pozri,skús sledovať kresťanov v štátoch,kde sú v menšine...ako ich tam zabíjajú,tyraju,unášajú ženy a znásilňujú...
Vždy ide o konkrétnych ľudí,čo robia zlo. Nie o náboženstvo samé o sebe.
@ckocka Ano, viera taka je,no cirkev nie.
Tu máš presne odpoveď pána Doktora ako sa to Amerike podarilo zlegalizovat potrat. Aj vďaka ohovaraniu Cirkvi
Ako sme to dokázali? Dôležité je pochopiť taktiku, ktorú sme použili, lebo tá sa ešte stále používa v západných štátoch pri ďalšej liberalizácii potratových zákonov.“
Prvým kľúčom úspešnosti ich taktiky bolo presvedčiť médiá, že súhlas s potratom je znakom osvieteného liberalizmu. Vedeli, že keby sa urobil prieskum verejnej mienky, úplne by prehrali. Preto štatistické údaje fabrikovali na základe fiktívnych prieskumov. Informovali médiá, že podľa najnovších prieskumov 60% Američanov podporuje potraty. Ako pravdivé uvádzali informácie, že v dôsledku nelegálnych potratov umiera ročne desaťtisíc žien, hoci skutočné číslo bolo 200 až 250. Tvrdili, že v priebehu jedného roka okolo milióna žien v USA podstúpi nelegálny potrat, hoci v skutočnosti to bolo okolo stotisíc žien. Neustále opakovanie veľkých klamstiev vo verejných médiách presviedča poslucháčov. Tento druh propagandistickej akcie sa ukázal ako veľmi účinný. Počas piatich rokov sa im podarilo presvedčiť väčšinu spoločnosti, že potraty treba čo najskôr legalizovať.
Druhým prvkom ich taktiky bola hra s tzv. katolíckou kartou. Neustále ohovárali Katolícku cirkev a jej „spiatočnícke“ názory, pričom predstavovali cirkevných predstaviteľov ako pokryteckých darebákov, ktorí sa stavajú proti potratom, aby obmedzili slobodu voľby. Tento motív sa neustále opakoval. Média kŕmili najrôznejšími klamstvami, ako: „Všetci vieme, že odporcami prerušenia tehotenstva sú len kňazi, no laickí katolíci sú vo veľkej väčšine za potraty.“
Tretím spôsobom ich činnosti bolo zabezpečovanie vierohodnosti propagandistickej akcie blokovaním informácií o vedeckých poznatkoch, ktoré dokazovali, že ľudský život sa začína od okamihu počatia. Tvrdili, že veda to nikdy nebude môcť dokázať, lebo to nepatrí do jej kompetencie, ale je to záležitosť filozofie a teológie. Bolo to veľké klamstvo, pretože fitológia (veda o počiatkoch ľudského života) predkladá nevyvrátiteľné dôkazy, že život človeka sa začína vo chvíli počatia a že potrebuje takú istú ochranu, akú požívame my.
@cecilia29 Nemas spravne informacie. Mame tu zakon o vyhrade vo svedomi. Cize lekar odmietne predpisat antikoncepciu, lekaren ju odmietne vydat atd. V okrese s 1-2 gynekologmi to predstavuje problem. Takze ano, cirkev zasahuje do zivotov ludi, ktori s nou nemaju nic spolocne.
@dagmarovita Vieme vsetci ako to dopadlo v Polsku, kde kvoli tomu zomrela zena.
Cirkev je inštitúcia, ktorá túto potrebu človeka využíva. Niektorí veriaci sa k nej prikláňajú, niektorí využívajú toho že spojuje spoločenstvo aspoň podobne zmýšlajúcich ludí, niektorí sú jednoducho zvyknutí chodiť do kostola. A neexistuje ochrankár ktorý by ich pri vchode triedil a nehodných posielal domov.
@cecilia29 Antipotratove komando naklusalo. Ten skopirovany text citat nebudem. Vymyvanie mozgov ma nezaujima.
Vies vobec, ze ja som tiez proti potratom? Akurat s tym rozdielom, ze nechcem nikomu nic prikazovat a zakazovat? Ze verim tomu,ze clovek dostal slobodnu volu a rozum, aby sa vedel sam rozhodnut a znasat dosledky? Ze fanatici nemaju co rozkazovat inym?
Autorka vieš koľko žien zomrelo kvôli antikoncepcii ci potratovym tabletkam? Mam tu informáciu. V dnešnej dobe cestovať pár km ďalej už skutočne neni problém. A nečudujem sa lekárovi ktorý nepredpise tabletky ktoré môžu poškodiť zdravie alebo pôsobiť abortivne. Išiel by sám proti sebe a svojmu povolaniu .
To je ale trocha demagógia, proti potratom nevystupujú výlučne veriaci.
Ach, si len dalšia osoba, ktorá provokuje, tára, taký hlúpy trol. Skoda reagovat. S klamármi netreba stracať vzácny čas.
A praco si neprečítas? Ja čítam tvoje správy. Netreba počúval liberálnych vymyvacov mozgov. V otázke potratu je lepšie vrátiť sa aj k vede.
Rovnako bojujem proti potratom ako keby som bojovala proti vražde, eutanazii ci trestu smrti.
@cecilia29 Je mi luto,ze mas taketo fanaticke zmyslanie a nedoprajes ludom slobodnu volu.
@dagmarovita súhlasím. Kladú otázky no nepočúvajú odpovede. A téme potratu rozumie asi ako pani Ciganikova.
Autorka práve že doprajem. Je mi jedno co ľudia robia až do bodu kým neublizuju inej osobe
@cecilia29 Zial mam pocit, ze je to z tvojej strany len prazdna fraza.
A ja mam pocit autorka ze už nemáš argumenty
@cecilia29 veru troll, je to téma založená s úmyslom škodiť niekomu a robiť živnú pôdu pre niečo..nič úprimné..netreba už s ními viac strácať vzácny čas..
@cecilia29 Nie, veru v tvojom pripade argumenty nemam. To musim priznat. S krestanskym fanatikom diskutovat neviem.
@dagmarovita Tema je zalozena s cielom pochopit urcite veci. To,ze to nechapes ty, neznamena, ze sa jedna o trolling.
Niekedy je dobré položiť si otázku či pochopiť daný problém je v mojich silách.

@cecilia29 Prepac, no v dnesnej dobe naozaj nie je problem vyhladat si cokolvek o potratoch vo vsetkych svetovych jazykoch.