icon

Dojčila som v parku na lavičke. Prišla ku mne nejaká babka a povedala, že by som mala ísť na spoveď

19. júl 2022

Bola som dnes v parku s dcerkou 9 mesacnou. Chodim tam celkom pravidelne, je tam taka mala slepa ulicka s lavickou. Na tejto lavicke obcas dojcim. Nikdy nebol problem, tam ani nikto nechodi, len ked si chce sadnut na tu lavicku. Dalej to nikam nevedie. Ja som vzdy otocena, uplne inou stranou. Este som nikdy problem nemala. Na druhej strane parku na konci ulice je kostol. Isla nejaka babka cez park asi z kostola. Ja vobec neviem kedy su omse, v parku som casto a kostolna babka sa tam objavila prvykrat. Naviac park je dlhy a kostol este celu ulicu dalej. Ja som si babku vobec nevsimla, vobec som sa nedivala ci nejaky ludia prichadzaju do tej ulicky, ja som bola otocena. Objavila sa tam ako prizrak, az som sa zlakla a hovori: "mala by si ist na spoved"! Ja asi 10 sekund ticha a potom sa jej pytam, ze preco. A ona na to: "aj preto, lebo nepustis starych ludi sadnut, aj preto, aj preto" a este prstom ukazovala. To je toto normalne v dnesnej dobe? Hanbila som sa ako pes, vzala malu a bezala.

Strana
z2
rusalinka
20. júl 2022

MI-LU-JEM!
Anonymný nick napíše a niekoľkokrát zdôrazní, že na nejakom neznámom mieste je kostol. KOSTOL, nevieme aký, lebo prekvapko - existujú aj iné ako RKC kostoly, vau! Potom napíše, že tam prišla nejaká teta, ASI z kostola. ASI.
Výsledok? Staré babky z kostola sú bosorky, kostol je plný pedofilov, agresívni dôchodca, starí ľudia nemajú rozum, vygumovaní kostolom, napľuť do ksichtu.
Gratulujem, bravó, tieskam 🙂

nikpa
20. júl 2022

Už len nadpis znie ako dobrý vtip 😄 pokiaľ si tam neotrcala prsník do davu tak nevidím problém. Dieťa musí jesť, ty sa tiež nejdeš schovávat domov keď sa chceš najesť, urobíš to aj vonku. Mala si sa ohradiť pred tou ženskou ale viem si predstaviť, keby som kojila a niekto na mňa toto vybafne, že tiež asi hneď nezareagujem. Je to skôr úsmevna historka, nič si z toho nerob. A čo sa týka toho, že si mala pustit sadnúť starých ľudí... no tak keď ma babka výdrž stať hodinu v kostole a potom ešte pol hodinu pred kostolom a ohovárať a sledovať čo sa deje v parku tak nech nečaká, že každý bude skákať na rovné nohy lebo ona ide okolo lavičky. Tieto babky nemuseli robiť do 62 rokov ani platiť 30 rokov hypotéky ako musia dnes mladí ľudia. My sme nedostali byty od štátu ani nenávratne mladomanžske pôžičky. Mnohí mladí ľudia su dnes viac zrobení ako tá starena. Mám averziu na tieto reči dôchodcov, to len tak mimo 😄

jonki
20. júl 2022

Mala si sa jej opytat ci jej viera nekáže ze nema odsudzovať ludi ( nesúďte aby ste neboli súdení)

ivangeline
20. júl 2022

Babka nemusela byt uplne pri zmysloch. xD

sisaka
20. júl 2022

Žienky, ale veď babka jej nič o dojčení nehovorila, aspoň autorka to nespomína, to si len autorka domyšľa. Kto vie, čo babke behalo po rozume, to sa už nedozvieme, ale žasnem nad ľudmi, čo dokážu z komára spraviť somára

nairia
20. júl 2022

...a zrazu uvidi na cintorine fotku tej babky a zisti, ze zomrela pred 50timi rokmi 😱😱😱

zuzubb007
20. júl 2022

To ako vtip, hned by som babke odpovedala, co sa stara do druhych, nech sa spoveda ked veri somarinam by ostala cumiet

ahhola
20. júl 2022

Viem si predstavit🙆‍♀️
Niektoré "zážitky" sa cloveku vryju...
Pred rokmi na hlavnej ul. V Pezinku som sa kochala interiérom kostola a nevšimla si, ze stojím pri kasicke kde sa šmodrchlala stará babizna vhodiť svojich 5 korún...
To co si sa sem postavila?
Takto ma oslovila, cudzia, stará škebla.
Vinobranie pekne, ale toto bolo toppotop. 👿

maminecka266
20. júl 2022

asi nemala co ineho na praci ale bo sa nemala s kym porozpravat, no mohla si najst aj iny sposob. poslala by som ju vyspovedat sa aj za teba

dusankomoj
20. júl 2022

Ja by som sa babky rovno opýtala,či mám ísť Pánu Bohu povedať,že moje dieťa bolo hladné.🤗

54tinka54
20. júl 2022

Babka možno má nejaké psychické problémy alebo stareckú demenciu. Vôbec nič si z toho nerob.

sara07
20. júl 2022

to že niekto je stará babka neznamená že si môže dovolit všetko
nemala si sa za čo hanbit ani utekat
mala si jej vysvetlit že uvolníš za chvilu
vôbec si nič nerob, ona nemá právo ta posielat na spoved, to kde sme
hanbit by sa mala ona ale to oni tymto netrpia
na jednej strane sa idu potrhat aby sa všetko narodilo,na druhej strane nemôžeš kojit ako kojíš vonku, však si nesedela na schodoch kostola s vyvalenym prsom von
nič si z toho nerob,

sara07
20. júl 2022

@sisaka ona sa vôbec nemala takto ozvat na nu ,mohla ju napr slušne poprosit, mohla by som si prisadnut alebo podobne, nie takto na nu

raja95
Odpoveď bola odstránená
edien
20. júl 2022

Ja som mala minule krásny zážitok v buse. Rovno s dvomi dôchodkyňami🤦Som v 8m čiže brucho mám už riadne a tak som si sedela v buse,rozdychavala teplo ..fakt mi bolo kadejako. Bus sa rýchlo zaplnil a tieto dve mudrlantky sa postavili rovno ku mne a zazerali a na celý bus kvakvali ako táto mládež nevie čo so sebou,dobre sa im sedí atď ..keby mi nebolo zle tak sa postavím a opýtam sa jej či aj pohne rozumom než niečo povie a či sa nehanbí chcieť od tehotnej ženy aby sa postavila. Tie ,,panie,, zlaté mali do 70r Max,neboli o palicke roztrasené a išli presne štyri zastávky no celú dobu toto kecali. A ešte mám x ďalších skúsenosti s dôchodcami čo sa nevedia vpratať do kože takže ja mám na nich doslova alergiu.

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
siska53
21. júl 2022

Co ju vobec riesis, nejaku sibnutu babku?

palicka
21. júl 2022

Tak ad1- tiež si nemyslím, žeby babka prišla vyjednávať len tak z dlhej chvíle. Ak by to bolo fakt pravda, tak by som ku teda vôbec neriešila. Ad2- aj ja som dojčila dlho, takmer 2,5 roka. Zato však mi niekedy mozog neberie, ako v parku, u lekára, na ulici… niektoré mamičky vystavujú prsníky a dojcia. Mám už aj väčšie dieťa a teda je mi to značne nepríjemné. Veď stačí tak malinko- prehodiť si cez plece bavlnenu plienocku a spokojne dojčí aj uprostred námestia. Máš svoje súkromie a nemusíš byt stredobodom pozornosti pre okolie. Myslím, že toto chce kompromis z obidvoch strán

kiki68
21. júl 2022

@osky v kazdom starsom chrame z obdobia neskorej gotiky a renesancie. Tie obrazy videli predtym kde? V galerii? Galeria ich ma mozno poslednych 100 rokov , predtym boli v kostoloch.

Strana
z2