Dojčila som v parku na lavičke. Prišla ku mne nejaká babka a povedala, že by som mala ísť na spoveď
Bola som dnes v parku s dcerkou 9 mesacnou. Chodim tam celkom pravidelne, je tam taka mala slepa ulicka s lavickou. Na tejto lavicke obcas dojcim. Nikdy nebol problem, tam ani nikto nechodi, len ked si chce sadnut na tu lavicku. Dalej to nikam nevedie. Ja som vzdy otocena, uplne inou stranou. Este som nikdy problem nemala. Na druhej strane parku na konci ulice je kostol. Isla nejaka babka cez park asi z kostola. Ja vobec neviem kedy su omse, v parku som casto a kostolna babka sa tam objavila prvykrat. Naviac park je dlhy a kostol este celu ulicu dalej. Ja som si babku vobec nevsimla, vobec som sa nedivala ci nejaky ludia prichadzaju do tej ulicky, ja som bola otocena. Objavila sa tam ako prizrak, az som sa zlakla a hovori: "mala by si ist na spoved"! Ja asi 10 sekund ticha a potom sa jej pytam, ze preco. A ona na to: "aj preto, lebo nepustis starych ludi sadnut, aj preto, aj preto" a este prstom ukazovala. To je toto normalne v dnesnej dobe? Hanbila som sa ako pes, vzala malu a bezala.
Už len nadpis znie ako dobrý vtip 😄 pokiaľ si tam neotrcala prsník do davu tak nevidím problém. Dieťa musí jesť, ty sa tiež nejdeš schovávat domov keď sa chceš najesť, urobíš to aj vonku. Mala si sa ohradiť pred tou ženskou ale viem si predstaviť, keby som kojila a niekto na mňa toto vybafne, že tiež asi hneď nezareagujem. Je to skôr úsmevna historka, nič si z toho nerob. A čo sa týka toho, že si mala pustit sadnúť starých ľudí... no tak keď ma babka výdrž stať hodinu v kostole a potom ešte pol hodinu pred kostolom a ohovárať a sledovať čo sa deje v parku tak nech nečaká, že každý bude skákať na rovné nohy lebo ona ide okolo lavičky. Tieto babky nemuseli robiť do 62 rokov ani platiť 30 rokov hypotéky ako musia dnes mladí ľudia. My sme nedostali byty od štátu ani nenávratne mladomanžske pôžičky. Mnohí mladí ľudia su dnes viac zrobení ako tá starena. Mám averziu na tieto reči dôchodcov, to len tak mimo 😄
Mala si sa jej opytat ci jej viera nekáže ze nema odsudzovať ludi ( nesúďte aby ste neboli súdení)
Žienky, ale veď babka jej nič o dojčení nehovorila, aspoň autorka to nespomína, to si len autorka domyšľa. Kto vie, čo babke behalo po rozume, to sa už nedozvieme, ale žasnem nad ľudmi, čo dokážu z komára spraviť somára
...a zrazu uvidi na cintorine fotku tej babky a zisti, ze zomrela pred 50timi rokmi 😱😱😱
To ako vtip, hned by som babke odpovedala, co sa stara do druhych, nech sa spoveda ked veri somarinam by ostala cumiet
Viem si predstavit🙆♀️
Niektoré "zážitky" sa cloveku vryju...
Pred rokmi na hlavnej ul. V Pezinku som sa kochala interiérom kostola a nevšimla si, ze stojím pri kasicke kde sa šmodrchlala stará babizna vhodiť svojich 5 korún...
To co si sa sem postavila?
Takto ma oslovila, cudzia, stará škebla.
Vinobranie pekne, ale toto bolo toppotop. 👿
asi nemala co ineho na praci ale bo sa nemala s kym porozpravat, no mohla si najst aj iny sposob. poslala by som ju vyspovedat sa aj za teba
Ja by som sa babky rovno opýtala,či mám ísť Pánu Bohu povedať,že moje dieťa bolo hladné.🤗
Babka možno má nejaké psychické problémy alebo stareckú demenciu. Vôbec nič si z toho nerob.
to že niekto je stará babka neznamená že si môže dovolit všetko
nemala si sa za čo hanbit ani utekat
mala si jej vysvetlit že uvolníš za chvilu
vôbec si nič nerob, ona nemá právo ta posielat na spoved, to kde sme
hanbit by sa mala ona ale to oni tymto netrpia
na jednej strane sa idu potrhat aby sa všetko narodilo,na druhej strane nemôžeš kojit ako kojíš vonku, však si nesedela na schodoch kostola s vyvalenym prsom von
nič si z toho nerob,
Ja som mala minule krásny zážitok v buse. Rovno s dvomi dôchodkyňami🤦Som v 8m čiže brucho mám už riadne a tak som si sedela v buse,rozdychavala teplo ..fakt mi bolo kadejako. Bus sa rýchlo zaplnil a tieto dve mudrlantky sa postavili rovno ku mne a zazerali a na celý bus kvakvali ako táto mládež nevie čo so sebou,dobre sa im sedí atď ..keby mi nebolo zle tak sa postavím a opýtam sa jej či aj pohne rozumom než niečo povie a či sa nehanbí chcieť od tehotnej ženy aby sa postavila. Tie ,,panie,, zlaté mali do 70r Max,neboli o palicke roztrasené a išli presne štyri zastávky no celú dobu toto kecali. A ešte mám x ďalších skúsenosti s dôchodcami čo sa nevedia vpratať do kože takže ja mám na nich doslova alergiu.
Tak ad1- tiež si nemyslím, žeby babka prišla vyjednávať len tak z dlhej chvíle. Ak by to bolo fakt pravda, tak by som ku teda vôbec neriešila. Ad2- aj ja som dojčila dlho, takmer 2,5 roka. Zato však mi niekedy mozog neberie, ako v parku, u lekára, na ulici… niektoré mamičky vystavujú prsníky a dojcia. Mám už aj väčšie dieťa a teda je mi to značne nepríjemné. Veď stačí tak malinko- prehodiť si cez plece bavlnenu plienocku a spokojne dojčí aj uprostred námestia. Máš svoje súkromie a nemusíš byt stredobodom pozornosti pre okolie. Myslím, že toto chce kompromis z obidvoch strán

MI-LU-JEM!
Anonymný nick napíše a niekoľkokrát zdôrazní, že na nejakom neznámom mieste je kostol. KOSTOL, nevieme aký, lebo prekvapko - existujú aj iné ako RKC kostoly, vau! Potom napíše, že tam prišla nejaká teta, ASI z kostola. ASI.
Výsledok? Staré babky z kostola sú bosorky, kostol je plný pedofilov, agresívni dôchodca, starí ľudia nemajú rozum, vygumovaní kostolom, napľuť do ksichtu.
Gratulujem, bravó, tieskam 🙂