icon

Doklad o zaplatení od gynekológa

lady511
1. feb 2012

ahojte kočky potrebujem radu...od Vás chodím ku svojmu gyndošovi ktorý nevidáva doklad o zaplatení ...je to normálne?ked som si ho vyžiadala povedal že nemá a že pe koho to chcem...stále odomna píta peniaze ale doklad mi žiaden nedá....myslíte že mu nemusím zaplatit?teším sa naVaše rady 🙂

Strana
z2
carrie4
29. feb 2012

@lady511 obáť sa na samosprávny kraj, on rieši takéto sťažnosti, určite nie je normálne, že ti nevystavuje doklad

katka888
29. feb 2012

@lady511 od zdrav poistovne si urcite vypytaj doklady,kolko za teba uhradila doktorovi za starost v tehu a ake sumy.. a uisis, ci si platila nieco, co mal on preplatene z poistovne.

inac sila...
ja ked som menila doktora, prisla som k noemu, u stareho som vobec nebola a novy si sam vyziaal dokumentaciu.. tak chod za novym a za starym uz eee

katka888
29. feb 2012

@carrie4 @lady511
podla mna nie je normalne, ze si tam nechala 300 eciek.. ved ked ma zm,luvu s poist tak co tam mohlo stat tolko? a nadsrand ukon? s tym podla mna treba vopred suhlasit...

sisi1986
6. mar 2012

čaute baby, tak včera som bola včera na kontrole. ... a zase som platila. Zase bez bločku, bolo mi to také nepríjemné pýtať si ho, ale už som si sľúbila, že ho nabudúce naozaj vypýtam.

Teraz som platila 7 eur spolu za všetko. Teraz som si vypýtala fotku, tak mi z toho prístroja pán doktor vytlačil snímok. Minule som platila 8 Eur za to isté bez fotky. Ja to už fakt nechápem.
Ja som tiež v Unione a písala som im mail, len im zrejme neprišiel. Tak im ho skúsim znova preposlať, Uvidíme. A inak ani žiadny cenník úkonov som v čakárni nenašla a ani u sestričky niekde na dverách.

Baby, čo v tomto prípade robiť? kde sa obrátiť, kde vám na 100 % povedia, za čo má alebo nemá doktor právo pýtať prachy? Ono to naraz možno nie je tak veľa, ale za ten celý čas sa to riadne nazbiera a keď si uvedomíte, že to ste mohli minúť na vaše bábo, tak vás to dosť mrzí. Inak sa mi zdá, Ale na druhej strane by mi bolo dosť nepríjemné meniť doktora už teraz, ale ak ma k tomu situácia dovedie, budem musieť.

Je tu niekto z okresu NZ, kto chodí na gyndu do NZ?

Ďakujem

rheia27
6. mar 2012

ja chodim k Vargovej na Bitunkovu

yvetulka
6. mar 2012

rozum sa mi zastavuje, co tu citam, ja som nikdy u gynekologa za nic neplatila, iba za vystavenie dokladu manzelovi, ze bol so mnou ako doprovod 1€, sono mi bolo robene kazducku poradnu bez poplatku a ked som chcela foto, platilo sa 3€. ja by som to riesila hned aj na zdr. poistovni aj UDZS, urcite sa podla mna ozvu dalsie pacientky, ked sa to prevali, urcite nebudes sama. drzim palce, nech sa to vyriesi k spokojnosti

mezike
25. mar 2012

No, ja som na zaciatku tehu len. Mam noveho gynekologa. Platila som jedine prve sono 15 eur, ale normalne mi dal prijmovy pokladnicny doklad. Bolo to sono na zistenie tehotenstva, kt. sa povazuje za nadstandard. Nakolko nevidel dobre fazulku za par dni mi robil dalsie sono, ale uz, ako sam hovoril, SAMOZREJME ZADARMO. Odvtedy mi už bral krv, robil dalsie sono, vypisoval potvrdenie do roboty, tehu knizku a nikdy nebral ani cent. Podla mna nie je normalne, aby tehotna zena platila za vysetrenia, potvrdenia, na ktore ma narok.

sisi1986
4. apr 2012

volala som do poisťovne, na čo mám ako tehotná nárok. Všetko bolo zadarmo, okrem sona. To je tam písané, že max. 3x je hradené poisťovňou. Takže neviem. Ako som už písala, ja som neplatila vtedy, keď mi povedal, že je tam vedieť graviditu, ale plodík ešte nie. Vtedy som sa mala vrátiť o dva týždne a vtedy som už za sono platila.
Uvidíme ďalej ako to pôjde. Idem teraz vo štvrtok, zase mi budú brať krv. Tak som zvedavá, koľko vypýtajú teraz. Minule som za krv podľa mňa nič neplatila zrejeme, zase len za sono podľa všetkého, keď spom platila 7 eur za všetko (aj fotku, aj paragraf do práce).

Ostatné úkony by mali byť v UNION poisťovni plne hradené (teda všetko zadarmo, okrem sona).
Neviem, uvidíme koľko budem platiť teraz, ale som odhodlaná vypýtať si bloček.
ˇ
Tak sa aj ozvite, čo a ako.

Ďakujem.

alisia37
6. okt 2012

@lady511 tiež ma to štve. Chodím k zmluvnému lekárovi a sestrička si za všetko pýta peniaze. Za všetky povinné vyšetrenia sa musí platiť. A potvrdenku nedostanem nikdy!!! Už som sa aj naposledy ohradila, že prečo sa musí platiť za povinné vyšetrenia, začala čisi nezmyselné blabotať čo nemalo ani hlavu a ani patu, že veď len toto si musím priplatiť, veď všetko ostatné mám zdarma, čo samozrejme nie je pravda, lebo za všetky laboratórne testy a za všetko si vždy vypýta 15 až 20€!!!! Si spočítajte koľko je to mesačne peňazí navyše, ktoré nikde neuvádza a nezdaňuje a ešte sa im nepáči. Je mi z nich zle!!! Naštastie sa mi malá už narodila a dúfam, že už tam nebudem musieť ísť. Chcela som aj zmeniť lekára, ale každého na koho som sa pýtala si pýta za všetko peniaze tiež. Tak nemám na výber. :(

lady511
autor
6. okt 2012

@alisia37 ahoj vieščo ano najnovšie pítaju skoro všetci lekári ale ja idem do jedneho centra a ta sa platí rednorazovo dostanem aj doklad o zaplatenía tamtomu čo vraj dlžim 20emimochodom za vypísanie materskej čo je nezmysel nedam nič lebo tam idem s drahým a ten mu ukáže 😀 tufam teda že najdeš prijatelne riešenie pre teba 😉

alisia37
6. okt 2012

@lady511 Super. Dobre si urobila. Tiež som sa rozhodla, že to už musím riešiť. Lebo občas tam treba ísť a vždy zaplatiť 15€ navyše sa mi nechce. 😢 Ale u nás to funguje tak, že možno ani lekár nevie o tom, za čo všetko si sestrička pýta peniaze. A ja blbá len platím. 😢

lady511
autor
6. okt 2012

@alisia37 zase u mojho je to inak vždy ma najprv vyšetrí všetko(nema ani kozu len taku postel a to je vrchol)a on si zapíta a ked som naposledy povedala že si prsím doklad o zaplatení pozera na mna ako puk že take nedava a ja že mu nedam potom peniaze,,pretože nikde nema napísane že sa platí ,,teda si píta nezakonne lebo ani cenník nemá ja som musela platit za všetko po 10e plus aj za vipísanie materskej 10e aj za doklad o tom príspevku pri anrodení čo bolo (niakych 600e) aj za to 10e takže enchápem lebo švagrina ma pripravila na o že sa len za sono platí ale on si vždy niečo našiel,, 😖 tak somsa rozhodla t rišit teda už som tam nebola pol roka už yb som mala íst ale nerada prichádzam s ludmi do takýchto konfliktov ale v dnešnej dobe je aj 20edost takže to akoby som ich vyhodila oknom vieš ani príjmový doklad ani nič samozrejme určite jemu do vačkua toto nepripustím ked tam diem asu za týžden oznamim mu nech ma odhlasi,,,kartu si vraj vipíta poštou moj nový gynekolog,,a ked sa mu nepáči nech si tu kratu nechá a založia mi novu ale ja mu už nič nedám bez dokladu o zaplatení 😒

alisia37
6. okt 2012

U nás je to tak, že najprv sa vchádza tam, kde sedí setrička, ona nachystá kartu a potom idem k lekárovi. Je v ďalšej miestnosti. A po vyšetrení si sestrička vypýta peniaze. Tiež nemajú nikde žiadny cenník, že by sa dačo platilo. A keďže sestrička nevypisuje žiadny doklad lekár ani nemá ako vedieť koľko peňazí ona takto vyzbiera. Ona si pýta hlavne za testy čo sa robia. Za krvné testy v 12-tom týždni som platila 15€, v 20-tom týždni 20€, potom 10€, potom znova 15€ a na konci tehotenstva ma dávala na ten prístroj na odozvu srdiečka, za to si pýtala každý krát 7€. Ja som jej tam počas tehotenstva nechala vyše 100€!! Teraz som tam bola akože na preventívnej, robili mi ten ster z krčka čo sa robí raz ročne a za to si pýtala 10€. Nikdy som si nežiadala žiadny nadštandart, vždy som absolvovala iba povinné vyšetrenia, ale aj tak si vždy vypýtala peniaze. Tiež nie som ten typ vyvolávajúci konflikty, ale už ma to štve, lebo všetky sú to peniaze čo si pýtajú neoprávnene a idú im rovno do vrecka. 😠

lady511
autor
8. okt 2012

@alisia37 naozaj od takých rýchlo rpeč utekat 😉

Strana
z2