icon

Domáca epilácia IPL prístrojom Philips Lumea

bleee
28. dec 2013

Ježiško mi doniesol tento prístroj a dnes som ho vyskúšala. Na môj typ pokožky mi odporúčali intezitu svetla 4-5, dnes som zvládla ruky na stupni 3, občas 4 a podpazušie len na stupni 3, potom to už pálilo. Myslíte, že bude mať epilácia efekt aj pri nižšom stupni? Nie je to len strata času? Aké sú vaše skúsenosti? Poprosím písať len tie, ktoré majú skúsenosti s IPL

penn
18. feb 2016

No baby, tak po polroku,...tak pozrem na nohy a cele chlpate. No ale zasvietim znova. Pazuska je vypelichana stale.

kubikovi
18. feb 2016

@penn a prosím ťa, máš ich tak ako pred požívaním, myslím množstvo ?ja som si myslela, že oni sa casom upravia a bude ich menej navzdy, že ten korienok proste "zomrie"...

kubikovi
20. feb 2016

@penn prosim ta este,ktoru mas ty presne ,trosku pochybujem o tej drahej kedze je len na baterky,ale ja som chcela aj s nadstavcom na bikiny/podpazusie a aj na tvar?to sa neda dokupit osobitne?

penn
20. feb 2016

Musim sa pozriet. Ale ma tri nastavce a adapter. Na dobijanie.

penn
20. feb 2016

@kubikovi no najprv ubudlo aspon 90%. A potom som samozrejme nesvietila kazde dva tyzdne, ved naco. Aj leto bolo. A tak som tomu nevenovala pozornost a zrazu. No skoro tolko, ako predtym podla mna. Ale urcite vymiznu. Zasvietim. Dam vediet.

penn
20. feb 2016

Zatial nevidim uspech nad perou. Ale svietila som iba raz.

jahodka1633
23. feb 2016

Ahojte, prosim surne o radu!!!
Lumeu som dostala na Vianoce a vyslo mi az 3x sa osvietit, prvykrat pohodicka a v druhom a tretom pripade neskutocna alergicka reakcia. Do rana mi vyskocili pupaky na lytkach a neskutocne to svrbi.
Ale oblast bikin a podpazusie v pohode.
Po dvoch tyzdnoch som vyskusala znova a jedno lytko som si osvietila 5.stupnom a druhe 3.stupnom a na tom som nemala az taku hrozu.
Bola som aj u koznej lekarky a nevie mi povedat, co sa stalo. Sama IPL technologiu v ambulancii vyuziva.
Stretli ste sa niektora s niecim takymto?
Neviem, co mam spravit.
Dlho som o tejto masinke snivala.
Mam ale moznost vratenia do 90 dni, len mi je to luto a neviem, ci nemam radsej vydrzat, ci by som si casom mozno nezvykla...

leanice
23. feb 2016

@jahodka1633 Ahoj, a ako si si pred osvietením odstránila chlpky? A dávala si si po osvietení niečo na nohy? nekaký krém alebo telové mlieko? Čítala som, že nemalo by sa po tom nič dávať na kožu... 😖

jahodka1633
24. feb 2016

@leanice oholila som si nohy ziletkou a je fakt, uz som sa docitala v navode, ze 24 hodin po sa nema pouzivat krem a ja som si naplacala na nohy krem po depilacii :-/
Ale mala som strasne problemy aj skor, keby si casto holim nohy, zapaluju sa mi, tak som si dlhe roky depilovala (vytrhavala) strojcekom, ale potom mi zase strasne zarastali ☹
Takze som vsadzala na Lumeu, ze to bude moja posledna zachrana.
Skusim za dva tyzdne bez kremu a len na 3.stupen.

kubikovi
24. feb 2016

@jahodka1633 presne kvoli tomu co si vymenoval si aj ja chcem kupit Lumeu,ale dlho zvazujem kvoli tej cene....ci nebude odlozena v skrini...

penn
24. feb 2016

@jahodka1633 ja som nemala reakciu.

penn
24. feb 2016

Baby, tak kamoska hovorila. Ze to samozrejme nie je trvale, tak na 8 tyzdnov...ale urcite poto. Aj tak idu vo fazach...cize proste nikdy neni cela niha chlpata, ale po riedko.
Podla mna je to dost dobre.

Aha, raz som mala taku pokozku...ako take leskle popraskane supinky....ako ked sa opali vysusi.

leanice
24. feb 2016

@jahodka1633 jaaj, no určite skús nič nedávať na nohy po epilácii... uvidíš... s tým depilovaním a zarastaním som mala aj ja problém, potom mi hnusne zarastali a zapaľovali sa... a po holení tiež, ale holím si ich už len nasucho, jemne žiletkou úplne nasucho, to sa mi osvedčilo najviac... i ked bikiny sú stále problém,.... no a teraz skúsime lumeou, tak som zvedavá...
@kubikovi ako myslíš, že ostane v skrini? že použiješ a bude reakcia tak budeš čakať? No skúste baby bez akýchkoľvek krémov, a skúste tie testy na začiatok, na suchú nohu dať na rôzne miesta rôzne stupne svetla a počkajte deň-dva, a uvidíte, či na tých miestach budú nejaké reakcie, a potom budete vedieť, aký stupeň použiť. A žiadne krémy potom! 🙂 😉
@penn aj som si myslela, že to nebude na trvalo... ale stále lepšie osvietiť raz za mesiac - dva, ako oholiť a hneď na druhý deň už je strnisko a koža drsná a zapálená... :D A ty hovoríš, že nohy sú chlpaté? Ale pazušky nie? 🙂
Pekný večer baby 😉

jahodka1633
25. feb 2016

@leanice Ahoj, mas uz tu Lumeu kupenu?
Riesila si ake su tam rozdiely a ta najdrahsia ma este silnejsiu, alebo teda vykonejsiu ziarovku, alebo proste to svetlo vnutri je na viac bliknuti, preto je tam ta cena :-/ taka vysoka, ale plus teda aj ten nadstavec na tvar a bikiny. No a fakt to nabijanie mi to to trosku predlzi. Ale zase si to rozdelujem, jeden den podpazusie a bikiny a druhy den nohy. Vyhoda bez kabla je, ze si to spravim kdekolvek (pri telke)
Len ja som mala vyhodnu cenu, ze NAY mali po Vianociach akciu a na vsetkych predajniach mali na vystaveny kus 50% zlavu. Cize mna vysla 250€.
Ja som chcela tuto najsilnejsiu, aby mi ta ziarovka aj cosi vydrzala, lebo je dost draha, ked sa bude musiet menit ☹

martuska75
25. feb 2016

Ja tiež teraz testujem baby. Kupila som si Lumeu po lete (mali dobrú cenu) a odložila som do skrine, že až trochu po lete vyblednem 🙂 Potom som zabudla na to a teraz som ju vytiahla. No uvidíme. Skúsila som 3 a 4, ale reakciu som nemala. Skúsim na budúce 5. Určite ale potrebujem tú bielu ceruzku ako píšu v návode, lebo mám pocit že som obnechala.

leanice
25. feb 2016

@jahodka1633 No vieš čo? Porovnávala som obe lumey a výkon mali rovnaký, obidve mali počet zábleskov viac ako 250 tisíc, a svietivosť sa trošku líšila, ale len o nejaké desatinky... Čiže, kedže mne vyhovoval prístroj s káblom, nie na baterky, a nástavec na tvár nepotrebujem, tak voľba bola jasná. Ano, už som si to kúpila. V utorok som svietila prvý krát, a na stupni 4. Osvietila som si hned nohy, pazuchy, aj bikiny som s tým zvládla. A zvládla som to v pohode, a nohy stále aj dnes vyzerajú rovnako biele ako pred tým 🙂 Ale chlpky vyzerajú, že rastú dalej, špiny 😀 ... som zvedavá, či nejaké vypadnú 😀 No mne vyhovuje tento zatiaľ, nemám rada také veci na baterky, je s tým furt starosť... Zástrčky máme na každom kroku, takže v pohode, A ako si na tom ty? Ked si písala, že si sa už stihla tri krát osvietiť, kedy si si začala všímať úbytok, alebo že prestali rásť... ? Vidno už niečo po tých troch osvieteniach? 🙂

@martuska75 Tiež rozmýšľam, že ako si zaznačiť alebo zapamätať, čo som už osvietila a čo nie... 😀 a akú to ceruzku treba,?

jahodka1633
25. feb 2016

@leanice ahoj 🙂 no ja zatial nic...
Strnisko neskutocne vsade a kedze mam tie nohy pozapalovane, ale strasne, tak to nemozem ani oholit, ale rozmyslam, ze si to skusim na sucho, mam na strojceku depilacnom aj nadstavec na holenie, tak skusim tak.
Naozaj to vyzera teraz strasne, este ze je len takyto datum a do leta sa snad z toho nejako dostanem.
Pozerala som to teraz na Philipse a mas pravdu, nevedela som, ze je tam viac druhov pristrojov, ze aj s kablom su na 100 000 zableskov ale aj 250 000. Takze mas nakoniec vyhodu, ze nemusis nabijat 🙂
Stale neviem, ci ho mam teda vratit a fakt sa bojim ☹ ze nie som vhodny adept na IPL.
Este o tyzden vyskusam a budem to musiet doriesit.

leanice
25. feb 2016

@jahodka1633 Jaaj, to ma mrzí, že to máš také zapálené... no našťastie je ešte zima, že môžeš chodiť zahalená... No snáď sa ti to rýchlo zahojí... 🙂 Myslíš, že nie si vhodný typ? Asi to bola ozaj len tá reakcia s tým krémom... Ved ked si vravela, že pred tým prvý raz to bolo v pohode, tak asi to bol fakt teraz len ten krém... No skús ešte počkať, či dokedy máš tú lehotu na vrátenie? A prvý krát, ked sa ti to zapálilo, ako rýchlo zapálenie odznelo?

penn
26. feb 2016

@leanice tak, ze nohy sa mi vratili viac ako pazusky. Ale na pazuskach mi zas ostala tak mala plocha velkosti mince..ktoru ne a ne vykynozit.

Pazusky takmer vobec nezacali znovu rast.

A chlpate nohy myslim toto, ak sa nezhrozite. To su pehave nohy...tie skvrnky.

penn
26. feb 2016

Tak zda sa mi, ze sa oplati aj tak. Lebo inak mi rastlo vyrazne strnisko dost...

leanice
26. feb 2016

@penn Haha, super foto 😉 No ja to mám presne takisto, akurát že mám chlpy všade. U teba si všímam, že máš tam nejaké miestečka, čo tam nemáš také chlpy... Tak asi to budú tie "mapy" vypálených chlpov... 🙂 Máš tie miestočka hladké na dotyk? 😀 Máme my starosti, ženy, čo? 😀

martuska75
27. feb 2016

@leanice no mala by to byť ceruzka na oči alebo na tvár ale určite len biela. Ak dáš tmavú hrozí že sa popáliš.

jahodka1633
7. mar 2016

@leanice
Ahoj, tak po dvoch tyzdnoch dalsi pokus ☹
Tentoraz som si nohy oholila na sucho.
Pockala som 12 hodin a az nasledne som osvietila, nicim nenatierala a uz v noci som sa zobudila na strasne svrbenie ☹
Posielam nechutne foto ☹
Nemate niektora prisim takuto skusenost?
Kozna lekarka mi povedala, ze netusi, z coho to mozem mat...
Najviac ma ale stve, ze to fakt funguje, po 4 osvieteniach mam o 1/3 chlpov menej.

kacenas26
7. mar 2016

@jahodka1633 ahoj no a keby si skusila tak že jeden deň si oholis a nadruhy nabliskas lebo ja si niekedy zvyknem aj tak a efekt to ma ten isty,skús tak uvidis.

leanice
8. mar 2016

@jahodka1633 Fuuu, tak to vyzerá dosť nepríjemne. No keď si si to holila nasucho, ani krém si potom nedávala... tak už neviem, tiež by som skúsila ako @kacenas26 píše, že oholiť, počkať celý deň a tak osvietiť... a možno znížiť intenzitu svetla, akú si použila? A teraz keď to máš takto podráždené, za koľko dní sa ti to zhojí? A máš to také podráždené aj na bikinách alebo pazuchách? Či tie si nesvietila?

ajabaja
8. mar 2016

u mna funguje nivea na holenie a potom, na dalsi den lumea. ale nie 5.

kacenas26
8. mar 2016

No ja oholim niekedy svetielkujem hned niekedy až na druhy deň,a na 5stupni,ale nenatieram ani pred ani po a na holenie pouzivam len sprchac ziadny holiaci gel,a nic,ale vela zalezi na pokozke

jahodka1633
8. mar 2016

@leanice
@kacenas26
Ja som si to 5-kou osvietila a reakcia pride tak po 5-6 hodinach.
No a hoji sa mi to aj 2 tyzdne, cize do dalsieho osvietenia, lebo ako ma to svrbi, tak si to az do krvi doskriabem a potom sa kazdy jeden pupak zapali ☹
A bikiny a pazuchy ziadna reakcia a to si tiez 5-kou svietim.
Ziadne svrbenie, pupaky nic. Tam mi len pekne miznu chlpy.
Preto mi je to luto vratit, ze aspon na tie bikiny a pazuchy by to bolo dobre.
Len naozaj nerozumiem, co sa moze robit na tych nestastnych nohach???
A to som si hovorila, ze konecne bude leto s ja sa nebudem musiet hanbit za svoje hnusne nohy, vecne pozapalovane a pozarastane chlpy som mala ☹
Myslite, ze to bude fungovat aj na nizsi stupen, keby si to dam napr.na 3???
A tiez po dlhsej aplikacii sa vam Lumea zohreje? Ked koncim druhu nohu, citim az take palenie, ked ju prikladam.

jahodka1633
8. mar 2016

@ajabaja a na aky stupen puzivas ty?

lenka1199
9. mar 2016

Babulky oplati sa kupit aj pouzita lumea?Je uvedene,ze pouzita 4x