icon

Domáca epilácia IPL prístrojom Philips Lumea

bleee
28. dec 2013

Ježiško mi doniesol tento prístroj a dnes som ho vyskúšala. Na môj typ pokožky mi odporúčali intezitu svetla 4-5, dnes som zvládla ruky na stupni 3, občas 4 a podpazušie len na stupni 3, potom to už pálilo. Myslíte, že bude mať epilácia efekt aj pri nižšom stupni? Nie je to len strata času? Aké sú vaše skúsenosti? Poprosím písať len tie, ktoré majú skúsenosti s IPL

kacenas26
9. mar 2016

@jahodka1633 No keď tak rozmyslam nad tebou tak mi vychádza to že keď bikiny a pazusky sú v pohode a tam pouzivas nadstavce tak skus pouzit aj na nohy s nadstavcom aspoň na kusku či sa ti aj tak zapalia ak nie tak potom budeš musiet pouzivat aj nadstavce s filtrami na nohy

jahodka1633
9. mar 2016

@kacenas26
Inak moc dakujem za rady 🙂 lebo fakt ma to stve, ze si neviem pomoct!
Ja som nepochopila kvoli comu su tam nadstavce, praveze len na bikiny som pouzivala.
Na pazuchy som sa osvietila tym, co nohy.
Je to svetlo slabsie, ked je to cez nadstavec?
Myslela som, ze je tam len mensi otvor.

jahodka1633
9. mar 2016

@lenka1199
Ja si myslim, ze urcite.
Ta ziarovka by mala vydrzat minimalne 2 roky.
Ak uvadza, ze je len 4x pouzita, preco ju predava?

kacenas26
9. mar 2016

@jahodka1633 áno nadstavce obsahuju filtre na bikiny a na tvar ich maju a na nohy nie, tak je to silnejsie bez nadstavca,a nechodis nahodou do solarka? Lebo to by mohla byť aj reakcia na slnenie. Treba skusit co ti bude najlepsie vyhovovat,lebo lumea je aspoň môj nazor dobrá vecicka,mne vyhovuje maximálne.

kacenas26
9. mar 2016

@jahodka1633 a ešte ty si nemala na tom ani nadstavbe na telo,ten neoznaceny to je zase aby lampa mala aspoň ten cm odstup od pokozky

jahodka1633
9. mar 2016

@kacenas26
Ano, na nohy a pazuchy pouzivam ten neoznaceny nadstavec, cize na telo a na bikiny som pouzila ten oznaceny na bikiny.
Ved aj ja som z casti spokojna, lebo vidim, ze tie chlpy uplne miznu, len musim doriesit tu reakciu na nohach.
Ako dlho ty mas Lumeu?

kacenas26
9. mar 2016

No ja ju mam asi od septembra,zozaciatku som si svetielkovala pravidelne asi 3x. Potom som na to kaslala ale tak musím povedať aj čo mi narastli tak len asi 1/3 z tých co som mala takže teraz som sa vratila zase k tomu nech mám na leto pokoj,ale ja som si to kupovalla hlavne kvoli na tvar,lebo tam ma dokaslali v jednom NR laserovom centre mala som na tvári miesto kde mi rastli chlpky ja som si ich trhala a tým pádom stmavli a zhrubli bolo to asi 1x1 cm a v tom centre mi laserom prebehli aj tie blede chlpky co ma kazdy a tie mi zacali neskor rásť tmave takže co som tam nechala 1000e som vyzerala horsie ako predtym,potom bolo ze philips 90dni na vratenie tak som skusila ale tak mne to pomáha tak som si nechala.

jahodka1633
9. mar 2016

@kacenas26
To je neuveritelne, ja som tiez davnejsie rozmyslala, ze by som si dala odstranit chlpky laserom u koznej lekarky, ale pred tehotenstvom sa to neodporuca. A porazilo by ma, keby vyhodim take prachy a nic z toho ☹
Mna hnevali tie lytka, lebo som mala stale pozarastane chlpy. Po tehotenstve ale nastala total katastrofa, som asi 3x tak chlpatejsia ako som bola a hlavne strasne rychlo mi rastli.
Pred tehotenstvom som si chlpy strojcekom trhala raz za mesiac a po tehotenstve aj kazdy tyzden.
Ja mam tiez Lumeu na to 90 dnove testovanie. Ale necham si ju, aj len na tie pazuchy a bikiny.
Alebo snad pridem na to, ako zvladnut aj tie nohy :-/
A pouzivas ju na stupen 5?
A tiez sa ti tak zahrieva?
Asi po 5 minutach svetielkovania je uz dost tepla a tak to ako keby picha.
A potom ked mi chlpy zmiznu, pocitam tak po 5 osvieteniach v 2-tyzdnovych intervaloch, aky je dalsi postup. To som z navodu nejako nepochopila.

kacenas26
9. mar 2016

Áno pouzivam aj ja na 5 stupni,áno ohrieva sa preto je tam aj ten nadstavec na telo ktorý nie je oznaceny aby sa ti neopieral priamo o pokozku lebo asi by si sa popalila.No necakaj ze po 5x pouziti nebudeš mať chlpky lebo keď si oholis tak aj tak si nie vzdy trafis tie miesta kde si mala chlpky,no ja to beriem aj tak keď aj raz do mesiaca pouzijem je to lepšie ako ja som si musela holiť nohy každé 2dni a keď som si depilovala tak mi zarastali a aj zapalovali,lebo tak neverim ze zmiznu úplne aj ke v oblasti bikin mi niektore miesta zostali bez chlpkov aj dva mesiace.uvidime

kacenas26
9. mar 2016

@jahodka1633 pisala som predchadzajucu spravu

jahodka1633
9. mar 2016

@kacenas26
A do solarka nechodim, zabudla som odpovedat 🙂

jahodka1633
9. mar 2016

@kacenas26
Jasne, ved uvidim, co to spravi, teraz som sa osvietila 4x a potom teda staci tak raz za mesiac, to bude pohoda.
Ja s tym holenim presne to iste, kazde 2 dni by som musela a to depilovanie bola katastrofa, ako som uz pisala ☹

kacenas26
30. mar 2016

@jahodka1633 Ahoj tak čo ako si na tom ešte sa stale sa ti to zapaluje alebo pomohli rady,už je to ok?

jahodka1633
30. mar 2016

@kacenas26 Ahoj, myslím, že to bude v pohode. Nakoniec som sa dočítala v návode, že bývajú takéto nežiaduce vedľajšie účinky, ako mám presne ja. Píšu tam, že do 3 dní by mali ustúpiť. Ale tým, že som si to vždy tak rozškriabala, mne sa to hojilo dlhšie ☹
Pri minulom osvietení som si oholila nohy deň vopred, osvietila, snažila neškriabať a po 24 hodinách som naniesla mastičku z lekárne Halicar Salbe a reakcia bola fakt minimálna a hlavne znesiteľná 😀
Po 5 osvieteniach mám na nohách asi len 1/3 chlpov, čo veľmi teší 😀
😎 Čiže do leta to snáď stihnem odpáliť všetko 😀

kubikovi
30. mar 2016

@jahodka1633 no super, lebo si ma trosku odradila, myslíte, že ešte stíham začať aj ja?Ci už je neskoro pre mna?

leanice
30. mar 2016

@kubikovi Určite stihneš. Ja som osvietila zatiaľ tri krát a už sú sem tam mapky. Ale len také malinké, povedala by som, že zatiaľ len tak 10 %. Ale budúci víkend svietim zas, tak snád ich pokape viacej. 🙂 Zatiaľ som svietila na stupni 4, tak možno skúsim aj 5. Pazuchy zatiaľ nekapú.

Kedy vám nejak viditeľne začali miznúť chlpy? Po ktorom osvietení?

jahodka1633
30. mar 2016

@kubikovi moj pripad je v navode - zriedkave vedlajsie ucinky...takze verim, ze sa objavuje len minimalne a ako vidis, nikto mi tu nenapisal, ze by mal ten isty problem.
Myslim, ze to stihas, ak sa nemas v plane hned na prvom slnku nejako intenzivne opalovat.

beecee
30. mar 2016

@leanice U mna prekvapivo po 2.svietení ruky, nohy i pazuchy úspešnost cca 80%.. Potešilo, no uvidíme ako sa situácia dalej vyvinie 🙂 btw. po 1.svietení tiež reakcia ako sa píše vyššie.. Nutno znížit stupen svietenia. nechat pokožku dostatočne zregenerovat, pokojne i týžden, až kým reakcia uplne neodznie.. 1. svietenie som skusala na 3 stupni, 2.svietenie už na 5 stupni (aspon tam kde to citlivost pokožky dovolovala, citlivejsie partie stupen 3-4). Holenie den vopred strojcekom na sucho a zda sa ze postup efektivny, tak uvidime 🙂 Vsetkym prajem pevne nervy a hlavne TRPEZLIVOST 🙂 .. iNa moje (žial nie uplne príjemné) prekvapenie je celý proces časovo sice náročný ..no zdá sa, že vysledok stoji za to, uvidíme časom 🙂

petulatt
31. mar 2016

Baby a niekto vôbec uvažovať nad beurer ipl 10000?

petulatt
2. apr 2016

Tadaaa.konečne doma 😊 toľko som na neho čakala. Dám vedieť výsledky. Mám skúsenosť aj s lumeou tak uvidíme. ..

kubikovi
2. apr 2016

@petulatt a cena a odkial si kupovala?ma dobre referencie,prosim?dakujem

martinusik91
3. apr 2016

Prosim vas tie čo máte lumeu ako často sa používa? Včera som ju použila prvý raz tak či môžem raz za týždeň alebo raz za dva týždne?dakujem

kubikovi
3. apr 2016

@martinusik91 a aky typ mas,prosim ta?

martinusik91
3. apr 2016

@kubikovi mam tu 2008 myslím že ťa najnovsia

leanice
3. apr 2016

@martinusik91 malo by sa najskôr po dvoch týždňoch zase, čo som sa všade dočítala...

petulatt
4. apr 2016

@kubikovi Ahoj myslím že andreashop ju má. Čo sa týka referencií tak na zahraničných trhoch sU celkom lydrami. Aj vo všeobecnosti čo sa kvality A výrobkov týka... aj do salónov A tak. Mňa oslovila pretože má oveľa väčšiu plochu takže menej času. . Polovička pracuje v elektre pre dodávateľov na svk..tak snáď by mi zle nechcel 😀

angeliiina
12. apr 2016

Ahojte baby prosím vás nemáte to sklíčko špinavé ale v vnútra!?ze to nejde očistiť...neviem ci je to normálne alebo to tak má byť som ho použila 3x a sa mi zdá že som čítala ze ak je to sklíčko špinavé tak to nemá účinnosť...ďakujem

nikolka3811
13. apr 2016

ahojte, kupila by som tento pristroj ...preda niekto?

kubikovi
23. apr 2016

@jahodka1633
@leanice
@kacenas26 ahojte dievčatá, čítam návod, a tam sa uvádza, že sa môže použiť aj po depilácii voskom, niekde tu na fore som čítala, že len po holení?Máte skúsenosť, čo je lepsie?Jediné, čo nedoporučujú je osetrenie depilacným kremom...

beecee
23. apr 2016

Ja mám skusenost s depilaciou elek.strojcekom a nasledne IPL , sice dvojita namaha, ale dlhodoby efekt stoji za to..