Domáci miláčik
Ahojte. V úvode chcem povedať, že zvieratká mám veľmi rada a sama som dlhé roky mala psíka. Ale, predsa len. Priznám sa niesom extrémny milovník mačiek, ale rešpektujem ich, pohladkam, pohram sa. Mám priateľa a ten ma dve. Mačičky sú zlaté, v byte, avšak na nejakých veciach sa nevieme zhodnúť pretože pre neho je to normalne pre mna nepripustné. Napríklad spanie s nimi v posteli. Ja to nemám vo zvyku a on sa toho nevie vzdať. Býva sám a ja ku nemu chodím tak 1noc týždenne. Vadí mi postel plná chlpov, malo miesta, celkovo ten pocit zvieraťa v posteli. Raz som jednu dala dole keď som si chcela ľahnúť a okrikol ma či som to urobila ja alebo odišla sama. Nakoniec som nabrala odvahu a poprosila ho, aby tam nespali keď tam som ja. “Vydupala” som si, že predtým ako prídem chcem čisté postelne prádlo o ktoré sa postarám vždy kompletne sama. Oni však potom celu noc mnaukaju, škrabú na dvere atď keďže sú naučené, že to je ich miesto na spanie. On mi povedal, že jeho to se**ie, že nemôžu byť s nami a nepáči sa mu to. Vstane a povie jej v noci, že “dnes spíš tu, neboj sa len tuto noc” Vadí mi, že s nimi nechodí k zverolekarovi, neodčervuje ich pravidelne hoci jedia surové mäso. Ak mu to pekne poviem hovorí, že to vôbec netreba. Vadí mi aj to, že im dáva jesť do tanierikov, ktoré dá potom aj so zvyškami do drezu, a umýva to tou istou hubkou ako ostatné riady pre nás. Chodia v noci močiť do vane a keď som sa spýtala čo to je.. tak s kľudom mi povedal to sa bola mačka vymočiť. Ak mu to pekne poviem/naznačím som zlá, fajnovka, preháňam, nemám ich rada, niesom tolerantná a pre neho sú dôležité a má ich rád čo plne chápem. Ako mu to vysvetliť? Tiež by ste to takto cítili? Alebo máte pocit, že ja preháňam? Chcem urobiť nejaké kompromisy, ale napríklad s tým riadom a vaňou mi je naozaj zle. Pre mňa sú to základne hygienické návyky tam neexistuje kompromis. Ďakujem
@gertrudaosem Wau, tak to som teda falošnosť sama, aj svokrovci, mužova celá rodina. Normálne by som mala výhovorku, prečo ich nemám rada, lebo sú falošní ako mačky. Palec hore 👍.
Ináč, ja neviem, ako vyzerá taká falošná mačka. Ja mám doma štyri a všetky sú pravé.
tak vies, jeho macky su mu prednejsie ako ty, a tvoje pohodlia. Ja by som ho vymenila. Proste ak si niekto nesie frajerku do domu, tak aj moj ex co bol fakt ze humusak podla jeho matky vyriadil, postel prezliekol. Ak vie ze tebe vadia chlpy v posteli a vala sa tam cely tyzden s mackami, ma vyriadit a ma ich zabezpecit. A nie ze kompromis, ze ty si prezlecies postel, zasexuje si pan a ides domov rano... A este cirkus v noci.. jasne ze robia, naucene su v tej posteli spat. Ja by som sa nenervovala. A este ked je takyto, ze jeho s*** ze tie macky tam nie su atd... a ta vana to je zly vtip. Proste je to chlap humusak. Tak zavriem kupelnu, a nebudu chdit v noci tam... proste jemu to vyhovuje, on je spokojny s nimi, hygiena nula bodov.. aky kompromis by si tu chcela, cim by si sa chcela prisposobit? Je tam est emoznost, ze budete sa stretavat vylucne mimo jeho byt.
Ja napr. macku nemam, ale mala som, v posteli nikdy nespala so mnou. A mam aj psa, skusal, par krat som ho nacapala, ked sme boli doma bez "pana" vliezol do postele, ale letel prec.. a mohla som prezliekat postel. Proste tie chlpy neznesiem. A to si ho vycmagam, umyvanie misiek ani neriesim. Ale mocit do vane, aleo kdekolvek, kto vie co v byte znackuju a to ze v noci sa dobijaju do postele.. ee... a ze macky nie su osetrovane a vysetrovane, tak to by som veru nedala v posteli...
Spomínala si, čo sa stane, ak prídu deti...Len tak som svedavá, či tie mačky vyhodíš na ulicu?
@mandarinka555 to je otázka na mňa? … odpoviem aj keď neviem, čo za choré zmýšľanie je to, že by som ich vyhodila na ulicu, ale ak si zvedavá ... Ak hypoteticky prídu deti a budeme bývať spolu, mačky ktoré budú bývať somnou v spoločnej domácnosti budú očkované, odčervené, veterinárne sledované budú mat svoje miesto na spanie a hranie - mimo spálne a postele. Budú mat svoju misku ktorú po jedle vezmem do umývadla v kúpeľni a ich hubkou a prostriedkom ju umyjem, potom postriekam dezinfekčným sprejom umývadlo aby bolo čisté. Nebudú mi močiť v kúpeľni ani loziť po linke a nikdy nebudú na 1 mieste predommou alebo deťmi. Ja s nimi nebudem mat najmenší problem a budem ich tolerovať ako najlepšie viem lebo deti a muž ich budú zbožňovať.
@h2 asi FAKE mačky napr plyšak 😀
Si si istá, že ti mačka neskočí do postielky a podobne? No takto....vy dvaja žijete v dvoch odlišných svetoch, takže si nerobte spoločné deti, lebo skôr, či neskôr tvojmu frajerovi dôjde, že má predsa len radšej svoje mačky ako teba. A chlapovi, keď začneš diktovať ultimáta, to je posledný klinec do rakvy vzťahu.
@mandarinka555 ved dovtedy asi zdochnu,preco riesite deti?Maju 14r uz pomaly aj same odidu.Ci kolko taka ma ka sa doziva??Hadam nie 20r.
@elmivelmi Aj 25 .
@mandarinka555 som si istá, že mi do postieľky neskočí neočkovaná a neodčervena mačka … rozumieš tomu rozdielu? A okej dnes sme chceli, ale nebudeme si ich robiť. Vďaka za radu.
A ako tomu chceš zabrániť?
@janulik2008 prosiiim aký kôš na exkrementy mate?potrebovala by som aj ja nejaký kúpiť pre nášho kocúra 😊
@evelina81 hoj, máme litter locker (viem že bol zo zoohitu ale neviem ho nájsť už). Sú aj kazety do neho, ale my dávame klasické sáčky 😁
@janulik2008 super, pozriem ho niekde...dakujem veľmi za radu❣️
@janulik2008 teraz som si ho dobre prehliadla a mam ešte na teba otázočku 🙏🙏🙏
Tam sa potom dokupujú špeciálne sáčky,čo ty vravíš,ze dávaš obyčajne....a potom ešte ta kazeta proti zápchu?bez nej by koš,resp.jeho obsah😅 smrdel hej?a naozaj to funguje,že necitit smrad?😍
@evelina81 nie nie, dávajú sa iba sáčky a tie sú namotane na takej akoby kazete, preto to volám kazeta. My dávame klasické sáčky do koša 😁 lebo pri dvoch plus dvoch čo sem tam prídu by sme sa nedoplatili za sáčky 😁😁😁
@janulik2008 ahaaa
A vlastne zápach je cítiť asi tým pádom keď sú tam není tie originál kazety ze😅🙈?
@evelina81 keď otvoris veko tak áno ale inak necítiť nič 🙂
@janulik2008 oki,tak dakujem za podrobne info❣️
@evelina81 fuj a to si neveis kazdy raz vyhodit namieato toho to zbieras v smetaku a vnutri?No to je humus kos plny hovien plus hovna v pieksu v kuoelke kde sa kuoete vy,Darko macixkaro su humusaci. @janulik2008
@elmivelmi kôš nesmrdi, je to na princípe ako kôš na plienky ten tiež nesmrdi ... Mačkari nie sú humusaci, ale tebe škoda vysvetľovať. Nemáš to doma, tak sa nestaraj ;) mačkám pratam záchod 2x denne, wecko je zakryté a má filter hore takže pachy neprepusta ... Samozrejme keď záchod otvorím a mačkám to nezahrabe tak to cítiť ale aj keď prebalujem dieťa a je pokakane tak to smrdí a trz čo ho neprebalim? Ty sa prosím nestaraj do toho kto čo má a nemá ;)
@evelina81 nie je zaco. My sme leniví na to, nosiť to stále do bedne kde to smrdí, tak vezmem sáčok a vynesiem ;) ono keby že máme len dvoch tak kupujem tie kazety lenže máme dvoch plus ešte dvaja chodia na noc z toho jeden musí byť trz vnútri nonstop keďže na niečo stúpil a má poranený vankúšik na labke 🫣 takže máme sáčky 😀
@evelina81 https://www.spokojnypes.sk/litter-locker-nahrad... tieto by mali pasovať na všetky druhy 😀 ale pozerám že dobrá cena je 🫣😀
@evelina81 https://www.spokojnypes.sk/litter-locker-design... a aj kôš tam majú 😀
@janulik2008 ale chod aj svoje hovna davate do kosov,?My sme nebaki ani kos na plienky ale vsetko von.Naozaj ste taki lenovi ze hovna skladujete a nevyhadzujet hned?Bez urazky ale vatsiu pohodlnost som este nezazila.Ale jasne ak vam to nevadi ok ale nic to nemeni ze ste humusaci.

@0silvia0 Si falošná a oddaná zároveň. 😂