Dôsledky vojny na podnikanie
Neviem síce, či to bude mať nejaký efekt ale skúsim to.
🙏Chcela by som poprosiť Slovákov, aby sa skúsili zamyslieť, ukludniť sa a pokúsiť sa vrátiť aspoň trocha do normálu.
Ja chápem a súhlasím, že treba Ukrajincom pomôcť, je mi ich ľúto a nezávidím im (určite to tu aj tak niekto vytiahne).
Ale od kedy začala táto hrozná, nepochopiteľná vojna, tržby eshopov brutálne klesli. Možno nie všetkým ale viem o viacerých, ktorí zaznamenali strašný pokles objednávok 🥺
Vyzerá to, že celá pozornost je venovaná Ukrajine, ale prosím vás.. Slovenskí podnikatelia tiež potrebujú jesť , nakŕmiť deti a zaplatiť účty 😞 treba fungovať ďalej ľudia.
My tu vojnu nemáme našťastie ale aj tak to vyzerá ze to ide do kytek.
Alebo šetríte , ak by bolo treba utekať, alebo co sa deje? Veď to je na hlavu už všetko postavené 🥺
Ja myslím, že problém bude inde. Zrejme predávaš veci, ktorými je trh presýtený. Skús sa zamerať na sortiment, ktorý budú mať ľudia motiváciu a dôvod kupovať. Takého oblečenia, kabeliek, hračiek, vankúšov, dekorácií a podobných záležitostí je také množstvo, že to už mnohých ľudí ani nebaví prezerať a vyberať. Som presvedčená, že trend spoločnosti sa bude v ďalších rokoch viac a viac uberať smerom k minimalizmu a nemateriálnosti a doplatia na to mnohé e-shopy.
Pravdupovediac teraz keď je situácia aká je.... aj ja osobne nemám vôbec chuť nakupovať a míňať peniaze na hlúposti alebo teda na veci ktoré až tak nepotrebujem.. takto to teraz vnímam ja
Autorka nam asi neodpovie 😀 rovnako ako v tejto debate: https://www.modrykonik.sk/forum/o-tehotenstve/mam-pomer-so-svagrom-a-som-tehotna/ 🍿🍿🍿
Zial, priority ludi sa zmenili. Je to prirodzene a normalne. Nemozes ziadat v tomto case, aby ludia "neblaznili" a nakupovali v tvojom eshope,ktory je evidentne zamerany zle. Sorry.
Su zeny,ktorych tato situacia trapy a dusevne uspokojenie nakupivanim na eshope jej naladu nepozdvihne. Pozera na buducnost. Ja za seba poviem,ze uprednostnim potraviny,benzin pred : kabelkou,oblecenim,trickami,topankami doplnkami do domacnosti a tych je mega vela.
Vies kolko krat som mala otvoreny eshop a pozerala tricka,pacilo sa mi tam tricko za 7€ ,ale nekupila som ho,lebo rychlo som to preratala,ze za tu cenu mam 1kg bravcoveho masa a teda obed na 2 dni a prislo mi to vyhodnejsie ako dalsie tricko v skrini. Zial. Nakupujem to co nutne potrebujem a braky to nie su.
@zuzanka.zuzu nie,že byty nejdú,ale kupujúci si to teraz rozmysleli,že chcú počkať čo bude a ano sù strašne drahé kiež by aspoň ceny bytov klesli keď už pôjde hore elektrika ale to je nerealne,jedine ísț bývať do Rajky
@wewerica22 toto mal byť marketingový ťah, či? No začala si úplne zo zlého konca. A ak ti to vynáša 300 eur mesačne, tak sa na to vykašli úplne.
Tu nejde o solidaritu k Ukrajine, ale že zdraželi potraviny a pohonné hmoty, budú rásť ceny energií, raketovo rastú ceny nehnuteľností a mzdy sa nehýbu, nevieme čo bude v budúcnosti. Eshopy možno prosperovali cez covid, keď boli kamenné predajne zatvorené alebo obmedzené pre neočkovaných, ale ja osobne napríklad neznášam nakupovať veci, ktoré nevidím naživo a som lakomá platiť poštovné 😀. Za posledné dva roky som objednávala len darčeky pre rodinu, ktoré som nemala ako inak kúpiť, zvyšné nákupy som vybavila v supermarketoch, odvykla som si kupovať veci pre radosť (zatvorené alebo obmedzené obchody+šetrenie), nekúpila som si žiadne nové oblečenie (homeoffice). Takisto u mňa skončilo vysedávanie v kaviarňach a menučká, varím si doma a radšej idem na precházdku do parku, ktorá je zadarmo. O chvíľu aj úplne prestanem používať auto, ak bude stále stúpať cena nafty. Druhá vec je, že všetky tie agresívne reklamy, kampane a hauly influenceriek na mňa pôsobia ako antikampaň a už len naschvál by som si nič z tých eshopov nekúpila 😀.

dakujeme ti milá veverica, že si nám všetkým otvorila oči, bez teba by sme sa určite neukludnili a nezamysleli. Teraz je rad na tebe, aby si sa zamyslela, preči ludi amenej minajú - proste šetria