icon

Dôsledky vojny na podnikanie

wewerica22
3. mar 2022

Neviem síce, či to bude mať nejaký efekt ale skúsim to.
🙏Chcela by som poprosiť Slovákov, aby sa skúsili zamyslieť, ukludniť sa a pokúsiť sa vrátiť aspoň trocha do normálu.
Ja chápem a súhlasím, že treba Ukrajincom pomôcť, je mi ich ľúto a nezávidím im (určite to tu aj tak niekto vytiahne).
Ale od kedy začala táto hrozná, nepochopiteľná vojna, tržby eshopov brutálne klesli. Možno nie všetkým ale viem o viacerých, ktorí zaznamenali strašný pokles objednávok 🥺
Vyzerá to, že celá pozornost je venovaná Ukrajine, ale prosím vás.. Slovenskí podnikatelia tiež potrebujú jesť , nakŕmiť deti a zaplatiť účty 😞 treba fungovať ďalej ľudia.
My tu vojnu nemáme našťastie ale aj tak to vyzerá ze to ide do kytek.
Alebo šetríte , ak by bolo treba utekať, alebo co sa deje? Veď to je na hlavu už všetko postavené 🥺

Strana
z2
emm_i
3. mar 2022

Ľudia si asi uvedomujú, že v takomto čase ich kupovanie, nazvem to, že blbostí (nepotrebných vecí) už nespasí... :/ Okrem toho, ak majú časom ceny potravín zvýšiť, bytov, pohonných hmôt, tak ľudia asi šetria, lebo si 2x povedia, či si kúpia jedlo alebo ďalšiu nepotrebnú vec z eshopu :( A to netvrdím, že mi nie je ľúto podnikateľov alebo čo, len... si ja myslím, že ttoo je dôvod.

haley7897
3. mar 2022

@wewerica22 lol čiže nepomoct ale naplniť tvoje vrecká? Ak ľudia majú potrebu šetriť alebo chcú pomôcť, nevidím na tom nič zlé.

solange7
3. mar 2022

@wewerica22 nam ide biznis dobre. A dokonca som aj prispela na pomoc ukrajine.

ivanaempe
3. mar 2022

to ma mrzí že máš pokles ale radšej nečakaj lepšie, lebo nečakajú nás dobré časy...

wewerica22
autor
3. mar 2022

@haley7897 nechcem ta uraziť, takže sa nevyjadrim ako by som chcela... nepotrebujem naplniť vrecká , potrebujem iba normálne dostať na súkromný účet z firemného tých 300 eur ako každý mesiac aby som mala co jest a zaplatiť účty. Neviem ci je to ťažké pochopiť niektorým ľuďom. Či teraz máme všetci čo podnikame všetko zrušiť a ísť vykladať tovar do Kauflandu ako ty? No to asi tazko sa tam všetci pomestime, len pokiaľ nebudeme mat menšie nároky na výplaty az vas odtiaľ vytlačíme...

7lenka11
3. mar 2022

a nezamyslela si sa nad tým, že ľudia začali šetriť? po dvoch rokoch pandémie sú mnohé rodiny zničené, teraz vedľa nás zúri vojna a nastal pocit obrovskej nestability... mnohí ľudia si nedovolia len tak vyhadzovať peniaze.. ja si nemyslím, že to má súvis s tým, že pomáhame Ukrajine.. z môjho pohľadu je to o tom, že ľudia začínajú vo veľkom šetriť, lebo sa boja, čo prinesie budúcnosť...

dkethe
3. mar 2022

Mnoho eshopov vzniklo vdaka extremnemu blahobytu ktory tu bol pred dvoma rokmi. Materializmus vladne svetu. Ak si sikovna, prisposobis sa situacii. Mne by trochu skromnosti ludu vobec nevadilo 🙂

Ps. S poznamkou o kaufe si sa riadne dala dole. Akyzeto mas eshop? 😉 300 euricok co ti vynasa je menej nez maju predavacky

haley7897
3. mar 2022

@wewerica22 otázka je ci by ťa s takýmto arogantnym prístupom v kauflande vôbec prijali 🤔

h2o2
3. mar 2022

A čo predávate?

oktoberka
3. mar 2022

No,určite som prehodnotila,čo mať musím a čo mať môžem,ale nepotrebujem nutne.
Tým,že ceny idú hore,každý si zváži,čo kúpi.
A ceny hore ešte len stúpajú,pôjdu vyššie.
Napr.len taký obed.
Keď bola donaska do 5e,častejšie som si obed objednala. Teraz 7-9e,zvážim. Skôr si doma uvarím a donesiem si obed.
Rozumiem,že ceny ísť hore muselizale bohužiaľ,mne plat nie.

gladys_07
3. mar 2022

Toto je velmi zvlastny prispevok „ludia, mohli by ste prosim nadalej minat svoje peniaze na nieco co nevyhnutne nepotrebujete? So setrenim alebo pomocou Ukrajine to uz prehanate“

monillia
3. mar 2022

@wewerica22 neviem na čo sa zameriava tvoj eshop ale ja som bez ohľadu na vojnu radikálne zmenila prístup ku nakupovania,kupujem len to čo je naozaj nevyhnutné,nechcem a nebudem minat peniaze na zbytočnosti,nielen kvôli setreniu ale aj kvôli ekologickemu zatazeniu

sparrows
3. mar 2022

Neviem no, očividne majú ľudia dôležitejšie priority ako kupovať blbosti z eshopov

sissy27
3. mar 2022

@wewerica22 no napríklad moje nakupovacie návyky sa vôbec nezmenili ani koronou, ani vojnou… otázne je, čo tvoj eshop ponúka, či vôbec som niekedy niečo z tvojho sortimentu potrebovala… nechcem sa ťa dotknúť, ale ak je tvoj čistý mesačný zisk 300€, tak asi to nebudú produkty dennej spotreby pre bežných ľudí alebo je niekde chyba. Lebo to ozaj by som radšej sedela v kaufe za pokladňou a mala 2-3x toľko.
A teda ešte podotknem - vojna na UA je tu presne týždeň, navyše podľa mňa vo všeobecnosti najslabší týždeň z pohľadu konzumu, keďže je tesne pred výplatami, ďaleko do sociálnych dávok - a ty už fňukáš, že tržby išli rapídne dolu kvôli vojne?

zuzanka.zuzu
3. mar 2022

lenže autorka má pravdu, do kauflandu sa ozaj všetci nepomestime a možno jej tých 300e stačí a zaplatí čo treba (v každej druhej téme píšete aby si ženy našli aj job pomimo a táto keď ho má tak sa jej vysmievate? 🤦)

ja veru neminam, bytovo sme zabezpečení, ale má ísť hore benzín, jedlo a ja mám rada svoj komfort, nechcem na ňom šetriť takže je logické že niekde musím "ušetriť" (tzn.v našom prípade neminut)

PS: vidím zvýšený záujem na bazosi, čo vôbec nie je na škodu aj z hľadiska ekológie, nielen ekonomicky

nika12323
3. mar 2022

A čo sa cudujes , ja sama som veľmi rada stále niečo objednavala z e-shopov, ale uvedomila som si že základ je mat zdravú rodinu ktorá je spolu ako mat prepchatu skriňu sprostostami.

barborachors
3. mar 2022

tak tu nestonaj; zavri si ten svoj eshop a chod sadit zeleninu, nech je co jest o pol roka...a mozes predavat na eshope jedlo, toho bude za chvilu nedostatok 😣 boze tieto nareky su naco dobre...

misinka0611
3. mar 2022

Ceny energinií, potravín, drogérie, vecí ktoré sú základ pre život vzrástli. Ľudia začali šetriť, sú v neistote a toto zdražovanie nekončí, preto eshopy zaznamenali pokles tržieb, nechcú od ľudí aby kupovali ďalšie momentálne životu nepotrebné veci, 15 stý kabát keď maju, 20 tu hračku pre dieťa keď má toho až až v čase keď sami ľudia tiež pociťujú pokles príjmu ( lebo vojna, pokles peňazí na úcte lebo zdražovanie ).

Či ty ešte stále nerozmyslas týmto štýlom asi áno keď si dala tento príspevok asi tiež sa uskromnujes, ide to ruka s rukou.

apolka77
4. mar 2022

@wewerica22 záleží čo predávate na eshope.
Vieš, ľuďom sa menia priority.
Áno táto doba ma naučila nekupovať zbytočnosti.
Ak sa nevieš uživiť na eshope tak žiaľ treba niečo ine vymyslieť. Prispôsobiť sa dobe. Lebo tak ako bolo pred pandémiou už veľmi veľmi dlho nebude.
Lebo to že sa ľuďom bude žiť ťažšie (však viď ty) nie je teória ale hola prax.
Ešte 20.2 som pozerala tyčový vysávač teraz som zhodnotila že ho vlastne nepotrebujem. Áno aj vojna a ceny potravín, energii a neistota je fakt ktorý ma prinútil zmeniť priority.

iveta7677
4. mar 2022

@wewerica22 ludia bud setria na horsie casy. Popripade nemaju peniaze v dosledku pandemie. Pocula som od znamych, ze su mensie trzby aj v obchodoch.

ell_mala
Autor odpoveď zmazal
marca12
4. mar 2022

@wewerica22 konecne si ludia uvedomuju,ze konzum je zbytocny.

krkavcia_mater
4. mar 2022

@wewerica22 miesto tohto príspevku treba zmeniť marketingovú stratégiu. Využit soc.média, tvoriť zmysluplné prispevky, nájsť si zákaznika

kozova87
4. mar 2022

Jasné,že štria...nie ste sama...kamarátka je maklérka,za minulý týždeň si kúpu bytu rozmyslelo 5 ľudí,žiadne invesovanie,všetko stojí,všetci čakajú čo bude.Budte rada,že máte len eshop a neplatíte nikde nájom

aurora33
4. mar 2022

@wewerica22 no čo už pani podnikateľka sa pekne ukázala. Treba sa vedieť prispôsobiť a neplatí že si ľudia neobjednavaju vaše veci.

domireb
4. mar 2022

@wewerica22 podnikanie bolo vždy hop alebo trop..ako ja chápem, že je človek podnikateľ zúfalý, lebo dva roky pandémie, ale tento príspevok je úplne cez čiaru. Ak chceš mať istotu "výplaty", treba nájsť prácu na TPP. Podnikanie nemáš nikdy nikde garantované.. a už keď obviňuješ ľudí, že si konečne z toho konzumu vstúpili do svedomia, tak si pripočítaj ďalšie faktory - február, marec je väčšinou uhorková sezóna (podľa toho,aký sortiment predávaš), stúpli ceny energií, ropy etc, ešte aj pšenica je na historickom maxime, preto jedinec rozumný si uváži, či kúpi domov ďalšie cengátko alebo ďalší "módny" kusok ušitý maličkými čínskymi či bangladéšskymi ručičkami. Ani my nemáme našťastie problém s príjmom, ale sama som sa rozhodla,že už stačilo nakupovania blbostí, že toho máme doma až priveľa, že malej netreba toľko hračiek atď.
Oba príspevky od teba, prepískla si to.

nelca84
4. mar 2022

@wewerica22 to naozaj tu na nas apelujes, aby sme viac nakupovali, lebo tebe nejde biznis? 😂🙈 a co to vlastne predavas?

zuzanka.zuzu
4. mar 2022

@kozova87 fakt? byty nejdú? v akom meste? asi zle byty alebo zlí kupujuci, bo ja kde volám tak to už predané ☹ mám hotovosť takže na hypo nám netreba čakať

sandrahi
4. mar 2022

@zuzanka.zuzu by som povedala, ze bytov je dost, len su proste drahe

ysseba
4. mar 2022

@wewerica22 v zivote ludi nastanu situacie kedy si prehodnotia priority. Mozno si niekto povie: nekupim si tuto kraaaasnu bluzku, lebo mozno onedlho budem travit dni v kryte civilnej ochrany. Alebo ked sa niekto pozrie na ceny benzinu, ceny potravin, na prognozy aky vyvoj cien nas caka, tak si asi rozmysli co su priority, co potrebuje a co nie. Nie? 🤷🏼‍♀️

Strana
z2