Dostávate v krízových situáciách odpovede od Boha?
Som veriaca, v niektorých veciach síce verím aj v iné ako hlása cirkev, ale každopádne verím v Boha/vesmír/nejakú vyššiu moc... Mám veľmi ťažké obdobie, život sa nám prevrátil behom pár dní, a ja už strácam vieru a mám pocit, akoby ma Boh aj všetci svätí opustili... A nie je to tak, že by som sa k nim utiekala len v zlých časoch a v dobrých nie... No moja otázka je, tí, ktorí ste tiež veriaci, zažili ste v krízových situáciách nejaký sen, znamenie, odpoveď na vaše modlitby? Viackrát som čítala v knihách rôzne svedectvá, ale zrazu začínam o všetkom pochybovať, lebo toto čo sa nám deje je príliš kruté a nerozumiem, prečo to Boh dopustil... Dokonca som už v zúfalých chvíľach rozmýšľala nad nejakou vesticou, aby som našla odpovede, ale toho sa zase bojim... Prosím o normálne komentáre, nie posmešné... Keď nič iné, aspoň vyventilujem tieto emócie trochu.....
Áno dostala.áno aj podľa mňa je to tá istá osoba,anonym.
to si asi slabá veriaca .... nepamätám si žeby som dostala znamenie...
Nie, nedostal som nikdy nič. Tvoj problém je ten, že si totalne pomylena. Tak buĎ veríš v Boha, alebo veríš v nievieščo... nemôžeš veriť v Boha a zároveň rozmýšľať o veštici, to sú veci, ktoré sa vylučujú (inými slovami - Boh akékoľvek mágie odmieta).
Takže polož si otázku, v čo vlastne veríš?
A polož si druhú otázku - prečo očakávaš, že život bude spravodlivý a nekrutý?
A tretiu otázku - čo s tým má Boh? Boh nikdy nikomu netvrdil, že veriaci nebude trpieť a že mu budú z neba padať pečené klobásy rovno do papule.
@janinah keď som písala príspevok, presne som si pomyslela, že budú si myslieť, že som tá, ktorá tu posledné dni rozputava vášne tými diskusiami... Ale žiaľ nie, kiežby som sa len nudila a nepísala to tu zo zúfalstva..
Som silno veriaca a úplne inak vidím veci, než ty. Aké "Boh dopustí"..akože tebe niekto zväzuje ruky, keď chceš urobiť kravinu, alebo niekto iný? Máme slobodnú vôľu. Že je veľa vecí nafigu, je naša vina.
A áno, Boha vnímam vo svojom živote veľmi silno. Ale nevidím ho za môj život, ani za to čo sa deje. Som rada, že tu môžem byť a žiť.
Najskor si ujasni v co vlastne veris, lebo nemozes verit v jedno, robit druhe a mysliet dalsie, pretoze sa to vylucuje a ked sa uz rozhodnes, tak toho sa drz so vsetkym co k tomu patri,ci je to dobre, ci ti to vyhovuje, alebo nevyhovuje.
*neviním (nie nevidím) ho za môj život
Ja som tiež veriaca a keď som mala nejaký problém, tak to same príde taká myšlienka, ako začať riešiť. Niekedy to trvá aj viac dni a potom som sa čudovala, že ma to nenapadlo už skôr. Niečo naznačujú aj sny, ale to si treba vedieť správne vysvetliť, ja tomu tiež zavše nerozumiem, ale dám na pocit aký som z toho sna mala, či dobrý alebo zlý.
@petronelag No tak ja som nedávno v jednom sne umrela a hneď som sa zo sna zobudila a v dalšom sne som zas prišla o zuby. Som zvedavá čo tým naznačuje.
Ja vzdy hovorim, ze ten tam hore to so mnou mysli dobre … uz parkrat som/ sme usli “nahodou” hrobarovi z lopaty, ziadne zazracne vyliecenie ale sposob pridenia k tomu vhodnemy lekarovi. Rozhodnutia, ktore nedavaju vobec ziaden zmysel, ale sa ukazu ako spravne ….je toho vela. Nie som veriaca v pravom slova zmysle … ale existuje urcite nieco mimo cloveka
Napíš mi správu 🙂
Ahoj. Cez utrpenie sa ide k Bohu🙏
Ja som veriaca...mala som extremne tazke dva roky (strata dietatka, smrt ocina atd)..uprimne ti poviem ze som na Boha bola poriadne nastvana ze toto sa deje prave mne ...a ci som nasla vtedy odpoved na nejake modlitby atd? Nie nenasla a aj dost dlho trvalo kym som sa k viere vratila...vtedy som na nu dost zanevrela
Urcite nechod prosim k vestkyni, je to okultizmus , je to spôsob, ako otvorit dvere tomu Zlému ( diablovi) do Tvojo zivota, a to bude v konečnom dôsledku ešte horsie... Kvôli hriechu prezivame na tomto svete aj veľmi zle veci. Určite sa modli k Bohu svojimi slovami, aby Ta previedol aj tymito tazkymi situaciami. V Biblii sa oise, približtecsa k Bohu a priblizi sa k vam.
V Biblii sa píše, priblížite sa k Bohu a priblíži sa k vám .
toto je silna kava
Ahoj, Boh dopustí, ale neopustí. Niekedy sa to v ťažkostiach ťažko prijíma a chápe. Možno si v situácii,kedy sa nedokážeš ani modliť, daj len svojimi slovami: Bože,neopúšťaj ma... alebo niečo podobné. Ak si veriaca, neopúšťaj Boha ani ty a časom možno zistíš, ako ti pomohol,koho ti poslal do cesty, až sa zo zlého obdobia dostaneš.
Ano, mala som take obdobie, ked som mala pocit, ze pritomnost Boha necitim. Bolo to velmi tazke obdobie, dalo ma naozaj na kolena, v niektore dni som si myslela, ze uz koncim. Mavam inak kazdu noc sny a vtedy sa mi niekolko tyzdnov ani len nic nesnivalo. Bolo to ciste kracanie v tme a velky strach. Postupne sa ale moja dusa zmobilizovala a vo velkom style, nastal nakoniec vo mne dost velky prevrat, ktory mi zmenil zivot k lepsiemu. Casom to vnimam tak, ze to "opustenie" Bohom bola sanca spoznat niektore moje schopnosti, o ktorych som nevedela.
Je to tvoja skúška, očistí sa poriadne a pomodli, ale skúškou musíš prejsť. Áno mala som ťažké veci a bola som zúfalá, ale stále moje kroky viedli pomalicky vpred a to co bolo zle, som vyriešila. Mojej viery vo vesmír sa to nedotklo. Konenty som nečítala, len tvoj príspevok. A pomoc prišla, keď už to bolo neúnosné, v rôznych formách. Žiadny Boh ta netresta, to máš mylnu predstavu z náboženstva.
Vydaj zivot Bohu Jezisovi Kristovi a Boh ta povedie..
Istý muž mal raz v noci sen. Prisnilo sa mu, že sa po brehu mora prechádza s Bohom. Na nebi sa pohybovali obrazy jeho života. Pri každom obraze si všimol dva páry stôp v piesku : jedny boli jeho a tie druhé patrili Bohu. Keď sa pred ním objavila posledná scéna jeho života, pozrel sa za seba na stopy v piesku a všimol si, že na ceste jeho života bol často len jeden pár stôp. Takisto si všimol, že druhé stopy chýbali v tých najťažších a najsmutnejších chvíľach jeho života. To ho znepokojilo, a tak sa obrátil na Boha s otázkou : „Bože, povedal si, že ak sa raz rozhodnem ťa nasledovať, celý život ma budeš sprevádzať a nikdy ma neopustíš. Ale pri tých najťažších okamihoch môjho života som si všimol len jedny stopy. Nechápem prečo si ma opustil vtedy, keď som ťa najviac potreboval.“ Boh mu odpovedal : „Moje najdrahšie dieťa, milujem ťa a nikdy ťa neopustím. Vo chvíľach, keď si trpel a prežíval najväčšiu bolesť a v piesku ostali len jedny stopy, vtedy som ťa niesol na rukách…Niekedy nám vlastná bolesť nedovoľuje vnímať, že Boh kráča s nami. Verím ale, že je to tak.
Nie nikdy neprišlo znamenia ani nič. Ale vždy som a po čase zistila prečo som niečo prežívala. Chápem tvoje pocity a nevšímaj si komentáre tu, co ta súdia. Lebo ľudia sú dokolani veriaci, keď sú v pohode a nezazivaju nejakú tragédiu ci zly čas, ale ako pride problém tak väčšina ludi začne pochybovať a a vieru strácať, možno nás to ma naučiť väčšej pokore, ze sa nemáme tváriť ako duchovní vodcovia a ikvizitori, lebo nepoznáme konkrétny príbeh toho človeka a sami nevieme ako by sme sa v jeho prípade zachovali. A to co chceš Boh povedať tebe zistíš až časom, toto mňa u Boha vždy hneva, ze je skupi na slovo a všetko je vždy také nejasne.
Išlo o skutok ,dovolil,povolil jednu vec za ktorú sa Mu vďačná a ďakujem Mu každý deň aj noc.
@thirstymonk nie som pomýlená, len zúfalá a bezmocná...
Ostatným ďakujem za normálne komentáre...

Mam pocit,že jedna a ta istá osoba sa tu zameriava na témy o Bohu...bud píše nejakú prácu alebo sa len nudí...alebo jej prepína....