icon

Doterra verzus Hanus

kimi203
11. feb 2018

Mate prosim niekto skusenosti, respektive viete porovnat? Doterra je ameicka firma ktora predaca formou multilevel marketingu, takze aj preto taka vyssia cena. Zaroven obe firmy deklaruju, ze maju oleje v terapeutickej kvalite. Viete mi niekto poradit. Chcela by som kadidlo a v diterre okolo 40 eur 5 ml v hanus za okolo 7 eur...

Strana
z2
dh2
11. apr 2020

pridam len link, kde je to aj z vedeckej stranky rozobrane

https://invivomagazin.sk/esencialne-oleje-a-aro...

20tatianas
15. júl 2020

baby robim s doterrou a rada odpredam vzorky olejov co mam doma 🙂
nieje nic lahsie ako si porovnat ak ma niekto hanus odkupte tiez vzorky 🙂
usetrite tak kopec penazi a vymyslene diskusie
ja viem porovnat za mna len just a doterru ak by bol niekto zvedavy 🙂
a ano som zaregistrovana v doterre aj v juste avsak viem vysvetlit aj odmenovaci system aj ako sa da usetrit ak chcete niektoru z firiem
som mama 3 rocnej dcery a tak sme si dost presli aj chorobami tak viem porovnat na urcitych prikladoch
vzorky som teraz dala aj do sutaze na IG: babulka_1604

20tatianas
15. júl 2020

@danielitta6
72€ je nakup pre doterra clena za kadidlo a 96€ je predajna cena za 15ml
kadidlova silica hanus do 10€ za 5ml som nasla
saloos etericky olej 20ml 40€
trosku cez cisla 🙂

20tatianas
15. júl 2020

@danielitta6
zdroj: https://esencialneoleje.sk/esencialne-oleje-pre...
Je Eukalyptus bezpečný pre deti? Po internete koluje množstvo prekonaných a irelevantných informácií, ktoré môžu mamičky poriadne vystrašiť. V skutočnosti dobrý správa je, že správne riedený a správne používaný doTerra eukalyptus je veľmi bezpečný (Existuje mnoho druhov Eukalyptov a tu sa budem vyjadrovať iba k doteráckemu eukalyptu – a to konkrétne Eukalyptu radiata, ktorá existuje ako jednotlivý olej, ale aj ako súčasť zmesi On Guard). Správy o vážnych nepriaznivých udalostiach spájaných s eukalyptovým olejom uvádzané vo vedeckej literatúre, vždy zahŕňali neprimerane veľké množstvá (> 5ml/80 kvapiek) užité vnútorne, alebo vliate priamo do nosa. Samozrejme tieto nadmerné množstvá sú absolútne mimo toho čo by sme bežne použili. Ak keď sa extrémne situácie môžu občas stať, ale kvôli tomu by sme nemali „vylievať s vodou z vaničky aj dieťa“ . Pri bežnom použití je Eukalyptový olej veľmi bezpečný. Stále odporúčam tie najjemnejšie oleje (viď vyššie) pre malé bábätká, ale keď sú trochu väčšie, eukalyptový olej je veľmi dobrý pomocník pre mamičky v mnohých situáciách.
Je Mätový/Pepermintový olej bezpečný pre deti? Mäta je olej, ktorý ja osobne pociťujem ako pomerne silný, a tak ho deťom do 2 rokov ako jednotlivý olej veľmi neodporúčam. Je veľa iných olejov, ktoré majú jemnejšiu vôňu, a stále sú veľmi účinné na podporu imunity a trávenia. Pepermint sa oveľa jemnejšie správa ako súčasť zmesí (Air/Breathe, Zengest/Digestzen) a keď je správne riedený, ako napríklad v rollonkách doTerra Touch, môžete ho použiť aj u bábätiek od 3 mesiacov. V tom prípade je dobré nanášať ho na nožičky, keďže tie majú najmenej citlivú pokožku. Rozhodne sa treba vyhnúť nanášaniu blízko tváre, aby sme sa vyhli prípadnému podráždeniu pokožky.
Sú oleje bezpečné na difúzovanie v blížkosti bábätiek? Použite tie isté pravidlá pre difúzovanie pri bábätkách, aké som uviedla pri aplikácii natieraním. Čiže odporúčam jemnejšie oleje ako sú levanduľa, citrón a kadidlo. Sú jemnejšie aj pre dýchací systém.

esera
30. sep 2020

@pimpulienka prosím vás z akej stránky ich objednávate? Dakujem

zdenkagold
Odpoveď bola odstránená
rebekafin
1. jún 2021

@kimi203 ....no ja som sa docitala ze terapeuticka trieda neexistuje, je to len ťah pre marketing čiže tomu by som nejak zválšť neverila, a hanus som skusila ale vobec mi to nevonia , strašne umela vona mi to pride.... cena je fakt nizka až nechapem či je to vvobec olej alebo niečo umelo vytvorene :/

berginkan
1. jún 2021

@rebekafin zalezi od ingrediencii. tie vies mat aj lacnejsie. zaklad je ze hanus sa neda jest. a je par znaciek, ktore su kvalitne ako napr plant therapy, kde ucinok, vona a kvalita je rovnaka, ale o polovicu lacnejsia. tam su oleje tak v priemere za 10-15e

valeva
1. jún 2021

@berginkan prepáč, ak môžem zapojím sa ako nezávislý aromaterapeut, hoci moje príspevky s faktami sú často mazané. Hanus je seriózna spoločnosť s dlhoročnými skúsenosťami. Žiadna férová spoločnosť a teda ani Hanus neodporúča konzumovanie esenciálnych olejov, robia to len MLM americké spoločnosti. Takže nejde o to, že sa nedajú jesť, dajú sa, ale len výnimočne a pod dozorom a čo je najpodstatnejšie - riedené!!!! A Hanus niekomu nemusí voňať, lebo niektoré oleje - napr. tymián majú také zvláštne pozadie (ja tomu hovorím napr. fekálny chvost), ale je to tým, že žiadna zo zložiek nie je umelo odstraňovaná. Je to ako keď by ste odstránili z cesnakového oleja pachuť cesnaku. Ono aj tie majú svoj význam v prírode vrámci synergie. Poznám spoločnosti, ktoré majú esenciálne oleje z rovnakého certifikovaného zdroja a cena je rozdielna. Značka predáva a reklama cielená na mamičky duplom🙂

berginkan
2. jún 2021

@valeva ano uplne suhlasim. a to som ako lajk nevedela. ja kupujem viacere, aj ceske a som spokojna. ja mam rada hanus

irenaritomska
3. nov 2021

@20tatianas Súhlasím, s malými dodatkami: peppermint je pre deti do 6 rokov považovaný za nevhodný. Maličkým deťom sa odporúča oleje (správne riedené) natierať pozdĺž chrbtice, lebo práve to je miesto, ktoré si malý človiečik nestrčí do pusinky (na rozdiel od chodidla).

irenaritomska
3. nov 2021

Ahojte, aj ja som doteráčka a chcem uviesť na pravú mieru niekoľko omylov, z ktorých potom plynie zbytočná horkosť niektorých prítomných žien. 💖Prvý z nich je, že doTERRA a Hanus berú z toho istého zdroja. (Poznámka: Firmu Hanus považujem za serióznu a kupujem od nich čaje a predovšetkým Nechtíkový gel, to je vynikajúca vec.) Čo sa týka zdrojov, doTERRA má 95% olejov od výhradných dodávateľov, ktorých organizuje do svojpomocných "JRD", podporuje, vzdeláva a spravodlivo (včas a 2-4x viac, ako iní) odmeňuje. Nikomu inému títo pestovatelia/zberatelia nepredávajú. Pokiaľ viem, žiadna iná firma na svete nemá takúto sieť vlastných dodávateľov. Ostatní predajcovia, ak neuvádzajú inak, kupujú od sprostredkovateľov, ktorí vykupujú oleje. Tak funguje drvivá väčšina trhu s olejmi. 💖 Druhý omyl: Nie je možné zistiť, či je rozdiel v kvalite. JE! Je ľahké to zistiť. Otočte fľaštičku jednodruhového oleja, ktorý je originál doTERRA, hore dnom, otvorte si www.sourcetoyou.com a naťukajte tam kód uvedený nad dátumom expirácie. Vybehne vám podrobná chemická analýza danej šarže. Dozviete sa výsledky - takto doTERRA zabezpečuje tri veci, 1. Pravosť oleja (70% olejov podľa nezávislej testovacej firmy APRC na trhu je pančovaných, alebo komplet falšovaných), 2. Čistota od kontaminantov, ako pesticídy, herbicídy, ťažké kovy, 3. Obsahové látky - v manuáli doTERRA chemistry handbook (voľne na stiahnutie na nete) nájdete deklarované, koľko ktorej účinnej látky bude olej doTERRA minimálne mať. (Lebo nie všetko, čo pekne vonia, je aj účinné). 💖 Tretí omyl: Ceny doTERRA sú privysoké, a to preto, lebo tvorí príliš veľké zisky, lacno kupuje a draho predáva. Keby to tak bolo, rýchlo by doTERRA už iní napodobili. Čo teda tvorí cenu oleja? Je pravda, že my, ktorí oleje predávame (a keďže ide o MLM, nepretržite sa o tých, ktorí si otvoria účet, staráme), sme veľkoryso odmenení - ale nie za nič, za PRÁCU. Niečo stojí aj naše vzdelávanie, ktoré je nepretržité. Ďalšie náklady, ktoré vstupujú do ceny: spravodlivé odmeňovanie pestovateľov. Podpora pestovateľov: bezúročné pôžičky, vzdelávanie, podpora komunít: doTERRA stavia školy, nemocnice, studne. Stačí si na youtube dať názov oleja a slovo SOURCING - dozviete sa, aká konkrétna pomoc miestnej komunite vstúpila do ceny toho oleja. Výskum - nielen testovanie kvality oleja, ale aj jeho účinkov, je náročná záležitosť. doTERRA spolupracuje na výskume s viacerými univerzitami svetového mena. No a napokon, ale nie posledné, sú to investície do humanitárnych projektov, ako napr. zabránenie obchodu s bielym mäsom, projekty v Lesbose, vzdelávanie žien, podpora podnikania žien a ďalšie. Aktuálne (včera, 2. 11. nám to oznámili) začína prvý charitatívny projekt na Slovensku, budeme podporovať krízovú linku pre mládež IPčko. Štvrtý omyl: lisovanie za studena. Tak sa získavajú citrusové oleje. Väčšina olejov sa získava parovodnou destiláciou. Kadidlo a myrha sú tuhé a získavjú sa inou metódou, zvanou vodná destilácia. 💖 Záver: oleje doTERRA sú preukázateľne najviac testované a zaručujú obsah účinných látok, preto ich presvoju rodinu kupujem ja. Dúfam, že som pomohla, keď už som si s tým dala prácu 🙂 Prajem všetko dobré, nech sa vám darí pestovať duševné i fyzické zdravie. Keby ste chceli vedieť viac, alebo si otvoriť v doTERRRA účet (je to bez záväzkov a ceny sú výhodnejšie, ako keď kupujete od niekoho v maloobchode), a rozhodnete sa dať dôveru mne a mojim kolegyniam (nie je to jedno, kto sa o vás v doTERRA stará), potom som vám k dispozícii, našej skupinke sme dali meno AROMATERRA a tak sa volá aj náš web.

jazernica
3. nov 2021
Používateľ jazernica je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od jazernica.

Používam Hadek z Čiech a som spokojná.

jazernica
3. nov 2021
Používateľ jazernica je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od jazernica.

Doporučujem Karl Hadek,.kvalita a poskytujú ak poradenstvo,.cenovo dostupnejšie ako D......

kimi203
autor
6. dec 2021

@valeva dakujem, toto bol jeden z najobohacujucejsich komentarov pre mňa v tejto diskusii 💕

luci310
6. dec 2021

@kimi203 uf, už som sa zľakla, že niekto si znova nevie vybrať meno pre dieťa…

kimi203
autor
6. dec 2021

@luci310 nerozumiem asi? Zapojili ste sa v takej diskusii okrem tejto, a doslo upozornenie, ci?

patzvolenska
1. feb 2024

Ahojte,
Ja vám poviem len moju skúsenosť. Včera som si tiež kúpila oleje Hanus a chcem ich vyskúšať a porovnať. Dlhé roky používam oleje z doterry a naozaj nám celej rodine preukázateľne pomohli. Odkedy používam tieto oleje nepoužívame vôbec lieky. Používa ich babka rodičia súrodenci kamarátky kolegyne a my tiež a dávam ich aj nášmu synčekovi. Veľmi veľmi dobrý oleje napríklad on guard A na ten nedám dopustiť. Pretože je veľmi účinný proti stafylokokov streptokokom a naozaj musím poklopať a vďaka tomuto oleju chorí vôbec nie sme. A to mám prácu kde sa dennodenne stretávam s ľuďmi aj počas chrípkových ochorení a to že chodili riadne chorý ľudia k nám. Takisto kadidlo je na všetko dobre je veľmi drahé naozaj ale je to jeden z najlepších olejov. Peppermint tiež používame nie tabletky ale na teploty bolesti hlavy úplne super. A hlavne pri grcaní v aute. Ešte aj nášmu papagájovi ktorý s nami často cestuje to pomáha pretože počas jazdy nám grckal. Oregano je najlepšie na dezinfekciu v dome, vnútorne na parazity keď potrebujete vnútorne ,,opraviť” creva. Dve kvapky ráno večer a všetko v tele začne fungovať. Samozrejme to je kúra dvojtýždňová nič sa nemôže preháňať.
Aby som ale povedala, ja nepredávam oleje tak, že sa tým živým. Keď ktoKoľvek odo mňa potrebuje pomôcť alebo poradiť v niečom z môjho okolia, tak vlastne predávam tie oleje za moju cenu, len nie s úmyslom, že sa tým živým. Vyslovene to využívame pre seba.

Ja som sa s týmito olejmi prvýkrát stretla vo Švajčiarsku ešte veľa rokov dozadu a na Slovensku doterra skoro vôbec vtedy nebola. Vtedy som doterru začala hľadať avšak tým že som nepoznala žiadneho konzultanta tak som začala hľadať iné oleje. My sme vo Švajčiarsku doTerru používali na upratovanie na varenie difuzovanie a vnútorne som vtedy o jej účinkoch nevedela a napriek tomu tie oleje boli výborné. Vyskúšala som oleje z lekární zo zdravých výživy vyžijú z internetu jednoducho tá kvalita oleja ani jedna nebola taká ako z doTerry.

Kamoška mi ukázala oleje z Hanusu a začala som sa veľmi zamýšľať nad tým, ze su cenovo dostupnejšie. Tak aká bude kvalita. Ale zatiaľ prvé dojmy sú také, že sa to s doterrou vôbec nedá porovnať. Nevoňajú tie oleje tak ako doteracKe a neviem si predstaviť že by som ich dala synovi, keď z nich nemám taký dobrý pocit vnútorný. Napríklad som si kúpila kadidlo a vôbec nemám z neho taký pocit ako z doterry kadidla.
A už vôbec 🤷‍♀️si neviem predstaviť že by som ho pila. Napríklad tee trea z doterry používam ešte aj na ženské veci keď ideme plávať alebo na tampón si ho pravidelne dávam aj s kadidlom, pretože predtým som dosť často mávala mykózy a silné menštruácie. A doslova som chytila všetko čo išlo okolo 😃. A iný olej by som si asi takto vnútorne nedala pretože by som mala predtým veľký rešpekt. Najväčší môj postreh je že som sa stretla s veľa olejmi ktoré boli vyslovene prírodné a bio ale nemohli sa používať vnútorne. Už len toto evokuje v ľuďoch že niečo nie je v poriadku. A navyše podľa európskej legislatívy už prírodný a Bioprodukt sa v nie veľmi priaznivých percentách pohybuje pre náš organizmus definovaný ako prírodný – Bože to je veta ale verím že ma Chápete. Veľakrát aj bio kozmetika naturálna kozmetika keď si prečítate zložky ktoré obsahuje tak krém na tvár bio a obsahuje zložku ktorá okolo úst a oči spôsobuje svrbenia začervenanie, tak čo je to za legislatívu. Tým že nie sú tak spropagované ine oleje, tak je ťažko povedať či neobsahujú ťažké kovy akým spôsobom sú urobené lebo naozaj tá cena je veľmi nízka keď sa človek zamyslí nad tým akým všetkým a akým celým procesom tie Byliny a plodiny musia prejsť aby sa dostali do tej fľaštičky a potom do toho obchodu až k nám. Navyše oleje z do Terry mne vydrží aj rok rok a pol a to ich využívam veľmi aktívne ale preto aké sú koncentrácia v môžu sa riediť tak keď si vezmete že použijete 4 lacno leje a jeden doterracky, tak to je obrovský rozdiel.

Klinček napríklad, na zuby je veľmi dobrý na dezinfekciu na baktérie, tera shield proti kliešťom. Jednoducho mi tie oleje naozaj využívame aj vnútorne aj na varenie aj na upratovanie aj na inhalovanie aj pri všetkých chorobách a odvtedy nepoužívame lieky. Dnes ma napríklad veľmi bolelo ucho tak som si dala Čajovník z kraja okolo ucha a viem že mi to hneď zaberie a či by mi zobral iný lacnejší olej som úprimne neskúšala pretože nemám odvahu si tam dať čokoľvek po tých mojich skúsenostiach s inými olejmi. Opakujem, tento príspevok nie je robený s tým, že ja predávam doTerru, ja mám doterru čisto len pre moje užívanie moju rodinu a mojich blízkych.

Čiže zatiaľ z mojej skúsenosti jednoznačne doterra aj keď teraz keď máme toho synčeka tak dvakrát porozmýšľam čo kúpim pretože naozaj sú drahé ale na druhej strane viem že nám pomôžu. To je čisto len moja skúsenosť a môj subjektívny pocit.

Diktujem mobilu popri synčekovi takže sa ospravedlňujem keď niektoré veci sú napísané katastrofálne. A pekný deň všetkým

dohneda
16. mar 2025

Zaujimave, vazne kadidlo stoji 95e? Dal som si tu namahu pozriet kolko stoji kde kupujem oleje a cuduj sa svete pod 6e 10ml 😆 a neuverite je zo somalska a este ma aj labolatorne testy ktore su zdielane. Zaujimave ale tak dotera je pre tych co asi maju zbytocne peniaze ale tak toje u vela produktov v dnesnom svete. Pekny den 🙂

Strana
z2