Dotkne sa nás vojna v Izraeli?
Dotkne sa / môže sa nás dotknúť vojna Izrael s Hamasom?
@chodec15 moj muz je vojensky utecenec, ktory prisiel pred 30rokmi do eu- nie tak lahko ako dnesni imigranti a nemal to tak jednoduche ako dnesni imigranti. A aby som ti odpovedala, ja nesedim na socialke, ale ani nie som 100% ekonomicky aktivna. Pracujem v ramci charity a dobrovolnosti bez mzdy. Osobne voci imigrantom nic nemam-viem a velmi dobre si uvedomujem, ze som jednym z nich😃, len som skonstatovala, ze ti, co prisli nedavno, vsetci do nohy su na socialkach bez rozdielu povodu a nabozenstva a vobec nie su "krotki", ako boli utecenci pred x-desatrociami, ked mali podmienky v eu sakra tazke. A ano, ukrajinci su znami svojou agresivnostou- uz pred vojnou s tym mala nemecka policia problemy, sama nechapem, odkial sa vzal ten "mierumilovny obraz europskych slovanskych bratov". A u nas uz precitli z tej medialnej propagacie, ked ukrajincov riesia ovela viac ako moslimov kvoli neprisposobivosti.
Ps: na Slovensku SLOBODNE zit nemozeme, mame taky maly problem, ze mam deti miesancov a muza moslima. Preto sme scasti v nemecku, scasti v jeho domovine.
@chodec15 😂
@vevesh nienemci sa staraju aj o moslimov rovnako akurat ze ti ukrajinski sa lepsie evdia uchytit,v de mozno menej kvoli reci ale ked sa naucia tak verim tomu ze zacnu robit a nebudu tak robit sekty ako migranti z orientu.
U teba ma udivuje ako selektujes migrantov a jednych davas nad druhymi pritom mohla b si byt viacej emoaticka aj voci ukrajinskym
@vevesh A teda neverim ti ani slovo, pretoze tu Ukrajinci pracuju. Dokonca sa mnohi slovaci stazuju, ze vsade robia ukrajinci. Objektivita ti bude asi velmi cudzia...Zrejme trpis syndromom neustaleho stazovania sa a sebalutosti plus hladania vinnikov vsade, len nie tam, kde by si mala
@lenqua_12325 Izrarl VZDY varovali palestincanov vcas, ze idu bombardovat a kde presne… momentalne osetruju v nemocnici palestinskeho TERORISTU! VZDY ochranovali palestinske deti, zeny. Zial, tie komentare, ze preco palestincanov nenechaju zit… a preco ich nikto nechce. Pretoze vsetko okolo seba nicia, skryvaju sa za svoje deti, ktorych fotografuju a nechavaju zabit. Obi su vychovani v duchu, ze kazdeho izraelcane treba zabit… a ani to nehumannym pristupom.
ZIAL media klamu, ked chcete pravdive info co sa tam deje, pozerajte i24 alebo ct24…
Btw ak mi niekto vyvrazdi rodinu tym najpodlejsim sposobom (rozumej odseknu babatkam hlavy!!!!) nemam PRAVO sa branit???
Prosim Vas, pred tym, nez zacnete osocovat na zaklade fotiek z netu… chodte radsej k zdroju a preverte si informacie, pretoze sa na nete naozaj velmi rychlo siri klamstvo!
Sorry za dhly komentar, ale nedalo mi, aby som nenapisala!
@elmivelmi nie, nestaraju- ukrajinski utecenci maju doteraz nevidanu pomoc a specialne postavenie. Za 30 rokov v nemecku a roznych vojen ani jeden "utecenecky narod" nemal take podmienky ako maju ukrajinci- pobyt na pockanie, okamzite zdravotne poistenie, pracovne povolenie do tyzdna, plna financna socialna podpora ako nemci, zaplatene vlastne ubytovanie bez nutnosti pobytu v azylantskych domoch a na cakackach, zadarmo pravnicku pomoc, deti okamzita skolska povinna dochadzka, prednost v jasliach a skolkach, aby mohli ist na kurzy a samozrejme okamzite kurzy nemciny. Najviac sa k nim priblizuju syrcania- ti dostali tiez dost velku pomoc (a drviva vacsina z nich je zaclenena za tych par rokov)- ale o poisteni, povoleni na pobyt, plnej socialke, vlastnom nezavislom byvani aj mnohi po rokoch este snivaju. Zvysok utecencov len tak nejako preklzol casom a systemom a prebil sa podla nalady vladnucej strany v tom ktorom bundeslande- niekde ich mali komplet na haku a zatvorili do get (napriklad berlin, mannheim a pod.) a niekde sa aj povenovali a tam nemaju az take problemy. U nas su ukrajinci velmi velmi agresivni- aj deti a teda dobre skusenosti s nimi ludia nemaju- co doteraz je dost nevidany jav. U nasich znamych na juhu maju take iste skusenosti a na zapade takisto. Z vychodneho nemecka utekaju vsetci utecenci radsej sami, lebo tam vo velkom podpaluju ubytovne s migrantami...🤷♀️🤷♀️🤷♀️
@mircalla pisem so skusenosti- pri prenajmoch sa nam ozyvaju hlavne a v drvivej vacsine ukrajinci. Jedini, ktori nie su na socialke, je zdravotnicky personal (lekari, sestricky, osetrovatelia). Zvysok je na socialke. Pomer ziadosti - na 20 nepracujucich ukrajinskych rodin je tak 1 rodina pracujuca. Tieto veci potvrdzuje aj ministerstvo vnutra, i ked ma problemy s poctami imigrantov, ale to je na inu temu. Zo zaciatku mohli pracovat okamzite, po urcitom case, ked zistili, ze im drviva vacsina sedi na socialkach doma to upravili a tak sedia na kurzoch nemciny.🤷♀️🤷♀️
Auto kamera z hudobného festivalu
https://www.youtube.com/watch?v=TTVDymZGcIc
Následná oslava
@elmivelmi vobec nejde o zavist - ale netreba cakat, ze si to ti ukrajinci budu vazit, ako sa im pomohlo alebo ako pracoviti budu systemu spat splacat vynalozene prostriedky🙃 problem je momentalne s ich agresivitou, nadradenostou a ocakavanim, ze maju mat naozaj vsetko od vsetkych zadarmo, lebo su obete -toto sa europe vypomsti...
@vevesh pises o moslim migrantoch?Lebo ja takto ukrajincov naozaj nevidim ani agresorov a ani nadradenych.Inak moja kolegyna mal znamu ktora pracovala v azyl centre Heinburk an der donau,Slovenka kt sa anucil aj tu syrsku rec,a ona zasa si vsiml a hovoril ontychto ze darebaci lenevi v yzch centrach ani po sebe upratat nevedeli,vsetko len pred usta a po sebe bordel nech upravu tak tie pracovnicky.
@elmivelmi ano, pisem o "nasich ukrajincoch". Moslimov tu momentslne nemame - ukrajinci maju prednost. V 2015 urcite skupinky ludi boli takto nevychovani- predsa len utekal kde kto a brali to ako povinnost ti ludia, ale to aj teraz ukrajinci🤷♀️🤷♀️🤷♀️tiez vedia zdemolovat a rozbit ubytovanie a nevedia po sebe spratat. Len ukrajinci maju privilegium, ze ich nedavaju do azylantskych domovov, ale riesit to musia sukromni ubytovatelia😬😬😬😬 neviem, preco chce niekto vyzdvihovat jednu skupinu nad druhou, ked obe su spravanim rovnake bez ohladu na povod🙃🙃🙃🙃a tomto tu cely cas hovorim....
@chodec15 Teroristé Hamásu si natočili vražedné řádění
https://tv.idnes.cz/zahranicni/izrael-gaza-konf...

@elmivelmi tak u nas sa ukrajinci nezaclenili a pridali sa k "lenivym moslimom" 😄🫣🫣🫣drviva vacsina sedi na socialke a nerobi, robia fakt len ludia zo zdravotnickeho sektoru a par individualit.🙃a tiez ani po tych 2 rokoch intenzivnych kurzoch nevedia ani ceknut po nemecky- mame u nas nedaleko priamo ukrajinsku "dedinku". A pred vpadom americanov a ich demokracie si ako v irane, afganistane, tak aj iraku, syrii, libanone, lybii atd. volne vyznavat vsetky nabozenstva (a boli tam aj nabozenske chramy). No dovezena demokracia ich zrusila🙃 Jedina vynimka z toho bola, je a bude vzdy Saudi kvoli Mekke, i ked aj to sa uvolnilo do takej miery, ze si mozes robit doma co chces, na ulici musis alw dodrziavat zakony danej krajiny.