icon

Dotkne sa nás vojna v Izraeli?

8. okt 2023

Dotkne sa / môže sa nás dotknúť vojna Izrael s Hamasom?

sisaka
8. okt 2023

@lenqua_12325 ľudia poznajú situáciu len z médií a to vieme, ako media fungujú, nie nadarmo sa volajú mienkotvorné. Väčšina ľudí si robí názor na základe nich.
Ja poznám aj tú “druhu verziu”, mám kamošku moslimku, už dávnejšie mi vysvetľovala “ich pohľad”, ukazovala fotky, ako tam Izrael vraždí civilistov, moslimovia tu mali po veľkých vraždeniach akcie, protesty.
A nie, nie je z tejto oblasti, je z Kyrgyzstan a patrí do menšiny Uygurov, ktorú utláčajú a vyvraždujú v Číne (na štýl fašistickych koncentračných táborov), tiež potichúčky, bez patričnej mediálnej pozornosti.

sisaka
8. okt 2023

Odporúčam na Netflixe - Born in Gaza o palestínskych deťoch

sisaka
8. okt 2023

@gabrielkaa dúfam, že nepovažuješ za antisemitské zmýšľanie, keď niekto napíše, že minca ma dve strany a Izrael tiež nie je svätý.
Mne je ľúto všetkých zničených životov obyčajných ľudí na obidvoch stranách, nedelim ľudí podľa náboženstva, či podľa toho, k akej rase patria a ani si nevyberám kamarátov podľa toho v akej krajine sa narodili.

gabrielkaa
8. okt 2023

@sisaka nie to nepovažujem 🙂. A ako píšeš minca ma vždy dve strany. Ale ako čítam tak väščina sa tu práve prikláňa k tej jednej strane. Ja som pacifista a vždy som bola. Akýkoľvek život ma pre mna hodnotu. A najviac životy nevinných

chodec15
Odpoveď bola odstránená
gabrielkaa
8. okt 2023

@chodec15 stačí aby sa presťahovali tuto kúsok do viedne a hneď uvidia tu mierumilovnost moslimskej komunity. Pomaly každý deň zásahy špeciálnych jednotiek. Hlavne, že žiadali azyl lebo sa cítia vo svojich krajinách ohrození…..

chodec15
Odpoveď bola odstránená
zeldia
8. okt 2023

@nikpa viem že so myslíš ironicky len sa bojim aby sa tvoje slova nenaplnili napr o tom ruskom blahobyte. Tiež si hovorím par debilov (20% tiež voličov) nemôže predsa ohroziť EU. Je to len 20% posratych percent z ktorých možno štvrtina do roka a do dňa proste zdochne (bud z alkoholu alebo starobou)

zeldia
8. okt 2023

@gabrielkaa jasneee a prauda je vzdy v strede, však ?

kittykat22
8. okt 2023

@chodec15 tak vo svedsku clovek v roku 2008 stratil penazenku niekde v okoli mensieho mesta a o tyzden ju tam aj nasiel. Najnudnejsia krajina europy. Minuly mesiac svedsko oznamilo, ze ulice bude strazit armada pretoze nepokoje su v takom pocte a sile, ze policia nestaci.
Samozrejme sa budeme tvarit, ze sa svedi zosaleli a migranti s tym nemaju nic spolocne.

gabrielkaa
8. okt 2023

@chodec15 nemusíš ist ani tak do minulosti. 2 roky dozadu 3 Afganci nadrogovali, znásilnili a zavraždili 13 ročne dievca. Jej mŕtvolu hodili do verejného parku :(

chodec15
Odpoveď bola odstránená
mircalla
8. okt 2023

@chodec15 Konecne niekto, kto ma prehlad narozdiel od zien od sporaku, co ziju stylom nevidim, nepocujem, neviem a este aj daju drzu odpoved. Mne uplne stacia otazky koho volit, ani v tom nemali jasno.

kristiii
8. okt 2023

Verím, že všetci tí (tie), ktoré si tu tak zastávajú chudákov Palestínčanov, by si ich v prípade núdze prichýlili u seba doma, tak ako to doporučovali tým, ktorí odsúdili napadnutie Ukrajiny Ruskom..

chodec15
Odpoveď bola odstránená
elmivelmi
8. okt 2023

@gabrielkaa nik nie je antisemitsky.Ide o holy fakt a to ten ,ze zidia nelegalne zabralibuzemienPalestincanom a vyhodili ich z ich domovoch.To netreba ani nijako vysvetlovat.To sa normalne pose v nasich dejinacha to s pozehnanim europy a ameriky.A preto su tie nepokoje stale ,az dodnes a budu pravdepodobne navzdy alebo aspon dovted,kym Izralecania neopustia Palestinu.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
elmivelmi
8. okt 2023

@chodec15 Ty poznas historiu co zidia po 2sv akym sposom prisli do Palestiny a akym sposobom im vzali ich podu?Akym sposobim bol vytvoreny Izraleky stat?Zjavnie nie.Ved nech si Madari narokuju aj na Slovensko.Kludne nech nas obsadia,vyhidia vezmu pozemky a my im to este dovolime v mieri.
Vyborna kniha-Ako vznikol Izraelsky stat-ziadne konspiracie ale hole fakty,odporucam precotat.Inak ju pise tusim izralcan dam.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
elmivelmi
8. okt 2023

@chodec15 Nie je oretoze v roku ored krisom z nej odisli alebo ich vyhnali.Ostala tam hrstka zidov a ti tak maju svoju domovinu.To je historia.To ako keby si teraz Rusku povedal ved ma oravdu nech si vezme svoje uzemia co kedysi patrili Rusku.
Inak vatsina tychto zidov vo vzali a ukradli domovy Palestine nie je ani semitskeho povodu ale chazarskeho.A ti obyvali nie Palestinu ale Krym.
A to co sa stalo po 2sv vojne bolo tiez nestatsne riesenie,ved mohli Ozraelsky stat urobit kludne na Slovensku,Cesku ci v Anglicku.Nie?

elmivelmi
8. okt 2023

@chodec15 1945 to nebol ziaden zidovsky stat ale to bol Palestina ludia co tam zili roky,ixh vyhnali pristahovalci.Ved ked to tak citis nech kludne aj nasu zem obsadia mohranti zi syrie ci ukrajiny ved je to legalne a v tvojich ocisch spravne.

gabrielkaa
8. okt 2023

@elmivelmi nikto nikoho nevyhodil. V Israeli žije oficiálne 1,5 mil Palestíncov ….

elmivelmi
8. okt 2023

@gabrielkaa Ale pasmo gazy stale existuje.

gabrielkaa
8. okt 2023

@elmivelmi spomínala si, že zidia vyhnali palestincov z Israela. Nevyhnali. Môžu tam spokojne žiť ak nie sú teroristi

chodec15
Odpoveď bola odstránená
elmivelmi
8. okt 2023

@chodec15 Alw zidia nemali domov,oni boli roztruseni po svete.A zili si v ramci krajin.a to ze dosli po 45 do Palestiny nasilne nebolo vobec v sulde so zakonom,ved oreto aj od tej doby su tie nepokoje,samozrejme ze sa to Palestincanom nepacilo.Ale tebe by sa istotne pacilo kebyze slovensko obsadia migranti,lebo sa rak dohodne par krajin a my budeme ore nich domov,vezmu nam pozemky,postavia sa uk tu dom a my ich ti budeme musiet znasat do konca vekov.Taketo rozhodovanie o krajinach a ludoch ti je asi prijatelne.A kludne aj Rusko si moze povedat ved malo vela krajin a chce si ich vziat nasoat ved ukrajina patril rusku a ved rusko pravom ma na u narok.
Naozaj si dostuduj historiu a podmienky za akych nelegalne vznikol Izrael.To ze zidom chBala ich akoze krajina a bol narod bez krajin,tato mslienka vnikla v 19st ale to neznamena ze mali narok niekomu obsadit zem!!!

gabrielkaa
8. okt 2023

@elmivelmi územie Israela bolo vždy domom Židovského národa. Žili tam vždy. Aj pred vznikom židovského štátu, stále žije veľmi veľa židov mimo územia Israela….ale to s tým nemá nič

siska53
8. okt 2023

@nikpa V roku 1985 ako decko som si odlozila vystrizok zo Slovenky, kde boli 3 vystrasene libanonske deti.. Vojna tam bola uz vtedy.. Ten clanok ma vydesil.. neznasam akekolvek nasilie a je mi jedno, kto ho vyvolal. Umieraju tam nevinni na oboch stranach a s tym mam dost velky problem... Na zapade nic noveho ..je aktualne v kazdej vojne..

Ale verim, ze sa nas nedotkne...

sasa1310
8. okt 2023

@stellarstar tak si myslím, že sa nás dotkla všetkých. Už len kvôli cenám energií

katka700
8. okt 2023

Izrael má jednu z najlepších armád sveta, dúfam že s tými hajzlami spravia rýchly proces a bude zase na chvíľu kľud.