Dotkne sa nás vojna v Izraeli?
Dotkne sa / môže sa nás dotknúť vojna Izrael s Hamasom?
áno, mnohým nám prepadnú letenky do izraela 😒
To este nikto nevie.
.
Vedľa je U, dotkla sa ťa tá vojna?
Bojna tam uz je dlho,predlho,nie?
nemyslím, že sa dotkne, tento konflikt je tu už od vzniku Izraela a pravdepodobne bude ešte dlho, akurát, že táto akcia je výraznejšia.
@elmivelmi nie, Izrael vyhlasil vojnovy stav po asi 50 rokoch. Boli síce vždy v pohotovostnom režime, ale nebol vyhlásený vojnový stav.
@gabrielkaa Dakujem za upresnenie,ja ze skor sa tam uz dlho bombuje,zasa oni ukradli zem niekomu,cize toto nemaju doriesene a je asi normalne ze druha strana sa brani i ked tento konflit si musim nastudovat o co v nim ide.
Izraelčania vraždia Palestínčanov už desaťočia.
Väznia malé deti a ženy, strielajú na ulici ako zvieratá.
Uzatvárají do pásiem. Ľudia v Gaze nemajú možnosť oblasť opustiť a bombardujú ich nonstop.
Búrajú im domy a sťahujú tam Izraelčanov.
Prvý x sa ľudia s Gazy začali brániť.
Prvý x sa situácia otočia po dlhe, dlhej dobe a to čo píšu naše médiá je grc. Hnus a klamstvá.
Kto situáciu dlhoročne pozná, tak vie ako to naozaj je.
Je to hrozne smutné. Ak tam človek ide nie ako turista a nie na dovolenku a trochu vie o čo ide, tak sa musí cítiť po článoch čo všade píšu hrozne.
Nie, nás by sa to dotnúť nemalo.
@elmivelmi ono je to strašne komplikovaná a citlivá téma. Hebrejci žili na tomto území cca 4000 rokov. Múr nárekov sú pozostatky Davidovho chrámu , ktorý dal postaviť David II, izraelský kráľ zhruba 600 pnl. A v r. 1917 bola tato zem uznaná ako “domovská” zem židovského obyvateľstva.
@elmivelmi len si to treba naštudovať správne.
Nie ako tu píše niekto vyššie a veľmi do toho nevidí. 🙂
@chodec15 ach to aj ine narody tej doby.Zidia rozsiren si az okolo 19st spomenuli ze nemaju stat a najskor cez spisovatelov tej doby pisalio sione az sa tato myslienka dostal do podvedomia zidov na svete a na zaklade roho si narokovali ja to,co im iz davno,davno nepatri.O povojnova situacia im akurat sla do kriet aby si nelegalne ukradli zem .Inak nejaki zida tak ostali stale zit ale bola ich mensina a ti zidia co ukradli tu zem síu aj tak po atsinw chazarskeho povodu co so semitskymi zidmi nic spolocne nemaju.A kebyze aj maju uz davno to nebola ich zem.To kebyze nam povedia ine narody,kt kedysi obyvali ansu zem ze patri im.
@gabrielkaa To moze byt ale neznamena to ze si po vojne az roku1945 tam len tak vosli a vyhodili z neho povodne obyvatelstvo.Proste nemali im kradnut zem ktora uz davno nepatrila zidom.
@lenqua_12325 Suhlasim Zidia si tam cosli a ukradli im zem.
Baba vo videu, čo včera vysielala povedala,"možno o tri týždne bude kľud, možno o tri týždne bude tretia svetová"😳
@elmivelmi ja som nechápala, tie članky čo píšu ..
Veď to je neskutočné !
Kto roky sleduje situaciu a vie čo židia robia Palestínčanom, ako ich mučia a tetorizujú celé roky.
Ženy, deti ...
Ale ja už nikomi nevyvetlujem, lebo kto vie pravdu ju vie a ako vedieť nechce, tak to nemá význam riešiť.
Treba si šetriť silu.
@elmivelmi nevyhodili nikoho. Palestínci sú trvalou súčasťou Izraela, vyučujú na univerzitách, slúžia v izraelskej armáde atd….
@elmivelmi nebojuj, tu to nemá význam..
Treba si užiť nedeľu v pokoji.
Majme pekný zvyšok dňa.
@chodec15 zaujímavé je sledovať históriu. Vsetci odsudzujú konanie Hitlera, antisemitu, ale keď pozerám koľko ľudí stále ma antisemitské cítenie ….

Akoze... 😀 Nech si kto si... Zi si svoj zivot a bude ti dobre. Len tolko ti k tomu poviem.