Dotkne sa nás vojna v Izraeli?
Dotkne sa / môže sa nás dotknúť vojna Izrael s Hamasom?
@vevesh ako som už písala zo strany Izraela išlo odvetné rakety. Nezastávam sa ani útokov Izraelu ale to čo spravil Hamas nemá obdoby pretože zabil nevinných ľudí. Ako som už povedala a stojím si za tým to tvoje riešenie nikdy nefunguje a fungovať nebude oni nemajú záujem o vzdelanie oni ma záujmu územia. Je mi jedno že to bude nevyužité zaostale. Je im jedno, že obetujú zivoty palestincov. Tie pre nich nemajú hodnotu. Hlavná vec že tam nebude Israel to je ich cieľ. Nič viac a nič menej
@gabrielkaa na stovku rakiet výstrojných Hamasom reaguje Izrael vystrelením pár presne cielených rakiet. Hamas si svoje základné urobil v školách a v nemocniciach. To potvrdzuje to čo hovorím že pre nich život ich vlastných ľudí majú nulovú hodnotu
@chodec15 v zivote som nebyvala v gete a ani v migrantskej stvrti-takze odtial moje skusenosti nepramenia. Osobne som mala problemy v pracovnej oblasti - nemcom a inym zapadnym europanom velmi nepasuje, ak je ich sef migrant a este k tomu z vychodnej europy, nebodaj inteligentnejsi ci sebavedomejsi ako oni sami a nieco dosiahol. Migranti su v nemecku na to, aby robili podradne prace a boli radi, ze su radi ze tu mozu byt. Nedajboze nieco vlastnis- a je to lepsie, alebo viac - tak to je pre niektorycv nemcov koniec sveta. Nemas co vytrcat, ale byt ticho a radovy zamestnanec, vtedy ta taktne toleruju (nepovedia ti tie rasisticke kecy do tvare, ale obratia to na " tych neprisposobivych"). Pri "sockach" , ako nazyvaju prizivnikov, si ani servitku pred usta nedaju...
@chodec15 vies, ked niekde zijes, vobec ta tam nemusia mat radi- ale kedze sme si sami zarabali na seba, tak ma nazory druhych netrapili a kvoli nazoru druhych sa nebudem stahovat kade tade, ked mna a moju rodinu vie praca slusne uzivit a ludi, s ktorymi sa sukromne stretavam, si viem sama vyselektovat. To nemeni nic na tom, ze vacsina v mojom okruhu tak zmyslala, dokonca som mala nejakych par vypovedi, ze pre vychodneho ausländera dany clovek robit nebude🤷♀️🤷♀️🤷♀️ na slovensku by si moj muz neskrtol a u neho doma zase "uz nie je doma" , kedze je v zahranici ovela dlhsie ako v danej krajine predkov a ma uplne ine zmyslanie (ovpyvnene nemcami). A takisto deti- tie nie su poriadni kurdi, poriadni slovaci a ani poriadni nemci. Ale oni sami sa identifikuju ako nemci a kvoli tomu tu aj zostavame, pokial sa budeme vediet uzivit a pokial hecovanie voci moslimom/vychodnym narodom neprerastie urcitu hranicu, ktora nas prinuti hladat zivobytie niekde inde na zemi.
@vevesh no tak že nechtěj imigranty se nedivím. V tom není Německo nijak specifické a jsou s tím spojené problémy. Chápu, že lidi, když se nemají úplně skvělé, tak nechtěj živit cizí a s mnohými imigranty jsou problémy. Ale to je spíš problém etnicky a sociální, než problém náboženství.
@andromeda818 to je pravda, ale ,nazvem teraz urcitu specificku skupinu kratkozraky, v tom vidia, ze ide cisto o problem muslimov a africanov, comu tak nie je a presvedcia sa o tom, ked dojde na lamanie chleba. Aj v anglicku sa chceli zbavit hlavne pakistancov a poliakov a zvolili brexit a zrazu uuuuuups, prave ti ludia, ktorych sa chceli zbavit, im tam ostali a poodchadzali ostatne narodnostne skupiny, voci ktorym nic nemali....🙈🙈
@vevesh zajímavá informace. O tomto nemám moc přehled. Ale co se týče Pákistánu, tak tam si nejsem jistá. Británie je vůči občanů svých bývalých kolonii celkem vstřícná. Mají i speciální režim.
Vo Viedni (a nielen tu) sú posilnene ochrany židovských inštitúcii. Zidia sa boja, lebo ich moslimská komunita napáda. Znehodnotili hroby na zidovdkom cintoríne…Čo s tým majú zidia, ktorí tu žijú dekády, alebo dokonca mŕtvi Zidia ? Nikdy som nevidela, ani nepočula, že by tu vo Viedni napadali Ukrajinci Rusov. … tohoto je schopné len jedine etnikum …
@andromeda818 ano, ale pakistanci sa im tam v uk "premnozili" az do takej miery, ze mas pomaly cele mesta s komplet pakistanskou vybavou (skoly, urady, primatori miest, obchody, banky atd.).
@andromeda818 pod do skupiny pol situacia vo svete poslem aj link
@gabrielkaa to mas pravdu zidia vo iedni s tym nemaju ic spolocne ale mozme si dat aj otazku co s tym mali ludia na uzemi palestiny spolocne ze sa im tak zacali mahrnat a robit zle zidia??To je podobna situacia.ty vidis len pohlad zidov ale co mali vtedy robit palestincania,?
@elmivelmi O vzniku štátu Izrael sme sa bavili. Mali tam pôvodne vzniknúť dva štáty, aj palestínsky, ten nevznikol. Ja na rozdiel od teba sa bezhranične nezastávam jednej strany, a to izraelskej, viem že sa rozširovali a viem že svoje územia zaberali nie kóšer spôsobom. Ale veľakrát to bolo aj odveta za to že Palestína od začiatku viedli proti Izraelu vojny. A vždy keď ju prehrali tak Israel začal zaberať viac a viac miesta. A to, že to bola takisto aj pôvodná zem Židov o tom sa už snáď baviť nemusíme.
@chodec15 práve toto som včera napísala… sa do mna jedna konvertovala moslimka obula.
Tam nejde o ľudí, ich blaho, vzdelanie nebodaj životy. Ľudí používajú ako štíty a potom ich mŕtvoly fotografujú a posielajú do médií…niektoré z nich boli aj fake ako sa preukázalo
Vznik Israela v roku 1947 podľa Balfour deklarácie bolo legálne. S tým nič neurobíš, dokonca ani vtedy keď tu budeš ďalších 20 strán tvrdiť opak
@gabrielkaa tak v nacistické Německu bylo taky spoustu věcí legálních...

@chodec15 ja z nich nerobim chudacikov, len nevidim dovod, aby brali utecencov nadramec, len preto, ze maju rovnake nabozenstvo ci viac penazi, ktorymi sa tu ohanas. A rusi vobec nemaju nudzu ropu predavat, to je taka rozpravka pre europanov, ze sme uskodili zlemu rusovi kvoli ukrajine.🙃🙃🙃 normalne maju svoj odbytny trh- na zemi je 195 krajin a len male % ma ropu a plyn a raz tie blbe auta a fabriky pracuju na tu ropu a plyn vsade na svete....
A s getom to vobec nema nic spolocne- jednoducho slovaci nie su zapadna europa a ako mi byvala spoluziacka vysvetlila (bol a je to nazor vacsiny ludi, ktorych som stretla, ktori boli proti migracii), na 2sv. proti nemecku, eu, nato, celkovo demokracii vo svete a spol. Sme sa vobec nezasluzili, tak nemame co pozadovat, aby nas davali na rovnaku priecku zo zapadnymi krajinami eu. Jednoducho vychod je vychod a zbytocne sa budes ohanat niecim inym (getami a tak), sme v rovnakom vreci a ked sa bude potrebne nahodou stahovat, pojdeme spolu s moslimami domov....