Dotkne sa nás vojna v Izraeli?
Dotkne sa / môže sa nás dotknúť vojna Izrael s Hamasom?
@gabrielkaa ani v mezinárodním právu není vše správně. V případě Palestinců se rozhodlo o nich bez nich.
@gabrielkaa ano, rozhodli krajiny, ktore sa podielali plne na holocauste, ze niekde inde na svete daleko od nich bude izraelsky stat bez toho, aby "domace obyvatelstvo" malo co k tomu povedat. A takisto este stale v sucasnosti asi stvrtina krajin osn izrael neuznala, pricom v 45 nemali ani stvrtinu krajin osn za sebou. Krasa, presne take typicke orwelovske "o nas bez nas" rozhodnutie s viac nez tragickymi nasledkami mozno pre cely svet, ak sa bude nadalej takto postupovat...
@andromeda818 o tom sme sa už bavili. Žiaden palestínsky stat vtedy neexistoval. A vznik povojnových štátov takisto sprevádzal veľa “nerovnosti”
@vevesh Fakt? USA Alebo Dansko sa podieľalo ba holokauste? Hm. 33 za, 13 proti, z toho skoro všetky Moslimské, 10 sa zdržalo.
@vevesh prepáč, ty si už tak zradikalizovana, že máš klapky na očiach. Nič okrem moslima tu neni pre teba dobre. Tvoj názor ti neberiem, a ani s ním nesúhlasím.
Svedčí o tom aj ten tvoj skvelý nápad, že hamasu stačí ponúknuť vzdelanie palestínskych ľudí a zabezpečenie životnej úrovne Palestínčanov.. Evidentne si mimo. A Hamas na svojich ľudí kašle
@gabrielkaa zdrzanie ber ako proti, cize 33 vs 23 pri vytvoreni Izraela. A v sucasnosti su aj moslimske krajiny proti, ale gro je niekde inde a cuduj sa, nie su to moslimske krajiny, ktore su proti v sucasnosti, ale drviva vacsina z nich je krestanskych- tym vytknes co??
Co sa tyka historie, usa dodavalo cyankali na vrazdenie (a vedeli presne na co to hitler potrebuje) plus odmietlo lode so zidmi z nacistickeho nemecka, "nech si s nimi nemci robia, co chcu". Takisto vedeli o holokauste a ticho ho podporovali. Dansko si len uzavrelo hranice, aby nahodou zidia nevosli. Ak toto nie je podielanie sa na vyvrazdovani....🤐🤐🤐🤐
@vevesh zdržanie je proti??? Podľa koho? Moslimov? Proti čomu sú kresťanské krajiny? Sa strácam, prepáč ?
Preto je v USA tak veľa židov… že ich odmietali. Verím že mali prsty vo vojne tak isto to nepopieram ale boli v Alientee proti fasistickemu Nemecku
@gabrielkaa
@chodec15 jediny fanatici ste tu vy dvaja, ale proti moslimom a ste tak zaslepeni nenavistou, ze pre nenavist nechcete ani len pripustit pravdu a to tu, ze izrael sa podiela na genocide- uz mu to vytklo aj osn, aj ine staty a vy si tu idete stale svoje proti moslimom, lebo moslim....iny dovod ani nevidite. Good luck and peace in life pre vas oboch, pretoze kto druhemu zlo praje, zlo sam dostane....
@vevesh A ešte jedno kto tak veľmi dobre vieš Dánsku bolo takisto atakované fašistickým Nemeckom ako prvé v takzvanej bleskovej vojne
@vevesh tebe už u viacerých diskusiách povedali že si fanaticka. Pretože ťaháš stále len jednu stranu.
@chodec15 on jim někdo přeje neštěstí a smrt?
@chodec15 veď jasné moslimom tu všetci krivdíme. Chudacikovia
@gabrielkaa a kdo nemá právní rámec tak neexistuje?
@gabrielkaa usa bralo zidov PO 2 svetovej, nie pocas. Pocas vojny ich vsetci odmietli (aj take anglicko, aj rusko a pod.), aj ked sa hitler s vyhladenim netajil.
A v sucasnosti nepodpisali uznanie izraela vacsina krestanskych krajin (asi len 6 moslimskych ich ostalo)- tym vytknes co, ze nechcu uznat samostatny stat izrael?
@vevesh aj počas. To ti uniklo, alebo nesedí za tvoju moslimskú propagandu
@vevesh nechápem čo mali podpísať súčasnosti keď Israel bol uznaný v 47.
@gabrielkaa neuniklo a nie, pocas neprijali zidov utecencov (iba dokazanych rodinnych prislusnikov, co bolo mizive % a vobec sa ako utecenec nezohladnuje, kedze tieto osoby su vzdy kategoricky prijimane v medzinarodnom prave). Dokonca lode otacali spat do nemecka. Nedavno vysli orwellove zapisky z 2 svetovej vojny- neupravene tlacove spravodajstvo z 2 svetovej. Odporucam precitat, aby si vedela, kto co vedel-nevedel a prijal-neprijal ci mal-nemal dohady. V skratke vsetci vsetko vedeli, ale kazdemu to bolo niekde hlboko, pokial nikto od nich nechcel nic....
@gabrielkaa stat ma byt uznany celym spolocenstvom osn-vsetkymi 196 krajinami. Pokial nie je, su o jeho pravnom existovani a hraniciach pochybnosti. Izrael je uznany 160 statmi, palestina z 46 roku 140 -je to hadam najvacsi a najdlhsi spor osn a dava legitimitu ostatnym statom vojensky a financne zasiahnut ako izrael, tak aj palestinu. Jediny jeden dovod, ktory drzi ostatne krajiny od utoku na izrael je, ze ma atomove bomby.
@chodec15 ja som nikdy netvrdila, ze rabi nezautocili na izrael- ja som hovorila o totalnej vojne. Izrael sam potvrdil, ze atomovky ma. A arabi este nepochopili, ze v jednote je sila (a ked snaha bola, tak mosad to v zarodku zahasil- staci sa pozriet na boumediene houari)-a ked to ti arabi pochopia, tak bude mat izrael smolu-a my tiez, lebo ropa stop, plyn stop -potom budes u ohnika tancovat🙃🙃🙃
@chodec15 tak nezmrzli jsme, ale reálná životní úroveň dost poklesla.
V očkování nejsou čipy, ale někdo se na něm solidně naoakoval. Ze státního krev neteče, xa tak budem očkovat, i když je to celkem k prdu.
@vevesh "Osobne som mala problemy v pracovnej oblasti - nemcom a inym zapadnym europanom velmi nepasuje, ak je ich sef migrant a este k tomu z vychodnej europy, nebodaj inteligentnejsi ci sebavedomejsi ako oni sami a nieco dosiahol. Migranti su v nemecku na to, aby robili podradne prace a boli radi, ze su radi ze tu mozu byt. Nedajboze nieco vlastnis- a je to lepsie, alebo viac - tak to je pre niektorycv nemcov koniec sveta."
Siris tu absolutne dezinformacie o tom, ako su vychodoeuropanie vnimani v zapadnej E.
Nie su vnimani ako migranti v rovnakej skupine s africkiymi prip. blizkovychodnymi.
Vychodoeuropania maju vybornu reputaciu kvoli pracovnej discipline. A zapad nema problem s nadriadenym z vychodnej E (vlastna skusenost). Asimilacia je jednoducha (logicke dovody asi nemusim rozpisovat: kultura, historia, nabozenstvo).
Osobne sa pohybujem v spolocnosti vychodoeuropanov vlastniacich niekolko nehnutelnosti v dobrych stvrtiach hl. mesta v ktorom zijem a domaci s tym nemaju problem.
Len tolko z mojej skusenosti, aby sa to tu nezamorilo 2 imigrantmi, ktori sa vzajomne potlapkaju po pleci aki su v nemecku utlacani a ake je to tam peklo pre nich.

@andromeda818 áno, ale len v nacistickom Nemecku. Ako vieme tuto to bolo rozhodnutie viacerých krajín