icon

Dotkne sa nás vojna v Izraeli?

8. okt 2023

Dotkne sa / môže sa nás dotknúť vojna Izrael s Hamasom?

gabrielkaa
3. nov 2023

@andromeda818 áno, ale len v nacistickom Nemecku. Ako vieme tuto to bolo rozhodnutie viacerých krajín

andromeda818
3. nov 2023

@gabrielkaa ani v mezinárodním právu není vše správně. V případě Palestinců se rozhodlo o nich bez nich.

vevesh
3. nov 2023

@gabrielkaa ano, rozhodli krajiny, ktore sa podielali plne na holocauste, ze niekde inde na svete daleko od nich bude izraelsky stat bez toho, aby "domace obyvatelstvo" malo co k tomu povedat. A takisto este stale v sucasnosti asi stvrtina krajin osn izrael neuznala, pricom v 45 nemali ani stvrtinu krajin osn za sebou. Krasa, presne take typicke orwelovske "o nas bez nas" rozhodnutie s viac nez tragickymi nasledkami mozno pre cely svet, ak sa bude nadalej takto postupovat...

gabrielkaa
3. nov 2023

@andromeda818 o tom sme sa už bavili. Žiaden palestínsky stat vtedy neexistoval. A vznik povojnových štátov takisto sprevádzal veľa “nerovnosti”

gabrielkaa
3. nov 2023

@vevesh Fakt? USA Alebo Dansko sa podieľalo ba holokauste? Hm. 33 za, 13 proti, z toho skoro všetky Moslimské, 10 sa zdržalo.

gabrielkaa
3. nov 2023

@vevesh prepáč, ty si už tak zradikalizovana, že máš klapky na očiach. Nič okrem moslima tu neni pre teba dobre. Tvoj názor ti neberiem, a ani s ním nesúhlasím.
Svedčí o tom aj ten tvoj skvelý nápad, že hamasu stačí ponúknuť vzdelanie palestínskych ľudí a zabezpečenie životnej úrovne Palestínčanov.. Evidentne si mimo. A Hamas na svojich ľudí kašle

chodec15
Odpoveď bola odstránená
vevesh
3. nov 2023

@gabrielkaa zdrzanie ber ako proti, cize 33 vs 23 pri vytvoreni Izraela. A v sucasnosti su aj moslimske krajiny proti, ale gro je niekde inde a cuduj sa, nie su to moslimske krajiny, ktore su proti v sucasnosti, ale drviva vacsina z nich je krestanskych- tym vytknes co??
Co sa tyka historie, usa dodavalo cyankali na vrazdenie (a vedeli presne na co to hitler potrebuje) plus odmietlo lode so zidmi z nacistickeho nemecka, "nech si s nimi nemci robia, co chcu". Takisto vedeli o holokauste a ticho ho podporovali. Dansko si len uzavrelo hranice, aby nahodou zidia nevosli. Ak toto nie je podielanie sa na vyvrazdovani....🤐🤐🤐🤐

gabrielkaa
3. nov 2023

@vevesh zdržanie je proti??? Podľa koho? Moslimov? Proti čomu sú kresťanské krajiny? Sa strácam, prepáč ?
Preto je v USA tak veľa židov… že ich odmietali. Verím že mali prsty vo vojne tak isto to nepopieram ale boli v Alientee proti fasistickemu Nemecku

vevesh
3. nov 2023

@gabrielkaa
@chodec15 jediny fanatici ste tu vy dvaja, ale proti moslimom a ste tak zaslepeni nenavistou, ze pre nenavist nechcete ani len pripustit pravdu a to tu, ze izrael sa podiela na genocide- uz mu to vytklo aj osn, aj ine staty a vy si tu idete stale svoje proti moslimom, lebo moslim....iny dovod ani nevidite. Good luck and peace in life pre vas oboch, pretoze kto druhemu zlo praje, zlo sam dostane....

gabrielkaa
3. nov 2023

@vevesh A ešte jedno kto tak veľmi dobre vieš Dánsku bolo takisto atakované fašistickým Nemeckom ako prvé v takzvanej bleskovej vojne

gabrielkaa
3. nov 2023

@vevesh tebe už u viacerých diskusiách povedali že si fanaticka. Pretože ťaháš stále len jednu stranu.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
andromeda818
3. nov 2023

@chodec15 on jim někdo přeje neštěstí a smrt?

gabrielkaa
3. nov 2023

@chodec15 veď jasné moslimom tu všetci krivdíme. Chudacikovia

andromeda818
3. nov 2023

@gabrielkaa a kdo nemá právní rámec tak neexistuje?

vevesh
3. nov 2023

@gabrielkaa usa bralo zidov PO 2 svetovej, nie pocas. Pocas vojny ich vsetci odmietli (aj take anglicko, aj rusko a pod.), aj ked sa hitler s vyhladenim netajil.
A v sucasnosti nepodpisali uznanie izraela vacsina krestanskych krajin (asi len 6 moslimskych ich ostalo)- tym vytknes co, ze nechcu uznat samostatny stat izrael?

gabrielkaa
3. nov 2023

@vevesh aj počas. To ti uniklo, alebo nesedí za tvoju moslimskú propagandu

vevesh
3. nov 2023

@chodec15 zacituj mi, kde JA komu prajem smrt, nestastie ci vojnu. Vidno, ze ty si vojnu nezazil, nevidel a nemas ani potuchy, co to obnasa a len placas myslienky proti moslimom na volno, pretoze by si inac hovoril, ak by si to zazil...

gabrielkaa
3. nov 2023

@vevesh nechápem čo mali podpísať súčasnosti keď Israel bol uznaný v 47.

vevesh
3. nov 2023

@gabrielkaa neuniklo a nie, pocas neprijali zidov utecencov (iba dokazanych rodinnych prislusnikov, co bolo mizive % a vobec sa ako utecenec nezohladnuje, kedze tieto osoby su vzdy kategoricky prijimane v medzinarodnom prave). Dokonca lode otacali spat do nemecka. Nedavno vysli orwellove zapisky z 2 svetovej vojny- neupravene tlacove spravodajstvo z 2 svetovej. Odporucam precitat, aby si vedela, kto co vedel-nevedel a prijal-neprijal ci mal-nemal dohady. V skratke vsetci vsetko vedeli, ale kazdemu to bolo niekde hlboko, pokial nikto od nich nechcel nic....

chodec15
Odpoveď bola odstránená
vevesh
3. nov 2023

@gabrielkaa stat ma byt uznany celym spolocenstvom osn-vsetkymi 196 krajinami. Pokial nie je, su o jeho pravnom existovani a hraniciach pochybnosti. Izrael je uznany 160 statmi, palestina z 46 roku 140 -je to hadam najvacsi a najdlhsi spor osn a dava legitimitu ostatnym statom vojensky a financne zasiahnut ako izrael, tak aj palestinu. Jediny jeden dovod, ktory drzi ostatne krajiny od utoku na izrael je, ze ma atomove bomby.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
vevesh
3. nov 2023

@chodec15 ty si mimon🤣🤣🤣 poprekrucas, co chces, len aby to tebe a tvojej protimoslimskej teorii vyhovalo👏👏👏

chodec15
Odpoveď bola odstránená
vevesh
3. nov 2023

@chodec15 ja som nikdy netvrdila, ze rabi nezautocili na izrael- ja som hovorila o totalnej vojne. Izrael sam potvrdil, ze atomovky ma. A arabi este nepochopili, ze v jednote je sila (a ked snaha bola, tak mosad to v zarodku zahasil- staci sa pozriet na boumediene houari)-a ked to ti arabi pochopia, tak bude mat izrael smolu-a my tiez, lebo ropa stop, plyn stop -potom budes u ohnika tancovat🙃🙃🙃

chodec15
Odpoveď bola odstránená
andromeda818
3. nov 2023

@chodec15 tak nezmrzli jsme, ale reálná životní úroveň dost poklesla.
V očkování nejsou čipy, ale někdo se na něm solidně naoakoval. Ze státního krev neteče, xa tak budem očkovat, i když je to celkem k prdu.

number19
3. nov 2023

@vevesh "Osobne som mala problemy v pracovnej oblasti - nemcom a inym zapadnym europanom velmi nepasuje, ak je ich sef migrant a este k tomu z vychodnej europy, nebodaj inteligentnejsi ci sebavedomejsi ako oni sami a nieco dosiahol. Migranti su v nemecku na to, aby robili podradne prace a boli radi, ze su radi ze tu mozu byt. Nedajboze nieco vlastnis- a je to lepsie, alebo viac - tak to je pre niektorycv nemcov koniec sveta."

Siris tu absolutne dezinformacie o tom, ako su vychodoeuropanie vnimani v zapadnej E.
Nie su vnimani ako migranti v rovnakej skupine s africkiymi prip. blizkovychodnymi.
Vychodoeuropania maju vybornu reputaciu kvoli pracovnej discipline. A zapad nema problem s nadriadenym z vychodnej E (vlastna skusenost). Asimilacia je jednoducha (logicke dovody asi nemusim rozpisovat: kultura, historia, nabozenstvo).
Osobne sa pohybujem v spolocnosti vychodoeuropanov vlastniacich niekolko nehnutelnosti v dobrych stvrtiach hl. mesta v ktorom zijem a domaci s tym nemaju problem.

Len tolko z mojej skusenosti, aby sa to tu nezamorilo 2 imigrantmi, ktori sa vzajomne potlapkaju po pleci aki su v nemecku utlacani a ake je to tam peklo pre nich.