Dotkne sa nás vojna v Izraeli?
Dotkne sa / môže sa nás dotknúť vojna Izrael s Hamasom?
@vevesh neviem odkiaľ máš takéto info, sa v tvojich príspevkoch strácam. atómovými zbraňami disponujú viaceré štáty ….
@gabrielkaa pre koho legalne?V akom zmysle ze to vsetci uznali okrem ludo co tam buvali nie?
@chodec15 ja nie som ziadna moslimka ani islam neuznavam-protivi sa mi ako aj krestanska sekta.Lenze zidia subtiez vychcanci.
@elmivelmi palestínsky stat neexistoval.
@gabrielkaa lenze ludia kt tak realne zili ano.To iz poxhop ty ze sa jednalo o ludi.A ci existival neexiatoval su len hratky
@elmivelmi ako by si to predstavovala, ten súhlas? A za druhé zidia tam tiež boli doma, tak prečo by si mali pýtať suhlas?
@gabrielkaa pokud myslíš souhlas se založením státu Izrael, tak protože tam nebyli doma sami. V bytovém domě se taky nemůže rozhodnout jeden vlastník a dělat změny v celém baráku bez souhlasu ostatních.
@andromeda818 áno preto moja prvá otázka
@number19 prepac, ty si predstavujes, ze ti domaci daju nejaky rebricek, kto je zelany a kto nie alebo koho radsej preferuju? Alebo sa vobec s tebou o tom budu bavit na rovinu? Nemci ?? A co ma vlastnenie nehnutelnosti s tym, ze ta domaci nemusia? Vsak ked si si na nu zarobila, tak si ju v pohode kupis, ale to neznamena, ze sused ta bude mat preto radsej, ze si z vychodnej europy ako moslim ci african. Bude ta mat iba tak rad, ze mas peniaze (a si teda na tom lepsie ako priemer), pokial ho to nebude skriet, ako si si dofrasa mohla dovolit tu nehnutelnost kupit ako ausländer...🙃🙃🙃lol. Naivita level milion...
@chodec15 len aby si si doplnil informacie, moj muz NIE JE arab. K arabovi ma tak blizko ako ty k africanovi. A predstav si, cela rodina a znami ma maju v ucte (tomu slovu neporozumies ako vidno na diskusii) a chrani ma ako oko v hlave, kedze som sharaff (si nastuduj, ak mas zaujem). A vobec nie som fanaticka- na mojom vyzore nespoznas ani etnikum a ani prisluchajuce nabozenstvo. Jedine, co v celej diskusii a celkovo na fore preferujem, je mier- ocividne ty ten pojem nechapes, kedze si este ziadnu ani z dialky nevidel. Ale ty si sa tu pekne ukazal, ako vies klesnut, ked nemas argumenty.👏👏
@sisaka nechavam to extra, nech si iny urobia sami nazor na niektore "charakterne osoby"...
Prave som sa vratila z konferencie v islamskom centre v Cardiff, kde mal prihovor palestinsky ambasador v UK Husam Zomlot. Prvy bod jeho prihovoru bolo zdoraznenie, ze vojna nie je nabozenska. Palestincania nebojuju proti zidom, ale proti okupantom. Zial prezentuje sa to nepravdivo ako konflikt nabozenstiev. Islam doslova znamena mier. Zidia maju tri hodnoty: spravodlivost, pravda a mier. Preto vojna nie je nabozenska, kedze pre obe nabozenstva je mier ako zakladna hodnota.
Pocas celeho prihovoru a debaty potom nepadlo jedine nenavistne slovo voci zidom. Ambasador odsudil spravanie niektorych pro-Palestinskych (prevazne) mladych ludi, co vandalizuju (napr. sprejovanie napisov na BBC budovy, vytrznictvo v Starbucks atd) v mene podpory Palestiny. Nie su na uzitok, ale prave naopak. Kvoli tomu, ze ich ciny ukazuju massmedia, ale nie ciny statisicov pokojnych demonstrantov, tak je verejna mienka negativna.
Myslela som pocas tej akcie na tuto diskusiu a nazory casti diskutujucich v nej, a vravim si, aka skoda, ze tu nie su.. nech pocuju ako predstavitel Palestincanov a z velkej casti nepalestinsky moslimovia diskutuju o tejto vojne. Ci by nasli jediny komentar hlasajuci vyhladenie zidov, ci znicenie izraela..
Ako ambasador povedal, “cast verejnosti vravi, ze Palestincania chcu znicit Izrael. Ale to su len slova. Ak sa pozrete na ciny, tak je to Izrael, co nici Palestincanov. Za tri tyzdne zabil viac ludi ako Putin za skoro dva roky. (Ukrajina ma pritom 20x viac obyatelov) Izeael bombarduje domy, nemocnice, mesity, kostoly, skoly, budovy zriadene OSN, utecenecke tabory. V Gaze zije cez milion deti a Izrael ich nechava uz skoro mesiac hladovat…”
@gabrielkaa v 45 patrim cely arabsky poloostrov pod britsky mandat. Pri deleni na jednotlive staty podla narodov si vzali pravitko ceruzku a plan, kde sa bude v buducnosti dobre rozduchavat ohen, aby mali staly prisun k lacnej rope (su o tom dokumenty ,vies si vyhladat, ak mas zaujem)- kedze sa nerespektovali poziadavky narodnych predstavitelov a ani prirodzene ohranicenia narodov, od 45 tam pokoj nie je. Nedavno vyslo na aljazeere jedna reportaz, v ktorej naratali, ze za obdobie 1945- 2020 zabili gb, usa a mosad cez 30 vysokych politickych predstavitelov - od prezidentov, cez generalov, cez lidrov politickych stran nepohodlnych pre zapad (drviva vacsina hlasila mier a nezavislost od zapadu). Spat k izraelu -vobec sa nepozeralo na geografiu a narody a rozdelili to tak, aby pokoj nebol -ani izraelsky, ani palestinsky stat nemal sancu podla tej mapky fungovat- len neratali s tak dlhym a brutalnym konfliktom, ktory bude rozdelovat svet.
@vevesh doplnim k tvojmu poslednemu komentaru: “Were there not an Israel, the United States of America would have to invent an Israel to protect her interest in the region.” Joe Biden
@gabrielkaa ale kolko ich tam bolo doma?Az po skupovani pozemkov pred vojnou ked uz vo svete citilinze su nepojodlni ich tam
bolo len 30%cize stake menej ako napr arabi.A pred skupovanim
asi minimalne.Kedze po ich vyhnani sa roztratili a ostala tam naozaj len ciastka.Takze uz prestante s tym domovom.To ako keby Madarsko si povedali ze slovenska bude Madarsko kedze tu ziju.
@gabrielkaa a to rozdelenie uzemia si myslis ze ako malo dungovatVissie ore chidxa som davala aj video ,proste nemali tam robit ziaden izrael a bol by klud zidia si tam nemali co skupovat pozemky ved ro boli uplni cudzinci co cakala isto to robili s tym ze raz tam bude izrael strasne vychcanci
@freepalestine presne tak zBuki zidia vaicej ludi ako Putin za 2 r na ukrajine a to je zly zly putin.Takze aka je moralka ludi a ako su ludia ovolyvnovani mediami?Uz aj Usa kritizuje izrael a nesuhlasi s tym co robi a co pacha na civilistoch.