icon

Dotkne sa nás vojna v Izraeli?

8. okt 2023

Dotkne sa / môže sa nás dotknúť vojna Izrael s Hamasom?

chodec15
Odpoveď bola odstránená
freepalestine
20. nov 2023

@chodec15 no.. nemas problem priznat.. trosku si ma pourazal najprv, a snazil sa dokazat, ze su to tie deti..
ale okay. Som rada, ze si uznal, ze nie vsetko je pravda, co vidis.
Tych obeti tiez najprv vraveli, ze bolo 1400. Teraz poopravili na 1200. Ked sa na zoznam obeti pozries, tak len menej ako 800 bolo civilistov. Nevravim, aj jeden civilista je vela, ale ide o tu informacnu vojnu.. o propagandu, o tlacenie na city, klamstva.
40 babatiek vraj hamas zabil! Kde su ich mena? V zozname mrtvych z 7.10. je len jedno 10m dieta. 🤷🏼‍♀️
Aj to jedno je prilis vela.
Najprv to bolo tak, ze vsetky obete z 7.10. su z ruk Hamasu, teraz uz aj Izraelske media pisu o tom, ako vela civilistov zahynulo zo striel izraelskych tankov, helikopter a zbrani.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
freepalestine
20. nov 2023

@chodec15 co ti sisi? Ja sa ti snazim povedat, ze to video je hoax a tie deti v nom nie su unesene izraelske deti. Napisem ti nech mi tie deti najdes v zozname unesenych. Ty ma nazves slepou a dalsie urazky napises, a zaroven posles screenshot a zakruzkujes tri unesene deti. To je aj pre hlupeho jasna odpoved na moju “ziadost” najst tie deti z videa v zozname unesenych.
O com sa teraz hadas?

chodec15
Odpoveď bola odstránená
freepalestine
20. nov 2023

@chodec15 Uznal si, ze je to hoax a zase sa hadas. Ja nechapem o com..
Napisala som ti: “Najdi tie deti na videu” a ty si mi na to zakruzkoval tri. Co si teda kruzkoval? 🤦🏼‍♀️

chodec15
Odpoveď bola odstránená
freepalestine
20. nov 2023

@chodec15 ty si na mna dnes komentoval daco ako prvy.. ale okay..
“ nejaky idiot si robil s jednym videom blbu srandu?” ano, si idiot.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
elmivelmi
20. nov 2023

@chodec15 no zidia nemaju ziaden stat,nebyt 2sv ani ho doteraz nemaju.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
chodec15
Odpoveď bola odstránená
elmivelmi
22. nov 2023

@chodec15 ja nepisem ze neexistuje,pisem ze kebyze nie je 2sv vijna,doteraz ho nemaju a mozu si len piskat.Veru chazari boli vzdy prespekulovanibludia turkickeho povodu.Mal by sa skor volat Chazarsk stat🙂

chodec15
Odpoveď bola odstránená
chodec15
Odpoveď bola odstránená
chodec15
Odpoveď bola odstránená
elmivelmi
22. nov 2023

@chodec15 lenze bez zalozenia chazarskeho statu by ten konflitk tam nebol.Pochotp toto zasa ty.Vznikol,je tu ale naco vlastne vznikol aby sa tam vrazdili 70r a este kolko budu nie?Pritom Chazari tym palestincanom zneprijemnuju zivot.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
chodec15
Odpoveď bola odstránená
elmivelmi
22. nov 2023

@chodec15 vytlacsju ich z ixh uzemia,zaberaju podu a pod,videl si to video?Zrejme nie.Nie kazdy musi zit v blahobyte,staci mu ze ma zo svoje o kt ho nik neobera.

elmivelmi
22. nov 2023

@chodec15 Chazari-zidia prijali zidovske na izenstvo a po tozoade chazarskej rise sa roztrusili.Cize aj oni boli zidia kedze nabozenstvo prijali a zili nim nadalej.
Cize ta cela risa okolo 5mil obyvatelov na tu dobu vo je velke mnozstvo ludi,a hlvne prosperujuca krajina,rychlo sa rozrastajuca nola zidovska.A ti zidia har povodu sa roztrusili po celom svete,malo z nich asi asimilovali a ak nabozenstvo si udrziavali dodnes a aj Rusi svojim zidim(to boli chazari kedze ixh dobyli rusko) povolili migraciu do palestiny.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
elmivelmi
22. nov 2023

@chodec15 akego vedca?Proste je to rak dobyli ich a vo si myslis ze sa vyparili?Oni?Taki bohati a mudri ludia a narod?Proste cast z nich ostal zit v rusku a ti potom mohli odist do palestiny a cast z nich sa roztrusila po europe.
Dokaz mi ty ze zidia kt odisli z Izraela v 130 su ti zidia kt obyvali nemecko ake dokazy na to ams?Abi nevies kolko ich odislo a kde sli.Voli vyhnani alw kde?Kam ?Uz o nich malokto robil oresne zaznamy.

A ubak chazari su turkickeho povodu,a ich povaha bila opisovana ako nie najlepsia skor zakerna.ato by na zidov aj olatilo,tiez boli pocerni ako dnesni chazari v Jeruzaleme.
Parodia je ze zidia v Jeruzalene ani nebudu zudia alw nejaki turci co prevzali zidovske na izensstvi🙂Hl ze si narokuju na biblicku zem,nejaky bajny sion.

elmivelmi
22. nov 2023

@chodec15 Toto si pozri vedecky a odborne zdokumentovane,lenze teva toa si 2-3h a ty si nedokazes vypocut video kt trva 30' tak neviem ci ma zmysel ti nieco aj pisat.

https://www.youtube.com/watch?v=X3eMAZ9V5ok

A inak zidia semitski,ti nikdy neboli moc znami vo svete ,slaba risa nevyznamna ,dokonca o nich ani v inych spisoch nie je zmienka,biblia je celkovo nie evdecky potvrdeny spis.Skor boli povazovani ako nejaki kocovni beduini.
Za to chazari-ti na svoju dobu a kratky cas vybudovali mocnu a bohatu risu.Cze logicky - ked si vezmes suvislosti sa da povedat ze zidia kt sa vracali do Jeruzalema teda obsadzovali Palestinu bolo vhazari a nie semiti.

hiro
22. nov 2023

@elmivelmi "Toto si pozri vedecky a odborne zdokumentovane" Infovojna? :D Sirokodaleko najvacsi siritel klamstiev a bludov? To nemyslis vazne...
Chazarský pôvod Židov: Túto hypotézu vyvrátili genetické štúdie:
https://www.pnas.org/doi/full/10.1073/pnas.1001...

chodec15
Odpoveď bola odstránená
chodec15
Odpoveď bola odstránená
freepalestine
22. nov 2023

@hiro V tejto diskusii som neriesila povod zidov, a nemam na to dostacujuce vedomosti aby som mohla dake nazory pisat..
ale.. precitala som si cely clanok, co si nan odkaz dal, a neviem v nom najst, kde vyvratili tu hypotezu. Kde to je, prosim ta?

freepalestine
22. nov 2023

@hiro napr, tento clanok: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23241444/
napisany o 13rokov neskor, ako ten od teba, v uvode pise, ze: “ The question of Jewish ancestry has been the subject of controversy for over two centuries and has yet to be resolved”
A zhrna vysledok studie: “ Our findings support the Khazarian hypothesis and portray the European Jewish genome as a mosaic of Near Eastern-Caucasus, European, and Semitic ancestries, thereby consolidating previous contradictory reports of Jewish ancestry.”

hiro
22. nov 2023

@freepalestine Ze skumali DNA Zidov - nielen povodnych ale aj roztrusenych po svete - maju blizkovychode DNA. Ziadne Chazarske.