icon

Dôvod pri odovzdaní psa do útulku

11. júl 2022

Dobrý deň, viete mi poradiť či pri odovzdaní psa do útulku treba uviesť aj nejaký dôvod? Je to kríženec nemecký ovčiak a bohviečo, teraz ma cca 2,5 roka, dostali sme na stráženie domu keď sme prerábali aby nám nekradli materiál ale už v dome bývame a psa tam nepotrebujeme a zháňať mu nového majiteľa by bolo zdĺhavé. Ďakujem

bessie12
11. júl 2022

@larazivago alebo skor neprakticky...

autor
11. júl 2022

@diamond007 nie je čipovaný

deti95060810
11. júl 2022

@viestta pes je zadarmo? nemyslíš vážne... máme vlčiaka - konzervy, kosti, granule, veterinár, ....

viestta
11. júl 2022

@nykkushka ja viem, že veterinár ho neuspi, zdravého psa nesmie. Ale nech tam ide a nech sa hrdinsky predvedie v celej svojej kráse a ubohost.

diamond007
11. júl 2022

😉

zuzanalukasko
11. júl 2022

A možno fajn takýto príspevok, keď sa niekomu bude chcieť, ako mne napr. nahlásiť príspevok, zistiť a konať, tak pes sa bude mať oveľa lepšie ako "majiteľka"

elenka74
11. júl 2022

Nemám slov, ste ľudia bez štipky ľudskosti ☹ A mimochodom, vravíš, že ho už nepotrebujete a teraz vás vykradnúť nemôžu? Už len kvôli tomu by som si ho nechala.

sasa1310
11. júl 2022

a ja furt rozmýšľam v akých rodinách môžu byť vychované také deti, ako tie z Miloslavova. Hold v takýchto bezcitných

viestta
11. júl 2022

@deti95060810 nepochopila si tu hyperbolu, ale to nič. A nemyslím, že práve tento pes bol niekedy u veterinára, dostal kvalitnú konzervu alebo granule. Ten sa tam trápil sam, bez opatery a lásky, však to bol iba a len alarm, nič viac nič menej.

autor
11. júl 2022

@diamond007 cez FB by sa asi skôr našiel niekto kto si ho vezme ako sa vypytovať ľudí v okolí 🙄

deti95060810
11. júl 2022

autorka napíš na bazoš.sk, alebo inzerát darujem za odvoz...
neviem či sa nájde niekto v dedine - psa už má dnes kde - kto.

sense
11. júl 2022

Daj inzerát ze darujes....a na zvyšok mi chýbajú slová, nabudúce si dajte a montovať alarm a neberte si psa

nikol789
11. júl 2022

Na to aby ti strážil dva roky dom ti bol dobrý, teraz ho ideš odhodiť jak plyšovu hračku. Pane bože,zastavuje sa mo mozog nad takýmito bezohľadným ľudmi. Verím že to čo spravíš ty jemu, sa tebe vráti oveľa horšie 🙂 a to naozaj neprajem nikomu nič zle ale z tohto príspevku sa mi normálne tlak zdvihol... akože fakt nechápem načo si si brala psa na stráženie keď si si ho potom nechcela nechať.... bože moj veď ten pes má viac rozumu ako ty ..

deti95060810
11. júl 2022

@viestta čo by som nepochopila... napísala si že pes je zadarmo..no ani náhodou pes nie je zadarmo... rátaj pekných pár e/mesiac...
menej ťa vyjde kamera

iwka1984
11. júl 2022

Odkiaľ ste?

lenkasarka
11. júl 2022

Odkiaľ ste?

momoftwo
11. júl 2022

@deti95060810 to je velmi zly napad. Pride si ponho prvy…clen marginalizovanej komunity a spravi z neho fasirky.
Dalsia otrasna tema, zas mi je len zle od zaludka a krutim hlavou, medzi akymi ludmi??? to zijem

matullienka
11. júl 2022

Mňa ani vo sne nenapadlo dávať k stavbe psa keď sa mu človek nemôže venovať. Hneď sme dali namontovať kamerový systém a vyriešené. Nad týmto tvojím zmýšľaním sa rozum zastavuje. Kto ho kŕmil predpokladám, že počas tých dvoch rokov ste tam neboli určite každý deň

adulik2
11. júl 2022

Skúste sa opytat nejakej firmy ktory maju nočné vratnice ci by neprijali strážneho psa, moj strýko takto dostali raz psa s kolegom a boli velmi radi ze na pochôdzky po areáli v noci nechodili sami aj si ho obaja obľúbili ako kolegu.

vler
11. júl 2022

Autorka, je mi z teba nevolno. Ako moze clovek takto bezcitny k zvieratu; ktore vam navyse oddane sluzilo

deti95060810
11. júl 2022

@matullienka mohli mať stavbu blízko bydliska - takže kŕmili psa isto denne....
neviem si predstaviť psa kŕmiť každý druhý deň...

viestta
11. júl 2022

@deti95060810 a co som písala na začiatku? Ze si mi kúpiť alarm. A áno, taky pes stojí mesačne asi tak 10€ za tescove granule, ktoré dostane keď nie sú zvyšky z kuchyne. Ani čipovany nebol, čiže náklady na veterinára môžme skrtnut.

matullienka
11. júl 2022

@deti95060810 pri takýchto ľuďoch si tým nemôžeš byť istá

deti95060810
11. júl 2022

@viestta prosím ťa... že 10e/mesiac... máme vlčiaka ale ten nás stojí omnoho viac ako si napísala... 🙄

deti95060810
11. júl 2022

no čo sa čudujete... detské domovy sú plné chorých a postihnutých detí a to sa nerozčuľuje nikto...
a koĺko detí žije na prahu chudoby a musí byť tiež dobre....
tak nechápem čo vás rozčuľuje že autorka nechce psa.... je to jej rozhodnutie, tak ako sa rozhodne niekto dať bábo do ústavu...
Smutné, ale realita...

andreatytler
11. júl 2022

Prosim ta, kontaktuj toto obcianske zdruzenie. Nerobim to preto aby som pomohla tebe, ale tomu psovi.
https://www.facebook.com/majmesrdce/

lenkasarka
11. júl 2022

@deti95060810 ale ona píše o tom chudakovi psovi, nie o vašich(našich) psoch , ktoré nás stoja iné Eura.

momoftwo
11. júl 2022

@deti95060810 akoze ideme sa tu teraz sebauspokojovat ze ved detske domovy su plne deti, hniezda zachrany babatiek tak co tam potom ked utulky su plne psov, naozaj?! Skor sa zacnime spravat ako ludia civilizovani, so srdcom a rozumom a neberme toto ako standart ved co predsa je to cele nahovno tak len mavneme rukou! To sa potom neviem kam dopracujeme takymto rozmyslanim.

viestta
11. júl 2022

@deti95060810 ale váš pes je člen rodiny, opatrovany, milovaný. Nie len inventár stavby. Ale podstata celého je niekde úplne inde ci mu davali granule za 10 alebo 80€ za mech.

lenkasarka
11. júl 2022

@deti95060810 to vieš , človek si pomôcť vie , kým má zdravé ruky, ale taký pŕs si pomôcť nevie. Deti na hranici chudoby žijú aj preto, lebo veď spravím si 5 či 6 deti. Čo na tom že už tretie nemá čo jesť. Ale to som odbočila.