icon

Drámy cez Covid

esteregres
20. sep 2021

Ake velke dramy osobne ci pracovne ste prezili cez pandemiu? Ja mam depresie.. Prisla som o pracu a o iluzie.. totalne vyhorenie. Inak som zdrava a nikto nam v rodine neumrel.

julia_33
•
20. sep 2021

Hlavne teda, že si nechcela patriť k tým nezaočkovaným dezolátom a chodiť na testy.
Inak na depresiu pozor, je to skutočne náročná choroba a nemala by si si len tak na smútok povedať, och, ja mám dnes depresiu.

21oktober
•
20. sep 2021

U nás vo firme to dráma nie je , ale prišli sme o pár klientov , ktorý zatvorenú prevádzku nezvládli . A teda pociťujeme to aj my a aj naši zamestnanci . Bohužiaľ nemôžeme byť tak štedrí pri odmenách , hoci by si to zaslúžili .

0silvia0
•
20. sep 2021

@esteregres praca sa neda najst ina?
Dramu som ja osobne nezazila ziadnu.

sylvia_123
•
20. sep 2021

@esteregres pandemia, nepandemia my fungujeme v podstate presne tak isto ako pred nou. Cize pohodka 😊

esteregres
autor
•
20. sep 2021

@julia_33 ano nechcela.. potvrdzujem. Nejako popieram.co pisem?

zlaasky
•
20. sep 2021

........jedna z mnohych vseobecnych tragedii tejto doby je prave ta neludskost, neznasanlivost, absencia tolerancie často spojena s potrebou hodnotit rozhodnutia inych a toto hodnotenie verbalizovat (najlepsie na socialnych sietiach). mne osobne sa velmi prirodzene zuzil okruh znamych z oboch brehov rieky....

elizabet173
•
20. sep 2021

@esteregres chápem, že to nemáš ľahké, my sme takmer prišli o blízkeho človeka z rodiny, takže nič ostatné neriešim. Žijem tak, ako som žila pred tým, práca sa dá nájsť iná, stratené zdravie sa nie vždy podarí vrátiť, smrť je nezvratná

mondolina
•
20. sep 2021

žiadne drámy sa mi chvalabohu neudiali klop klop
práca sa dá nájsť stále

stanulienkat
•
20. sep 2021

Ziadne dramy... Inak, preco kazdy zaklada len negativisticke diskusie? Nic pozitivne v zivote nie je?

renka30
•
20. sep 2021

Pre mňa je najväčšia dráma, že dcéra musela byť pol roka doma, je síce skvelé, že deti mali možnosť online vyučovania ale osobný kontakt s učiteľom ale aj so spolužiakmi to nikdy nenahradí.

ofzuza
•
20. sep 2021

dram sa par udialo, ale nesuvisiacich s covid. Do firmy ofiko furt nemozeme a uz mi z toho sibe. Tesim sa kazdej prilezitosti, ked mozem byt niekde bez deti a v spolocnosti dakej inej dospelej osoby.

aandrea9
•
20. sep 2021

@julia_33 prsty predbehli mozog?

ella_price
•
20. sep 2021

Zas takéto témy. Každý jeden to mal v živote ťažké a je jedno či to bolo práve v tomto obdobím alebo pred ním. Veľa ľudí si prešlo takým ťažkým obdobím, že toto celé považujú za niečo úplne nepodstatné.

elizabet173
•
20. sep 2021

@ella_price napísala si veľkú pravdu, choroba, smrť, tragická udalosť, rozvod, strata zamestnania je pre človeka rovnako ťažká počas pandémie, ako mimo nej.

julia_33
•
20. sep 2021

@aandrea9 Skôr autorka sa takto vyjadruje v iných diskusiách a potom sem ide vyplakávať 🙃🙃

anonym0001
•
20. sep 2021

@esteregres vobec ziadnu dramu som nezaznamenala. Nebyt soc. medii, ani neviem, ze covid existuje.

viestta
•
Odpoveď bola odstránená
•
ninusa221
•
20. sep 2021

Jedine asi taku že sme boli u mojich rodicov priatel prisiel ze mu je zle mamina ho otestovala vyšiel negat. a išli sme k jeho rodicom. Potom sme isli už domov a pondelok vyšiel pozitívny v robote. Volal domov a mama jeho spravila taky cirkus že jeho otec teraz môže zomrieť a že to bude jeho vina a takto…

moonlight1210
•
20. sep 2021

No ja mam z corony aj humorne zazitky.
Pamatam si nase decka, ked cca v aprili sme sli autom okolo ich skoly a oni vsetky nalepene v jednom zadnom okne, v ociach hlboka tuzba a zalubenym hlasom jednohlasne zatiahli: Skooooolaaaa. Nasa skoooolaaaa. Ja chcem ist do skolyyyyy. 😁

Toto by sa za mojich cias jaktěživo nestalo. My sme zasadne strihali meter do prazdnin.

diewcatqoo
•
20. sep 2021

Ja mam "vdaka" covidu tolko prace, ze pocas najhorsieho obdobia som musela pracovat aj po veceroch a vikendoch a este aj kazdu noc sa mi o praci snivalo. Ked niekde v diskusiach citam, ze tie umrtia su urcite vymyslene, mam chut tych ludi vyfackovat.
Inak ma, nastastie, toto obdobie nepoznacilo. Vsetci moji blizki to v relativne dobrom zdravi prezili. Mrzelo ma jedine to, ze syn sa casto pytal na babku a dedka, za ktorymi sme takmer rok nemohli vycestovat.

vroni
•
20. sep 2021

No, tragédiu jednu, keď zomrela na covid moja sestra. A menšiu, keď sme zároveň s coronou (perfektny Timing) naštartovali nový projekt, ktorý nás zrejme vďaka corone finančne položí. A potom pár takých drobných dram, ako prvák, ktorý bol v skole len občas a veru je to poznať, muž na absolútnej hranici fyzického i psychického vyčerpania, ako sa snaží vykompenzovat straty a odvrátiť neodvratitelne, stará mat, ktorú sme za posledný rok videli možno tri krat, chýbajúce dovolenky a výlety.... Ale na druhej strane sme spoznali zopár veľmi fajn ľudí, nasla som si kamošku, s ktorou by som sa nebyť corony asi do reči nedala (nebol by čas) a definitívne som sa u tvrdila v tom, že domácnosť nie je moja parketa 🤣

felycity
•
20. sep 2021

chvalabohu žiadna Drama sa nekonala, iba strach o Manžela, ktorý ťahal 36 hodinové služby, aby vydržal... naopak my, čo sme mali možnosť pracovať z domu a učiť sa online, Paradoxne narozdiel od Iných nám to vyhovovovalo a naš život sa spomalil , dokonca opäť paradoxne to ani deťom neprekážalo a nepociťovali to na psychike, mali sme čas sa viac venovať učenie a byť spolu..

jumama
•
20. sep 2021

V case vrcholiacej pandemie, v case vianocnom velmi blizky pribuzny ochrnul zo dna na den. Nie v dosledku covidu, mal iny zdravitny problem. Okamzite do nemocnice, okamzite operacia, mesiac bol v nemocnici, vratili ho domov nechodiaceho. V nemocnici sa mu moc nemohli fyzioterapeuti venovat, ved vtedy vsetko vrcholilo, vsetko bolo na covid vyhradene... Podarilo sa vybavit jeho lekarom aj kupele, a tam pobudol tri mesiace, vratil sa chodiaci. Najstrasnejsie bolo nemoct ho nikde navstivit, nemoct na vlastne oci vidiet ako sa ma. Na to vsetko, ako boli obsadene nemocky v tom case, setko sa velmi stastne skoncilo, dakujem vsetkym lekarom, sestrickam, fyzio v kupeloch, v duchu som nekonecne vdacna, naozaj nekonecne, ako sa o neho postarali a ako ho dali dokopy. A na mnohych detoch badam priznaky depky, z toho, ze sa nemohli stretat s kamaratmi, uz nikdy neboli a nebudu niektore ich priatelstva take sudrzne, ako predtym.

vanda323
•
20. sep 2021

@esteregres Tak buď šťastná a dakuj Bohu že si zdravá, lebo to je úplne to najviac♥️

esteregres
autor
•
20. sep 2021

@julia_33 😂😂😂😂 ze som sa dala zaockovat,? No ty si vykvet