Druhý príchod Ježiša Krista
Možno mnohý, tu budú dávať nenávistné komentáre, načo to sem dávam. Viete ľudia, dnešná doba kedy človek myslí na seba a ak ste matka tá samozrejme deti a rodina. Ale zvyšok ľudí a najmä tých ktorí vám nejak ublížili alebo zlorecili a jednoducho nepotrebujete ich k životu. Prerastá vo svete len nenávisť a ako sa hovorí nenávisť plodí ešte väčšiu nenávisť.
Viem a čo viac som o Tom presvedčená že tu bude výsmech pod testom, ale majte sa ľudia na pozore, prišla doba, ktorá je posledná na zemi. Ako to viem? Všetko je v Biblii ako to bude vyzerať. Sme na končí časoch a to prečo to tu pisem, je preto lebo hoci len pre jedného človeka by to stálo zato a nebolo by neskoro. Prosím prijmite obeť Ježiša Krista. Úplného nášho Boha skrze ktoré všetkom povstalo, aby ste mohli ujsť pred tým všetkým čo na svet prichádza. Nesmejte sa ľudia že koniec sveta nebude, lebo sme omrvinkami dní ku skaze ktorá na svet prichádza. Ježiš Kristus prichádza, majte ľudia bázeň pred ním aby sme boli hodný sa postaviť pred neho.
@viestta je toho veľa a najlepšie je začať od začiatku....vidieť charakter Boží, lebo Boh sa chce dať spoznať a je dobrý,ale Boh je aj svätý a spravodlivý.
Prečo Boh teda vyhodil z raja Adama a Evu?
Boh veľmi pekne jednal s Adamom i Evou - každý večer prichádzal a učil ho ( je to o blízkom vzťahu),poznali ho a po čase prišla skúška (pozeraj na to ako na vzťah ty a niekto na kom ti najviac záleží,aké je cítiť zradu a neveru a vnímať že ty to s ním nemyslíš dobre).
Boh im povedal,že do stredu (čiže niečo dôležité) dal 2 stromy - strom života, z ktorého dúfal že budú jesť a strom poznania dobra a zla o ktorom im povedal,že ak budú z neho jesť ZOMRÚ - lebo to bol strom na ktorom bol satan a ten je klamár a nepraje ľuďom.
Večný Boží zákon vraví - "odplata za hriech smrť"
A čo urobil Boh, keď mu vedome povedali,že ho odmietaju ....? Ako o Tom uvažujes? Vzkypel hnevom a zabil ich? Čítaj,že s bolesťou prichádza za Adamom a Evou už hriešnymi - ich srdce sa stalo hriešnymi,padlým, pokazený - sebeckym. Stratili zámer a cieľ pre ktorí ich Boh stvoril - už sa hádali a hriech prišiel na svet ...to je začiatok príbehu a aj problému hriechu a svätý Boh našiel riešenie. - ako navratit človeka späť do vzťahu a dobrého zámeru, ktorý mal Boh hneď od začiatku....
Zatiaľ ok?
@lenkasarka pevne verim, ze nezhnijem, dufam, ze rozprasia moj popol na nejakom krasnom mieste a posluzim ako hnojivo kvietkom, ktore aj po mojej smrti potesia oko mnohych dobrych ludi. Veriacich ci neveriacich.
@viestta to si zle pochopila s tým vrahom. Človek vrah vraždí, je neveriaci, robí zle, slúži zlému.
Boh vie co sa s ním stane po smrti, tak ho vola k sebe, lebo aj napriek hriechu, ťažkému hriechu chce Boh zachrániť všetkých ľudí.
A ak ten vrah naozaj úprimne uverí, olutuje v srdci, nie slovami, obráti sa zo zlého, to znamená ze napraví svoj zivot a stane sa z neho slušný veriaci človek, áno bude spasený. Ale ďalej nezabija, nehresi. Boh dáva šancu kazdemu❤
@viestta samozrejme aj to je možnosť.
@anaj_janka som rada, ze aj ja som mala odvahu zjest jablko zo stromu poznania. Mozem sa pytat, mozem o sebe rozhodovat, mozem byuzit svoju slobodnu volu. Sice moje otazky ostavaju casto nezodpovedane, ale den pri dni poznavam nove veci a to ma obohacuje. Mozno niektore moju ucast v tejto debate ponali ako nekonecne rypanie do postulatov viery anabozenskych dogiem. Vela z vas nedokazalo odpovedat na moje otazky, len ma odkazali na fakty, ktore su mi zname, ale pre mna tato debata bola mimoriadne obohacujuca. Ostanem nadalej ateistom, ostanem nadalej clovekom hladajucim odpovede, pretoze v tej vasej knihe na moje otazky odpovede nie su, napriek tom, ze vy si myslite, ze su.
@cafelatte lenze biblia, ak ju mame brat za argument, hovori, ze staci olutovat a uverit a clovek je spaseny.
A kedze v case prichodu Krista (ak pride) zrejme uveria komplet vsetci (ked ho uvidia), tak vlastne je jedno, aki sme. Spaseni budu do jednoho.
A to potom clovek trochu straca motivaciu. Pokial ju nema sam i bez viery (teda nepotrebuje dake odmeny v druhom zivote, aby bol dobry).
@lenkasarka ja viem co si chcela povedat, Umries a uz tu nebudes. Skoncila tvoja put. bodka. Co uz bude potom s tymi 70 kilami masa a kosti, to uz je len na rozhodnuti tych co ti budu zabezpecovat pohreb.
@viestta neviem ti odpovedat, kde ta posle. To, ze neveris v Boha, je vlastne ta spominana pycha (prepac, to sa asi zle cita 🙂), ale pycha je matka vsetkych hriechov, ona zrazila vlastne aj satana do pekla. Nie je to pycha v tom zmysle, ze by si bola pysna v prejavoch voci inym ludom, to nie, mozes byt voci bliznym naozaj laskava a vo svojej podstate velmi dobry clovek. Toto je pycha "rozumu". Neveris, lebo nemas "rozumove dokazy". Odmietas verit v nieco, co nevidis, nevies ohmatat, proste nejako uchopit... Pricom Boh sa ti prihovara cez ludi, oslovuje ta, ponuka sa ti, ale ty to nevnimas, ides si stale svoje... Tento druh pychy si clovek neuvedomuje. Opakom pychy je pokora. Ked si clovek klakne na kolena, povie: Neviem prijat myslienku, ze existujes, Boze. Protivi sa mi to. Zda sa mi to hlupe. Ale ak existuje len malicka sanca, ze sa mylim, odpust mi to a pomoz mojej nevere. Nauc ma verit... Na kolenach sa pycha lame. A to je prvy krok k najdeniu Boha. Neviem ti povedat, co prezije tvoja dusa v okamihu smrti. Ci sa niekto za teba modli a ty dostanes tu sancu uverit v poslednej chvili. Ale Boh je ten isty vcera, dnes i naveky, je ten isty inv okamihu nasej smrti. Takze ak niekoho odmietas cely zivot, je velka sanca, ze ho odmietnes aj v tomto zlomovom okamihu a sama sa rozhodnes odist opacnym smerom, ako bude stat On. Nie on ta posle do pekla, odkracas na vlastnych nohach, je to tvoj celozivotny postoj... Dufam, ze aspon trochu mi rozumies, co chcem povedat 😃
@viestta ale iste pochopili sme sa navzájom
Neplette si vieru v Boha s cirkvou. Cirkvi je veľa možete do nejakej patriť a nemusíte ale veriť može aj človek ktorý do žiadnej cirkvi nepatrí. A samozrejme človek ktorý patrí do cirkvi može pochybovať v Boha teda neveriť.
@jabadabadu nebudem ťa urážať len preto, že si inej viery ako ja. Keď máš ty tú potrebu, kľudne ma nazvi vypatlancom.
@viestta áno Boh dal ľuďom slobodnú vôľu,avšak my sme tu slobodnú vôľu stratili už v raji....teraz je naša vôľa hriešna - sebecka čo môžeš vidieť dobre okolo seba i v histórii, sme otrokmi hriechu. - závislosti,hnevu, vášne, vraždy,zle oko, ohováranie,zlé myšlienky atď a toto je problém,ktorý Pan Ježiš Kristus prišiel vyriešiť.
Joh 8:36 "Teda keď vás Syn vyslobodí, budete skutočne slobodní."
Potom veriaci človek dostane do srdca Božiu lásku a v nej je schopní dorásť až do 'milujte svojich nepriateľov, zehnajte tým ktorí vás nenávidia a preklinaju'
Ježiš Kristus keď sa vráti bude kraľovať a bude to kráľovstvo pokoja,radosti a života,všetko sa obnoví - dieťa sa bude hrať s hadom a neublíži mu,lev bude žrať seno - smrť je Boží nepriateľ
Prajem ti všetko dobré
@maja22 Moja, moja "pycha" je nic oprote pyche vas veriacich, ktori neveriacich povazuju za podradnu kategoriu ludi. Ja jednoducho nepotrebujem klaknut na kolena a nieco, niekoho prijat. Skus akceptovat to, ze ja to nepotrebujem. Skus to akceptovat aspon z polovice ako ja akceptujem, ze vy vieru potrebujete. Ja vam ju neberiem, ja vam ju doprajem ak vam to pomaha zit. Ale preco mate potrebu stale dookola mi vysvetlovat, ze ju aj ja musim mat? Nie nemusim, nechcem. Viem, ze je to zlozite pochopit, ale nemusis vsetko chapat, staci akceptovat.
@margaretalukacova a v horšej dobe sme žili a neprišiel koniec sveta 😁😁😁
A teraz važne. Ja som krestanka, ale neskutočne ma uraža tvoj pristup. Boh nikoho nestraši koncom sveta ani zatratenim.Ak už tak veeeeeľmi chceš prorokovať, tak začni od seba a bez tychto excesii.
@viestta pretože toto je láska k blížnemu. Záleží nám na tebe, tak ako aj Bohu. Nemôžeme ti vnucovať nič, pokiaľ ty sama nebudeš chcieť hľadať pravdu. Videla som, že si sa vyjadrovala na mňa vyššie zajtra ti odpoviem ,.lebo žiaľ teraz toľko času nemám. Pekný večer
@mary888999 ja vás nechcem vystrašiť. Mňa sa nebojte. Ja vám nemôžem nijako ublížiť. Som len človek.
@margaretalukacova ale ano, burcuješ ľudi proti sebe, čo si týmto prispevkom chcela dosiahnuť?
@viestta prepac, ty si sa pytala, ja som iba odpovedala. Ja ti nic nekazem, len vysvetlujem. Nemusis to prijat a ani to vobec nemyslim zle, ze by som neveriacich brala ako podradnu kategoriu alebo co... Dotkla som sa ta na citlivom mieste, ale ak si takto zareagovala na moje slova, asi uz mas odpoved na svoju otazku, kde pojdes po smrti. Boh ta akceptuje taku, aka si. Nenuti ta uverit, nebude ta presviedcat, uplne respektuje tvoje slobodne rozhodnutie. Je mu to sice luto, Pan Jezis trpel aj za teba, ale nebude ti to oplieskavat o hlavu, necha ta ist, kde ty chces, slobodne rozhodnutie je pre Boha posvatne... Takze ani ja ta nepresviedcam, ked sa nebudes pytat, nebudem odpovedat, moj umysel bol iba zodpovedat tvoje otazky, nic viac 😉
@mary888999 poviem ti jedno. Boh v Biblii hovorí. Ja som Bohom pokoja...ale strach ten je od diabla...ak sa bojíš asi ta niekto, nie Boh ovláda a to je to prečo máš strach. Pekný večer
@jabadabadu prepáč,ale to čo si napísala mi príde už ako ruhanie.
Čo vieš o Božom charaktere?
Ak niekto príde ku tebe na návštevu a začne okolo seba rozbíjať tvoje dielo,tvoj domov čo s ním prosím ťa urobíš?
@margaretalukacova tvoja laska k bliznemu sa prejavuje vyhrazkami o vecnom zatrateni. To je ako ked svojmu milovanemu dietatu opises cokoladu ktoru mu podavas ako lahodku, ktora je najlepsia na svete, ale zaroven mu povies, ze ak ju zje dostane vyprask, ked sa na nu bude len pozerat, tak ho zahrnies nekonecnou laskou a zoberies na vylet.
@viestta pravda sa ťažko nesie. A pravdu už dnes nehľadá nikto. Lebo oblečená lož je krajšia, ako nahá pravda. Bez Ježiša Krista to nejde. Je mi to ľúto.
@viestta Nie, normálni kresťania, ktori poznajú Boha necítia k neveriacim žiadnu nenavist, mrzi ma ze si to myslis. A ako poznamenala jedna prispievatelka viera v Boha nemá nič spoločné s cirkvou. Ja žiadnu nenavstevujem, lebo Boh je v nas, ale ani nikoho neodsudzujem a nepovysujem sa.
A ver ze ani margareta to nemyslí zle, ja rozumiem co chcela povedať, ale na toto nie je každý pripravený. Alé všimni si pár reakcií kresťanov, reagujú pokojne, lebo poznajú písma a pre nás to nie je nič nové, čo ma prísť a co príde.
@margaretalukacova ale ty ten strach seješ. ty niekde vidiš na tych 10 stranach pokoj a lasku???
Ako nehnevaj sa, pekne si mimo. Nezabudni diabol sa rad oblieka do Boha a niekedy je tazko badať rozdiel.