icon

Druhý príchod Ježiša Krista

margaretalukacova
14. mar 2023

Možno mnohý, tu budú dávať nenávistné komentáre, načo to sem dávam. Viete ľudia, dnešná doba kedy človek myslí na seba a ak ste matka tá samozrejme deti a rodina. Ale zvyšok ľudí a najmä tých ktorí vám nejak ublížili alebo zlorecili a jednoducho nepotrebujete ich k životu. Prerastá vo svete len nenávisť a ako sa hovorí nenávisť plodí ešte väčšiu nenávisť.
Viem a čo viac som o Tom presvedčená že tu bude výsmech pod testom, ale majte sa ľudia na pozore, prišla doba, ktorá je posledná na zemi. Ako to viem? Všetko je v Biblii ako to bude vyzerať. Sme na končí časoch a to prečo to tu pisem, je preto lebo hoci len pre jedného človeka by to stálo zato a nebolo by neskoro. Prosím prijmite obeť Ježiša Krista. Úplného nášho Boha skrze ktoré všetkom povstalo, aby ste mohli ujsť pred tým všetkým čo na svet prichádza. Nesmejte sa ľudia že koniec sveta nebude, lebo sme omrvinkami dní ku skaze ktorá na svet prichádza. Ježiš Kristus prichádza, majte ľudia bázeň pred ním aby sme boli hodný sa postaviť pred neho.

viestta
14. mar 2023

@cafelatte ale ak neveriaci zije ako slusny clovek, nepacha zlo druhym preco by sa mal bat nejakeho zatratenia (ak teda vobec nieco take je). Na druhej strane veriaci clovek co robi zle, ublizuje inym ludom, tomu staci pokanie, vsetko mu bude odpustene a dostane sa mu toho miesta po lavici Pana, o ktore kazdy veriaci usiluje. Pre mna je toto nepochopitelne. Ako sa tam moze dostat tak zly clovek? Cim si to miesto zasluzil, ked by mal byt za to co spachal potrestany nielen na zemi ale aj na tej vasej vecnosti?

cafelatte
14. mar 2023

@viestta ja Ti určite nebudem vedieť odpovedať na všetky otazky, lebo ja som jednoduchý kresťan, ktory nevidel a uveril a nepotrebovala som ani dôkazy.

Zachránil len 8 ľudí, pretože hriech sa tak neuveritelne rozšíril že nebolo už bezhriesneho na zemi, hriech bol zasiaty do vsetkeho aj do potomkov, zial. Boh sa však zaviazal že už nikdy na ľudstvo svetovú potopu nedopusti. Boh zo starého zákona bol Boh silné trestajuci a potom prišiel Ježiš a jeho zákon miluj blížneho svojho ako samého seba.

Ja bibliu študujem niekoľko rokov, je to celoživotné štúdium, Boh k nám hovorí prostredníctvom nej..aj tam nájdeš veľa odpovedí.

margaretalukacova
autor
14. mar 2023

@viestta pretože to nieje o skutkoch tento život ..aj vrah ktorý zabije milión ľudí a poprosí u Boha a úveri v Ježiša Krista že mu odpustil...pôjde za Ježišom. To nieje o skutkoch. To je o viere..iba viera v Ježiša Krista nás spasi. Že tu bol pred 2000 rokmi a že zomrel za vašu zlosť, hnev, panovačnosť, urazlivost a všetky zlé veci .. že bol ukrižovaný a že vstal 3 dňa z mŕtvych tá viera je dôležitá. Nie skutky že ste dobra a pomahate ľuďom...to nieje nič.

samkolea
14. mar 2023

@viestta lebo je to asi klise-olutoval som to sam pred sebou, pred cirkvou spovedou. Ale bezny slusny clovek to mohol olitovat tak maximalne v svojej hlave a ospravedlnit sa dotycnemu nahlas. Tiez neviem preco je v tom velky rozdiel. A budem inak sudena.

lenkasarka
14. mar 2023

@margaretalukacova to čo píšeš je šialene. Čiže ty môžeš zabíjať a je ti odpustené? Tak čo 10 božích? Veď ty sama neveríš tomu čo píšeš

margaretalukacova
autor
14. mar 2023

@lenkasarka on ich omilostil svojou obeťou na kríži.

viestta
14. mar 2023

@margaretalukacova ja sa pytam teba, pretoze ty ho tu zastupujes, ty tu siris jeho slova, ty by si mi mala dat odpovede na moje otazky. O tom ci sa nakoniec obratim na Boha to uz je moja kapusta. Ale zatial nemam dovod. Pretoze zijem tu a teraz, odpovede na svoje otazky chcem od ludi, ktori su okolo mna. A hlavne odpovedat na moje otazky by mi mali ti, co sa pasovali do ulohy "ukazovatela" tej spravnej cesty. Zatial sa ti nepodarilo zodpovedat ani na jednu moju otazku.
Preco boli zvierata pred potopu sveta prekliate? Vsak zviera nema slobodnu volu ako clovek. Ako sa moze zviera svojimi skutkami dopustit hriechu? Tebe to dava nejaku logiku? (Jaj, to nemusi mat ziadnu logiku, je to napisane v Pisme, tak je to pravda a netreba sa v tom rypat, treba to len prijat. No ja to co nedava logiku prijat neviem, ja musim mat odpoved na svoje otazky, logicku a vecne spravnu)

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
lenkasarka
14. mar 2023

@margaretalukacova ako to že život nie je o skutkoch? Môžem kradnúť, vraždiť , a vlastne mozem porušovať všetkých desať , ale keď verím tak budem spasena. Zatiaľ čo gay žije slušne, pracuje, nekradne , len je inak orientovaný a to je jeho jediný prehrešok voči Bohu a preto zhorí v pekle pekelnom. ak toto je tvoj výklad tak potom je to fakt smutne

kalifka
14. mar 2023

@margaretalukacova dovoľ mi opraviť ťa - AJ ZA TVOJU zlosť, hnev, panovačnosť, uražlivosť a všetky zlé veci len tak medzi nami 😉

viestta
14. mar 2023

@margaretalukacova tak toto uz je z moje strany naozaj koniec debaty s tebou. Mozes pachat akekolvek zlo, hlavne ze veris v Krista, tak najdes spasenie po jeho boku. Takze po jeho boku nasiel, najde miesto aj taky Mengele, ktory ma na svedomi mnozstvo zivotov, ktory ma na svedomi mnoho nenarodenych deti ale je o nom zname, ze bol veriaci. Dufam, ze jednoducho umriem a uz nic nebude lebo ak by som na mala ocitnut na jednom mieste s takou fasistickou krutou a bezcitnou zrudou... No neviem si predstavit, ze by toto bolo zrovna to najlepsie co by ma malo kedy stretnut.

miscellaneous
14. mar 2023

"Nie skutky že ste dobra a pomahate ľuďom...to nieje nič."
Konečná, môj mozog práve spravil salto mortale...

viestta
14. mar 2023

@cafelatte ja nepotrebujem dokazy. Ja potrebujem odpovede.

svetlonos
14. mar 2023

@margaretalukacova
svedkovia jehovovi. Vygumovali ti uplne mozog. Dalsi clovek, ktoreho zovot skoncil a stal sa teba zombi. Dufam, ze tvoje dieta utecie od teba a nezanechas na nom neodstranitelne psychicke skody.
Mas z tych fantazmagorii taky bordel v hlave, ze ani nevies kde je sever a svojim chovanim si hrozbou v prvom rade pre svoje deti. Oni si totiz dobrovolne zi ot v bludoch nevybrali, ty ano. Prejav im skutocnu lasku a zver ich do starostlivosti otcovi. Teda pokial ostal aspom on normalny alebo hocikomu inemu normal emu, vlastny sedliacky rozum uzivajucemu rodinnemu prislusnikovi.
Mat taku namu je peklom na zemi.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
mayami
14. mar 2023

@viestta som sa celkom začítala do tejto témy. Píšeš, že Na druhej strane veriaci clovek co robi zle, ublizuje inym ludom, tomu staci pokanie, vsetko mu bude odpustene.
Toto je také typické od vás ateistov, že takto to vnímate u veriacich. Neviem, či som správne pochopila tvoju definíciu pokánia. Ale pokánie je zmena myslenia, keď človek ktorý robil zlo, chce byť úprimne dobrým. Pokánie neznamená, že veď behnem na spoveď a pokračujem aj tak v starých šľapajach, to je pokrytectvo. Takže zlý človek po jeho pravici (písala si lavici, ale myslela si predpokladám pravicu) určite nebude, ale bude tam veľa takých, ktorí boli zlí, ale stali sa z nich dobrí.

viestta
14. mar 2023

@anaj_janka podla toho co sa v Biblii pise, tak bud budes posluchat alebo ta potrestam, ked olutujes svoje ciny, bude ti odpustene. Ale na 9. strane debaty som sa dozvedela, ze netreba sa ani drzat sa prikazani, mozes robit aj zlo, ani nemusis robit pokanie, ale kym v Boha veris, tak nebudes potrestany a caka na teba spasenie. Takze po tejto debate mam este viac otazok. Doteraz som myslela, ze staci olutovat svoje hriech a bude ti odpustene a caka na teba kralovstvo nebeske. Dnes som sa dozvedela, ze nie je nutna ani uprimna lutost, staci viera. Takze ako to vlastne je?

cafelatte
14. mar 2023

@viestta Ano duchovny svet je nastaveny inak. Duchovny svet funguje tak, ze máš len jedného Pána, len jednemu sluzis. Neda sa nesluzit ani jednemu z dvoch. Jedného miluješ a druhého nenávidíš a opacne, nie je nič medzi tým. Boh stvorenstva to takto ustanovil. Čiže ak nemilujes Boha ( si neveriaca ) tak veríš v jeho protivníka...v očiach Boha neexistuje ateista, ale si neveriaci ( veriaci v druhého, zléhonie v neho).

Evanjelium JK sa šíri po celom svete a každý ho už mal možnosť počuť viackrát.

Takže ak neveriaci dobrý slušný človek neverí v Boha, tak po smrti ma pripravené pokračovanie od druhého zlého. A toto je veľká strata pre Boha, lebo on chce každého zachrániť.

A o tom veriacom človeku co píšeš, ktory robí zle a potom sa vyspoveda za účelom očistenia a spasenia v nebi. Tak toto je falošný kresťan a ma falošnú vieru. Preto Boh hovorí ze nie podla skutkov budeš spasena ( nie, môžes dať aj miliardy na charitu, ) Boh skúma srdcia a spasený bude len ten co uveril, nie ten co neuveril a robí charitu, to som uviedla ako príklad.

A keď človek uverí, ( uveriť znamená obrátiť sa od zlého k dobremu) vtedy človek nie len ze verí, ale zmení sám od seba aj skutky. Takže všetci čo si hovoria kresťania, ale neobratili sa od zlého a nezmenili skutky, sú falošní kresťania a nie, pre nich Boh po smrti nič nepripravuje, žiadne kráľovstvo.

guliver19
14. mar 2023

@olusik112 no jasne ze neurazi pretoze ste pacient. Vidite!😄

viestta
14. mar 2023

@mayami kym si sa pytala odpoved som napisala, takze precitaj si to co je pod tvojim prispevkom

maxi2
14. mar 2023

@mayami
@viestta len reagovala na to čo jej
@margaretalukacova bludy popísala

maja22
14. mar 2023

@viestta Necitala som celych 9 stran, neviem, o com vsetkom diskutujete a ako, ale chcem ti odpovedat na to, co sa pytas 20.44. Kazdy clovek ma sancu spoznat svojho Boha ako Milosrdenstvo a zaroven ako Sudcu, lebo On je vecna Pravda a Spravodlivost. To, ako funguje Bozie milosrdenstvo, hovori Jezis v podobenstve o marnotratnom synovi. Kazdy sa v nom moze najst. Boh je ako otec, ktory respektuje slobodu svojich deti, pusta ich "do sveta", nekontroluje ich, necha ich robit, co chcu a necha ich okusit nasledky svojich cinov. Ale ked si uvedomime, ze sme bez neho stratene existencie, ze sme sa voci nemu prehresili a prosime uprimne o odpustenie, on nas ako otec prijme s laskou, nevycita, nevydedi, nepovie, ze sme nicomnici a nech sa niekam praceme... Objime nas a tesi sa z nasho navratu. Tu vidime, ake velke je jeho milosrdenstvo. Ale Jezis hovori aj podobenstvo o bohacovi a Lazarovi. Lazar vela trpel a dostal sa do neba. Bohac v podstate neurobil nic zle. Ani Lazarovi nijako neublizil. Jeho hriechom bola nevsimavost. Nevidel blizneho, ktory trpi. Zil len sam pre seba. A ocitol sa v pekle, z ktoreho nebolo uniku. Jezis sa velakrat venuje tejto teme, cele jeho ucenie je o laske k ludom a o pokore pred Bohom, len laska k bliznemu a pokorne srdce pred Bozim majestatom nas mozu dostat do neba. Ked nieco z toho chyba, dusa sa sama odsudi na vecne zatratenie. Pysne srdce, ktore cely zivot odmieta uznat Boha za svojho Pana, nie je naucene pokore a v okamihu smrti, ked peklo bojuje o ludsku dusu, len malokedy dokaze tuto pychu odhodit a byt pokorne. Niekedy k takejto milosti pride, ked sa za tu dusu niekto intenzivne a dlho modli, posti, Boh jej moze dat este v okamihu smrti sancu. Ked ju vyuzije, Bozie milosrdenstvo ju zachrani. Ale taka dusa si je vedoma svojich hriechov a podstupuje ocistovanie v ocistci, lebo nie je pripravena este byt v Bozej blizkosti. Avsak kto nelutuje, sam si voli zatratenie, je to vlastne odmietanie Boha, Boh nikoho do neba netlaci nasilu...

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
tiezjedna
14. mar 2023

@margaretalukacova daj si predsavzatie, vlastne dve. Doučím sa slovenčinu (akútne) a prestanem brať drogy🙏 Amen!

viestta
14. mar 2023

@maja22 ale co ak je som od svojej podstaty dobry clovek, nerobim nic co by sa priecilo akymkolvek prikazaniam, moja jedina chyba je, ze neverim. Co by Boh spravil so mnou?Nie som bezchybny clovek, to ja viem, aj chyby robim, aj obcas ublizim, aj olutujem ze som spravila chybu, niekomu ublizila, sama sa tym trapim, jedina moja "chyba" je, ze neverim v ziadneho boha, ako na mna bude ten vas Pan pozerat v momente posledneho sudu, kde ma posle?

svetlonos
14. mar 2023

@mable123
zajdi k jehovistom a tam to mas bez matrosu na fajcenie a sadarminko 😁 Ba este aj ty im za to zaplatis - z presvedcenia 🤪

mayami
14. mar 2023

@jabadabadu pozri, ja tu nie som od toho, aby som rozmýšľala, či má jp2 alebo hocikto iný miesto v peklíčku alebo v nebíčku. Ja do srdca nevidím nikomu, iba verím v Toho, ktorý v tom má úplne jasno, kto sme čo zač.

lenkasarka
14. mar 2023

@viestta zhnijes v zemi ako my ostatní všetci pred nami a všetci po nás 🤷‍♀️ 😉

lady_hurts
14. mar 2023

@viestta cirkev si po svojom upravila veľa veci, keby sa dostali do neba aj neveriaci, nebolo by čo do zvončeka, tak tam pustia len tých, čo si odsedia v nedeľu omšu a čo robia za kostolom je už jedno

maxi2
14. mar 2023

Kto napísal bibliu?