Ekzém na rúčkach

katkapalo1
7. mar 2018

Dobrý večer. Prosím viem ze je tu plno diskusii na tému ekzém ale nič také čo sa týka nás som nenašla. Malý ma 27mes. Ako maličký mal slabší ekzém stále ale zabrala iba holtova masť nič strašné. No teraz pred týždňom sa mu ekzém vytvoril na ruckach ale len medzi prstekmi a dlaniach nikde inde ani fliačik nič. Lekárka nám dala Locoid lipocrem že dva krát denne natierať. Lenže to je kortikoid. Natierali sme 5dni a zmena žiadna volala som Dr že je to horšie rúčky má ako spálené 😢ale Dr hovorí ze je nutné natierať 7-10dni no ja som mu už dnes nedala len mu to škodí. Netuším od čoho to má, nič nezjedol co nemal, žiadne nové hračky ani mydlo nic proste. Jedine si myslím ze to mohli urobiť rukavice keď bola taka zima a sa mu spotili rúčky. Co mu môžem nato dat prosím už nechcem kortikoid. Skúšala som holt masť nič, bioderma atoderm nič. Teraz som mu na noc natrela sudocrem nech mu to kus vysusi ale bojím sa ze sa mu zanesie do pusinky lebo všetko sa dava do úst. Ja sa bojím ísť aj k Dr zas dostane kortikoid masť a ta mu len pohoršila. Co mam skúsiť dat?vôbec nechápem prečo to ma a nikde inde len dlane a prsteky. Ďakujem za každú radu.

katkapalo1
autor
7. mar 2018

Takéto to mame

renatka100
8. mar 2018

@katkapalo1 v detstve som mala aj ja nieco podobne ale na ustach. Casom som zistila ze to bolo z cokolady a z kory citrusov…kortikoidy su iba na to, aby stav docasne zlepsili ale ekzem sa vzdy vrati. Urcite by som di zacala zapisovat, co ste jedli a vylucila uz vyssie spomenute. Skus kupit borakovy olej, pomaha na ekzemy - natriet a rucky do bavlnenej rukavice, aj kupel je dobry…urcite treba zistit pricinu. Ak by nic nepomahalo - treba vyhldat liecitela (pan dedik) alebo homeopata. Drzim palce!

janka108
8. mar 2018

Ak natries kortikoidmi, stav sa zlepší, len na čas používania krému, potom sa to vráti v horšom stave. Malý mal tiež ekzem na nohách, vyskúšali sme všeličo, toľké peniaze sme dali do krémov.. pomohla až rada dr zo smrdakov, expertka na ekzemy...vykupat v slabom roztoku hypermanganu (vám stačí 5-10min namocit rúčky) , následne po osuseni červené miesta natrieť genciankou. Po nejakých 3 dňoch zopakovať. My sme takto spravili asi 3-4razy a veľmi pomohlo. Ak sa miesta veľmi vysusili, trocha sme premazali eucerinom. Viem, že sú teórie o škodlivosti gencianky, ale vraj je to len vyplod farmaceutických firiem, pretože je lacná, účinná, a zisky z nej žiadne. Ideál je veľa a drahých krémov. Osobne si myslím, že radšej spraviť kratsiu kúru s genciankou ako nekonečné natieranie kortikoidmi...nám pomohlo. Prípadne si vygoogli Vera Zikova, ta sa tým zaoberá a tiež ma veľmi dobre výsledky. Jej postupy sú podobné: gencianka, zinkova masť, premastovanie...držím palce

pininka
8. mar 2018

My to mame po celom tele, bola som zufala,nic nepomahalo,ani tennkortikoid, natrela som ju celu so sudocremom a zlepsilo sa to o 80%. Normalne som nechcela verit. Ale aj tak som ju dala otestovat, lebo my este nepapame uplne vsetko tak som zvedava na co asi reaguje. Mam vsak skusenost od mladsieho syna,ze z toho vyrastie.

renatka100
8. mar 2018

@janka108 tu gencianovu violet by som nepouzivala…vid stanovisko
http://rodina.cz/scripts/journal/article.ASP?id...

Treba zistit z coho to ma, kazdy ekzem ma povod vo vnutri

katkapalo1
autor
8. mar 2018

No ved práve že nám ten Locoid iba zhoršil pokožka ostala podráždená ešte viac. Citrusy nepapa berieme pribiotika no ťažko pomôcť malému keď rukami stále všetko chytá rukavice nehrozí dat tak len keď spi riadne natriem. Do rána sme dali sudokrem ostalo to vysušené Ale čo teraz.? Bojím sa aj krémom natrieť

fosilka
8. mar 2018

mozes skusit ichtamolovu mast. My ju mame zarobenu sice na predpis od lekarky, ale predaju ti ju aj bez predpisu. Davam ju malej ked sa mi zdaju nejake zacinajuce ekzemy. Aj ked teraz sme tiez skoncili pri Locoide (pomohol). U mojej dcery pozorujem, ze je tendencia k ekzemom ked ma suchu kozu, takze teraz ju kremujem aj rano aj vecer. Ja som tiez mavala ekzemy (aj na rukach), tak asi to ma po mne. Na jesen sme z natierania polavili a v zime sa jej koza asi dost vysusila a potom uz nezaberala ani ta ichtamolova mast. Myslim, ze nou nic nepokazis. Mne to doktorka odporucila este ked mala dcera mozno 6 mesiacov, takze uskodit by nemala a da sa pouzit aj na stipance, potnicky a pod.
@katkapalo1

lenka15101510
8. mar 2018

@katkapalo1 skús od značky Kamedis Topic face and body cream prípadne aj gél na umývanie z tej istej rady. Je to na prírodnej báze, bez chemikálií. Majú to klinicky testované a zaberá to, máme odskúšané 🙂

katkapalo1
autor
8. mar 2018

@lenka15101510 pozriem. Lebo používame bioderma atoderm pokožku mame jemnucku preto neviem co spôsobilo tieto rucky

prevenar
8. mar 2018

@katkapalo1 rychlo zistis, ze ziadne ..dokonca ani kremy s kortikoidmi nic nevyriesia , lebo sa jedna o autoimunitne ochorenie a taky krem , ktory by toto dokazal vyriesit este neexistuje.

- zvazil by som dalsie ockovanie . ..autoimunitne ochorenia + ockovanie = velmi casto , velmi zly vysledok.

- ak sa toho chcete zbavit musite zmenit stravu. kompletne vynechat mlieko / mliecne vyrobky a uplne idealne , aj vsetko v com je lepok. samozrejme - ziadne umele sladkosti, farbene vody, Eckove polotovary a Eckove sladkosti .

- ak sa toho zbavit nechcete, tak potom treba pokracovat v beznej strave a chodit vela na kozne a alergologiu pre nove a nove masti a lieky.

drzim palce !

livia341
8. mar 2018

My pouzivame propolisovu mast od forever a zabral muzovi,lebo mal na lakte a zistil aj z toho ze používa firemne oblecenie umele a nie bavlnene
A teraz 15mesacnemu synovi sa, robia flaky na nohach tak mu natieram 2 den a uvidim

reny73
17. mar 2018

@katkapalo1 ahoj. Moja dcéra to mala tiež. Natierali sme všetkým možným. Zabral obyčajný krém na ruky z firmy LR. Ak máš niekoho v okolí kto to objednáva tak ho oslov. Mojej dcere to začalo rovnako. No každým rokom sa to zhoršovalo. V 16tich rokoch mala kazdy rok od septembra do marca taký ekzém že jej každé bruško na každom prste prasklo do krvi. Nič nemohla chytiť. Teraz vždy keď v septembri začne hneď si to začne natierať. Za dva dni sa to stratí a má pokoj.

janabacinska19
23. apr 2019

Je to sice starý prispevok,ale predsa napišem.Tiež sme všetko na svete vyskúšali syna som mala vyhadzaného každý deň niečim novým a viete čo pomohlo obyčajný propolisový krém od Forever.Tiež som tomu nemohla veriť no použivameho do dnešného dňa proste na všetko.Či oškreté koleno,alebo ekzem,štipanec od komára proste na všetko..A nikdy by som nemenila♥️

fosilka
23. apr 2019

Prosim vas, akym kremom / mliekom bezne natierate deti? Myslim po kupani ako predchadzanie suchej kozi a ekzemom? Pouzivam Bupi, ale chcela by som nieco na zmenu a nechcem, aby sa jej pohorsilo. Neviem ci tie vselijake drahe kremy z lekarne su top. Dakujem 🙂

vejapa76
23. apr 2019

@fosilka neviem či ma tvoje bábo dáke problémy ( ak áno neviem či je to správne ) , mne kázala pediatrička + jedna skúsená sestrička na novorodeneckom natierať len klasickou "komunistickou" modrou indulonou alebo olivovým olejom z lekárne.

vejapa76
23. apr 2019

@fosilka teraz čítam spätne diskusiu a pozerám, že ma nábeh na ekzem, tak neviem či to pomôže. Moje decká problémy nemali tak som občas po kupaní ( nie po každom ) natrela. Diskusiu čítam lebo synovi sa občas cca od 10 rokov spraví ekzem na nohách 😕. Zatiaľ pomohol len imazol na to.