Existuje Boh a nejaká vyššia sila?
Nechcem tu rozpútať hadky,skôr nech sa kazdy normálne vyjadri.Existuje podľa vás Boh?Ja sa nad tým niekedy zamýšľam.Ak aj existuje určite to nieje nejaky deduško na oblaciku ako si to predstavuju mnohí kresťania.Lebo keby bol tak by neboli napríklad deti na onkologii.A proste celkovo ludia aj dospeli.Podla mňa existuje len nejaká sila,energia ktorá naše životy určite neriadi.Čo si myslíte vy?
K tym detom na onkologii a zlu vo svete - Co vas vedie k tomu si mysliet, ze nas zivot tu ma byt od zaciatku dokonca prechadzkou ruzovym sadom? Bez akychkolvek komplikacii, vsetci neustale zdravi a stastni? Kde ste toto poculi, citali alebo preco si myslite, ze o tomto ma byt nas zivot? Lebo vidite na fb a instagramoch stylizovane fotky stastnych rodiniek s falosnymi usmevmi a myslite, ze toto je ich realita? Vy sami ste si z tohto urobili ideal a modlu. Ze vas zivot musi byt tip top bez akejkolvek chyby a trapenia. A potom ste zklamani, ked vy taky zivot nemate. Sami ste si vytvorili falosne ocakavania happyendov, a potom ste zatrpknuti, ako male decko, ktore nedostane hracku. Nikto vam nikdy nesluboval, ze zivot bude prechadzka ruzovym sadom. A cirkev, Biblia a Boh uz vobec nie. V Biblii sa nikde nepise, ze zivot na Zemi ma byt super fasa jazda a nikdy sa vam nic nemoze stat.
Tato planeta je jedna z najtazsich, vela dusi si tu prave chce zazit zlo, smutok, trapenie, lebo nikde inde v takej intenzite nie je. Trapenie a bolest je obrovska prilezitost k poznaniu, k rastu, vyvoju, ku zmene postoja k sebe, k inym, vytvara prilezitosti k laske, pomoci, sucitu, sustasti. Ako inak by ste pochopili, co je to sucit s trpiacim, ak vy sami by ste nevedeli, ake je to trpiet? Tato planeta je skola pre duse, aby zazili vsetky tieto veci, ktore by inak v stastnom a dokonalom svete nikdy nemohli pochopit. Toto tu je vlastne taka hra...
Ak tomu Bohu - ano, existuje. On tuto hru pre nas stvoril, lebo sme tak velmi chceli zazit, ake je to nevediet, ze On existuje, ake je to byt od neho oddeleni a necitit jeho lasku. Aka by som bola, keby som bola vystavena tolkym pokuseniam a zlu, a nevedela by som, ze on ma stale vidi? Nechala by som sa strhnut na stranu zla? Alebo by som bola na strane dobra?
Boh nam z jeho obrovskej lasky vytvoril planetu, na ktorej umoznil existenciu zla a trapenia, aby sme si to mohli zazit, ale aj zistit, ako by sme sa spravali, keby sme nevedeli, ze on nas vidi. Aby nam splnil tuzbu rast, zlepsovat sa, vediet, co je to trapenie, ale aj nasledna obrovska radost z jeho prekonavania alebo z pomoci inym v ich trapeni. 🙏🏻
Ale to len moj skromny nazor. Spomente si na to, ked vam budete najhorsie 💜
Ano, věřím v Boha. Islám.
@anonym0001 myslim si, ze ta tuzba v nas po dokonalom zivote je tu preto, lebo sme k tomu boli stvoreni. Ked si precitas v Biblii o stvoreni sveta, Boh urobil cloveka na svoj obraz. A Boh zije v harmonii, On je dokonaly, my ako jeho obraz mame v nesmrtelnej dusi tu tuzbu po dokonalosti vpisanu. Ale tym, ze nas stvoril slobodnych a clovek sa rozhodol v pyche byt ako Boh, teda mat poznanie o dobre a zle, vykonal ten skutok odist z cesty, ktoru mu ukazal Boh, tak spoznal, ake nasledky hriech ma. Ostala v nom sice zakorenena tuzba po dobre a dokonalosti, ale zaroven odhalil svoju ubohost, ze nie je ako Boh, ze je len jeho stvorenim a ze si vybral zle, ked nedal na dobru radu. To utrpenie, ktore nam tento skutok priniesol, je naznakom utrpenia, ake bude dusa prezivat po smrti, ked Boha odmietne definitivne. Lebo v nasej slobodnej voli mozeme Boha odmietat nielen za zivota, ale aj v okamihu smrti. To utrpenie potom musi byt strasne a neopisatelne. Na druhej strane, hned v okamihu hriechu Boh cloveka hlada. Vie, co urobil, vie, ze sa hanbi a ide mu v ustrety. Ako mama voci dietatu, ktore nieco vyviedlo. A slubuje mu, ze aj ked sa svojou pychou o dokonaly zivot tu na zemi pripravil, posle Vykupitela, ktory splati tento hriech a po smrti sa opat vratime k dokonalemu zivotu. V spolocenstve Boha a Jeho svatych. Tu na zemi si mozeme vybrat, ci to utrpenie spojime s Jezisovym, alebo budeme za to Boha vinit, opat len v pyche, ze my by sme ako Boh riadili svet inak... Nevieme si "upratat" ani vo vlastnych rodinach, ale urcite vieme, ako by sme riadili svet 😀 To je tiez nasledok hriechu...
@anonym0001
Len taká kacirska otázka. Na to, aby ste nepáchali zlo, potrebujete mať presvedčenie, že na Vás niekto dozerá? Ono by sa tomu dalo vyhnúť aj len tak z presvedčenia...
@mirka19101974 dakujem 🙂
@draik Boh na nas "nedozera"... Kto nas navadza robit zle? Diabol. Kto nas potom obvinuje pred Bohom? Zasa diabol. To, co prirodzene clovek citi, ked ma normalne formovane svedomie a nemusi byt ani veriaci, ze si uvedomuje, kedy robi dobre a kedy zle, kedy prekracuje iste hranice a uz ublizuje - sebe, inemu... Svedomie ako hlas Bozi v nas mame vsetci, ci si to uvedomujeme alebo nie. Tak sme boli stvoreni. Slobodni, ale s tou "tichou napovedou", ako zit. Bud to pocuvame alebo nie.
@jarmila2010 trochu si odporujes, nie?🙂. Veď reinkarnácia vysvetľuje, prečo trpia "nevinní"...Či reinkarnácia sa vylučuje s Bohom?
Verím, že existuje.
Jeden Jediný Boh.
Večný
Všemocný
Vsevediaci (pozná minulosť, prítomnosť, budúcnosť)
Stvoriteľ všetkého, pôvodca všetkého
Určite to nie je žiaden deduško na oblaciku, ani človek, či iná modla..
Autorka, big Bang nie je vymyslená teória. Je to vedecká hypotéza objasnujuca stvorenie vesmíru Bohom.
Na počiatku nebolo nič. Respektíve bol dokonale rovnovazny stav. Zrazu sa v ňom niečo zmenilo a nastal Big Bang. Vedci si tento "zlomový bod" nevedia dodnes nijako vysvetliť. Nejaká iná sila..Veriaci to nazývajú Boh.
Co sa týka stvorenia a zákonov vesmíru, sam Jediný Boh nám oznamuje v Korane, že:
"47. Nebo sme vybudovali silou a rozširujeme ho (neustále),"
Co objasňuje neustále sa rozpinajuci vesmír.
Toto poznanie od Boha mali veriaci už v 7.storoci.
Ach zase tieto témy , jedny ti povedia , že existuje, jedny že nie, ty si musíš vybrať , čomu veríš.
Neexistuje
Boh existuje a je to milujúci otecko nie deduško na obláčiku. Modlitba Otče náš to krásne vystihuje.
Na počiatku bolo slovo. A Boh povedal: buď svetlo.
Hypotéza pre idealistov, ktorí považujú za prvotnú myšlienku a z nej vyformovanú hmotu.
@jarmila2010 tak ke veris na reinkarnaciu,kto ti da druhy zivot,?.No vyvediem ta z toho ..Zivot na zemi ma kazdy clovek len raz,teda reinkarnacia neexistuje. Ale ja verim v Boha .Proste aj viera je dar od Boha .Modlila som sa o posilnenie viery v Boha.A naozaj ,mozem potvrdit ze mam vieru.Kocky uz 40 rokov sa zjavuje v medzugorie P. Maria.,To je Jezisova matka .Ak sa bude dat,uverite, ze ta vyssia moc je Boh.Vygoonglite si Medzugorie
@anonym0001 ano da sa suhlasit, niekto by povedal ze nevieme co robili v minulosti tie duse...samozrejme nenexistuje nic horsie ako videt detske utrpenie. a suhlasim zem je jedna vraj z najstazsich miest ktore si dusa vybrala..toto som kedysi davno citala tiez
a hovori sa peklo mas na zemi
@zoro9836 Prečítajte ešte raz. Ak je to nepochopitelné, čítajte znova.
@zoro9836 To v tých pár vetách píšem 🙂
@zoro9836 Konaj podľa svojho najlepšieho svedomia a vedomia. Boh dal slobodnú vôľu rozhodnúť sa. To, že niečomu človek neverí, neznamená, že to niečo neexistuje. Ak to niečo neexistuje v jeho mysli, môže existovať za hranicami ľudského poznania.
@zoro9836 nechces verit, lebo "neviera" ta nestoji tolku namahu ako viera. Lebo spravne si uvedomujes, ze len verit nestaci. Aj satan "veri", resp. vie, ze Boh existuje, ale to mu k stastiu nepomaha, nakolko nekonal v sulade s Bozou volou, vzburil sa a tym sa odsudil sam na vecne trapenie. A taha dole aj cloveka, taka nenavist nim lomcuje. Treba zit podla Bozich prikazani a dufat v Jeho milosrdenstvo, ked bol ochotny za nas preliat krv, tak sa nas tak polahky nevzda, ale aj my sa Ho musime drzat. 😉