Externé štúdium Vysoká škol sv. Alžbety - Sociálna práca Piešťany
Ahojte,
chcem si podať prihlášku na túto školu. Rada by som však predtým zistila či sa tiež niekto chystá na toto štúdium a hlavne z Trenčína či bude niekto dochádzať . V podstate hľľadám osobku alebo osôbky s ktorými by sme mali spoločnú cestu a spoločné prednášky a učenie :D
@mawka si zlata, dik, ale zatial ešte nemozem...mala ma 8 mesiacov a bezo mna reve na raty...to som skor myslela v takom horizonte do 2 rokov...ale budem na to mysliet, vieš uz doma ma chyta ponorka...tak premyšlam čo dalej ,,s načatým zivotom,, lebo na RD sa da robiť kurzy, školy lebo je čas...aj ked do roka si musim kazde dieťa ,,vypiplat,, a potom je uz dobre, potom aj mama postrazi...Ale dobre vedieť.
@sardinka335 akože v banke to nevyužije? ty vieš, čo sa tam vôbec študuje, veď bude mať prehľad o všetkých možných zákonoch, je tam psychológia, soc.pedagodgika, kopec iných zaujímavých predmetov, keď už nič iné, možno sa stane viac empatickým človekom. čo to táraš, veď všetko čo sa v živote naučíš, sa ti zíde. Koľko ľudí sa učilo všelijaké tangensy, kotangensy, vektory a na čo im to kedy bolo? bože baba, vstávaj, už je skoro desať 😠
@arasidka11 iste, ale tak v banke je to o biznise, o cislach, o vedeni ludi, cize tam ano, psychologia, pravo, ale aj predaj, menezment, bankovnictvo. cize trosku iny mix predmetov by sa mu hodil.
ale zase, niektore banky v pohode beru riaditelovat na pobocky stredoskolakov, nic neobvykle.
@arasidka11 to ze trh je presýtený absolventmi lebo realne to robi minimum ludi......ved o tom to je, idu tam koli titulu, aj nam na UK ponukali skončiť študium SP ...lebo akreditacia naseho odboru na Mgr. nebola...mnohí sme odmietli a tí čo tam išli o realnu pracu so SP nemaju zaujem,, pracuju uz inde, v školstve, iny neviem kde kde potrebuju titul..nič viac...samozrejme najde sa tam par kusov čo mozu robiť charitu ale inak nepoznam jedneho jedineho čo by so SP pracoval niekde s bezdomovcami, tyranymi a podobne. Gro su ludia, ktorí potrebuju titul aby mohli pracovať napr. v štatnej sprave a v tabulkách vyšli vyššie...v školstve atd. Všade sa najdu aj takí a aj takí...ako vravím - dobrý chýr sa nesie daleko a zlý ešte dalej...nehovorím, ze na SP sa nenajdu kvalitny ludia, tak ako všade. Ja naozaj nie som presvedčena ze nas trh prace potrebuje neviem mozno 200 absolventov ročne a viac z x pracovísk.
@sardinka335 tak ja som mala uz vselijake fazy, lebo sestra som, mama aj nejaku prax priamo na lozku, mam prax v zahranici, ale mam prax aj v biznise. sestru nerobim z dvoch dovodov: nizky plat a system v nasom zdravotnictve, az sa cloveku chce grcat. intrigy, nevhodne prac. prostredie, nehladia na nikoho a na nic a ked sa venujes viac pacientovi, este si na smiech. biznis - veduca pozicia v nom ok, ale zase za akych podmienok. vacsinou mas maly nizky fixny plat a brutalne plany a zvysok zalezi od teba, bla bla bla. nieco sa poserie, nemozes veci ten ktory mesiac dotiahnut do konca a drb, mas vyplatu ze nevies, ci zaplatis najom ci nakrmis deti. navyse vsetko co sa da, tlacia u nas do zivnosti. no preco asi. uz som bola v stave, ze spojim zdravku s biznisom a budem sa uchadzat o poziciu farma reprezentant. uz som bola v stave, ze na vsetko sa vyserem a pojdem pucovat hajzle do viedne. mala som rozne stadia. a potom som si spisala na papier v com som dobra, co ma bavi, moj psych. profil seriozny, co mam uz par rokov - silne, slabe stranky, v com vynikam, v com nie, atd. a vyslo mi jednoznacne ze socialna oblast s tym, ze ale budem mat priestor sa realizovat - nielen sediet na zadku v kancelarii a vyplnat formulare. uz konecne viem, co chcem a kam smerujem. strasne som bola nerozhodna, ale jednoducho tolko faktorov, furt volaco, clovek je az zmagoreny, ze kade sa vybrat a tak. sak to poznaju mnohe zeny.
hlavne by ma zaujimalo, ako je to na tej skole s jazykom. ake a ci vobec.
Môj kamarát nedávno ukončil štúdium práva na UK. Štátnice prežil s ťahakmi, vobec sa neučil...a ma to. No do života nepoužiteľný. Ja som chodila Alžbetu a dovolím si tvrdiť, ze viem z práva viac, než on 🙂 pamätám si, ako ma vyobracali na statniciach...úplne bleda som vyliezla. Ooooj, Olah, ten nedal zadarmo nikomu nic 😀 ale ja to schvaľujem, presne tak by to mali byt. Poznám tiež par ľudí, ktorí tu školu nedokončili, nedostali sa 3x cez magisterské štátnice a dovi dopo. Jasne, bolo aj par pohodovych skúšok, ale to je tak všade. A chýbal mi tam jazyk...ten teda veľmi chýbal
@nokinecka presne tak to je, je kopec iných škôl, kde majú tak voľný režim, že tu na tejto škole to naozaj nebolo. U nás z každej skupiny, čo bolo cca 16 ľudí, traja, štyria nezoštátnicovali, čo je vysoké číslo, čiže nikto tam nič zadarmo nedostal.
Ahojte 🙂 Chceli by som poprosiť všetkých sociálnych pracovníkov, ktorí v tejto oblasti pracujú aby si našli 3-4 minútky na vyplnenie môjho dotazníka k bakalárskej práci. Je to anonymné a odpovede budú využité iba na výskumné účely. Vopred všetkým zúčastneným ďakujem 🙂
Dobrý den prosim vas je tu niekto kto študuje 4 roč. Potrebovala by som materialy a hlavne otazky z predmetu Aplikovanej sociálnej politiky, ktorý vyučuje Ladislav Roman. Dakujem.
Ahojte dievčence, ktoré ste na sv. Alžbete, pred pár dňami sa mi podarilo úspešne dokončiť školu, tak mám materiály za celých 5 rokov. Chodila som do PN. Materiály darujem, ak by niekto mal záujem, len si po ne treba prísť. Nech sa páči, kto má záujem,napíšte mi🙂
@vulcano1986 a sama nevieš študovať? :D to je fakt trápne si zháňať kolegyňu, veď prídeš tam a nájdeš si spolužiakov....
Ahojte chcela by som sa opytat ci je tu niekto.kto studuje alebo pozna cloveka kt.studuje Laboratorne vysetrovacie metody na tejto skole? Prosim info??
Na tejto škole odbor ošetrovateľstvo sa chodí aj externe či to platí len pre sociálnu prácu. A chcem sa opýtať kde sa to vyučuje v Pieštanoch alebo... v akom meste ja som z Nového Mesta nad Váhom.
Ahojte. Posuvam dalej materialy co sa mi nazbieralo za 2 roky Mgr. studia na VS sv.Alzbety v Bratislave. Vypracovane otazky, poznamky ku skuskam. Osobny odber v Senci. Po dvoch tyzdnoch od uverejnenia inzeratu to uz nebude platne, nech sa toho zbavim.
Jedna sa o odbor vseobecna socialna praca
@tacika ahoj teraz som sa tu zaregistrovala a rada by som sa poradila o škole v PN?

@sardinka335 no ja budem hladat k sebe nahradu tot k dedkovi do DE, nechces? v priebehu tohto roka este. on kurz nevyzaduje, lebo o neho sa netreba starat 😀 a kurz si vies urobit aj tu, robia priamo v meste nemcinu pre zahranicnych, robia aj ose kurzy v nemcine pre zahranicnych a take papiere maju ovela vacsiu vahu. a tu je tolko casu volneho, ze parada. sak keby volaco, tak pis IP.
sak ako som pisala, socialna praca ma velmi siroky zaber, vzdy sa da kadecim studium doplnit, to je najmensi problem. iste, ked niekto ide tam len pre titul, tak jasne, ze mu su doplnky u zadku, ale ten, kto sa zaujima, tak vie, kde co a ako sa este da.