icon

Fajčenie na schodoch paneláku

pectore
24. aug 2012

Caute. Potrebujem sa poradit ako postupovat. byvam v panelovom byte hned nad schodami .Mam taky problem ze vyrastkovia sa naucili sediet mi na schodoch pod oknami a fajcit jednu od druhej. Cely byt mam zasmradeny a ked ich upozornim ze mi to prekaza este su drzi. Zaujmalo by ma ci schody nepatria k uzivatelskym priestorom panelaku...tym padom by mohli spadat k uzivatelskej ploche najomnikov a nie hoc koho. Potom ako to je s obcianskym spolunazivanim, ked ma fajcenim obmedzuju a obtazuju. Ja si okna neviem prestahovat a oni si mozu cigarety zapalit predsa hoc kde. Navyse su to este neplnolete deti. Viac krat som ich poprosila ale oni akoby to robili uz naschval. Mam male dieta a nemozu ma predsa kazdy den terorizovat a optazovat dymom... zakon o ochrane nefajciarov nieco take nezastresuje?

Strana
z2
simsalabim
24. aug 2012

@pectore u nas sa dialo to iste a nepomahli vobec ziadne upozornenia. Az raz nas domovnik nalial na schody velku flasu obycajneho kuchynskeho oleja a krasne to po nich rozotrel 😝 Kedze sa tam viac nedalo sediet, prestahovali sa inde....

sisaha
24. aug 2012

@simsalabim rozlievanie mazlavych veci po schodoch moze byt dvojsecna zbran - ak sa niekto na tom šmykne, je to na žalobu...

sisaha
24. aug 2012

@marcellka32 ak ti fajčia pod oknom, môžeš ich požiadať, aby šli pod svoje okna. Ak fajčia na vlastnych balkonoch s tym, asi nič neurobiš..

cerez
24. aug 2012

Ja ti v tomto neporadím, lebo sama som bezmocná v boji proti fajčiarom. V našom paneláku snáď každý "vypaľuje zobák" a pokiaľ si vypaľujú na svojom balkóne, neurobím s tým nič. No v zime chúďatám býva asi zima a tak si obľúbili fajčiť v okne na medziposchodí. To, že obťažujú denne smradom svojich susedov, ktorí sú nefajčiari, boli natoľko ešte drzí, že si okno na medziposchodí po fajčení za sebou nezavierali a nechali mi ho dokorán. Konkrétne v blízkosti môjho bytu. Obrátila som sa na domového dôverníka, ale zodvihol len plecia a zamumlal, že on sám nevie ako na nich. Tak som sa naštvala ešte viac a zobrala to do vlastných rúk a odmontovala im kľučky na okne. To si mala vidieť, ako rýchlo prišla na mňa sťažnosť, čo si to dovoľujem brať spoločné kľučky. Ignorovala som ich rovnako ako oni mňa a zamumlala som, že keď oni húlia na medziposchodí pri mojom byte a nedokážu zavrieť okno, tak ja rovnako budem drzo odmontovávať spoločné kľučky. Snáď za teplo v byte si platím ja a nemienim mať nedoplatky. Odvtedy mám pokoj.

simsalabim
24. aug 2012

@sisaha ale toto neboli schody, po ktorych ludia bezne chodia - asi som to mala napisat. Boli to zadne schody, kde je brana zamknuta a nikym nepouzivana. Preto tam ti adolescenti vysedavali, vykrikovali, popijali a fajcili priamo nam do spalni.... Ved keby to boli bezne pouzivane schody, tak tam nemaju patricne sukromie....

marcellka32
24. aug 2012

@sisaha mám chuť natrieť lavičky pri bráne obsahom plienky môjho synčeka 🙂 spravila by som to v noci,ráno nech si ide fajčiť na lavičku 🙂

sisaha
24. aug 2012

@simsalabim aha, tak potom ok.. 😉
@marcellka32 ved vyskusaj... 😀 Zas verim tomu, ze zufali ludia robia zufale veci.., ale niekedy si clovek nevie pomôcť a ma taku zlosť...

Strana
z2