Feminizmus
Myslím si že vzťahy dnes krachujú viac ako v minulosti že z dôvodu feminizmu.. niekedy mali muži a ženy rozdelené svoje úlohy. Muž nosil domov prnaize , žena sa starala o domácnosť a tak si nemali čo vyčítať. dnes žena je na tom rovnako ako muž a preto si vymienaju radi názory čo vedia k častým hádkam. Čo je pochopiteľné že žena chce presadzovať svoj názor keď si je rovnocenna s mužom. No niekedy to ženy nemali zapotreby toľko si presadzovať názory, lebo im nevadilo počúvať muža keďže muž bol niekedy mužom a robil to čo mal, zarábal, opravoval pokazené veci a pod. Dnes je všetko na hlavu .. preto krachuju vzťahy... Čo si o tom myslíte ? ..
@lenkakravcova, áno, s tým súhlasím. Feminizmus nám dáva príležitosti. Ale mali by sme vedieť ich využiť a nie zneužiť.
Nemyslim si,ze za krachom vztahov moze feminizmus,ale sloboda. Nielen zena,ale aj muz sa moze rozhodovat slobodne. Ved ked nebol feminizmus,takisto mohol muz odist a nechat zenu tak,no neurobil to,lebo nemohol. Bolo to tak zauzivane,sice doma trieskal zenu,mal milenky,ale na oko zili spolu. Celkovo my ludia nevieme co od dobroty,nevieme sa tolerovat,riesit problemy,chceme aj nemozne od partnera a na seba sa nepozrieme. Aj volakedy si ludia nesadli,ale museli sa naucit spolu zit,uz ako zili je otazne,ale zili. Dnes ked si nesadneme s partnerom,tak mame moznost najst si ineho
@chillibubble ta vlajka...
Moja zlata babka cely život bola s chlapom ktorý pil len aby ľudia nepovedali :D dneska každý kašle kto si čo mysli a vďaka bohu to tak konečne je
@jozef11111111 ta vlajka odtial zmizne, ked na ukrajine prestanu umierat deti a civilisti vo vojne. viac sa k nej vyjadrovat nebudem, toto je prispevok o niecom inom.
Lebo sú uvedomele ženy,ktoré pochopili,že chlapa k životu nepotrebujú a to nijako a vôbec. Ako živý vibrátor na občasný sex a ako darcu spermií v prípade,že chcú dieta. Aj to musí byť správny genetický materiál. Skutočne netuším,aké využitie by mal chlap v mojom živote. Jedno áno..zavadzať a robiť problemy
@anita6666 našťastie hovoríš, teda píšeš za seba
autorka - myslim si o tom, ze si mimo, ale uplne....
Pokojne si "drz hubu a krok" , cize spokojne nazivaj v partnerstve, kde musis pocuvat muza.
Ozaj a pocuvat muza?? Co som pes?
U nas je diskusia, ziadne take, ze niekto niekoho "pocuva"..
Ja uprednostnujem vyrovnany vztah, kde su partneri ROVNOCENNI.
Vztah, v ktorom sa oba partneri staraju o financie, domacnost aj deti rovnocenne - pozor, to nie je, ze rovnako, vo vsetkom na polovicu, ale podla svojich moznosti a dohodnuteho mechanizmu. Kde maju moznost sa obaja rozvijat.
Samozrejme, toto obnasa aj nejake kompromisy a tych su schopni iba zreli a vyrovnani jedinci, tam to zrejme casto v sucasnosti troskota...
este jedna vec - mas extremne skreslene predstavy o minulosti. Vies, ono sa tazko vyjadruje svoj nesuhlasny nazor, ak si na niekom existencne zavisla.. Ak je to doslova otazka tvojho prezitia, aby si si svoj nazor nechala pre seba...
Pavlínka, si to ty? Čo robíš prieskum Igorovi na MK? Pripravuje nový zákon?
@acrobaleno, si úplne mimo. Keby sa tak Igor rozprával doma s pavlinkou ako vo vlade s risom, chodí už dávno s monoklom. 🧐
@vroni no neviem, vrana k vrane sadá.
@acrobaleno, ja mam pocit, že v ich domácnosti nie je šéfom chlap. Ale fakt je, že do kuchyne im nevidím.
@vroni ja mám skôr pocit, že Pavlínka je ako tá palmička na tej kamennej stene, aj napriek nepriazni osudu (Igor) tak rozkvitla. Skôr tam velí on...resp. jej názory sú podobné ak nie rovnaké ako jeho.
Netuším čo všetko sa už popísalo, nečítala som diskusiu, nebudem sa rozčuľovať 😂
Ale autor by si mohol naštudovať trocha históriu, ako žili praludia (žiadne muži lovili a ženy sa starali v jaskyni o oheň, ale spolu chodili na lov), históriu manželstva, vzťahov, ako kedysi tretinu armád (aj v Japonsku boli samurajky) tvorili ženy.. Najznámejší hrob vikingskeho bojovníka ukrýval kostru ženy 🙂 čiže ani zďaleka neplatí, že kedysi boli ženy "ženy", nepindali, posluchali 😂 celé to delenie prác s vymedzovanie toho, kto co môže, je v podstate veľmi krátke obdobie celej histórie ľudstva 🙂
@acrobaleno to nemôže byť Pavlínka. Igor predsa nevie ani kartu používať, čaká kým mu Pavlínka naplní peňaženku. Ako by žili keby aj Pavlínka bola taká neschopná?
Keď som si prečítala nadpis a úvodný príspevok som si na súd Amber Heard vs Johnny Depp spomenula, neviem prečo 🤣🤣🤣
@chillibubble povrchné hra na jednu stranu to už vlajka proti hladu, vraždám, zabijaniu nevinných
nenarodinich detí a starých ludi atd by bola lepšia...
@lukavluke rieši sa to
Nemyslim si ze mas pravdu...nie uplne...mnohokrat,kef mame s manzelom konflikt,nezhodu hadku...msm pocit ze to je to nacom krachuju vztahy..potom emocie vychlafnu...nahodou potom o nieco neskor natrafim na staznost zien starsej generacie co im vyviedol ich muz...a ja si uvedomym ze je to to iste...tie iste veci riesia, povahove rozdiely, pohlavne rozdiely...chyba dnesnych mladych parov je, ze maju moznost vyberu - chces to to to to, a nevieme si vybrat prioritu, clovek chce mat karietu ci aspon dobry job, zarobit ale aj minut, vlastne byvanie, slobodu ale aj spolocnost, deti ale aj vlastny priestor, zraxu treba nove auto, a treba zarobit ale aj to treba nove a kedy pojdeme na dovcu a preco sa o seba nestras atd...predtym mali rodinu, treba prenu pracovat a postarat sa onu...priority boli dane,nastavene a nech sa stalo cokolvek vzdy sa ich drzali..teraz sa rychlo.menia, je ich vela a clovek si moza rozhodovat ako chce
@babydesire niečo na Tom bude
@zoro9836 lenže naše manželstva už začínajú veľmi často divne.
Tak ako môžu pokračovať lepšie?
Toto nie je iba o voľbe,kde nemusíme si všetko nechať,máme viac možností.
Lebo aj pred 200r,aj teraz sa ľudia brali z donútenia,z lásky,mali krásne vzťahy,aj vzťahy,kde bola agresivita,atď,.
Lenže teraz,pri tých prezentovaných možnostiach,vzťahoch na skúšku,atď by práveže vstup do manželstva mal byť už topka.
Žijem s niekým XYrokov,poznám ho,vezmeme sa,tak to je na zlatú svadbu.
Ale často je tu výsmech z manželov,kto.pred svadbou neskúšali,či sa majú radi a žijú spolu a idú na tú zlatú svadbu a zároveň,majú pekný vzťah.
A to som len zopár veci vypichla.
Musím priznať,že keď vidím takúto tému,vždy si kladiem otázku:čo vedie ženu k filozofovaniu o feminizme?
No,asi spokojná so životom nebude.
Ale v 21.stor.si ten život vybrať mohla.
Často v okolí vidím ženy,kt.potrebuju každému ukázať,že sú sebestačné a silné,ich musí majú všetky expresívne nadávky a mená,nič nevedia,atd.Pohŕdajú tými,čo ich manžel pre ne príde do práce,uvarí obed,vie sa postarať o deti,...prečo?
Ja myslím,že odpoveď nie je potrebná.
Prečo?

@zoro9836, ja ti nejako neviem. Biologicky nepochybne. Chlap rodiť nebude a kojiť je biologicky unikát. Ale spústa žien žiaden materinský cit nemá a otec sa dokáže o dieťa postarať rovnako dobre. To ze sú dvaja ľudia rovnopravni neznamená, že sú rovnakí. Len ze môžu robiť rovnaké veci. Rovnako dobre ci rovnako zle. Sablozube tigre navštevujú naše jaskyne oveľa zriedkavejšie ako kedysi a fyzická ochrana, ktorá často robila muža tým ochrancom, už jednoducho nie je nutná. A niektorých mužov strata tento výnimočnej pozície boli a nevedia si nájsť novú. Ona ani ta naša moderná spoločnosť akosi nevie, čo by ten muž vlastne mal a co nemal. Ale návrat k pôvodnému usporiadaniu zrejme už možný nebude. Za mňa našťastie. Pre iných možno bohužiaľ.