icon

Fico odporúča násilie študentovi, ktorý ignoroval Pellegriniho?

15. jan 2025

https://www.startitup.sk/fico-utoci-na-studenta...

Co hovorite na to, ze premier verejne “odporuca” nasilie?

On sam sa hanlivo a neuctivo vyjadroval o prezidetke ale ak sa niekto iny podla neho neuctivo sprava k prezidentovi mal by dostat vyprask.

luczach
16. jan 2025

Nečítala som komentáre. Klobúk dole pred tým študentom,má v hlave už ako 18-ročný. Mám radosť, že už mládež si vie dať dokopy, čo je Pelle zač.
Tlieskam 👏👏👏👏👏

liv1
16. jan 2025

@shee11 fiha, preco vkladas tie sprostosti do mojich ust? Kde som ja napisala “sopliak nevychovany a ze nic nedokazal”? To je jedine co vies pri svojej nevrazivosti? Precitaj si moje nanajvys slusne komentare. Bavime sa o tom geste a to proste slusne nebolo. Bodka. Ze jeho brat soferoval 16rocny zdrogovany, to tiez nebolo spravne. Cisto fakty. Ze ta vychova asi nebude idealna? Dalsi fakt. To s politikou nema absolutne, ale ze absolutne nic spolocne. Moralka? Ty ho poznas? Tazko. A vlna hejtu? No ano, hejtujes tu jedna radost to mas pravdu. Asi som ti extremne stupla na otlak svojim komentarom. Ale ja poznam takych ako ty. Je ich plne Slovensko, maju cervene pred ocami ked s nimi niekto nesuhlasi. Napriklad aj taki chori ako boli resp. bola dnes na Grosslingovej. Akurat je z ineho tabora ako ty. A dalej ma neotravuj

lapersefona
16. jan 2025

@viestta teraz už chápem tvoj komentár ty si myslíš ze som volička Smeru alebo Hlasu. Nie niesom. Ani som nikdy nebola. Takže týmto smerom nemusis utocit

lapersefona
16. jan 2025

@shee11 tak co chces povedať prečo to ten student urobil?

lapersefona
16. jan 2025

@tetapetra ja ti poviem . Napr som zažila ze dieta buchlo iné dieta rodic to videl a vôbec nereagoval. To je tiež akceptácia násilia.
Nebudem už ďalej reagovať na tvoje komentáre. Lebo len utocis. Nemá to zmysel

viestta
16. jan 2025

@lapersefona nie, vobec si nemyslim, ze si volicka Smeru (skor by som ta inde zaradila) aj ked tvoje argumenty pripominaju tie co generuje Sumracna. Ale citala som niekolko diskusii kde si sa vyjadrovala aj k vychove a viem, ze ti pomoci niet. Pretoze za vsetko zle obvinujes liberalnu vychovu a zrejme zastavas nazor, ze ucta k rodicom sa da vynutit. Nie, vynutit sa neda. Uctu a respekt si treba vybudovat a zasluzit. Je jedno ci si rodic, ucitel alebo politik.

tetapetra
17. jan 2025

@lapersefona a čo to má s liberálnou výchovou? Niečo také sa nikdy predtým ako ten tvoj liberalizmus nastal nestalo? Tak aspoň nepíš hlúposti,že za týmto nešťastím stojí nejaká liberálna výchova 🤦🏻‍♀️. Odkedy je ta liberálna výchova? Vieš to určiť časovo?

lapersefona
17. jan 2025

@tetapetra pozri na spoločnosť žiadne morálne hodnoty ten svet sa veľmi menil za posledných 20 rokov

lapersefona
17. jan 2025

@viestta prečo si myslíš ze mi niet pomoci ? Myslíš ze len 1 nazor je spravny? Každý má inú optiku nazerania na svet.
Imac is myslím ze vynútené úcta k rodičom nie je úcta ale strach.
Stale si myslím, ze to v akom stave je spoločnosť je absencia morálnych hodnot, príliš voľná vychova, rozpadavajuce sa rodiny, deti trávia veľa času za PC hrami a internetom kde sa môžu radikalizovat .

tetapetra
17. jan 2025

@lapersefona svet sa stále mení. Iný bol pred 10r,, iný pred 100r, iný pred 1000r. Pred 180r ešte boli otroci ( vlastne aj teraz to ešte funguje), pred 100r si ako žena nemala ani právo voliť (to tiež ešte funguje, stačí zbehnúť do Afganistanu) . Chalan, ktorý ruku nepodal sa obhajil, nebol neslušný. Chalan, ktorý včera zabil, zlyhal systém, ak je pravda,že bol problémový a bol aj v "polepšovni". Toto nie je zlyhanie ani rodičov, máš predstavu koľko rodičov rieši tento problém? A ty hneď liberalna výchova? Pred nástupom PS nikto ani len nevedel čo to slovo znamená a zrazu je to nejaký druh nadávky.

tetapetra
17. jan 2025

@lapersefona vlastne teraz ma napadlo ako behám po FB, kukni si ako nadávajú starší ľudia mladým, alebo hoc komu koho ani nepoznajú. A ty napíšeš absencia morálnych hodnot, Pc.... Stačí kuknúť Fico, Blaha, Gluck....

autor
17. jan 2025

@lapersefona su temy pri ktorych by sme ako spolocnost mali mat len jeden nazor a vsetci ho zastavat. Napr ze nebudeme podporovat a ani tolerovat nasilie, ze utok na niekoho budeme odsudzovat, ze zavrazdit niekoho je nespravne a taka osoba ma byt potrestana a pod. Alebo ak niekto povie ze to co urobil ten student v spiskej je v poriadku tak my k tomu mame pristupit aha dobre to je tvoj nazor, je ok ak to schvalujes.

shee11
17. jan 2025

@liv1 je mi ľúto že som ťa rozčúlila. Ale celkom nerozumiem. Môj príspevok nebol hejt. Áno, bola to kritika, ale hejt je niečo úplne iné. (Viď profily rôznych hej slovákov). Nevkladam ti do úst niečo čo si nepovedala. To že je sopliak som napísala ja, samozrejme myslela som to sarkasticky.. a nie nestúpila si mi na otlak. Práveže si mi neodpovedala na žiadnu z otázok. To že naňho vyťahujú hulváti teraz špinu, ktorá sa ho ani netýka ti príde ok? Čo si myslíš o Tom čo napísal, poslala som to v predoslom príspevku?

viestta
17. jan 2025

@lapersefona dobre. Takze inac: Je v poriadku ak by niekto chcel vyfackovat ineho len preto, ze ma iny nazor na jeho "kamarata"? Je v poriadku vyhrazat sa fyzickym atakom komukolvek? Na tomto pripade je este horsie, ze je celny predstavitel stat. Clovek, ktory stratil akukolvek sudnost, slusnost a takto presaduje politiku moci a nasilia. Tato debata je hlavne o Ficovom vyjadreni. Je podla teba toto v poriadku? A co ostani z jeho "druziny"? Toto je clovek, ktory radikalizuje spolocnost. Toto ty nevidis?

jednoduchomaria89
17. jan 2025

@tetapetra potvrdzujem , bola som nedavno na FB na stranke nejakeho politika, najhorsie komenty boli od starsich pani a Oteckov s detickami , Alebo dokonca mladych bab … Takeho syna , vnuka by dokopali , prefackali … som v soku, svet sa zblaznil

0silvia0
17. jan 2025

@lapersefona mna by zaujimalo, aku vychovu mal Fico, Blaha, Danko, Huliak a ini nie celkom prijemni ujovia, ktori nevahaju byt vulgarni, toxicki, primitivni. Liberalna vychova to asi nebola, ale aka bola, taka bola, vela empatie, lasky a kultivovanosti im nepriniesla. A co taky Cernak? Videla si film? Vyrastal v tradicnej krestanskej rodine....
Inak povedane, nie je to vzdy o vychove.

liv1
17. jan 2025

@shee11 nepride mi nic ok co vyvolava hysteriu, co popudzuje ludi k agresii, takze absolutne nesuhlasim s nenavistou co sa na neho zvalila. Ja ale necitam FB diskusie viem to len od vas a co hovorili v spravach o tej skole. Ale ani s podporovanim ho ako urobil dobre a podporovanim mladych ludi v neslusnosti. Stale hovorim to iste. Ze akt to bol podla mna nie dobry. Ze nieco vytahuju, no tak vytahuju 🤷‍♀️. Nie na neho, ale jeho brata. To by robil kazdy, najma media, realita je taka ze to brat urobil, to je fakt. Odpoved na tvoju otazku je o tom, ze je to pohlad na to, aku maju asi vychovu. Stale asi. Pretoze niekedy sa moze rodic aj po… a dieta je aj tak lump.
No a co mlady napisal? Dobre napisal, slusne napisal, je to v poriadku, ocenujem ak je to jeho text. No nic to nemeni na mojom postoji k tomu gestu. Tato doba je chora, politika je chora, nenavist co je medzi ludmi za politicky nazor je chora. To co ludia robia je zle a nenavistne, vid tieto diskusie na MK. Zacalo to Matovicom, covidom, ockovanim a stale to pokracuje

hubka51
17. jan 2025

@jednoduchomaria89 mne prišlo dnes ráno veľmi smutno moj tato zdieľal nieco z tiktoku kde chalana čo nepodal ruku porovnavaju teda píšu že je presne to iste čo urobil včera chalan v Spišskej a dôchodca v Handlovej 🤦‍♀️. Bohužiaľ som zhodnotila že Fico je fakt novodobim Stalinom či Leninom.Ľudia na neho pozeraju ako na Boha 🤦‍♀️ Ked bol spachany atentat zložili o ňom pieseň.Ked som ju počula nevedela som čo skôr či sa cítiť trápne alebo sa smiať či plakať. Písalinže keby sa to stalo Šimeckovy tak by to tiež tí "liberalny progresivci" riešili.Samozrejme, ale skladal by o ňom niekto oslavnu pieseň 🙈?Ja si to neviem predstaviť.
Ja len hovorim stale jedno kazdy kto píše taketo veci by si mal.tam dosadiť seba a svoje deti.Páčilo by sa mi keby takto útočili na môjho syna?Keby ho prenasledovali?

zuzitko74
17. jan 2025

@liv1 Nezačalo to Matovičom. Polarizáciu v debatách na MK som veľmi vnímala už pri prezidentských voľbách v roku 2019. A možno to tu bolo aj skôr, len som si to tak nevšímala.

jednoduchomaria89
17. jan 2025

@hubka51 mne sa to velmi tazko hodnoti , nie som ani psycholog ani sociolog , co Vedie ludi k takymto reciam a vobec myslienkam … davat slusneho studenta , ktory Len nepodal ruku nejakemu politikovi a vysvetlil to , na tu istu uroven ako je chalan , ktory zabil inych , nerozumiem tomu .. tiez mat fotky s kvetinkami a vnucikmi a vypisovat nenavistne komentare , ponizovat , vysmievat sa .

liv1
17. jan 2025

@zuzitko74 praveze este skor podla mna nez 2019

dskjhfdlkdjhl
17. jan 2025

@liv1 Co zacalo Matovicom? Ludia uz zabudli na unos mladeho Kovaca a na vyjadrenie sudruha Gasparovica, ked nazval prezidenta Kovaca starym *ujom?

0silvia0
17. jan 2025

@liv1 nie, nezacalo to Matovicom. To len pan ohrdnuty Fico nevedel prezit, ze neuspel vo volbach. A cokolvek co Matovic urobil, tak robil taku toxicku opozicnu politiku, ze keby niekto taku opozicnu politiku robil teraz na oplatku jemu, tak by to bolo ine kafe.

viestta
17. jan 2025

@liv1 kto si dá robotu a dohľada si o Ficovi informácie, tak zisti o ňom, že on a i po moci a funkciách. Keď ešte ako poslané za SDĽ nedostal funkciu, na ktorú si na rokoval, kopal nožičkami a keď nepochodil, tak založil Smer. Už vtedy boli všetci proti nemi a o chudáčik. Čím je starší, tým väčšieho chudáka zo seba robí, tým je agresívnejší, tým viac klame. Odmysli si ho ako politika a predstav si, že takto sa správa tvoj muž. Každý by ho označil za agresívneho manipulativneho klamára. Ale ako politik je pre niekoho Bohom. Toto nepochopim

tetapetra
17. jan 2025

@liv1 som sa pobavila.

liv1
17. jan 2025

@viestta ty stale o koze a ja o voze. Co ma toto stale s Ficom? Hoci je to nazov temy ale tuto s prispievatelkou debatujeme o geste mladeho muza. Stale sa potrebujete utvrdzovat v tom kto je to co je to, co urobil robi a nerobi? No tak je pre nich Bohom a teraz co. Poondime sa z toho? Rozplaceme sa? 🤷‍♀️ tak sa v tom utapajte aky je to debil, utapajte sa a piste dalej ludom aki su sprosti ze ho volia a podobne, naozaj nenavistne, lebo to presne je to co pomoze 🤷‍♀️. Ine na tejto stranke nevidno. Aspon ze opozicia sa tolko neuchyluje k takemu ako tu poniektore denne predvadzaju. A mnohi z nich si stale zachovavaju dekorum. Ak tu chceme nieco lepsie vytvorit ako to co tu mame teraz, mame ist aj my prikladom. Politici sice v prvom rade, ale ak to nie su oni, my sme ti ktori tvorime tuto spolocnost. My by sme sa v prvom rade mali medzi sebou spravat slusne. Ale nie, naopak, od covidu ludom (niektorym) uplne preplo. Alebo sa to naplno len prejavilo.

Tak mas moznost sa rozhodnut, bud sa v tejto situacii budes utapat, kopat okolo seba nadavat a nicit si vlastne zdravie minat cas, alebo budes konstruktivne robit kroky, ktore by viedli k zlepseniu tejto situacie. Alebo este nemusis robit nic, alebo len slusne komunikovat a ist aspon volit.

stanulienkat
17. jan 2025
zuzitko74
17. jan 2025

@liv1 Ľudia okolo nás neustále robia niečo, čo môže niekoho pobúriť. Debata je však o tom, či sú vyjadrenia vrcholového politika v tomto prípade politicky korektné, vhodné a morálne. Netreba v debate prepierať chlapca, ktorý je terčom jeho vyjadrení.

lapersefona
17. jan 2025

@tetapetra o chlapcovi co vrazdil k nemu so mňa nevyjadrovala. Nie je to druh nadávky ale štýl výchovy. Pracujem s deťmi aj integrovanymi aj s rodičmi tak vidím denne rozne prípady.
Celkovo myslím ze je absencia moralnych hodnot. Véd pozri tu na MK ako sa bavia medzi sebou ženy ani sa nepoznajú a si nadávajú len preto, ze majú iný názor. Véd to je hrozne. Áno vidím celkovo diskusie nielen na fb. Za monitorom je každý frajer
@autor áno súhlasím to tebou venované je však normálne ze to súdny človek odišiel samozrejme ale myslela som to inac kus . Musím sa konkrétne vyjadrovať inac s chytena za slovíčka.