icon

Glaukóm - zelený zákal

bobulka34
25. okt 2010

Nemá niekto skúsenost s touto chorobou? mavam tlak ocny 30-40.

vulka
30. sep 2020

@zuzu_la Ginko. Priamo očná to odporučila.

zuzu_la
30. sep 2020

@2medvede skúste MUDr sovikova v Dúbravke

fona1
31. dec 2020

@2medvede Mudr.Koutunová má pristrojovo kompletne vybavenú ordináciu na diagnostiku glaukomu. Absolvovala som vyšetrenie aj na očnej klinike v Zlíne u Mudr.Kuběny

00siska
10. jan 2021

@iconka ahoj mam tiež glaukóm môžem sa opýtať aké kvapky užívaš lebo mam nepriaznivé účinky na druhé ktoré mi pred písali tak by som rada vedela ci tebe tvoje sadli dik

iconka
10. jan 2021

@00siska ja mám momentálne simbrinza, tie sú ok, dlho som mala xaloptic combi, tie som mala ako prvé dlhodobo, keď som otehotnela, prešla som si niekoľkými, tiez mi niektoré vadili. A aké máš nepriaznivé účinky?

00siska
10. jan 2021

@iconka No momentálne mám kvapky Carteol LP a mam nízky tlak búšenie srdca bolesť svalov a hlavy
@iconka

fona1
10. jan 2021

@bobulka34
@vulka Sirup NeuroTidine, práve mám 5 mesačnú kúru.

vulka
10. jan 2021

@fona1 A môžem sa opýtať? Je to voľne dostupné alebo na predpis od lekára?

fona1
10. jan 2021

@vulka Voľne dostupné, čítala som na to rôzne štúdie.

00siska
11. jan 2021

Ahojte chcem sa opýtať ci niektorá z vás čo máte glaukóm nemáte na kvapky nežiaduce účinky? Ja mam strašne bolesť hlavy kŕče v nohách pocit na vracanie nespavosť.... Beriem kvapky Carteol LP

00siska
12. jan 2021

@scorpionflower1 Áno môžem potvrdiť môže to byť z tých kvapiek ja mam iné ale tiež takéto problémy z tlakom

00siska
12. jan 2021

@fona1 A ako dlho vydrží ta jedna fľaštička na mesiac? Dá sa kúpiť aj v lekárni?

scorpionflower1
12. jan 2021

@00siska ano, aj u mna to bolo z Luxfenu, doktorka bola velmi prekvapena, vraj som prva, co mala s tymi kvapkami problem. Mne sa tiez dlho nechcelo verit, ze je to z.nich. No vymenila mi ich za Carteol, a ten je ok, uz tie stavy nemam.

scorpionflower1
12. jan 2021

@00siska ja beriem Carteol, mne nic nerobi. Mne sposoboval zavraty Luxfen. Je to o tom, co ti sadne. Vypytaj si ine kvapky.

fona1
14. jan 2021

@00siska pozri najlepšiu cenu na Heureke, ja beriem 2×10ml . denne

scorpionflower1
6. apr 2021

@zuzu_la
@fona1
Ahojte baby, mam otazku - ako casto chodite na kontrolu k ocnej (tyka sa to tych, ktore beriete liecbu) a ako casto na perimeter a OCT a kolko za to platite? Ja mam ocnu v Poliklinike Mlynska dolina Mudr. Podobovu. Ona je fajn, no tie peniaze co tam nechavam su nekrestanske. Zacala som tam chodit, este ked tam ordinovala Mudr. Alakšová, ale ona odišla a je tam Podobova. Ked som tam zacala chodit v r. 2015 tak mali cenu 20 eur za vysetrenie a 15 za perimeter. Teraz je 30 za vysetrenie a 20 za perimeter. Chodim tam 3-4x za rok a 2x rocne perimeter a 1x rocne OCT (dalsich 30 eur) . Aby som cca 200 eur rocne nechavala len ocnej sa mi zda teda poriadne vela. Tie, co ste z Bratislavy, nemate tip na dobru očnú, niekde BA III. alebo BA IV. co ma nezruinuje?

zuzu_la
7. apr 2021

@scorpionflower1 áno,v takýchto číslach pohybuju aj moje vyšetrenia, dvakrát perimeter, raz oct, tri-styrikrát do roka kontrola.plus kvapky, keďže nema zmluvu s poist.tie má vyjdú cca sedem eur mesačne, mala som aj drahsie

scorpionflower1
7. apr 2021

@zuzu_la A kde mas očnú? Ja by som isla aj k statnej, ale ta co je tu v Dubravke - tam sa vraj ani nedockas vysetrenia kolkokrat aj po niekolkohodinovom cakani a taka cakacia doba na vysetrenie, ze dovidenia...Ked tam mam chodit 4x do roka tak ďakujem pekne.

fona1
7. apr 2021

@scorpionflower1 Ahoj, chodím k MUDr.Koutunovej v Ružinove. Za meranie tlaku a perimeter platím cca10 Euro, už to mám tak zautomatizované, že tie platby ani neregistrujem. Veľké vyšetrenie na rôznych prístrojoch / CT, a rôzne iné PC tomografie/ cca 90 Euro. Bola som aj v Zlíne u MUDr. Kubenu / a som aj na americkom fore /FitEye/. Pozdravujem,

zuzu_la
8. apr 2021

@scorpionflower1 chodím k sovikovej

janelillith
8. apr 2021

na glaukom - zeleny zakal - je vedecky dokazana ako alternativna liecba - cbd olej - cize liecivy kanabidiol, hlavne cbd nema ziadne neziaduce ucinky a nie je navykove.... mam xxx zakaznikov co uzivaju cbd na rozne problemy a kazdemu sa stav zlepsil , ak mate otazky kludne mi napiste do spravy 🙂

scorpionflower1
8. apr 2021

@janelillith hodte sem studiu, ktora vase tvrdenie dokazuje. Vdaka.

scorpionflower1
8. apr 2021

@zuzu_la Poznam ju, bola som u nej cca 2x, ked este robila u Veseleho, asi tam uz nerobi.

janelillith
8. apr 2021

@scorpionflower1 ja sice nepoznam nikoho s touto diagnozou...ale vela som citala o tom zakale a vsade odporucali konope, ja sa cbd venujem dlho a sama uzivam ... a mam vela zakaznikov ktorym tato liecba pomohla 😉

scorpionflower1
8. apr 2021

@janelillith dik, precitam, ked bude cas. No urcite by som cbd nenahradzala klasicku liecbu antiglaukomovymi kvapkami.

janelillith
8. apr 2021

@scorpionflower1 to je doplnujuca liecba 😉

zuzu_la
9. apr 2021

Vedeli by ste mi poradiť,ako je to s touto diagnozou a očkovaním proti korone? Ktorú vakcínu, či mám nárok sa prednostne očkovať a tak.

tatramatka
4. dec 2021

Ahojte, po dlhsom case opat otvaram tuto temu. Prosim vas, ma z vas niekto skusenost s kvapkami OMK1 a sirupom NeuroTidine? Ja mam normotenzny glaukom, zatial bez liecby, aj ked OCT trosku horsie ako minula kontrola…

zuzu_la
13. dec 2021

@tatramatka mne doktorka odporúča kvapky omk1,ale žiadne komentáre k nim som ešte nenašla.