Glaukóm - zelený zákal
Nemá niekto skúsenost s touto chorobou? mavam tlak ocny 30-40.
Ahojte chcem sa opýtať ci niektorá z vás čo máte glaukóm nemáte na kvapky nežiaduce účinky? Ja mam strašne bolesť hlavy kŕče v nohách pocit na vracanie nespavosť.... Beriem kvapky Carteol LP
@scorpionflower1 Áno môžem potvrdiť môže to byť z tých kvapiek ja mam iné ale tiež takéto problémy z tlakom
@00siska ano, aj u mna to bolo z Luxfenu, doktorka bola velmi prekvapena, vraj som prva, co mala s tymi kvapkami problem. Mne sa tiez dlho nechcelo verit, ze je to z.nich. No vymenila mi ich za Carteol, a ten je ok, uz tie stavy nemam.
@00siska ja beriem Carteol, mne nic nerobi. Mne sposoboval zavraty Luxfen. Je to o tom, co ti sadne. Vypytaj si ine kvapky.
@zuzu_la
@fona1
Ahojte baby, mam otazku - ako casto chodite na kontrolu k ocnej (tyka sa to tych, ktore beriete liecbu) a ako casto na perimeter a OCT a kolko za to platite? Ja mam ocnu v Poliklinike Mlynska dolina Mudr. Podobovu. Ona je fajn, no tie peniaze co tam nechavam su nekrestanske. Zacala som tam chodit, este ked tam ordinovala Mudr. Alakšová, ale ona odišla a je tam Podobova. Ked som tam zacala chodit v r. 2015 tak mali cenu 20 eur za vysetrenie a 15 za perimeter. Teraz je 30 za vysetrenie a 20 za perimeter. Chodim tam 3-4x za rok a 2x rocne perimeter a 1x rocne OCT (dalsich 30 eur) . Aby som cca 200 eur rocne nechavala len ocnej sa mi zda teda poriadne vela. Tie, co ste z Bratislavy, nemate tip na dobru očnú, niekde BA III. alebo BA IV. co ma nezruinuje?
@scorpionflower1 áno,v takýchto číslach pohybuju aj moje vyšetrenia, dvakrát perimeter, raz oct, tri-styrikrát do roka kontrola.plus kvapky, keďže nema zmluvu s poist.tie má vyjdú cca sedem eur mesačne, mala som aj drahsie
@zuzu_la A kde mas očnú? Ja by som isla aj k statnej, ale ta co je tu v Dubravke - tam sa vraj ani nedockas vysetrenia kolkokrat aj po niekolkohodinovom cakani a taka cakacia doba na vysetrenie, ze dovidenia...Ked tam mam chodit 4x do roka tak ďakujem pekne.
@scorpionflower1 Ahoj, chodím k MUDr.Koutunovej v Ružinove. Za meranie tlaku a perimeter platím cca10 Euro, už to mám tak zautomatizované, že tie platby ani neregistrujem. Veľké vyšetrenie na rôznych prístrojoch / CT, a rôzne iné PC tomografie/ cca 90 Euro. Bola som aj v Zlíne u MUDr. Kubenu / a som aj na americkom fore /FitEye/. Pozdravujem,
@scorpionflower1 chodím k sovikovej
na glaukom - zeleny zakal - je vedecky dokazana ako alternativna liecba - cbd olej - cize liecivy kanabidiol, hlavne cbd nema ziadne neziaduce ucinky a nie je navykove.... mam xxx zakaznikov co uzivaju cbd na rozne problemy a kazdemu sa stav zlepsil , ak mate otazky kludne mi napiste do spravy 🙂
@janelillith hodte sem studiu, ktora vase tvrdenie dokazuje. Vdaka.
@zuzu_la Poznam ju, bola som u nej cca 2x, ked este robila u Veseleho, asi tam uz nerobi.
@scorpionflower1 ja sice nepoznam nikoho s touto diagnozou...ale vela som citala o tom zakale a vsade odporucali konope, ja sa cbd venujem dlho a sama uzivam ... a mam vela zakaznikov ktorym tato liecba pomohla 😉
@janelillith dik, precitam, ked bude cas. No urcite by som cbd nenahradzala klasicku liecbu antiglaukomovymi kvapkami.
@scorpionflower1 to je doplnujuca liecba 😉
Vedeli by ste mi poradiť,ako je to s touto diagnozou a očkovaním proti korone? Ktorú vakcínu, či mám nárok sa prednostne očkovať a tak.
Ahojte, po dlhsom case opat otvaram tuto temu. Prosim vas, ma z vas niekto skusenost s kvapkami OMK1 a sirupom NeuroTidine? Ja mam normotenzny glaukom, zatial bez liecby, aj ked OCT trosku horsie ako minula kontrola…
@tatramatka mne doktorka odporúča kvapky omk1,ale žiadne komentáre k nim som ešte nenašla.

@zuzu_la Ginko. Priamo očná to odporučila.