Glaukóm - zelený zákal
Nemá niekto skúsenost s touto chorobou? mavam tlak ocny 30-40.
@scorpionflower1 uz som to pisala kdesi vyssie v starsich prispevkoch. Kvapkala som si 3x denne cosopt plus brimonal a tlak som mala stale vyssi ako 50 az nemeratelny. Asi v 8 mesiaci tehotenstva mi robili 2x iridotomiu, no nepomohlo to vobec. Oko bolo prilis natlakovane a preto v mojom pripade bol spontanny porod vyluceny
AHojte, bol niekto z Vas na laserovej operacii glaukomu, mne rovno odporucili laser a ziadne kvapky, zial som v UK tak som operaciu odmietla a chcem si to nechat este overit u slovenskeho optika kedze vsade citam ze najskor kvapky az tak radikalne riesenie. U mna to doviedol velmi nizky tlak bezne mavam 90/60 aj menej co oslabilo stenu nervov.
Dobry večer.Prosim Vas absolvoval tu niekto laser Yag?Mam glaukom...
☹
Dobry den, chcem sa opytat ci tu je niekto z Kosic...a kde chodite do glaukomovej poradne. A ci ste spokojne....beriem uz 4te kvapky a nepomahaju stale mam zvyseny ocny tlak, najviac jedno oko 32, inac od 26 vyssie aj s kvapkami...zatial chodim k ocnej ale chcem navstivit poradnu preto sa pytam ako ste spokojne. Viem ze sa glaukomom zaobera Mudr. Moravska v Novej Nemocnici alebo Mudr. Dzur v 3F Mikrochirurgii..Mate niekto skusenosti? Dakujem
@mia37 áno mám tiež asi pol roka beriem kvapky taflotan a keď mi ich lekárka predpisovala povedala, že keďže som mladý (28) tak mi to poisťovňa preplatí, že ona si to u nich obháji lebo na jednom oku už mám zničený očný nerv a na druhom to je na hrane a aj kôli veku ( zrejme starším ľudom nechce poistovna preplácať tieto kvapky) a vraj sú to top kvapky na zníženie očného tlaku. Aktualne mam tlak vzdy pod hranicou tusim vacsinou okolo 19 - 20
okrem kvapiek do očí, užívate nejaké voľne dostupné vitamíny?
Ahojte, prosím vas aké ste mali prvé priznaky glaukomu? Mna bolieva posledný mesiac za ľavým okom a aj hlava na tej strane . Mam 28 rokov. Dakujem
liečim sa na očný tlak, po včerajšej návšteve u očnej, mi doktorka odporučila kvapky do oka Citikolin, ako výživový doplnok. Počuli ste o nich? Máte s nimi skúsenosť?
@zuzu_la o Citikoline som pocula ale u nas co mi v lekarni povedali sa este kvapky nepredavaju. Predava sa ocny roztok ktory obsahuje citikolin vola sa OMK1. Alebo este j je jeden perorálny roztok ako vyzivovy doplnok NEUROTIDINE, ktory tiez obsahuje citikolin. No este som neskusala.
viete mi poradiť,či je na nete nejaké forum o vysokom očnom tlaku, o glaukome?
Ahojte, liecim sa na vysoky ocny tlak a beriem kvapky Luxfen. Beriem ich 2 tyzdne cca. Mate niekto s nimi skusenosti? V poslednom case mavam totizto strasne nizky tlak a toci sa mi hlava a mam podozrenie, ze to moze byt prave z tychto kvapiek. Pred tym som brala Arulatan aj Azopt a taketo stavy som nemala.
Ahojte som tu nová s tou diagnozou kt mi nedávno zistili diagnózu. tzv neovaskularny glaukóm sekundárnej inej choroby. Chcela by som Vas poprosiť niekto z Vas mate takuto chorobu neovaskularny? Operovali ma jedno oko cyclokryopexy, lebo som mala vysoky ocny tlak na jedno oko 60. Ako je zit s tou chorobou, môcť mat dieta a ist do práce? Ďakujem veľmi pekne.
Ahojte, mam podozrenie na glaukom, mam ist na OCT vysetrenie?.Ak je tu niekto z BA, kto sa lieci na glaukom, viete mi odporucit, kam sa objednat? Dakujem

@midori123 ahoj, úplne laická otázka, čo hrozí v prípade prirodzeného pôrodu pri vysokom očnom tlaku?