icon

Glaukóm - zelený zákal

bobulka34
25. okt 2010

Nemá niekto skúsenost s touto chorobou? mavam tlak ocny 30-40.

zrn
19. apr 2017

@midori123 ahoj, úplne laická otázka, čo hrozí v prípade prirodzeného pôrodu pri vysokom očnom tlaku?

midori123
19. apr 2017

@scorpionflower1 uz som to pisala kdesi vyssie v starsich prispevkoch. Kvapkala som si 3x denne cosopt plus brimonal a tlak som mala stale vyssi ako 50 az nemeratelny. Asi v 8 mesiaci tehotenstva mi robili 2x iridotomiu, no nepomohlo to vobec. Oko bolo prilis natlakovane a preto v mojom pripade bol spontanny porod vyluceny

midori123
19. apr 2017

@zrn vraj ak by som pocas porodu zle tlacila, co sa teda obcas stava, tak by oko pod tym tlakom mohlo ,, prasknut"
Aspon tak mi to povedali obaja primari v dvoch roznych ocnych zariadeniach

zrn
20. apr 2017

@midori123 uf, to znie hrozivo. A po pôrode sa ten tlak nezhorší ešte viac? Mne sa dosť zvýšili dioptrie a aj tlak mi stúpol.

jenny2009
28. jan 2018

AHojte, bol niekto z Vas na laserovej operacii glaukomu, mne rovno odporucili laser a ziadne kvapky, zial som v UK tak som operaciu odmietla a chcem si to nechat este overit u slovenskeho optika kedze vsade citam ze najskor kvapky az tak radikalne riesenie. U mna to doviedol velmi nizky tlak bezne mavam 90/60 aj menej co oslabilo stenu nervov.

gwansa
8. mar 2018

Dobry večer.Prosim Vas absolvoval tu niekto laser Yag?Mam glaukom...

gwansa
9. mar 2018

vikazv
28. jún 2018

@lillian dobry den, chcem sa spytat ako sa vyvija ten glaukom....mam ist na vysetrenie nervu a bojim sa neskutocne....dskujem

gwansa
8. júl 2018

@vikazv Dobry vecer...neviem ci ste bola na to vysetrenie,ale to neboli...Je to bezbolestne...

mia37
5. mar 2019

Dobry den, chcem sa opytat ci tu je niekto z Kosic...a kde chodite do glaukomovej poradne. A ci ste spokojne....beriem uz 4te kvapky a nepomahaju stale mam zvyseny ocny tlak, najviac jedno oko 32, inac od 26 vyssie aj s kvapkami...zatial chodim k ocnej ale chcem navstivit poradnu preto sa pytam ako ste spokojne. Viem ze sa glaukomom zaobera Mudr. Moravska v Novej Nemocnici alebo Mudr. Dzur v 3F Mikrochirurgii..Mate niekto skusenosti? Dakujem

dnld
8. okt 2019

@mia37 ahoj ake kvapky si už používala? A koľko máš rokov?

mia37
8. okt 2019

@dnld ahoj. Mam 42r. Akistan, carteol, solusin,xalatan, a teraz beriem luxfen. Ty máš tiež glaukom?

dnld
8. okt 2019

@mia37 áno mám tiež asi pol roka beriem kvapky taflotan a keď mi ich lekárka predpisovala povedala, že keďže som mladý (28) tak mi to poisťovňa preplatí, že ona si to u nich obháji lebo na jednom oku už mám zničený očný nerv a na druhom to je na hrane a aj kôli veku ( zrejme starším ľudom nechce poistovna preplácať tieto kvapky) a vraj sú to top kvapky na zníženie očného tlaku. Aktualne mam tlak vzdy pod hranicou tusim vacsinou okolo 19 - 20

mia37
8. okt 2019

@dnld no ja teraz s kvapkami cca 22-25 tlak..ale na to co som mala je to celkom dobre. mne odporucali operaciu. ale operacia pomoze len na urcity cas ale clovek ten cas nemusi brat kvapky..zvazujem je to mikropluzna cyklofotokoagulacia. u koho sa liecis?

dnld
8. okt 2019

@mia37 niesom z Košíc som napísal kôli tomu Taflotanu ale tak zrejme lekár vie lepšie no snáď

zuzu_la
27. nov 2019

okrem kvapiek do očí, užívate nejaké voľne dostupné vitamíny?

martinoka
1. jan 2020

Ahojte, prosím vas aké ste mali prvé priznaky glaukomu? Mna bolieva posledný mesiac za ľavým okom a aj hlava na tej strane . Mam 28 rokov. Dakujem

dnld
1. jan 2020

@martinoka glaukom neboli, vacsinou sa zisti pri navsteve ocneho

zuzu_la
26. feb 2020

liečim sa na očný tlak, po včerajšej návšteve u očnej, mi doktorka odporučila kvapky do oka Citikolin, ako výživový doplnok. Počuli ste o nich? Máte s nimi skúsenosť?

mia37
26. feb 2020

@zuzu_la o Citikoline som pocula ale u nas co mi v lekarni povedali sa este kvapky nepredavaju. Predava sa ocny roztok ktory obsahuje citikolin vola sa OMK1. Alebo este j je jeden perorálny roztok ako vyzivovy doplnok NEUROTIDINE, ktory tiez obsahuje citikolin. No este som neskusala.

zuzu_la
27. feb 2020

@mia37 áno,v správe mi napísala kvapky OMK1. Ani si sa nepýtala svojej očnej lekárky, aj nejaký iný názor odborníka by ma zaujímal.

zuzu_la
4. mar 2020

viete mi poradiť,či je na nete nejaké forum o vysokom očnom tlaku, o glaukome?

scorpionflower1
14. júl 2020

Ahojte, liecim sa na vysoky ocny tlak a beriem kvapky Luxfen. Beriem ich 2 tyzdne cca. Mate niekto s nimi skusenosti? V poslednom case mavam totizto strasne nizky tlak a toci sa mi hlava a mam podozrenie, ze to moze byt prave z tychto kvapiek. Pred tym som brala Arulatan aj Azopt a taketo stavy som nemala.

yanisko
14. aug 2020

@midori123 mozem sa opytat ktoru konkretne operaciu si absolvovala? Lebo je to ozaj vynimocne takto super zvladat aj bez kvapiek.

patience
25. aug 2020

Ahojte som tu nová s tou diagnozou kt mi nedávno zistili diagnózu. tzv neovaskularny glaukóm sekundárnej inej choroby. Chcela by som Vas poprosiť niekto z Vas mate takuto chorobu neovaskularny? Operovali ma jedno oko cyclokryopexy, lebo som mala vysoky ocny tlak na jedno oko 60. Ako je zit s tou chorobou, môcť mat dieta a ist do práce? Ďakujem veľmi pekne.

patience
25. aug 2020

@dnld tiež som na tom ako vy. :( jedno oko zničený nerv a druhe zatiaľ oko ok. A vy chodíte do práce normálne alebo mate obmedzené? Lebo ja kvôli tlaku nemôžem zdvíhať bremena a pri počítači mozem len max 4 hod a cely den určite nie lebo by ma potom bolel oči.

patience
25. aug 2020

@zuzu_la tiez ja hladam, nenasla som, len su zahraničné.

dnld
27. aug 2020

@patience chodim normalne do prace, nemam ziadne obmedzenia

patience
27. aug 2020

@dnld takže je to skvelé. Lenze ja ešte nemôžem zdvíhať bremena. Keď ste mali operácie, niekoľko mesiacov po operácii je možné ísť plavat, do saune a podobne.? Ďakujem.

2medvede
30. sep 2020

Ahojte, mam podozrenie na glaukom, mam ist na OCT vysetrenie?.Ak je tu niekto z BA, kto sa lieci na glaukom, viete mi odporucit, kam sa objednat? Dakujem