icon

Vstup do armády so zeleným zákalom

miroslavhovanec
3. jún 2025

Dobrý večer, je tu niekto kto má očné ochorenie( zelený zákal glaukóm) a chcel vstúpiť do armády Slovenskej republiky? Ak áno prešli ste cez zdravotnú prehliadku v Ružomberku? Alebo nie. A ako sú vlastne podmienky v akom stave musí byť zrak aby ťa vôbec prijali ak máš nejaké očné ochorenie.

sisa_s
Autor odpoveď zmazal
taktotedanie
4. jún 2025

@miroslavhovanec budes oznaceny ako D- nesposobily na vykon v statnej sluzbe
Aj ked si sledovany a mas liecbu, je to progresivne postupne zrak zhorsujuce ochorenie

miroslavhovanec
autor
5. jún 2025
@taktotedanie

@miroslavhovanec budes oznaceny ako D- nesposobily na vykon v statnej sluzbe
Aj ked si sledovany a mas liecbu, je to progresivne postupne zrak zhorsujuce ochorenie

@taktotedanie viete to z vlastnej skúsenosti alebo?

taktotedanie
5. jún 2025
@miroslavhovanec

@taktotedanie viete to z vlastnej skúsenosti alebo?

@miroslavhovanec no tak to je

sisa_s
5. jún 2025

(Vymazala som prvu odpoved, 3x som tam z nejakeho dovodu citala sedy zakal a glaukom🙈) inak plati odpoved vyssie

dilinak
29. jún 2025

Zdravim mam zeleny zakal kvapkam si kapky do oci a stale ma boli hlava ma niekto skusenosti?

taktotedanie
29. jún 2025
@dilinak

Zdravim mam zeleny zakal kvapkam si kapky do oci a stale ma boli hlava ma niekto skusenosti?

@dilinak treba skontrolovat ci je liecba nastavena spravne porptipade liecbu zmenit alebo vylucit dalsie ochorenia ci diagnozy, ktore by bolesti hlavy mohli sposobovat

dilinak
5. júl 2025
@taktotedanie

@dilinak treba skontrolovat ci je liecba nastavena spravne porptipade liecbu zmenit alebo vylucit dalsie ochorenia ci diagnozy, ktore by bolesti hlavy mohli sposobovat

@taktotedanie ahoj to mi ide stoho.oka bol som aj na ct.hlava v poriadku noam vyši tlak vtom oku berem dvoje kvapky do oci doktori za všetky drobne o nicom

taktotedanie
5. júl 2025
@dilinak

@taktotedanie ahoj to mi ide stoho.oka bol som aj na ct.hlava v poriadku noam vyši tlak vtom oku berem dvoje kvapky do oci doktori za všetky drobne o nicom

@dilinak tak zmenit liecbu alebo potom konzultacia v galukomovej poradni alebo dalsie moznosti liecby mozno invazivnejsie ako len ivaoky

dilinak
7. júl 2025
@taktotedanie

@dilinak tak zmenit liecbu alebo potom konzultacia v galukomovej poradni alebo dalsie moznosti liecby mozno invazivnejsie ako len ivaoky

@taktotedanie bol som v ziline a tam mi doktorka pov

edurko77
22. júl 2026
@dilinak

@dilinak na ct nechodievaj,su to nenormalne davky do tela tak ako mamografia.Stači necumiet do mobilu,robiť dychove cvicenie,vela pit a vychutnavat slnko.

taktotedanie
22. júl 2026
@edurko77

@dilinak na ct nechodievaj,su to nenormalne davky do tela tak ako mamografia.Stači necumiet do mobilu,robiť dychove cvicenie,vela pit a vychutnavat slnko.

@edurko77 no dufam ze nelietas lietadlom a nebodaj nezijes na zemi niekolko rokov , az to by si sa cudoval kolko radiacnej zataze si uz dostal 😫

Veruze glaukom ti neporiesi vyhybanie sa mobilu a slnenie

edurko77
23. júl 2026
@taktotedanie

@edurko77 no dufam ze nelietas lietadlom a nebodaj nezijes na zemi niekolko rokov , az to by si sa cudoval kolko radiacnej zataze si uz dostal 😫

Veruze glaukom ti neporiesi vyhybanie sa mobilu a slnenie

@taktotedanie Lietadlá vypúšťajú sajrajt,to máš pravdu,preto nepodporujem lietanie.Druhú planétu na život nepoznám,inak sa hneď sťahujem.Keďže glaukóm a bolesť hlavy sa spolu radi hrajú,a vieme,že mobil je vysielač tak ako rúúúter,tak prečo sa tomu dobrovoľne nevyhnúť ???🙄

taktotedanie
23. júl 2026
@edurko77

@taktotedanie Lietadlá vypúšťajú sajrajt,to máš pravdu,preto nepodporujem lietanie.Druhú planétu na život nepoznám,inak sa hneď sťahujem.Keďže glaukóm a bolesť hlavy sa spolu radi hrajú,a vieme,že mobil je vysielač tak ako rúúúter,tak prečo sa tomu dobrovoľne nevyhnúť ???🙄

@edurko77 to je v ppriadku ale takto neodporucat CT vysetrenie kvoli radiacii , ked clovek xy masovme dostsne prave len zivotom na zemi je blbost a dalsia blbost je tvrdit ze na glaukom zabera prave toto, no nezabera veruze

edurko77
23. júl 2026

Neodporúčam ani mamografiu.Vo Švecku to už zakázali,asi vedia prečo.Vyšetrovacie metódy boli pred ožarovaním CT.Lekár aj pozrel a omakal pacienta.Teraz sa to posiela všetko a hneď na ožiar.Chirurg len čaká na výsledok-popis od rádiológa.Alternatíva je EEG,MR,očná atď atď.