Gravidná fenka
Dobry den viete mi niekto poradit? Nasa fenka kokerspaniel bola s psikom 19.3 dnes je to 65 den. Cakame steniatka teda myslime si. Pribrala ciciky ma naplnene mliekom a stale nic. Myslite ze by nemusela byt gravidna?
@canany To vazne?Tak to o chvilu aj ja zmiznem,ale popravde je viacej zien ako zvierat ktore by mali sterilizovat.Ked ma macka sest maciatok a ja sa o ne neviem postarat,tak dobre, ze sam prezident ma nepride pokutovat a davat nauku o tom ako ich treba sterilizovat,ale ked ma zena sest deti a nema im co do ust dat,tak toto je uplne v poriadku.Ved ked suska svrbi co jej nedas najest?Ved aspon daco zadarmo...Ano rafsej by som dala sterilozovat zeny ktore sa nevedia postarat a az potom macky.Cakam na ban,ale stojim si za tym .🤗
@zuzicka256 Dakujem. Prosim ako sa to maze? Lebo vsetci na mna utocia a ja som sa len slusne spytala. My sme si kupili takisto psika bez PP a ma 5 rokov. Mame ju velmi radi
@vanini joj ja neviem ako 😳 skus adminov kontaktovat 🤔 mali sme pred tym tiez yorka bez PP, ale nanestastie ho zrazilo auto ked utiekol (harali sa fenky)😣 a teraz mame utulkacku uz 6 rokov ♥️
@zuzicka256 Tak aj Vam robi radost velku.
@vanini ale jasne 😍 je velmi zlata a vdacna 🤗
@nistika 1200eur za psa nedas a keď ti ochorie, či bude chcieť jest, tak ho hodis pod vlak? Rata vôbec niekto náklady na psa? Moja 46kg fena má za zivot napr na strave vysla skoro 10tisic eur. Ale dúfam, že za iPhone so životnosťou 3 roky si toľko dala, ale za priateľa, ktorý bude zit 15 rokov, si neni ochotna investovať🙈
@canany môj príspevok ale vôbec nebol adresovaný vám
@lula313 sonom nikdy napresno nezistis kolko steniat caka fenka. Z hodou okolnosti kamaratkina fenka porodila steniatka a na sone jej povedali 2+. A neboj nie na Slovensku aby si ju nahodou mnozkou nenazvala!!Cize az pri porode sa zisti kolko ich presne je. A veterinara sme taktiez nepotrebovali lebo zdrava fenka si vie odrodit sama pokial nie su komplikacie. Obvinujete tu nevinnu zenu ktora sa len spytala o radu. Sudite bez toho aby ste niekoho poznali cize o tom potom.
Psickari co mate psikov s PP neodsudzujem. Ale lamentujete tu ze su plne utulky. Tak nabuduce si vezmite psika z utulku aby sa vyprazdnili, a nie s PP 😉
A este mudri psickari prosim vysvetlite mi, ze aky je rozdiel medzi tym ked ma fenka s PP 6 steniatok a fenka bez PP tiez 6 steniatok? Tie s PP nemozu skoncit v utulku? Iba fenka s PP ma pravo rodit ta bez PP nie??Podla mna to je zverstvo zarabat na psoch a pytat si za neho €1200 co aj viac niektore plemena a krat 6 super business a ked fenka vrhne dva krat!! Naco do prace budeme predavat steniatka!l Lebo vsak ludia kupia.
@sruma je to veľký rozdiel. Mať chovnu stanicu je práca na plný úväzok. Zrejme ti chýba info o Tom, čo všetko to obnáša. Zdravotné kontroly, tréningy, zvody, výstavy, skúšky, súťaže, bonitacia. Schôdze, porady, členské, štartovné.....napriek tomuto všetkému, keď si chces zriadiť chovateľskú stanicu podpisujes vyhlásenie o Tom, že nemáš psy za účelom zisku ale za účelom zuslachtovania a zachovania plemena.
Fenka môže vrhať najviac raz do roka aj to nie vždy, záleží aké je to plemeno, aký je jej zdravotný stav, či dostaneš odobrenie od poradcu chovu
Takže nie, nikdy v zisku nebudeš, maximálne si chs zarobí sama na seba.
@iffushka verim tomu ze to obnasa vela prace. Ale kazdy moze podpisat co chce a mysliet to inak. Lebo priklad, mat Yorkieho za 500 bez PP alebo za 1200 stale to bude Yorkshire, plemeno. Kazdopadne mi pride nefer ze sa tu baby spustili do nej akokeby sa spytala ako sa najlepsie zbavit steniatok.
@sruma bola si vôbec na sone gravidnej feny? Chodi sa v polovičke, kedy sú steniatka umiestnené ako na retiazke, dá sa urcit počet, ale autorka ani nevie, či féna steniatka caka. Keď nemam na psa s pp, tak si nasporim, alebo vezmem z utulku. Proste ľudia pristupujú ku kúpe psa ako ku kúpe rožka, dnes sa rozhodnem, zajtra si ho kupim a je mi jedno, z akých podmienok. Aj ku kúpe pracky ľudia pristupujú svedomitejsie a nastuduju si aspoň základne parametre.
A je to velky rozdiel. Keď už dam veľa penazi za psa, tak si tu investíciu aj premyslím, keď dam za psa 100eur, tak to nie je až tak veľa, aby som sa zas impulzívne rozhodla, že sa ho zbavím. Ja som roky aktívne pomáhala v karantenke a zo 600 psov boli 2 s PP(z toho jednej fene umrel majitel, čiže len jedna skoncila vyhodena). Napriek tomu, že s PP psov je menej, tá štatistika vraví za všetko.
@taskataska ja by som za psa v zivote nevyhodila €1200 aj ked mi to moje financie dovoluju!!! To ze za neho tolko nezaplatim je ine mu dat zdravotnu starostlivost ktoru potrebuje ako za neho zaplatit tolko. Vsak to ze naklady su na psika velke tak preco za neho este pytat take nehorazne peniaze? Keby mozno vsetko nie je take drahe tak si psika moze dovolit viacej rodin a utulky by neboli take plne. Ja si platim poistku na psa. A preto nemusim nechat u veterinara dve vyplaty ked sa mu nieco stane.
@taskataska a preco by mali byt psici bez PP s amnezou? Ja mam Yorkieho bez PP a je uplne zdravy!! Narozdiel od kamaratky co za psa vyvali nehorazne peniaze vzdy, uz ma druheho (prvy chudacik zomrel) ale co tym chcem povedat ze zrovna jej psici s PP co su neviem ako chovany, ako v bavlnke maju vseliake choroby od vymyslu sveta. A ona teda nechava velke peniaze na liecbu. Praveze ti co su rozmaznavany tak su neni odolny voci nicomu. Neviem ci to je len nestastie z jej strany alebo zhoda nahod. Ale aj psici bez PP mozu byt zdravotne v poriadku. Ale to je jedno. Kazdy ma co chce a zaplati si co chce. Ja mam mojho psika velmi rada a je za £450 bez PP, zdravy, stastny, lubeny davam mu tiez najlepsie jedlo. A papiere mi veru k tomu nechybaju aby som vedela aku ma genetiku 😉
@lula313 dobre uznam za vhodne, ze clovek si premysli dat do utulku psa za 100 alebo za 1200, ale preco sudime hned ludi co platia menej za toho psika, ze sa staraju o neho zle? Ako vieme ze ten co platil 1200 s PP ho doma nebije a mozno ozaj by tomu psikovi bolo lepsie v utulku. Chudobnejsi ludia su neni o nic horsi ako ti bohatsi. Vies toto je tema velmi diskutabilna a da sa pisat o tom do rana. Zial problem je uplne niekde inde a nie ci je psik s PP alebo bez nich.
@daniela208 nie nebol, ale ked uz sme na fore a diskutujeme, tak trosku osvietenia a rozsirenie informacii by nikomu neuskodilo, ci sa mylim? 😉
@iffushka mala som labradora aj yorkshierku s PP, pohybovala som sa dost v tych chovatelskych a vystavnych kruhoch, absolvovala som vsetko co pisete, vystavy, labrador presiel skuskami, yorka uchovnena, a nemam pocit, ze by to vsetko okolo stalo tolko penazi, aby som pytala 1000 eur za stena, v tej dobe som tych 500 eur povazovala za adekvatnu sumu. Moj plat sa za 14 rokov nezdvojnasobil, ani inflacia nebola taka, tak preco? Ano nech si pyta niekto za psa 1500 eur, ak je to ojedinele plemeno, alebo fakt extra trieda, ale pre bezneho cloveka na doma netreba takeho psa, on chce len milacika. Ale ked uz ten top chovatel pyta 1000 eur, preco ja ako chovatel by som predavala to iste za 500 eur? Ved bohati ludia zaplatia, ked chcu pre svoje rozmaznane deticky psika. A tam ten pes potom trpi a ta chudoba nech sa len pozera ako sa k tomumpsovi spravaju, co by mu aj modre z neba zniesla, len nema peniaze na prvu najvyssiu investiciu.
Yorky uz neboli zaujimavi, tak si vymysleli biewera, aby mohli na bezpapierovych psoch zarabat tolko ako na papierovych. A este mi napise, ze ma papiere z Nemecka. Ale mne je to fuk, nema papiere z FCI a nejaky chovatelsky klub ma nezaujima.
@taskataska och kolkokrat som toto pocula, ak nemas uvodnych 1000 eur, ako chces psovi zabezpecit stravu za 100 eur mesacne aj to prehanam, lebo yorka mala 3 kg balenie za 20 eur na 2 mesiace min. 2 x do roka strihat, raz ockovanie. Ano mala zdravotne problemy po 10 rokoch, ale napr aj veterinar povedal, ked sme prvykrat boli v 8 rokoch na cisteni zubov, ze v tak dobrom stave a hlavne pocte zuby u yorka nevidel. Takze mala dobru starostlivost a nebola o nic ochudobnena.
Prosim neohanajte sa tymto klise. Ved ake dalsie vydavky mam mat so psom s PP, ked deklaruju zdravie, testy rodicov. Mala som dve rozdielne rasy a viem ake su dalsie naklady na psov. Vystavy a cvicenie bol konicek a nie nutnost. Ale poznam chovatela, pre ktoreho to bol cely zivot, psi vycviceni, polovne vedeni, ale nikdy som ho nepocula sa stazovat, och ake to je drahe, co vsetko musim absolvovat, ako mi to zerie cas. Robil to s laskou a na tych psoch to bolo vidiet a to mal celu svorku.
Cas su peniaze pre niekoho kto to ma na biznis, to suhlasim, pre mna to bol relax, travit cas vonku so psom, cvicit ho. Takze kto nema cas, nech si takeho psika nekupuje 😉
A ked uz riesime psov s PP, preco je plny bazos psov s PP buldockov, bostonakov, mopsov a plemien s kratkym nufakom, ktore maju najviac zdravotnych problemov, fenky rodia cisarakom, lebo by tak velke hlavy nevytlacili, pretoze je po nich dopyt a chovatelia mnozia taketo plemena. Takze je rozdiel chovatel a chovatel. Mozeme povedat, ze aj chovatel je mnozka s PP. Vela zalezi od plemena, podmienok chovu, klubovych podmienok atd.
@lula313 neboj sa ratam naklady za psa. a to je dovod, preco pouzivam rozum a kupim toho lacnejsieho. ty povies ze je to jedno ale je rozdiel dat do psa 10 000e za cely zivot - 13-15rokov a rozdiel 1500 jednorazovo, ked to moze byt jednorazovo 500. ved 1000 hore dole preco nie....sory mam tri deti musim zivit aj ich. mala som predtym labradora a vydaje som mu nepocitala...da sa aj kvalitne a lacno krmim ho surovou stravou maso pre nho aj teraz kupujem tiez cez bazar no a co. nakoniec ma to vide lacnejsie nez granule....myslim ze sa staram o psa dobre pohyb ma kazdy den ja sportujem stravu ma dobru ockovania ma venujeme sa mu vsetci a co ze som zan nedala o 1000 viac? zijeme v dobe ked uz aj za lasku k zvieratu musis platit aby to nejaky chytrak mohol preratat na peniaze? cim viac zaplatis "za priatela" (milujeme toto konske citove vydieranie) tym hodnotnejsia je tvoja laska a lepsia starostlivost....
a este preco neberem psa z utulku? no mam na to dovody jednak chcem cistokrvneho chcem vediet co mozem od psa ocakavat (som strasny egoista ze si k trom detom bars co nevezmem domov z ulice) dalej ved ti ludia novych majitelov normalne sikanuju....ani socialka mi nechodi domov kontrolovat deti ale utulok psa mi chodit kontrolovat bude....akoze nemam zaujem....je jednoduchsie si toho psa kupit...mali by sa v utulkoch viac snazit najst tym psom domov a nie taketo odradzujuce podmienky.
preco nie stanica okrem ceny? naposledy sa mi vyhrazali "nadstandardnym vztahom" ja som povinna ostavat s nimi v kontakte, stretavat sa s nimi a som povinna chodit so psom na vystavu.. ak budem mat fenku oni mi povolia ci moze mat steniatka...sory je to moj pes alebo ich? a to ich mam mat na krku teraz cely zivot? nie niesom vystavny typ psa cvicim mam to ako hoby dokonca s nim tancujem ale ak mam volnu sobotu nehnevajte sa, zoberem rodinu a psa do lesa a nejdem sa pretrcat na vystavu! okrem toho priatelov si vyberam na zaklade charakteru, nie toho ze som od nich zobrala psa za 1500.
@sruma nie, pes bez PP nebude nikdy yorkshire. vidím z tejto diskusie, ze vela ludi nevie o PP chove absolutne nic. to, ze su utulky plne, nie je chyba chovatelov s PP ale tych, co mnozia bezpapierakov, ktorých potom vyhadzuju popri cestach, na ktorych mnozia dalej. nehovoriac o tom, v akych podmienkach niektore tie psy ziju. a keby mi nejaky veterinar povedal, ze je dobre ak ma suka aspon raz za zivot steniatka, tak mu dam po papuli a v zivote ma uz neuvidi. taky by mal vrátiť diplom. skúste si zistiť, koľko chovateľa stojí aby uchovnil suku, ci psa, co podstupuje, aky dava servis, a potom sa opytajte prečo pyta za šteňa tých 1200 eur, a mimochodom, s PP sa dá pes kúpiť aj za oveľa menej. lenže množky majú plnú hubu rečí a myslia si, že za 50 eur je to plemeno, a potom sa majiteľ diví, že z toho nevyrastie čivava, že to okolo yorkshira, ktorý ma jasny standard ani nešlo, že to skape po dvoch týždňoch a podobné scenáre. toto by malo byť konečne trestné a mali by byť za to adekvátne tresty. kvôli takým normálny chovateľ je za bezcitného, lebo chce za psa s PP až 500 eur.
@sirka9 mozno zalezi od druhu plemena ale najdi mi madarsku vyzlu s PP za 500...akurat mi hovorila znama ze tie vyzly v stanici maju mlade dva krat za rok....tak to je uz len super pristup....a pri svokre sidli jedna stanica tie vyzly su jak sialene len stekaju su evidentne nervozne a chyba im pohyb....ale ano urcite je ten chov vyborny lebo ved ma diplom....
@nistika nikde som nenapisala, že vsetky chs su dokonale. a predpokladam, ze maju viac ako jednu suku. a keby som sa vyzlami zaoberala, tak ti vyzlu s PP za 500 najdem. ide o to, ze napriklad pri tych vyzlach, uz len tie podmienky na uchovnenie su o niecom inom. sama chovam polovnicke psy (aj ked ine plemeno) a viem, co ma stoji ( nielen penazi, ale aj brutal casu a nervov) aby som uchovnila jedincov. preto ma pre mna vyssiu hodnotu riadne uchovneny jedinec, ktorý splna podmienky chovu, nez taky, ktorý nemá za sebou ani jedno vysetrenie, ani jedny skusky (ktore su potrebne na uchovnenie) a je bez PP. a aby sa to neotocilo, nemam proti psom bez PP nic, sama mam doma aj utulkaca, robim docasky atd. ale jednoducho veta: kazda suka ma mat raz za zivot steniatka je pre mna na totalku neprijatelna. a ohananie sa tym, ze chcem nejake plemeno, ale nepotrebujem PP, je tiez nonsens. lebo nikdy to bez PP nebude plemeno. a toto by mali ludia pochopit. a prečo su teda plne utulky psov bez PP a nie s PP, ked su CHS take zle? a k znamej: pokial ma podozrenie na zle podmienky chovu v CHS, malo by byt pre nu normalne to nahlasit napriklad na chovatelsky klub, na SKJ, SPZ. ze su porusovane podmienky. klub zvykne taketo veci riešiť. ale kto je ticho, ten nech neukazuje prstom na druheho.
@sirka9 chapem co chces povedat a pri vetkom ostatnom nez vyzla za 500e mas mozno aj pravdu....ale jednoducho vyzlu za 500e nenajdes. dlho som hladala dlhooo kontaktovala niekolko stanic a to iste 1200 az 1600....za 500 mam bezpapierovu. zo slusnej rodiny kde som videla mamu aj podmienky v akych psiky ziju.

Ahoj, radsej vymaz tuto temu lebo je tu tolko vymletych premotivovanych psickarov, ze je to az hroza 😒 Z prispevku je jasne citit, co je vo veci. Myslim, ze nie si ani zla ani ziadna vedoma mnozitelka 🤗 vyries to s veterinarom, potom daj fenku vykastrovat a mas vystarane. Zavesit to sem bola somarina 🙏 drzim palce, a steniatkam prajem dobry a milujuci domov ♥️