Hádanka. Viete odpoveď?
Dostala som jednu hadanku a neviem ju vylustit, skuste mi napisat vas nazor:Hádanka
Naozaj existuje jasná odpoveď.
Čo je väčšie ako Boh?
Horšie ako diabol?
Chudobní to majú!
Šťastným to chýba!
A keď to budeš jesť, zomrieš!
Túto otázku dali v škôlke a na univerzite, 85% detí vedeli odpoveď hneď,
ale len 17% študentov.
pre istotu zopakujem presne znenie otazok:
15. Tři horolezci podnikli výstup na dosud nepokořenou horu. Když však vystoupali na vrchol, našli zde tři zmrzlá těla. Jak je to možné?
14.Kdo dokázal vyvraždit čtvrtinu lidstva?
ja som tiež nad tou chrípkou rozmýšľala, ale je fakt, že je toho veľa. A to bude pravdepodobne nejaký chyták...
15 - neomrzli oni sami?
14 - vojny?
to, že zamrzli oni sami, už niekto písal a nebolo to tak...a to by ani nemohli sami seba nájsť 🙂
ja som myslela, že tam našli telá zvierat, ale ani tak to nie je...kto to sem dával? kaleilah?
ja tie hadanky poznam, tak som ani nepisala spravnu odpoved, ale mozem napovedat, ze na tu druhu (14) sa da najst odpoved v bibli 🙂
tak biblia nie je moja parketa 😉
na tych horolezcov som dnes nedopatrenim nadabila a je to tak hovadina trochu 🙂
petrsuka asi naznacuje okamih, ked bolo na svete tak malo ludi, ze stacilo zabit par bola to stvrtina..ale kedy to bolo?? 😕
ano mirka, presne tak 🙂 a bolo to veeelmi davno 😀
no tak odpoved prenechame nekomu kto sa v biblii vyzna 🙂
este take lahsie ak chcete
AK vyslovíš moje meno, zabiješ ma.. kto som??
nebolo to vtedy, keď Kain zabil Ábela? alebo naopak? ale to by bola polovica ľudstva a nie štvrtina 😉
mirka - tajemství?
emanka, krom nich ještě žili Adam s Evou myslím, takže je to čtvrtina
Adam a Eva měli dva syny - staršímu dali jméno Kain a mladšímu Ábel. Kain se stal rolníkem a Ábel pasákem ovcí.
Když přišel čas obětí, Kain dal to nejhorší, co se mu urodilo, Ábel naopak tu nejtučnější ovci ze svého stáda... Když Kain viděl, že Jahve přijal jenom Ábelovu oběť, rozčilil se a chtěl bratra zabít.
Jednou se Ábelova ovce zatoulala ke Kainově úrodě, což Kaina rozčílilo. Se zaťatými pěstmi se vrhl proti Ábelovi. Ábel byl ale silnější, ubránil se útoku a srazil bratra k zemi
. Kain ho však začal prosit, aby ho ušetřil, proto jej v dobré víře pustil. Jenže v ten moment se Kain zvedl ze země, sebral kámen
a mrštil jej proti Ábelovi, kterého tím zabil...
emanka spravne... bola to stvrtina, lebo vtedy zili Adam, Eva, Abel, Kain... teda tak aspon znie spravna odpoved, tiez nie som odbornik na bibliu 😅
mavanka, takže som na to asi kápla, nie? teda, s pomocou petrusky
a tych horolezcov vam povedat alebo vydrzite v napati do rana? lebo idem uz pomaly spat 🙂
mavanka, ďakujeme za doplňujúci príbeh 😉
mirka: není to TICHO?
sares, to by klidně mohlo
áno, určite to bude ticho...
emanka, za málo, taky mě napadli Kain a Abel, ale chtěla jsem to prověřit, než to sem napíšu a předběhlas mě 🙂
petruska: jak je to teda s těma horolezcema? Do rána nevydržim 😅
peti, povedz, veď celý deň nad nimi rozmýšľam 😀
ano je to ticho 🙂
no havarovalo tam lietadlo, ktore malo 3 pasazierov... haluz co? 😀
no tak to je teda pekná haluz 😀 😀 😀
tak to by mě nenapadlo 😀
no bola som uspavat dieta a jak duma tak dumam, tiez mi vysiel kain ci abel 😀
vidím, že sme sa tu stretli všetky znalkyne biblie 😀

prave som tiez kukala, ze co nam este chyba doriesit 😀
horolezci - hm, tuho rozmyslam, ale zatial nic
3/4 sveta skosila smrt? mor? spanielska chripka? velka potopa?