Hádanka. Viete odpoveď?
Dostala som jednu hadanku a neviem ju vylustit, skuste mi napisat vas nazor:Hádanka
Naozaj existuje jasná odpoveď.
Čo je väčšie ako Boh?
Horšie ako diabol?
Chudobní to majú!
Šťastným to chýba!
A keď to budeš jesť, zomrieš!
Túto otázku dali v škôlke a na univerzite, 85% detí vedeli odpoveď hneď,
ale len 17% študentov.
tak stroskotanec tam mohol jedine stroskotať 😀
buď na lodi, ale lietadlom....len či je to dôležité 😕
janika a marienku zabila ježibaba, hodila po nich lopatu 😀 😀 😀
niesu nahodou Janko a Marienka rybycky? 😀
mirka...nechápem, prečo? 😀
Božeee, ja trúbka, už chápem...pomaly mi to dochádza akosi 😀 😀 😀 😀
V cukrárni majú chladiaci pult, z ktorého predávajú smotanovú zmrzlinu. Malá zmrzlina (jeden kopček) stojí 10 Sk, veľká zmrzlina (dva kopčeky) stojí 20 Sk.
Do cukrárne prišli dve dievčatá: Petra a Daniela. Petra položila na pult 20 Sk a predavač jej bez slova podal veľkú zmrzlinu. Potom prišla k pultu Daniela. Tiež položila na pult 20 Sk, no predavač sa opýtal: "Aká to bude?"
Predavač nepoznal ani jedno z dievčat. Napriek tomu vedel, že Petra bude chcieť veľkú zmrzlinu, no už nevedel, akú zmrzlinu chce Daniela. Pritom obe položili na pult rovnakú sumu. Ako je to možné?
Dokážete vymenovať 3 po sebe idúce dni v týžni bez toho, aby ste použili slová: pondelok, utorok, streda, štvrtok, piatok, sobota a nedeľa?
Daniela bola mladšia-malá...Petra staršia
zuzka nie
mima, víkend, alebo predĺžený víkend 😉
emanka nie 😀
Petra je hluchonemá a ukázala mu 2 prsty, akože 2 kopčeky...
zmrzlinárovi sa minula zmrzlina a vyšlo už len na jeden kopček... 🙂
😀 😀 😀 nie chcete napovedu?
mima1 Petra tam vyskládala 20 Sk v drobných, tedy prodavač věděl, že chce zaplatit 20 Sk, Daniela tam položila dvacetikorunu, tedy mohla chtít platit jen 10 a 10 vrátit
gtver, ozaj 😉
mima, ty dny v týdnu: Vánoce
gtver jo... 😀 😀
Petra položila dve desaťkorunáčky a Daniela položila jednu papierovú dvadsaťkorunáčku
akože mima, gyvter uhádla tú zmrzlinu, či tie Vianoce??
gtver na dni v tyzdni hovorim nie... niesu to vianoce
zuzka zmrzlina je spravne
mima - včera, dnes, zajtra?
susanne anoooooooooo 🙂
aj ja mám jednu - čím dýcha nevesta? 😀
Janko a Marienka sa vracajú od perníkovej chalúpky a začínajú si deliť perníky.
Janko dal Marienke toľko perníkov, s koľkými perníkmi Marienka začínala. Potom Marienka vrátila Jankovi toľko perníkov, koľko zostalo Jankovi. A nakoniec Janko vrátil Marienke toľko perníkov, koľko zostalo Marienke.
Po tomto delení perníkov Jankovi nezostal ani jeden a Marienke zostalo 80 perníkov.
Koľko perníkov mal Janko a koľko Marienka na začiatku pred delením?
a ešte mam že položím na zem vreckovku. Ja sa postavím na 1 roh a ty na 2 roh tej istej vreckovky. Nepohnem sa, ani nebudem hýbať s vreckovkou, no aj tak sa ma nebudeš môcť dotknúť.
susane povedala by som ze nosom ale to bude daky chytak ci
mima - áno 🙂

nevesta - má to súvis s perníkovou chalúpkou?