Hádanka. Viete odpoveď?
Dostala som jednu hadanku a neviem ju vylustit, skuste mi napisat vas nazor:Hádanka
Naozaj existuje jasná odpoveď.
Čo je väčšie ako Boh?
Horšie ako diabol?
Chudobní to majú!
Šťastným to chýba!
A keď to budeš jesť, zomrieš!
Túto otázku dali v škôlke a na univerzite, 85% detí vedeli odpoveď hneď,
ale len 17% študentov.
no kedze sa v zadani jednoznacne pise, ze si ten budik "natiahol", tak to moze byt jedine ten 12 hodinovy budik, ine sa nenatahuju, no nie? ine sa "nastavuju" 😉 takze ja tipujem tu 1 hodinu
baby presne ste to uhadli jano spal len hodinu na kolko si natiahol volakedjši budik nie teras v mobile 😀
inak toto s tymi čislami teda nechapem neviem ako to popisuje ten prvy riadok nedava to vobec zmysel. 😕 😅
ahojte 😵
zuza, dáva 😅 ... ja na to teraz kukám dobrých 10 minút a ozaj je to tak 😅
ahojte, no mne tie čísla až teraz dávajú zmysel 😉 včera som tu na to čumela po polnoci asi 20 min a vôbec som sa nechytala 😲 Asi to bolo tou neskorou nočnou hodinou 😝
Dajte nejakú novú hádanku 😉
su take zvierata, ktore maju taku zvlastnu vlastnost, ze cim viacej ich ulovite, tym ich budete mat menej a cim menej ich ulovite, tym viac vam ostane 😉
to budú nejaké zvieratá, čo sa požierajú 😀 ale nie, netuším, toto ide mimo mňa 😝
no volačo som už postupila ale aj tak nechapem sem tam nejakym čislam v riadku.no asi by som potrebovala osobnu konzultaciu 😅
volakedy osmpoznala tolko hadaniek a teras nič mi nejde na rozum.
Zuzi, pozri si 5.riadok, ten popisuje to, čo je vo 4. riadku, takže je tam jedna jednotka - 11, jedna dvojka 12, dve jednotky -21 - takto presne za sebou idú tie čísla vo 4. riadku...6. riadok popisuje 5. riadok - ako prvé sú 3 jednotky - 31, potom sú tam dve dvojky - 22, a potom je tam jedna jednotka - 11...
inikina. domace zvierata? ze mam sliepky na dvore a cim ich viac ulovim tym ich budem mat menej, a naopak?????
...nebo třeba komáři... 😀
mirka to uhádla!!! a samozrejme aj jabber 🙂
No takto som nad tým nerozmýšľala a pritom je to aké jednoduché 😀
emanka dakujem za netovu konzultaciu,aj si niečo učtuješ?? 😅
no o ttych zvieratach je to fajn 😅
Zuzi, tentoraz je to grátis 😀
Dneska nic??? 😕 Hmm, tak budu muset nějakou hádanku vyštrachat 😀
jabber, nejdes na to zle...len je to trochu este inak 😉
ahojte 🙂 pridam aj ja jednu hadanku...
Odsúdenec na smrť si môže vybrať medzi obesením a sťatím. Môže vyriecť len jednu vetu. Ak bude nesprávna, zotnú mu hlavu. Ak bude správna, obesia ho. Odsúdenec chvíľu premýšľa a povie vetu, na základe ktorej ho nemôžu ani sťať ani obesiť. Čo odsúdenec povedal ?
inkinka - tak mouchy? 😅 😀
som myslela, ze ta s tymi domacimi zvieratami je uz vyriesena.. 😀
miluska - 'SVOBODUUUUUUU!' 😀
jabber: nie 😎
hmmmm, jsem si to myslela, že to nebude ono 😀 😎
vši
Ahoj! Že se sem tak vměšuju - jak jste dospěli k tomu číslu 144 v tý hádance s počtama? Mně to normálně nedá spát 😀 Podle IQ už bych to měla mít vyřešený, ale ne-e. Sice asi tušim, jak na to, ale pořád mi to nevychází 😠 😀
A ty zvířata - nejsou to náhodou lelci?
inkinka - a no jo, vidíš, mě teda předtím napadly ještě blechy, ale už jsem to nepublikovala..... 😀 No nějaká havěť, to bylo jasný 😀
A ještě mě napadlo něco podopbnýho jako s tim odsouzencem, bylo to v nějaký pohádce, kde přehádal švec čerta - chtěl po něm otázku, na kterou nebude moct pravdivě odpovědět. Ale teda co řek ten odsouzenec, na to jsem taky ještě nepřišla, ale bude to něco podobnýho určitě...
krtek: (9+7) x 9 (prve cislo v danom riadku) =144
😉
Už to asi mám - když jim řekne "setnete mi hlavu", tak mu jí nemůžo setnout 😉 Páč kdyby mu jí setli, tak by ta věta byla správná, a tudíž by ho museli oběsit. Ale to by se z tý věty zase stala nesprávná...
ano jabber, hocijaky parazit, ktory vieme "ulovit".
ikke: Ó díky! Já s tim zkoušela všehcno možný¨, ale tohle mě zatim nenapadlo. Už mám klid 😀

tak jen pro klid duše tady jsou ty čísla 😉
1
11
21
1211
111221
312211
13112221
---------------------
"1113213211"
Jinak podrobnější vysvětlení:
Každý řádek (kromě toho prvního) vlastně popisuje ten předchozí.
Takže 11 v druhém řádku znamená jedna jednička.
21 v druhém řádku znamená dvě jedničky.
1211 ve třetím znamená jedna dvojka, jedna jednička.
...atd