icon

Hádanka. Viete odpoveď?

lydunka11
23. jan 2010

Dostala som jednu hadanku a neviem ju vylustit, skuste mi napisat vas nazor:Hádanka

Naozaj existuje jasná odpoveď.

Čo je väčšie ako Boh?
Horšie ako diabol?
Chudobní to majú!
Šťastným to chýba!
A keď to budeš jesť, zomrieš!

Túto otázku dali v škôlke a na univerzite, 85% detí vedeli odpoveď hneď,
ale len 17% študentov.

peroli
25. jan 2010

tak jen pro klid duše tady jsou ty čísla 😉

1
11
21
1211
111221
312211
13112221
---------------------
"1113213211"

Jinak podrobnější vysvětlení:
Každý řádek (kromě toho prvního) vlastně popisuje ten předchozí.
Takže 11 v druhém řádku znamená jedna jednička.
21 v druhém řádku znamená dvě jedničky.
1211 ve třetím znamená jedna dvojka, jedna jednička.
...atd

uci
25. jan 2010

no kedze sa v zadani jednoznacne pise, ze si ten budik "natiahol", tak to moze byt jedine ten 12 hodinovy budik, ine sa nenatahuju, no nie? ine sa "nastavuju" 😉 takze ja tipujem tu 1 hodinu

zuza.m
26. jan 2010

baby presne ste to uhadli jano spal len hodinu na kolko si natiahol volakedjši budik nie teras v mobile 😀

inak toto s tymi čislami teda nechapem neviem ako to popisuje ten prvy riadok nedava to vobec zmysel. 😕 😅

dali4
26. jan 2010

ahojte 😵
zuza, dáva 😅 ... ja na to teraz kukám dobrých 10 minút a ozaj je to tak 😅

emanka
26. jan 2010

ahojte, no mne tie čísla až teraz dávajú zmysel 😉 včera som tu na to čumela po polnoci asi 20 min a vôbec som sa nechytala 😲 Asi to bolo tou neskorou nočnou hodinou 😝

Dajte nejakú novú hádanku 😉

inkinka
26. jan 2010

su take zvierata, ktore maju taku zvlastnu vlastnost, ze cim viacej ich ulovite, tym ich budete mat menej a cim menej ich ulovite, tym viac vam ostane 😉

emanka
26. jan 2010

to budú nejaké zvieratá, čo sa požierajú 😀 ale nie, netuším, toto ide mimo mňa 😝

zuza.m
26. jan 2010

no volačo som už postupila ale aj tak nechapem sem tam nejakym čislam v riadku.no asi by som potrebovala osobnu konzultaciu 😅
volakedy osmpoznala tolko hadaniek a teras nič mi nejde na rozum.

emanka
26. jan 2010

Zuzi, pozri si 5.riadok, ten popisuje to, čo je vo 4. riadku, takže je tam jedna jednotka - 11, jedna dvojka 12, dve jednotky -21 - takto presne za sebou idú tie čísla vo 4. riadku...6. riadok popisuje 5. riadok - ako prvé sú 3 jednotky - 31, potom sú tam dve dvojky - 22, a potom je tam jedna jednotka - 11...

mirka099
26. jan 2010

inikina. domace zvierata? ze mam sliepky na dvore a cim ich viac ulovim tym ich budem mat menej, a naopak?????

jabber
26. jan 2010

...nebo třeba komáři... 😀

emanka
26. jan 2010

mirka to uhádla!!! a samozrejme aj jabber 🙂
No takto som nad tým nerozmýšľala a pritom je to aké jednoduché 😀

zuza.m
26. jan 2010

emanka dakujem za netovu konzultaciu,aj si niečo učtuješ?? 😅

no o ttych zvieratach je to fajn 😅

emanka
26. jan 2010

Zuzi, tentoraz je to grátis 😀

jabber
27. jan 2010

Dneska nic??? 😕 Hmm, tak budu muset nějakou hádanku vyštrachat 😀

inkinka
27. jan 2010

jabber, nejdes na to zle...len je to trochu este inak 😉

miluska.h
27. jan 2010

ahojte 🙂 pridam aj ja jednu hadanku...

Odsúdenec na smrť si môže vybrať medzi obesením a sťatím. Môže vyriecť len jednu vetu. Ak bude nesprávna, zotnú mu hlavu. Ak bude správna, obesia ho. Odsúdenec chvíľu premýšľa a povie vetu, na základe ktorej ho nemôžu ani sťať ani obesiť. Čo odsúdenec povedal ?

jabber
27. jan 2010

inkinka - tak mouchy? 😅 😀

miluska.h
27. jan 2010

som myslela, ze ta s tymi domacimi zvieratami je uz vyriesena.. 😀

jabber
27. jan 2010

miluska - 'SVOBODUUUUUUU!' 😀

miluska.h
27. jan 2010

jabber: nie 😎

jabber
27. jan 2010

hmmmm, jsem si to myslela, že to nebude ono 😀 😎

inkinka
27. jan 2010

vši

krtek.93
27. jan 2010

Ahoj! Že se sem tak vměšuju - jak jste dospěli k tomu číslu 144 v tý hádance s počtama? Mně to normálně nedá spát 😀 Podle IQ už bych to měla mít vyřešený, ale ne-e. Sice asi tušim, jak na to, ale pořád mi to nevychází 😠 😀

A ty zvířata - nejsou to náhodou lelci?

jabber
27. jan 2010

inkinka - a no jo, vidíš, mě teda předtím napadly ještě blechy, ale už jsem to nepublikovala..... 😀 No nějaká havěť, to bylo jasný 😀

krtek.93
27. jan 2010

A ještě mě napadlo něco podopbnýho jako s tim odsouzencem, bylo to v nějaký pohádce, kde přehádal švec čerta - chtěl po něm otázku, na kterou nebude moct pravdivě odpovědět. Ale teda co řek ten odsouzenec, na to jsem taky ještě nepřišla, ale bude to něco podobnýho určitě...

ikke
27. jan 2010

krtek: (9+7) x 9 (prve cislo v danom riadku) =144
😉

krtek.93
27. jan 2010

Už to asi mám - když jim řekne "setnete mi hlavu", tak mu jí nemůžo setnout 😉 Páč kdyby mu jí setli, tak by ta věta byla správná, a tudíž by ho museli oběsit. Ale to by se z tý věty zase stala nesprávná...

inkinka
27. jan 2010

ano jabber, hocijaky parazit, ktory vieme "ulovit".

krtek.93
27. jan 2010

ikke: Ó díky! Já s tim zkoušela všehcno možný¨, ale tohle mě zatim nenapadlo. Už mám klid 😀