Hádanka. Viete odpoveď?
Dostala som jednu hadanku a neviem ju vylustit, skuste mi napisat vas nazor:Hádanka
Naozaj existuje jasná odpoveď.
Čo je väčšie ako Boh?
Horšie ako diabol?
Chudobní to majú!
Šťastným to chýba!
A keď to budeš jesť, zomrieš!
Túto otázku dali v škôlke a na univerzite, 85% detí vedeli odpoveď hneď,
ale len 17% študentov.
maciatkovske nohy: 7x7x7x7x4
mavacia nohy: 7x7x7x4
dievcenske nohy: 7x2
ak dobre pocitam 10990
7 děvčat= 14
7 dívkek * 7 tašek * 7 koček =343 koček= 1372
* 7 kotat = 2401= maj noh 9604
10990 😀
inkinka a vcelka: Dobře počítáte 😉
jupííííííí sice na potřetí, ale přece. 🙂 ale dala si mi zabrat 😀
jé, tak tady to zas jede 😀
dam taku dost znamu a lahku:
Mate na druhy breh rieky previezt vlka, kozu a kapustu. Do clna sa vam vojde vzdy len jedno zviera(vec). Ako to urobite?
koze dám sežrat kapustu, vlkovi kozu, na člun vezmu jen vlka a přeci se povezou všichni 😀
a hlásím se ke vcelce77, na hádanky jsem taky blbá,ale baví mě!! 😀 😀 😀
koza sní kapustu, kozu sní vlk? a na druhym břehu se bude zvracet? 😀
vcelka 😎
inkinka - já to znám nějak jinak - že nesmí spolu o samotě zůstat vlk s kozou a koza s kapustou 😅
belda, vcelka, uplne super ste to vyriesili 😀 ale je to tak,ako pise jabber, ze nesmu osamote zostat vlk s kozou a koza s kapustou a musite ich poprevazat tak, aby vsetko ostalo cele, aj vlk aj koza, aj kapusta 😀 . Takze koho najprv, koho potom, koho naposledy?
To znám, vim, že se to furt tahá sem tam, ale jak přesně, to jsem nějak líná vymejšlet 😝 😅
já to víííím, ale nechám hádat ostatní 🙂
nikto? 😕 😨
ja mam kozu, vlka aj kapustu uz na druhom brehu, na 4x tam a 3 spat 😅
nieco podobne:
http://www.mensa.sk/preplavba_rieky
😉
zobereš kozu na druhy breh ,potom vlka vyložiš na druhy breh ale kozu zobereš spet na prvy beh.nechaš ju tam a zobereš kapustu.vyložiš pri vlkovi a ideš pre kozu
dufam že som to mohla prezradit. 😉 aspon raz nech som za mudru, 😀 😅
tam - koza
spat - naprazdno
tam - vlk
spat - koza
tam - kapusta
spat - naprazdno
tam - koza
variant 2:
tam - koza
spat - naprazdno
tam - kapusta
spat - koza
tam - vlk
spat - naprazdno
tam - koza
přesně 🙂 koza se každopádně sveze 3x 😀
emjee, pekne si to rozpísla, ako pre debilov 😀 😀 😀 nič v zlom 😉
tak este k tomu muzovi v lese: podla mna zastreli jaguara, tie 2 pumy sa pobiju o jeho telo a ked uz budu navzajom dotrhane, tak ich obe zje had a kedze bude mat plne brucho, tak muzicek v pohode utecie 😉 zeby?
Ahojte, tohle je super diskuse!!
Taky přidávám hádanku (mimochodem padla mi na přijímacím pohovoru 🙂)
Jedna a půl slepice snese za jeden a půl dne jedno a půl vejce, kolik vajec snese 30 slepic za měsíc?
tak prosim vysledok ikke lebo dnes ani nezaspim 😉
600 vajec?
Uci bingo 🙂
hura! pocitat este viem aj ked som na materskej 😀
Teď zkouším toho převozníka a vězně, jak sem dávala odkaz ikke, pamatuju si, že už jsem to vyřešila - i ty žáby, jak tam jsou i toho einsteina, jenom teď na to musím přijít znovu 🙂
Ještě mám jednu převaděčskou:
je most, unese jen dva lidi současně, na břehu stojí čtyři lidé, jednomu trvá přechod 1 minutu, jednomu 2, jednomu 5 a jednomu 10, je tma a mají jen jednu baterku, jaká je nejkratší doba, za kterou se všichni dostanou na druhou stranu? Podmínkou je, aby vždy šli s baterkou, dvojice jde vždy tempem pomalejšího a baterka se přes vodu nesmí házet.
17 min? napr.: ide 1 minutovy s 2 minutovym (=2 min.), naspat ide s baterkou 1 minutovy (=1min.), baterku zoberu 5 a 10 minutovy a prejdu (= 10 min.) daju baterku 2 minutovemu a ten ide pre 1 minutoveho (=2 min.) a naspat spolu (=2 min.) cize spolu ak dobre ratam je to 17 minut, alebo je aj kratsia varianta?
mavanka tuto hadanku som mala na nete ale inustrovanu.ani neviem ako som a či vlastne somju vyluštila 😅 ale aj keby teras na to kukam ako blbec zase 😅
zase správně, žádná kratší není 🙂

vcelka: Hele, ani 238 😀 Malá nápověda: je to mnohem mnohem víc 😉