icon

Hádanka. Viete odpoveď?

lydunka11
23. jan 2010

Dostala som jednu hadanku a neviem ju vylustit, skuste mi napisat vas nazor:Hádanka

Naozaj existuje jasná odpoveď.

Čo je väčšie ako Boh?
Horšie ako diabol?
Chudobní to majú!
Šťastným to chýba!
A keď to budeš jesť, zomrieš!

Túto otázku dali v škôlke a na univerzite, 85% detí vedeli odpoveď hneď,
ale len 17% študentov.

jabber
3. feb 2010

mudr - nebal, je to tak! 🙂

mudr.
3. feb 2010

jupiiiiiiiiiiiiiii 😀 aspon neco !!! 😀 😀 😀

uci
3. feb 2010

asi to budu mesiace, ze jo? ale neovladam tie vase ceske nazvy 😉

jabber
3. feb 2010

uci - jo, manžel si tady už několikátý večer ťuká na hlavu, kdykoli jde kolem 😀 😀 😎

jabber
3. feb 2010

no jo, já pořád zapomínám, že je to česky 😅 😀 se pokusím dávat větší pozor 😎

uci
3. feb 2010

jabber 😀 ten moj tiez, ale ten skor len ocami prevracia 😀

uci
3. feb 2010

ale ne klidne jabber, aspon sa nieco priucime: tak ako idu mesiace? leden, .., brezen,...kveten, cerven, cervenec, srpen,....zari, rijen, prosinec....? no nieco mi tam chyba

jabber
3. feb 2010

2-únor,4- duben,11 -listopad jinak to máš dobře 😉

emjee
3. feb 2010

unor

emjee
3. feb 2010

inak som doteraz nepochopila, preco vy cesi musite byt vynimka 😀 seci maju januar, februar (alebo nieco co sa na to aspon podoba) 😀 a vy neee, nazvy za milion 😀 a detto kopana namiesto futbalu, kosikova namiesto basketbalu ... odbocujem 😀

uci
3. feb 2010

chjo, cize prosinec je december
a kde chodite holky na tolko hadaniek? ja som si nevedela na ziadnu spomenut (jedine ta, ze leze leze po zeleze - ale tu asi poznate 😀 ) tak som dnes pozerajuc z okna vymyslela jednu, tak vam ju dam, ked uz som sa s nou tak natrapila, ale nezarucujem, ze bude mat jednoznacne riesenie, trebars vas napadne milion dalsich moznych rieseni 😉
ked to pada, tak to vidno, ked to spadne uz to nevidno aj ked je toho vela

je to hovadina, tak ale nech sa zabavime

jabber
3. feb 2010

emjee 😀 😀 😀 no někdo musí vybočovat 😎
Máme hezké české názvy 😀 ale kopaná se nepoužívá 😀 a košíková taky ne

kaczka
3. feb 2010

sněhová vločka 😉

jabber
3. feb 2010

uci - déšť?

kaczka
3. feb 2010

A holky jak je tos těma 111 aby z toho byla 7?

uci
3. feb 2010

kaczka - tak rychlu odpoved som teda necakala 😀 a este k tomu spravnu 😀
tak nic, radsej budem hadanky lustit ako vymyslat 😝

uci
3. feb 2010

ale klido by to mohol byt aj dazd 😉

kaczka
3. feb 2010

uci náhodou je skvělá..jen já mám teď trochu potrénovaný mozek ze školy...mám zkouškové 😉

emjee
3. feb 2010

dalsi narez:

Pred mnohými rokmi žil jeden kráľ, ktorý mal šesť synov. Kráľ za celý svoj život nahromadil množstvo peňazí, ktoré mal dômyselne ukryté na svojom hrade.
Na hrade bol určitý počet miestností (počet miestností bol samozrejme väčší ako nula). V každej miestnosti bol rovnaký počet drevených truhlíc. Počet truhlíc v jednej miestnosti sa rovnal počtu miestností na hrade. V každej truhlici bol rovnaký počet zlatých mincí. Počet mincí v truhlici sa rovnal počtu truhlíc v miestnosti.
Keď kráľ zomrel, podľa jeho závetu pripadla jedna truhlica mincí dvornému holičovi, ktorý sa dlhé roky poctivo staral o kráľovu bradu. Zvyšné mince si malo spravodlivo rozdeliť jeho šesť synov.

A teraz otázka pre vás:
Je možné kráľovo dedičstvo rozdeliť naozaj VŽDY spravodlivo (každý zo synov dostane rovnaký počet mincí)? Alebo existuje taký počet miestností / truhlíc / mincí, kedy nie je možné spravodlivé delenie?

jabber
3. feb 2010

Tak já už jdu a kdo uhádne, co jdu dělat, tak má u mě 3 bezvýznamné body 😎 😀

uci
3. feb 2010

jabber ide robit to, co o 10 minut pojde robit uci, ale nejde robit to, co o 11 minut bude robit ucina dcera, ale to co ucina dcera robi teraz, a zaroven plati, ze jabberina dcera to robi tiez pokial jabber nerobi nieco ine 😝 uhadla som? 😀

kaczka
3. feb 2010

37 místností a37 truhlíí v každí,když si jednu vezme holič zbude jich 1368 což dělá 228 pro každého

uci
3. feb 2010

takze aby som dodrzala zadanie jabberinej hadanky, tak teraz musim ist robit to co jabber a na krala sa pozriem zajtra - ak ho dovtedy nevyriesite 😉

kaczka
3. feb 2010

aha já blbě pochopila zadání,tak an krále mrknu zítra..jdu též chrnět

jabber
4. feb 2010

uci - body jsou tvoje 😎 🙂

jabber
4. feb 2010

Malý autobusový zájezd
Otakar mi dal radu, kde se dobře naobědváme. Byla to opravdu výborná restaurace, po obědě nám jako moučník podali borůvkový koláč. Neplatili jsme hotově, letos přišly v oblibu šeky. Náš šéf je gentleman, o naše výdaje se postaral. Cestou jsme viděli plakat ubohé malé děcko. Dali jsme mu bonbony a viděli jsme, jak hned mlsalo mezi doznívajícími vzlyky. Ale pak nás potkala i daleko horší věc. Náš řidič autobusu chytil do nohy nějaký virus a lkal a naříkal jako malý. Přítel lékař mu řekl: "Já ti tu slavnostně slibuji, že tě to za chvíli přejde." Dívala jsem se, jak mu koleno ošetřuje a jak obínadlo na koleno namotává. Náš šéf, coby vyhlášený rybář, měl opět velké štěstí - loni na výletě chytil velkou štiku, letos candáta. Výlet to byl bezvadný, pěkně jsme se pobavili, vtipkovalo se v autobusu a zpívalo celou cestu.

V předchozích řádcích je ukryto 12 názvů oper, jejichž autory jsou Dvořák, Smetana, Massenet, Puccini, Strauss, Verdi, Mozart a Foerster, najděte je.

krijin
4. feb 2010

salome, rusalka, aida, tosca, bohéma,libuše,jakobín,armida,dalibor,titus,eva,manon

emanka
4. feb 2010

Teda, krijin, ty si aká znalkyňa opier 😉

petruska77
4. feb 2010

krijin a nevygooglila si to nahodou? 😕

emanka
4. feb 2010

Inak, my tu môžeme niekoho chváliť, že aký macher je a on to kľudne môže vygoogliť 😲
Krijin, teraz nemyslím konkrétne teba, ale všeobecne 😎