Hádanka. Viete odpoveď?
Dostala som jednu hadanku a neviem ju vylustit, skuste mi napisat vas nazor:Hádanka
Naozaj existuje jasná odpoveď.
Čo je väčšie ako Boh?
Horšie ako diabol?
Chudobní to majú!
Šťastným to chýba!
A keď to budeš jesť, zomrieš!
Túto otázku dali v škôlke a na univerzite, 85% detí vedeli odpoveď hneď,
ale len 17% študentov.
no ja som sa dnes pýtala v PNS, či nemajú nejakú knižku s hádankami a 0 bodov...
Jedného dňa sa vám telefonicky ozve neznámy človek, ktorý sa predstaví ako obchodník s cennými papiermi.
"Dobrý deň, volám sa Jožko Cenný a mám pre vás ponuku. Neskladajte prosím, len si ma vypočujte."
Chcete položiť, no potom sa z nejakého dôvodu rozhodnete predsa len si ho vypočuť. Veď za to nič nedáte.
"Nechcem od vás žiadne peniaze. Ale hovorím vám, som uznávaný odborník na investovanie do akciových trhov. Skontrolujte si budúci týždeň hodnotu akcií spoločnosti Arkocom, a.s. Cena ich akcií určite porastie."
"OK," poviete si a na telefonát zabudnete.
No o týždeň zvoní telefón znova.
"Dobrý deň. Tak, ako? Vidíte, mal som pravdu. Arkocom išiel hore. Dnes mám pre vás ďalší tip. Pozrite si budúci týždeň akcie firmy Betastav, a.s. Ich hodnota pôjde dole. Ak máte ich akcie, radím vám ich predať."
Vám to teda nedá, skontrolujete Arkocom a naozaj, za posledný týždeň hodnota akcií stúpla. Ďalší týždeň už sami čakáte na výsledky. A znovu mal neznámy odborník na akciové trhy pravdu. Hodnota akcií Betastavu klesla.
Toto sa opakuje počas piatich týždňov a on má vždy pravdu. Keď zavolá šiesty krát, hovorí:
"Vidíte, päť krát som mal pravdu. Sami ste sa mohli presvedčiť, že sa v danej oblasti vyznám. Teraz mám pre vás super ponuku. Dajte mi 100 tisíc a ja ich budem investovať. O zisk sa podelíme."
Ponuka je pre vás lákavá. Už dávno ľutujete, že ste doteraz neinvestovali podľa rád neznámeho obchodníka. Zarobili by ste pekný balík.
Takže čo teraz? Pošlete mu tie prachy?
dalsia o prachoch: 😀
Na riešenie tejto úlohy budete potrebovať 4 rovnaké mince, napríklad 4 euromince.
Vašou úlohou je usporiadať tieto 4 mince tak, aby bol stred každej mince rovnako vzdialený od stredov ostatných mincí.
tak hentomu obchodníkovi prachy nedám...otázka neznie "prečo"
a mince dám na seba
jelikož nemám 100000, tak mu nic nedám 😝 😀
mince by bylo nejlepší umístit do vrcholů pravidelného trojbokého jehlanu, ale jak tu jednu donutit aby levitovala 😕 😕
pomeranca - nemusi levitovat, staci ked ju tam podrzis 😀 ano to je spravne riesenie
tak teda k prevej doplnam: Preco?
emjee: jo ahá, to mě nenapadlo 😀 😀 😀 No je vidět, že už je pozdě 🙂
Na stole sú tri muchy, keď jednu zabiješ, koľko ich tam zostane ?
Dokážete použiť všetkých 9 číslic - 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 a 9 - v ľubovoľnom poradí tak, aby vytvorili zlomok (hore čitateľ, dole menovateľ) s výslednou hodnotou 1/3 (jedna tretina)?
na stole ostane jedna mucha, ta zabita 😀
jé, tak tady to zcela nečekaně ožilo 🙂
Jožkovi Cennýmu nepošlu nic, protože je podle mě podvodník
no, zabavala som sa s tym tristvte hodinu:
5832/17496 alebo 5823/17469..dufam...
tak kterak to je, halooooooooooooooooo 😅
lilly dobre 😉
jabber a proc myslis, ze je podvodnik? nebo jinak: jak ten podvod probiha?
Nad tím jsem nepřemýšlela jak podvod probíhá, ale říkám si, že když je tak dobrej a všechno mu vychází, tak proč otravuje po telefonu lidi a škemrá o peníze, kterých musí mít podle mě spousty a může investovat svoje a s nikým se nedělit 😅
Nekupuje ty akcie těch podniků on sám? A neprodává? Těch 5 týdnů? Když je poptávka, cena vyleze a naopak...tím ukáže jak se v tom vyzná a pak shrábne peníze od nějakýho chudáka 😀
este chceme matematicke 🙂
najhorsie je, ze vacsinu som uz pocula (aj obchodnika), ale na riesenie si nespomeniem za ten svet... dojciaca dementnost..
ne matematické, chceme logické 😀 😀 😀
no urcite to prebieha ako nejaka pyramidova hra, ja mu dam tych 100 000 a pridem o ne, lebo Jozko to povedal aj nejakym dalsim ludom aby ich presvedcil - teda ze najblizsi tyzden skrachujem ja (zrejme osluvuje len nejakych akcionarov firiem) a potom aj ja budem musiet oslovit niekoho dalsieho, aby som tie prachy ziskal naspat...neviem ci som to popisala jasne, ale myslim, ze to bude ten princip pyramidovych hier, len to neviem opisat 😉
uci - ale on musí nějak zajistit, aby mu ty akcie co on řekne, lezly nahoru a dolů tak, je to dotyčnému nakukal 😅
jak to dotyčnému nakukal - jsem chtěla napsat 😀
no to bude nejako suvisiet s tym, ze tie akcie co povie ze padnu, tak to su uz ti osloveni ludia, ktori ked chcu ziskat svoje prachy naspat, tak musia zabezpecit aby im padli akcie, tak nejak som to myslela
nemam to premyslene do detailu ale smrdi mi z toho ten princip pyramidovych hier
Malému chlapci spadl do úzké hluboké roury pingpongový míček. Roura je jen o něco širší než míček a hluboká alespoň 30 cm. Tedy rukou jej vytáhnout nemůže. Co byste poradili tomuto chlapci, aby dostal zpět svůj míček nepoškozený?
Do Města mudrců přijde cizinec a praví:
"V tomto městě je alespoň jedna nevěrná žena. Kdo z vás zjistí, že je to ta jeho, ať ji následující noci zabije a pro výstrahu ostatním ji přinese na náměstí."
Každý z mudrců ví o ostatních ženách, jen o té své ne. Přesně za týden jsou na náměstí všechny nevěrné ženy.
Kolik jich je?
On jim zavolá a oznámí jim, ať prodávají ty a ty akcie, že půjdou dolů, lidi je začnou prodávat, čímž dolů opravdu jdou. Pak zavolá ať kupujou, že půjdou nahoru, čímž nahoru taky opravdu jdou - což by znamenalo, že ví kdo ty akcie má a komu volat - ale dál nějak nevím co s tím 😅 Takhle šachuje 5 týdnů a odkazuje se na to, já mu teda uvěřím, dám mu peníze, stejně jako x dalších lidí a on se zdejchne 😅
respektive jen u toho prodeje musí vědět kdo je má a kdo tedy má prodávat. Poptávku už může vytvořit uměle 😅
No ještě mě napadlo, že když vytvoří tu umělou poptávku, tak vlastně ví, komu volal a komu nakukal, že je má koupit a kdo je tedy zřejmě koupil.......no to už nějak moc fantazíruju 😀
Ty brďo, já jdu radši spát 😀

hadanky dosli? 😀