icon

Hádanka. Viete odpoveď?

lydunka11
23. jan 2010

Dostala som jednu hadanku a neviem ju vylustit, skuste mi napisat vas nazor:Hádanka

Naozaj existuje jasná odpoveď.

Čo je väčšie ako Boh?
Horšie ako diabol?
Chudobní to majú!
Šťastným to chýba!
A keď to budeš jesť, zomrieš!

Túto otázku dali v škôlke a na univerzite, 85% detí vedeli odpoveď hneď,
ale len 17% študentov.

uci
9. feb 2010

nech tam ten chlapcek nacura 😀 i ked neviem aky objem by bol schopny vycurat, tak ak by to nestacilo tak nech tam este doleje nejaku vodu, resp. vlastne neviem ci je ta rura v zemi? 🙄 ak nie, tak ju potom staci len nadvihnut, ci?

lilly21
9. feb 2010

vsetky

uci
9. feb 2010

lilly myslis vsechny - akoze vsechny zeny su nevernice? tak to sa nejako nechytam 😨 😀 ako si na to prisla?

uci
10. feb 2010

no nic, lilly uz asi isla spat a jabber zrejme tiez - takze mi to nikto nevysvetli a ja musim ist spat nevedoma a s vrtajucim cervikom v hlave 😀 neviem neviem ci takto vobec zaspim, tie nevernice mi nedaju pokoja 😀

lilly21
11. feb 2010

jj, ale bol to len vystrel naslepo..

emjee
11. feb 2010

riesenie:
Jozko Cenny obvola prvy tyzden napr. 100 ludi, polovicke povie, ze akcie pojdu hore a druhej polovicke, ze pojdu dole
dalsi tyzden uz vola len tym ludom, ktorym povedal to, co sa ozaj s akciami stalo a opat polovicke z nich predpovie vzostup a druhej polovicke pokles akcii. Takto chvilu pokracuje, az mu zostane len niekolko dokonale "oblbnutych" ludi a ked mu aspon jeden posle tych 100000,-, milemu Jozkovi sa vratia naklady na telefon a este aj pekne zarobi 😀

emjee
11. feb 2010

vedla seba v rade stoji sest poharov:
plny - prazdny - plny - prazdny - plny - prazdny
premiestnenim jedneho pohara dosiahnite to, aby stali plne pohare vedla seba a prazdne vedla seba

emjee
11. feb 2010

Sú dvaja muži a dve ženy. Spolu majú dva prezervatívy.

Vašou úlohou je vymyslieť, ako majú postupovať, aby mal každý muž styk s oboma ženami (každá žena s oboma mužmi) tak, aby sa nemohli jeden od druhého nijako nakaziť, čiže aby vždy prevádzali bezpečný sex.

nevesta
11. feb 2010

Predosledny prelejem do 2. 😀

emanka
11. feb 2010

emjee a musí to byť pohlavný styk? lebo ak to môže byť aj orálny, tak riešenie je jednoduché...

uci
11. feb 2010

emjee - jaaaj 😅 takze jozko to nie je ziadny zastanca pyramidovych hier, no ale dobre si to prespekuloval i ked myslim, ze na tom telefone by asi riadne zacvakal 😝
a to s tym sexom poznam, ale nebudem prezradzat, nech sa ostatni mozu trochu potrapit 😉

emjee
11. feb 2010

emanka ci pohlavny ci oralny - vzdy s prezervativom 😀

jabber
11. feb 2010

emjee - jo tak takhle nám to ten Jožínek vymyslel 😀
S tím sexem to taky znám, tak mlčím 😎 otázka je, jestli je tady ještě někdo kromě nás 😀

Tak jak je to s těma nevěrnýma manželkama, už to víte? Jsou tam všechny, jak píše lilly - ale kolik jich je a proč to tak je? 😉

lilly21
12. feb 2010

to su uz len detaily, to neries 😀

uci
12. feb 2010

no tie nevernice by aj mna zaujimali 😝 ale strasne sa mi nechce nad tym premyslat - asi sa vraciam spat do svojho materskodovolenkoveho stavu 😀 ale snad to bude len na chvilku, trochu vypnem a necham sa prekvapit odpovedou, tak rychlo sem s nou 😉

smary
12. feb 2010

jabber
všetky=1ks ? ak jeden z mudrcov zistí, že ani jedna z tých ostatných žien nie je nevernica (keďže status ostatných žien pozná), tak keďže platí, že v meste je aspoň jedna, musí to byť teda tá jeho...

uci
12. feb 2010

alebo takto, ze ziadna tam nebude, lebo kedze mudrc pozna status vsetkych ostatnych zien, to znamena, ze s kazdou musi spat cize vsetky su nevernice a tym padom si bude mysliet, ze ta jeho nie je a nezabije ju, hm?

smary
12. feb 2010

uci ale na základe čoho by si myslel,že tá jeho nevernica nie je?

jabber
12. feb 2010

takže řešení:
je jich 7

Kdyby byla jen 1 nevěrná, tak by její muž žádnou neznal, a tudíž by se hned dovtípil, že má-li být ve městě alespoň jedna, musí to být ta jeho. V noci by ji zabil a odnesl ji tam (tzn. objevila by se tam za 1 den). Kdyby byly dvě, tak by si každý z podváděných mužů myslel, že je jen jedna, a to ta, o které ví, oba by se tam šli první den podívat v očekávání, že ji tam uvidí mrtvou. Nikdo by tam ale nebyl, takže by pochopili, že ten druhý musel vědět ještě o někom! A tak dál. Takže v našem případě se tam šestý den půjde podívat všech sedm, žádná mrtvola tam ještě nebude a oni najednou pochopí a sedmou noc všichni zabijí tu svou.

jabber
12. feb 2010

Rozhodněte, bez použití výpočetní techniky nebo "ručního" odmocňování, zda číslo 12345678987654321 je či není druhou mocninou přirozeného čísla.
Jestli ano, kterého? Jestli ne, dokažte.

jabber
12. feb 2010

Adam a Bedřich bydlí ve stejném domě. Každé ráno chodí Adam i Bedřich na autobusovou zastávku. Jednou ráno Adam zaspal a vyšel z domu o pár minut později. Když byl v jedné desetině cesty na zastávku, všiml si, že Bedřich je už ve dvou pětinách cesty. Adam přidal do kroku. Když mu zbývala jen jedna čtvrtina celé cesty, jeho příteli zbývala jen šestina celé cesty.
Kolikrát šel Adam rychleji než Bedřich? Kdo dorazil na zastávku jako první?

jabber
12. feb 2010

a do třetice:

Na severu žijí různé tajemné bytosti, z nichž každá má svou charakteristiku a skrývá nějaký podklad.

1. Skřítkové jsou nezbední, rubín pochází ze Skotska.
2. Raráškové mají stříbro, elfové pocházejí z Norska.
3. Skotsko má trolly, šotkové mají zlato.
4. Elfové jsou škodolibí, Skotsko má zlé pohádkové bytosti.
5. Šotkové jsou odpudiví, raráškové pocházejí z Anglie.
6. Šotkové nejsou oškliví, ve Walesu nežijí nezbedné bytosti.
7. Irsko nemá diamanty a pátý poklad jsou smaragdy.

Sestavte obrázek bytostí a přiřaďte k nim jejich poklady.

jabber
12. feb 2010

jo a koukám, že jsem zapomněla uci potvrdit tu rouru - ano, je to tak, naleje tam třeba vodu 🙂

smary
12. feb 2010

aha, jasné, ja som si v tom zadaní nevšimla, že presne o týždeň sú tam tie nevernice zabité 😅 ja som to brala, že sa to udeje hneď za jednu noc 😅

a Adam ide 1,5x rychlejsie ako Bedrich, pridu na zastavku spolu?

smary
12. feb 2010

Škriatkovia-smaragd-Irsko-nezbední
Raráškovia-striebro-Anglicko-oškliví
Elfovia-diamant-Nórsko-škodolibí
Šotkovia-zlato-Wales-odpudiví
Trolovia-rubín-Škótsko-zlé bytosti

jabber
12. feb 2010

smary 🙂 oboje správně 😎 🙂

lilly21
12. feb 2010

12345678987654321
kedze konci na 1 - posledna cifra bude 1
...21 - posledne dvojcislie musi byt 11 (zo 121)
atd
11^2=121
111^2=12321
.
.
.
111 111 111 ^2 = 12345678987654321

jabber
13. feb 2010

lilly ano 🙂

Najděte trojciferná prvočísla aab, ccd a bbd, pro která platí následující rovnice:
aab + ccd = 1000
aab - ccd = bbd + 1
Kolik má úloha řešení?

lilly21
13. feb 2010

podla mna len 887,113,773 - mali by byt prvocisla, nie?

wodanka
13. feb 2010

emjee... riesenie na Tvoju hadanku nas s mm napadlo len jedno a to taketo:
prvy muz si nasadi oba prezervativy naraz a je s prvou zenou
potom vrchny prezervativ da dole a da ho tomu druhemu muzovi, ktory bude s prvou zenou
potom prvy muz bude s druhou zenou a potom prezervativ da druhemu muzovi a ten si ho navlecie na prezervativ, ktory uz pouzil s prvou zenou a bude mat sex s druhou zenou...
dufam, ze som to nenapisala moc nezrozumitelne 🙂