Hádanka. Viete odpoveď?
Dostala som jednu hadanku a neviem ju vylustit, skuste mi napisat vas nazor:Hádanka
Naozaj existuje jasná odpoveď.
Čo je väčšie ako Boh?
Horšie ako diabol?
Chudobní to majú!
Šťastným to chýba!
A keď to budeš jesť, zomrieš!
Túto otázku dali v škôlke a na univerzite, 85% detí vedeli odpoveď hneď,
ale len 17% študentov.
tak ze dve 4 litrove nalejem do 9 litrovej.budem tam mat 8 litrov.. a potom z te 8 litrovej odlejem polovicu 4 litrovej.. 8-2 = 6 .. moze byt? 😕
a nie je jednoduchšie naliať tam jednu 4-litrovú a ešte polovicu 4-litrovej? no teda neviem...
to ne, to bys mohla do tý devítky rovnou nalejt jednu čtyřku a ještě půlku čtyřky 😅
emanka 😀 ale tak to není 😀
třeba takto: naplním devítilitrovou - odleju 2xčtyři litry - zůstane mi tam litr
litr přeleju opět do čtyřlitrové, naplním znovu devítilitrovou a z ní doplním čtyřlitrovou třemi litrry = v devítilitrové mi zůstane ž litrů
jabber 😀 rovnakooo...
ne ž litrů, ale 6 litrů 😀
správně gtver 🙂
gtver, dobráá 🙂
aj mne vyslo 238 🙂
zmrzlinka, kde preboha? nejako sa nechytám, o čom hovoríš 🙂
ahojky
v krabici jsou dvě bílé a tři černé čepičky, na schodišti nad sebou sedí tři holky, každá dostala náhodně na hlavu jednu z čepiček, ale neví jakou, vidí jen, na holky, které má před sebou, ohlížet se nesmí. Zeptáme se horní, jakou má barvu na hlavě, ona, že neví, prostřední to samé... co odpoví ta spodní?
mavanka - cierna
mavanka 😕 to ma aj riesenie?? uf tazkeee 😝
jojo, má to řešení.... a emjee ho našla 🙂
chcete vediet ako? 😀
emjee!! ty si bosorka! 😀 😀 to ako???
😉 sikovnica si 😉
emjee, ještě to chvilku nech, zatím stačí, když víme, jaký je výsledek, to je dobrá nápověda 🙂
ta co sedi najvyssie:
- keby videla 2 biele ciapky, vie, ze ma ciernu, ale ona nevie, takze vidi jednu zo zostavajucich kombinacii: 2.biela - 3.cierna, 2.cierna - 3.biela alebo obidve cierne
ta co sedi v prostriedku je velmi mudra a uz vie, ake kombinacie moze ta najvyssie vidiet a tiez vidi, co ma ta najnizsie sediaca na hlave: ak by mala 3. bielu, tak 2. vie, ze ona sama ma ciernu; ale ona to nevie, pretoze 3. ma ciernu 😀
ale..netrapte ma.. tolko nad tym premyslam, az normalne citim ako mi chybaju dalsie zavity 😀
jaaaaj sorry, tak necitajte este 😀
mirko, vycházej z toho, že první odpovídá ta horní a ta vidí, co maj ostatní dvě na hlavě... a pak řekne, že neví... 🙂
chlapík príde na chatu v noci s tým, že vie, že na polici je petrolejka, v krbe nachystané drevo a v rohu pod oknom plynový sporák. čo zapáli ako prv, keď vie, že má len jednu zápalku?
tak a je to venku 😀
zápalku?
toto je jedna z tych hadaniek na ktoru dokazem prist len ked si to kreslim 😅
myslela som tie ciapky
zeby zapalku?
sak si kresli, aj ja si kreslim 😀

Máme k dispozici devítilitrovou a čtyřlitrovou sklenici. Jak s jejich pomocí odměříme šest litrů?