Hľadanie práce bez ukončeného stredoškolského vzdelania

17. nov 2019

Ahojte, ste tu niektoré mamičky ktoré, ste nedokončili strednú školu? Podarilo sa vám nájsť zamestnanie? Dúfala som, že si školu dokončím popri rodičovskom ale žiadna škola v meste mi to neumožnila. Teraz sa manžel somnou rozvádza a ja sa musím zamestnať aby som si mohla nájsť bývanie. Práca sa však veľmi ťažko hľadá lebo nemám školu.

mogaa
17. nov 2019

jedine výroba a tam je to zväčša na smeny....aj na predavačku je vo väčšine prípadov podmienka výučný list

kikazoe
17. nov 2019

ahoj, ak chceš, ozvi sa mi do správ.... robím v HR a pred nedávnom som toto riešila s kamoškou- možno ti troška budem vedieť poradiť a pomôcť

janinah
17. nov 2019

Školu treba za každú cenu,máš deti? aj dochádzať do školy sa dá,aj požičať na školné.Takto bez vzdelania v dnešnej dobee sa "dopracovať" ku dôchodku si neviem predstaviť ako ...si mladá,uč sa.Aj denné štúdium sa dá,po škole pracovať,brigádovať.Taký dokladač v tescu zrejme školu nepotrebuje,len zdravé ruky.

zuzu188
17. nov 2019

Ako že neumožnila? Ja som otehotnela v 3. ročníku na SŠ,školu som na rok prerušila a po roku som školu dokončila dennou formou,lebo inak sa nedalo. Maturovala som druhýkrát tehotná. Bolo to náročné,ale dalo sa to zvládnuť.

gabrielaaaa
17. nov 2019

Ja som si školu dokončila aj popri malom a to nemal ešte ani tri roky on do škôlky ja do školy a každý deň po obede vlakom pre neho hodinu čakať na vlak a potom domov upratať variť prať učiť sa je to o drzku ale dá sa to😊

petkasaurus
17. nov 2019

Ale teraz si skolu uz asi tazko dokonci, kedze sa rozvadza a pracu potrebuje teraz..

sara07
17. nov 2019

ešte skusit nájst formu večernej alebo dialkovej školy, niečo sa musí nájst

lula313
17. nov 2019

Podľa mna nastup do pokladne niekde, tam by nemali vyžadovať SŠ vzdelanie, alebo fabriky, či ako predavačka.a skolu si asi budeš musieť dorobiť časom, keď budeš mat zabezpečené základne podmienky(bývanie a strava pre teba a malého)

mpg
17. nov 2019

Pri predavačkách sa vyžaduje vzdelanie, poznám prípad, keď mladá žena s obchodnou akadémiou chcela dočasne robiť ako predavačku a neprijali ju, neskôr si zriadila vlastný obchod a je tam aj vedúcou predajne aj predavačkou.

caroline_
17. nov 2019

Ahoj, ja si momentálne dokončujem maturitu externe, chodím len na skusky. Jasné že sa práca dá nájsť, robila som už všeličo, a nikde odo mňa maturitné vysvedčenie nežiadali. Určite záleží aj z akého si mesta. Ja som pracovala ako vypomoc v kuchyni, čašníčka, potom ešte dávnejšie keď som mala čerstvých 18 som robila v jadrovej elektrárni technicko - administratívnu pracovníčku, len som zapisovala dochadzku a občas nejake tabuľky, potom vo výrobe a neskôr v potravinách ako predavacka a aj v butikoch. Teraz si školu robím aby som si mohla spraviť kurzy, takže ak budeš hľadať určite nájdeš.

modrykoniicek
17. nov 2019

Aj na predavačku v lepšom obchode ako sú potraviny vyžadovali maturitu a znalosť cudzieho jazyka keď som chodila na výšku.
Takže myslím, že už skoro všade vyžadujú maturitu okrem výroby.

sasi_timi
17. nov 2019

Ahoj. Ak chceš tak mi napíš a možno ti pomôžem.

w123
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
w123
17. nov 2019

ahoj ja mam maturitu a nikdy si ziaden zamestnavatel nepytal maturitny list, takze stacilo ze som to mala napisane v zivotopise, podla mna na predavacku si nikto nebude overovat ci mas maturitu, ale ked chces ist robit niekam do kancelarie alebo nieco co vyzaduje viac znalosti ( excel, word, jazyky atd. ) tak tam si podla mna budu chciet overit vzdelanie

vlasta1818
18. nov 2019

keď by si chcela ísť robiť niekam do veľkej firmy za pás, alebo robiť predavačku, tak nevidím v tom problém, ani ako čašníčka napríklad, ale do kancelárie a takáto práca, to by mohol byť problém

ljzozv
19. nov 2019

@w123 u nás aj na najnižšiu pozíciu si pýtajú doklad o vzdelaní. Toto určuje ďalšie smerovanie v zamestnaní. Môžu ísť na iné pozície časom, ale podmienkou je druh školy.
Určite by som nešla cestou klamstva a zavádzania v životopise.
Radšej si dorobiť tú školu