Hluční susedia, čo budia deti
Babeny, ako by ste riesili uvrieskanych permanentne spitych susedov byvajucich nad vami? Byvaju o poschodie vyssie a ci den, ci noc, robia neskutocny hluk. Upozornovali sme ich uz viackrat. Viem, ze po 22.00 je mozne volat policiu...ale co robit, ak to nie je v case nocneho kludu a deti cez den nemozu spat? Su dni, kedy napr. v sobotu rano vstanu a vadia sa a vrieskaju po sebe az do vecera. Uz je to neznesitelne...
@spravodliva ja viem, ze ste rohovy byt ... nemusis mi vsetko vypisovat ... ale ak je to naozaj taky ramus, tak si myslim, ze to musia pocut aj susedia oproti-alebo mate na kazdom poschodi jeden byt? ... takisto by to mohli pocut susedia nad nimi a mozno aj este vyssie ... tiez si myslim, ze som to napisala dost jasne, ale asi nie 😝
@winipega tak, ale toto je ine ... ak je to v noci, tak naozaj rusia nocny klud ... @spravodliva to ma predsa len trochu inak, lebo tam je to "len" cez den ... ked sa rusi nocny klud, tak sa daju zavolat policajti.
@zuzkaanicka vies co mi povedali?ze kvoli vetraku a obcasnemu dupotu sa nebudu obtazovat prist.takze je uplne jedno kedy to je,lebo pokial tu neni zurka,vyslovene vypeckovana hudba,alebo bitky tak policajti nepridu 😉 v bytovke si nepomozes.ja @spravodliva uplne chapem,pretoze mne ten ich ramus lezie na nervy,ked ide tela varit obed tak mam pocit ze prehadze kuchynu hore nohami najprv kym zacne a co mam robit ked mi tu spi dieta?ma policajti vysmeju.a presne toto jej ide na nervy,to sa tu snazi ona aj povedat,ze ked je ten hluk systematicky stale tak casom ti to zacne liezt riadne na nervy.ale to nepochopi ten co to nezazil.
@winipega ja mam len dotaz - tebe spi dieta. To snad neocakavas, ze vedla sused si ani obed kvoli tomu nenavari, ci? Pri vsetkej ucte - aj ja mam deti, aj mne spavali. Ani vo sne mi nenapadlo deptat susedov. Ak dieta zaspi tak ja mam osobnu skusenost, ze spi ako dudok, bez ohladu na prienik nejakych zvukov od susedov. Ved sa uz ludia spamatajte! Nemozu vsetci zacat naslapovat po spickach a prestat aj dychat v bytoch lebo VY MATE DIETA! Toto zazivame my, nehnevaj sa, ale naroky susedov kvoli spanku ich dietata znacne presiahli normal. Mam sa bat ist z prechadzky domov? Mam ako idiot sledovat hodinky a bat sa onej vytycenej hodinky cudzou zenskou? Pride Ti toto normalne? Najma ak tito cteni susedia nemali ziaden problem robit bengal do 22,00 hodiny kedy ich dieta dupalo ako zmyslov zbavene! Je kus rozdiel bezny denny ruch a kus rozdiel ak niewkto hecuje decko k dupaniu v neskorych vecernych hodinach ako pomstu susedom. Uroven primitiva. Zaujimave aki su ludia precitliveli na seba, svoje deticky. Ale pokial ide o inych tak im prekaza aj detsky smiech!
@winipega este k tym hrncom - mas dojem, ze sa vyrabaju plne tapacirovane kuchynske skrinky a solo na kazdy jeden hrniec? Lebo ja o takom nieco neviem a cize musim si plechove hrnce naskladat jeden do druheho do limitovaneho priestoru. A ano, aj mne zahrmocu. A teraz ako co? Mam zostat cela vydesena v kuchyni a klepat sa od stresu, ze nejaka suseda s nervami v kybli bude trepat, ze asi len tak z pleziru prehadzujem hrnce, ci? Plus mame kavovar, je hlucny. Mame odstavovac, je hlucny. Ak ma niekto vyhrady voci tymto zvukom, nech sa paci adresovat ich vyrobcom ci uz elektrospotrebicov alebo kuchynskych skriniek alebo vyrobcom hrncov - nech ich vyrabaju gumenne. Co povies? Alebo ste si vsetci mali priplatit za odzvucene byty. A to nieco stoji. Len to by niekto nemal mat ocakavania, ze vymakany byt, vybaveny roznymi odhlucovacimi systemami bude stat backoru. Ale uz som si zvykla, ze u nas ludia cakaju ferari za cenu trabanta! My sa odizolovat ideme, neviem sa dockat. Mam po krk teroru a sikany za bezne ruchy, ktore neviem velmi ovplyvnit. Detto nebudem ako neuroticky policajny pes neustale gezovat svoje deti a prisspievat im tak k neurozam lebo susedka chce klud pre svojho chrobacika, ktory vsak ked nehajinka tak dupe ako stado volov! Zaujimave! Jedno decko sa v bdelom stave moze prejavovat bez obmedzeni a ostatni nech drzia zobaky. A to kde sme? My mame tiez kupelne kadetade pod izbami. Co narobim. Keby som bola svina co sa koncentruje len na lomoz od susedov ako to robia oni voci nam tak si to za klobuk nedali uz davno! A asi je to velka chyba, ze som ich nezacala deptat ja ako prva! No zrejme mne az tak este nedrbe!
@zuzkaanicka kde oproti? oproti na chodbe je byt, ktorý s ich bytom nemá nič spoločné. Oddeľuje ich chodba, žiadna spoločná stena, nič! Tak čo majú počuť oproti??? Ja naozaj nechápem???
@zuzkaanicka áno, my máme chvála bohu už okolo 20:30 h kľud, to nemôžem povedať, že nie. U nás sa to začína skoro ráno až kým nepôjdu deti do školy a potom tak od 14 h. No a najhoršie je to samozrejme cez víkend a prázdniny... . Ale čo sa týka rušenia nočného kľudu, tak to NIE! Máme pokoj.
@spravodliva pozri, ak je to taky ramus, tak to snad pocut aj von na spolocnu chodbu a tym padom aj do dalsich bytov ... alebo to nie je az taky ramus?
@winipega presne, vystihla si napísať stručne to, čo sa mne nepodarilo. Áno, ide o o systematický hluk, ktorý trvá 7 rokov. No, keby sme mali mať nepokoj ešte aj po 22 h, no tak to si môžeš rovno hodiť. Naozaj, kto to nezažil, nemôže to posúdiť. A ja sa nesťažujem na to, že deti občas pobehnú atď... . Už som to rozpisovala, takže sa k tomu opäť vracať nebudem. Vidíš, ja napríklad vôbec nepočujem, keď som v kuchyni aby sa u susedov nad nami niečo dialo. Myslím buchot s hrncami a tak... . Ja nepočujem ani, že sú doma. Teraz robím nejakú prácu na PC, sem tam, pobehne maličká, ale úplne pohoda. Žiaden zvuk od nich. No zato ráno som už bola hore pred 6 h, lebo s takým rámusom vstávajú, že... . Ale prídu zo školy, a ja práve neviem, kedy sa učia, či sa nemajú čo učiť, možno všetko pochopia v škole, to ja neviem. Ale začne sa naháňačka, behanie, skákanie až kým nepôjdu spať. A je to každý deň!!! Mne by asi tie hrnce nevadili, je to v kuchyni a na tých miestach má každý kuchyňu, nespí sa tam ale varí a tak, a niekedy aj ja nechtiac buchnem s tým hrncom. Nechceš a buchneš. Ale možno to poniektorí robia zámerne. Nie každý je "normálny" a rámus doslova vytvára, lebo chce. No a s takými ľuďmi nepohneš!!!
@jabadaba ja úplne chápem, čo píšeš!!! Napríklad suseda nad našimi susedmi má jedno dieťa. Stále ju upozorňuje aby nebúchala, nebehala atď. Niekedy počúvne, niekedy nie ale to je predsa normálne. Ale náš sused povie pred deťmi, že tu sa bude behať, búchať a skákať stále. Tak o čom to je? Keby ozaj niekedy prišli a zazvonili, veď vidia, že deti sa naháňajú, skáču, tým pádom vytvárajú hluk, a 3 deti ho vytvoria v peknej sile, že prepáčte. Snažíme sa, ale... . Tak by som to brala úplne ináč! A vieš ako dokáže búchať on, keď pobehuje nad nimi dieťa? Opakujem jedno, nie 3!!! Vtedy tolerantný nie je. Ich deti, môžu. Čiže pre seba chce kľud, aby mu po hlave nikto neskákal, ale my sa nemôžeme ani ozvať. Ja nerobím žiadne prieky. Ako ak je kľud, som rada, že je!!! A nebudem ešte aj ja zámerne hlučná!!! Byť hlučným nie je problém.
@zuzkaanicka zuzkaanicka, no ty mi nedáš dýchať 🙂 . Máme byty tak, že jeden na jednej strane a druhý oproti asi po 1,5m. Medzi tým je chodba, výťah, schody. No keď si na chodbe, tak je ich počuť. Máme tu jedných susedov, 4 dospelí, tri psy, bývajú o 2 posch. vyššie ale na opačnej strane, tak ak som na chodbe a oni hulákajú, a to hulákajú stále, tak ich počujem. Ale ak už vojdem do svojho bytu, tak nie. A to naozaj hulákajú. Ale keď idem k susede, ktorá býva oproti nim, tak u nich v byte nie je počuť hluk od nich. Ako aj suseda oproti nám občas púšťa hudbu hlasnejšie, ale ja ju nepočujem u nás. Keby som stále pri ich dverách, tak áno. Ináč, ani s tými hlučnými susedmi si nikto nevie poradiť. Ani tí, čo bývajú pod a nad, a ani tí, s ktorými majú susediace steny, pretože už ide o vnútorný byt. A polícia tam bola vraj xkrát. Že oni tak rozprávajú... . Kto im čo urobí??? Susedia nad a pod sú z nich už na nervy. Ich slovník je nekomentovateľný! Tak toto mať, to je brutus!!!
@zuzkaanicka Ako, prečo by mali niečo riešiť susedia, ktorí bývajú oproti? Ja stále nechápem??? Tak buchot určite nie je počuť k susede, ak predsa skáču po našom plafóne!!! Tak ak ja by som teoreticky skákala, dupotala a ja neviem čo, tak to predsa nemôže počuť suseda oproti v byte ale suseda rovno pod nami. Ja už fakt nerozumiem... .
Je samozrejmé, že ak niekto vŕta, počuje to každý. Hluk sa šíri všetkými cestičkami. Ak vŕta niekto na 5 poschodí, no tak tí, čo bývajú najbližšie k tomu bytu, majú najväčší hluk. Ale aj ostatní majú hluk. Ale ak niekto skáče "mne po hlave" tak to nemôže počuť suseda oproti v byte!!!
@spravodliva neboj, ja Ti dam dychat, ved mi vobec nemusis odpovedat 😅 ... ja si len myslim (a Ty sa s tym vobec nemusis stotoznovat), ze sa asi az o taky velky ramus nejedna, akurat Ty ho vnimas velmi, lebo zrejme mas v byte ticho ... a mozno aj vela casu na sledovanie ... ja ked som doma, tak zvycajne mam tolko roboty, ze nestiham vnimat hluk z vedlajsej izby 😉 ... a uz mi vazne nemusis odpovedat 😅
@zuzkaanicka Ale v pohode, diskutujeme nie 🙂 Ale za jedno ti dám za pravdu, áno, u nás je veľmi veľké ticho, tak možno to vnímame intenzívnejšie. Napriek tomu, hluk je veľký... . Ja mám tiež stále veľa roboty, ale teraz robím niečo, čo musím ešte stihnúť, no a pracovňa je na mieste, rovno pod detskou izbou. Teraz mám kľud. Až o chvíľu sa to začne 🙂 . Ale oni behajú po celom byte, takže... . Samozrejme, ak vysávam, tak ten hluk od nich nevnímam 🙂 Už sa to začína... ☹ . Tak všetkým prajem pekný zbytok dňa, možno tu ešte dnes odbehnem... . 🙂
@zuzkaanicka Škoda, že si nezareagovala na to, čo som písala, že sused neznesie, ak mu pobehuje 1 dieťa nad hlavou ale na svoje nepripustí nič. To je to najhoršie!!!
@zuzkaanicka Píšeš, že keď si doma, tak zvyčajne máš toľko roboty, že nestíhaš vnímať hluk z vedľajšej izby. Možno tam žiaden nie je, a ak je, bývaš predsa v dome, takže nie je čo riešiť. Ak ti nevadí hluk vo vlastnom dome z vedľajšej izby, tak ti nevadí. V dome ti po hlave môžu maximálne skákať buď tvoje deti alebo vnúčence... . A ak by ti to prekážalo, tak ich upozorníš, ak nie, tak nie. Ale je to v rodinnom dome!!!
@spravodliva pozri, este sa vratim k tomu, ze Ty pises, ze tento hluk trva 7 rokov, ale napr. pred piatimi rokmi boli tie deti male, je dost mozne, ze uz vtedy si im tam chodila vyklopkavat a postupne si im zacala liezt na nervy (to teraz neber v zlom) a teraz to uz beru tak (ludia maju rozne myslienkove pochody a aj rozny stupen inteligencie), ze naschval zacnu este viac dupat ... netvrdim, ze si mozes za to sama, ale my nevieme ako to bolo ... navyse z Tvojich prispevkov vidno, ze sa na nich divas "z vrchu" ... pisala si, ze deti asi ani dostatok lasky nemaju, ze su mozno nie normalne a co ja viem co ... myslis, ze oni nevedia za tie roky, aky nazor mas Ty na nich? ... ja si proste myslim, ze problem je v komunikacii ... keby si ich brala ako normalnych a tak sa aj k nim spravala, mozno by to bolo lepsie ... mozno nie 😉
@spravodliva ja som byvala dlho v byte, v tomto dome byvame polroka, takze viem ako sa byva v bytovom dome 😉 ... a zazila som kadeco ... brala som to tak, ze byvam v byte, nie na samote ... jediny raz som bola paradne vytocena, ked som nemohla uspat dceru, lebo v jednom byte makala zbijacka alebo nejaky podobny instrument este po 21:00 😉
@spravodliva a s tymi vnucatami si ma pobavila 😅 ... tie este nemam a este na ne budem musiet asi dlho cakat 😅
@jabadaba nie neocakavam ze obed varit nebude,,,len ocakavam ze to bude robit v case obeda nie klepat rezne a ramusit z hrncami o 21,30...a k tomu spanku mojich deti ti mozem povedat,ze staršia už nema spanok ako dvojročná...neviem ake velke mas deti ty,ale spanok sa vekom meni vieš?to čo zniesla ako menšia tak teraz ju budí...a ešte som tu písala,že ja som týmto susedom NIKDY! nebola povedat NIC! beriem,že snad to prejde.len mi nehovor,že keby tebe pri ukladaní detí niekto trieskal dvermi tak že nám PUKNU doslova dvere na izbe,lebo blb nevie čo je klučka,a oni dvaja dupu doslova tak,že som zo začiatku myslela že trepú z niečim do steny,sto x tresknú do zárubne kde TY uspávaš svoje dieta,tahanie stoličiek alebo nabytku alebo čoho po dlažbe a to nie sem tam ale DENNE to začína okolo 20,30 a končí okolo 23.00!!!! Toto ti pride NORMALNE??? Sory ale mne to pride total ingnorantske,ked niekto nema ani paprče na to aby dvihol tu stolicu a netahal ju po celej kuchyni...a to som im v živote nebuchala nebola sa stažovať,nepovedala som im nič.riešim to predajom bytu.prosim ta nabuduce mi pis az ked toto zazijes ok 😉
@zuzkaanicka nevedela som, že si bývala v paneláku. Som to asi nepostrehla... . Áno, 7 rokov, vtedy boli deti malé, teraz sú už väčšie. Nevyklopávali sme im, ale áno, bola som ich upozorniť. Bez kriku, bez hnevu, bez hádky. V kľude! Ale oni to tak nevzali. Možno nás už ako sa hovorí majú v žilách... , tak ako my ich. Určite je to obojstranné. Tak vieš, že k nim neprechovávam sympatie ale to je tak všetko. Ja si myslím, že veľa vecí ohľadom dupotu, skákania atď, sa sa deje naschvál. Že v tom má prsty dospelý človek/otec/. Že ich v tom podporuje, čo sa bojíš, behaj, skáč, ešte viac, čo... . On je taký typ človeka! Ja a nikto iný. Nevedia aký mám na nich názor, aj keď som sa niekoľkokrát snažila s nim komunikovať. Chvíľu bol on kľudný a potom... . No nedá sa. Ale chcela by som sa s deťmi porozprávať. Kľudne by som ich k nám zavolala na čaj, keby som ich stretla, aby som pochopila, čo sa vlastne u nich deje... .Lenže neviem, čo by bolo potom ak by povedali, že som ich k nám volala... . Asi to nie je dobrý nápad... . Jedno je isté, na deti sa vôbec nehneváme. Cítim, že problém je niekde inde... . Tak zatiaľ toľko 🙂 Len taká perlička ale to tu nepatrí... . Nie sú iní, ak vyhadzujú vianočný stromček, ktorý je už úplne suchý, opadaný vo februári? Už sa blížil marec! Ja som mala to šťastie, stretnúť sa s nim minulého roku pri kontajneri. Stála som tam s otvorenou sánkou a nemo som pozerala, či vidím dobre. Pred 2 rokmi ich takto stretla suseda. Tak neviem, no... .
@zuzkaanicka 🙂 🙂 🙂
@jabadaba a ešte k tejto vete "Detto nebudem ako neuroticky policajny pes neustale gezovat svoje deti a prisspievat im tak k neurozam lebo susedka chce klud pre svojho chrobacika, ktory vsak ked nehajinka tak dupe ako stado volov! Zaujimave! Jedno decko sa v bdelom stave moze prejavovat bez obmedzeni a ostatni nech drzia zobaky. A to kde sme?"
ak to bolo myslene na mna,tak ta môžem uistiť,že moje deti nedupu ako stado volov,nemaju to nejako v potrebe nakolko staršia hned po ulohach ide von,pride a je unavena tak že si sadne k večeri pozrie rozpravku a ide do postele,a mladšiu nosím von doobeda min.na 1,5hod.a poobede cca.na 3 hodky.jasne že sa stane že prebehnu ale nie je to stále vkuse...a o 20.00 uz lezia v posteliach a vstavaju o pol 8 rano(ak ich ignoranti nezobudia o 6 rano dupotom a tahanim stoliciek).
ja ti len poviem ze nikdy som nebyvala v dome,vyse 30rokov zijem v panelakoch,toto je moj 3ti byt a mozem povedat,že to čo zazivam tu som nezazila nikde.keby som mala predtym takuto zlu skusenost tak nekupujem tento byt ale rovno dom.sú ludia a sú ludia...a títo sa správajú ako keby tu boli sami,prišli z rod.domu a tak sa aj chovajú.vysavanie a tym padom posuvanie nabytku okolo 21,30-22.00 mi tiež nepride normalne.cez den to udajne nerobia preto lebo im spi dieta,to vstava okolo 19.00(vraj) tak začína všetko to čo ty a ja a milion ludi robime cez den,nie v čase ked človek očakava,že si po celom dni vylozi nohy a pozrie film.a ešte mi teda porad co mam mojej 9r dcere povedat ked kazdy vecer do tej 22,30 vylieza s postele preto že nemôže spať(kvoli tým ruchom co tu pisem)? nikdy ani slovom som ju na hluk neupozornovala,vzdy ked to zacne tak ja jej zacnem citat alebo pustim rozpravku z mobilu,len zial susedia ma prehlucia,hm?
@spravodliva to, ze som byvala v panelaku, to som sem uz pisala a zrejme aj adresovala Tebe 😉 ... co sa tyka stromceka, tak niektore deti proste chcu mat ten stromcek co najdlhsie, takze toto mna nejako nevzrusuje 😉 ... nakoniec, je to ich stromcek a v ich byte uschol ... fakt mam dojem, ze uz Ti na nich vadi aj to, co by si si ale vobec nemusela vsimat 😉 ... a s tym pozvanim deti ... urob si ako chces, ale dost pochybujem, ze by prisli ... a vazne si myslim, ze by si mozno aj Ty mala prehodnotit svoj postoj k nim-nehodnotit to, do coho Ta nic (ci rodicia maju dostatocne radi svoje deti a podobne), ved hadam mas svojich starosti dost a ten dupot by som riesila oficialnou cestou, staznost na spolocenstvo vlastnikov bytov-ak je opodstatnena, tak sa riesit musi, ak je to len preto, ze si zvyknuta na velke ticho, tak potom by bolo vhodnejsie kupit si dom na samote 😉
@winipega v tom case ako popisujes mi to normalne nepride, to je fakt. Po 20 tej hodine sa mi automaticky tlmime a stisujeme. Takze ano, potialto Ti dam za pravdu. Aj co sa rozsahu hluku a zvukov tyka. No a jasne, ze zas ja ako dospela nedupem ako slon, naslapujem normalne. Netrieskame do zarubni ani my. Ale napr. deti, zial bohu, na klucky este nedociahnu - to mladsie, obcas mu vyje a pekne zatvori a obcas pribuchne. V ramci dna samozrejme. Kedze od osmej najneskor spi. S mini vynimkami. Starsi sa snazi zatvarat normalne. Co tym chcem povedat je, ze nie vzdy vyjde bezhlucne zatvorenie dveri a nie je v tom ziaden zamer. Ak ti vasi susedia takto plieskaju noc co noc tak ano, asi by mi to zacalo prekazat.
@zuzkaanicka mne to nevadí, že vynášali stromček až vo februári. Aj do leta nech ho tam majú. Ja som to len tak pomimo dala, a vidím, že som to nemala robiť. Mne zas nepríde normálne mať do februára stromček. Aj my sme boli deti... . Čo, že dieťa chce? Ale k veci. Ja nehodnotím, či majú rodičia dostatočne radi svoje deti, ja som sa len vyjadrila, že mám ten pocit. A vyjadriť sa predsa môže každý. Ja viem aké kroky sa robia. Moja spolužiačka pracuje na obvodnom úrade, a práve to má na starosti. Sama má ten istý problém a nevie to vyriešiť!!! Ak by to bolo také jednoduché vyriešiť, tak by to mal každý, kto má problém vyriešené a nikto by tu tým pádom nevypisoval, lebo by nebolo o čom. Si odporuješ, pretože s hlukom do 22 h ako si aj písala, nikto nič nevyrieši a to viem aj ja. Môžeš dať milión sťažností kam chceš!!! Ja neviem, či dom na samote by si nemali kúpiť oni? 😉
@winipega nie na teba osobne, ja som tym mienila nasu susedu. To len na margo debaty, ze niekto ma naroky akurat tak na druhych, ale sam sa nesprava podla toho co ocakava od druhych. A toto mne namrpiklad desne prekaza a je to ista charakterova crta cloveka nazvana egoizmus, sebestrednost a pod.
@winipega tak vysavanie v takych hodinach ako pises....no skoda, ze nemozem nasim susedom dopriat tych vasich. Mozno by sa spamatali. Lebo vidis, su ludia, ktori Ta budu sikanovat cez den, ked je ruch normalny nakolko v byte sa zije, domacnost sa udrziava, popripade pride navsteva. Niekto proste absolutne nerozlisuje co si kedy moze narokovat a utoci lebo oni chcu mat v tom momente hrobove ticho. A keby slo o ramus skutocne otrasny, ze decka skacu zo stolov ci sa tu ruveme tycami a do toho hlasna hudba...nie. U nas to nie je a vidis kde sme. 😝 Za to pohoda lesna pred par dnami - zurka zacala vecer a trvala kym sme sa nesli popytat co a ako. A od vedla rany do podlahy od decka, ktore cez den nesmieme vyrusit zo spanocku. Ale tak o desiatej im prislo uplne normalne, ze to dupalo ako pretrhnute. Vidis - uroven niektorych je vskutku dych beruca. Ukrivdia Ti a ked sa naseries a nareves na nich, ze si iste veci vyprosujes tak namiesto sebareflexie zacnu robit zle ako take sproste svine. A nechci vediet v akej oblasti takyto "empaticki" ludia pracuju. Prislo by Ti mdlo.

@zuzkaanicka inak presne toto je u nas...spravkyna byva rovno pod nimi,pod tymi s ktorymi mam problem ja a vies co mi povedala ako riesenie?ze im to mam vratit ked im spi dieta....dobre ze?debata skoncena....im to vraj nevadi,nakolko ona ani jej muz do prace nechodia takze vraj im huci kazdy vecer telka do pol noci,ma tam 4dospele deti,takze ramus robia aj oni ale im to vraj nevadi....ostatni mi povedali,ano robia hluk,vadi nam to,ale ked sa maju ozvat na schodzi tak to zrazu az tak velmi nevadi...co na to povedat?ja mam tu smolu ze v ich okoli som jedina co mam male deti takze mi vadi uz nenormalne.teraz zacali dupat,a pustaju uz asi pol hodinu vetrak v kupelke,a my detsku vedla kupelne 😝 strasne ma to hneva a nepomoze mi nikto 🤐