Hluk od susedov a nevybúrené dieťa
Ahojte, mám problém so susedmi - Číňanmi. Majú malé dieťa (asi 2,5r.), ktoré keď sa preženie po byte, mám pocit, že prešlo stádo slonov. Bola som najskôr tolerantná, sama čakám dieťa. Viem, že potrebuje pohyb, ale trpezlivosť nám s mužom už prešla a chceme to riešiť.
Dohovor nepomohol, ani v pokoji, ani v hneve, ani v plači. Problém je, že pán nám vždy povie " a čo má robiť". Ale zároveň ho pokojne nechá premávať sa na niečom na kolieskach až do 22:00 hod. potom sa snažia byť ticho, ale počujem to dieťa koľko krát aj dlhšie ako behá, stále niečo padá.
Je jediný z ich komunity, čo vie po slovensky a evidentne si naštudoval, že do desiatej môžu aj tankom prechádzať po byte a nič nezmôžeme.
Nevadí mi plač, ani hlas, ale otrasy. Navyše si myslím, že 3r. deti asi zvyčajne aj majú už aj nejaký režim (neukameňujte ma teraz tí, čo ho nemáte) ale mne proste príde nenormálne byť celý deň v byte zavretý s nevybúreným dieťaťom a večer ho nechať vystrájať. (Totižto teraz to viem posúdiť, že väčšinu času sú s ním doma, asi kvôli jazykovej bariére.) Byt je žiaľ v ich vlastníctve. Ja sa snažím to cez deň znášať so slúchadlami v ušiach, ale večer mi už niekedy prasknú nervy. Som odhodlaná to riešiť. Len neviem kde začať...
My sme riesili podobny problem avsak na bytovke kde na chodbe boli po 4 byty a z kazdej strany podobny pripad ako pises..boli to neznesitelne 2 roky!z jednej strany stara hlucha pani co po veceroch do mikrofonu spievala chorvatske karaoke,nad nami nastrocny harant co do noci strielal na playstation,a zlaty klinec bol ked v byte vedla otvorili privat 2 pipky a vodili si tam zakaznikov a sexovali na balkone! Po tom co mi jedna z nich vnoci zvonila sfetovana a isla dvere rozkopat,tak sme sa rozhodli byt predat,bohuzial tam sa vnoci nedalo existovat,nepomohol ani spravca ani policajti.teraz byvame na dome,za susedov mame srbsku rodinu ktora je do noci na terase,deti 2 a 3 rocne do rana skriekaju vonku,psiska nonstop stekaju..mame male babatko a ja po nociach rozmyslam ci ich vypalim ako skodnu alebo ma zavru za ublizenie na zdravi ked susedko o 22hej startuje miesacku..
@jedencloviecik pojde do skolky, oni toho hojne vyuzivaju prave preto, ze nevie po slovensky. Musi ist do skolky, lebo potom musi ist do skoly. My sme prave mali vela deti z azie, rodicia ledva vetu a deti isli perfektne. Nie neboj, fakt pojde.
Inak my sme si presne pre toto dali kvalitnu podlahu. Ze ked raz budeme mat dieta, aby si mohlo aj pobehnut po byte a susedov podnami neslo rozdrapit. Ale nasi susedia maju bud eate tie starucke podlahy alebo najlacnejsiu laminatovku. Pocujeme, ako im vrzga lava horna strana postele, ked deti po 10 behaju (dovtedy relativne tolerujeme). Je to peklo, a je jedno ci chodia do skolky, lebo o 5 pridu domov a do 11 des. Nerozumiem, preco ludia nevedia byt tolerantni. A to ze ved je to dieta je vyhovorka a lenivost rodicov. Moj muz chodi fajcit dole kusok od domu, aby nevydymoval susedov. Vsetko sa da, len treba chciet no.
@jedencloviecik nad nami bývajú cigáni. Vopred podotýkam, že nie som rasista. Ale hukaju tak, že ich počujeme dnu a teraz ako je teplejšie, tak aj cez otvorené okná z vonku. Mame stereo. Cez stúpačky neskutočne počuť všetko. Oni po sebe hulakaju cez cely byt, tak počujeme všetko. Chodia domov o pol ôsmej, keď zaspáva malý. Ci je starší, tak sa udi na to ich zavyjanie. Tiež majú mau, kt. Dupe, že sa am okno otriasa. Už so bola aj za nimi, ale takým ľuďom je to jedno.
Ako vidím tie vaše príbehy tak som rada ze je to ,,len,, neskutočný dupot... a ten príbeh s tým domom ... no to by ma porazilo ked človek investuje do domu 180-200 000 a mal by toto vedľa
tak vies, ale ani dom nie je niekedy vyhra zvlast ak natrafis a suseda kutila, ktory je nonstop vonku a furt pili, kosi bucha kladivom. tiez to nie je med lizat
@aleshka_supermama Dnes som akurát myslela na to, či vadia aj tým, čo bývajú vedľa. Alebo nad nimi, lebo to neexistuje, že ich nepočujú...Ale, aj tak mi to nič nepomôže.
@lula313 Ja by som išla aj do toho odhlučnenia, ale neviem, či to nebudú len vyhodené peniaze. To dieťa znie cez tú podlahu ako keby malo 100kg. Je to otrasný zvuk. Hlavne takto večer to veľmi citlivo vnímam...Ja som chcela napísať oficiálnu sťažnosť, lebo som už zúfalá, návštevami u nich sa to len zhoršilo.
@simona92101 Oh :( to je na šľak trafenie, čo vie betónovať o 22:00 Hod?
@kittykat22 No uvidíme, ale večer je ako tornádo. Neviem koľko potrvá toto šialené obdobie.
@queen_mary Ja počujem, otváranie šúflíka, alebo skrine, alebo perináku, neviem čo to je. Ale vážne keď aj malá gulička padne, tak počuješ ten odraz..to skackanie. A to oproti behu je nič. To znie ako keď sa slony presúvajú k jazeru.
@jaja23 Je im to jedno. Nepomáha žiadny argument. Najviac ma dorazilo, keď sa ma spýtali, že koľko tu bývam (lebo oni akože dlhšie), lebo je to viacgeneračná domácnosť. Čo je podľa mňa úplne odveci argument. To už len na tom vidím, tú jednoduchosť. Ja inak tiež nie som rasista, ale po tejto skúsenosti by som si 100 x rozmyslela bývanie pri takejto rodine.
@timetotime Nech každý, kto má dobrého suseda je za neho vďačný.
Jaaaj toto poznám. Nad nami sú podnájomníci s 3 deťmi. Dupocu aj do 22 a to riadne a behajú po byte hádam non stop. Predtým tam boli kľudný ľudia, ale ono sa to mení každých 6 mesiacov. Už som si zvykla a moje deti tiež. Tiež mám deti a nepatria k tichym.
@jedencloviecik Svokra hovorila, že jej kamarátka sa na staré kolená presťahovala do menšieho bytu, ale v krajsej lokalite, že si užije starobu. A nad ňou si Rusi v byte urobili dielňu... vrtaju, brúsia, trieskaju celý boží deň, samozrejme do 22.00 a ona je úplne bezmocná. Dúfajme len, že decko sa im časom vybúri... nech mu kúpia tablet 😁
Kórejci, aj číňania majú taký benevolentný systém výchovy, dovolia malým deťom všetko, je to ich výchovný prístup, s tým nespravíš nič. Tak isto nespravíš nič s nejakými oficiálnymi sťažnosťami a pod., zákonne nemáš šancu uspieť a to si treba uvedomiť, váš vzťah so susedmi sa môže tým ešte zhoršiť. Ja by som na to ako krajné riešenie skúsila ísť inak - skamarátiť sa s nimi, ak máš pocit, že ich dieťa je celý deň zatvorené doma a v tom je problém /i keď osobne si to nemyslím, dieťa má energie nevyčerpateľne, nie je to pes, že vyvenčíš a je pokojný 😉/, tak ja by som napr. toho možno navrhla jeho mame, že ho vezmem von a pod., príp. aj s ňou. Možno by sa tým aj prelomili ľady a boli by kooperatívnejší a ústretovejší. Veď by ste sa už nejako dohovorili. Keby bolo treba aj koberec by som im asi zo zúfalstva kúpila😀. My sme bývali v byte, kde nad nami mali plávačku a každé ráno sa ich dieťa hralo púšťaním nejakých tvrdých guličiek na ňu. To bol masaker. Je tomu už viac rokov a ešte stále keď o tom píšem ten zvuk počujem 😅. Iných level mala kamarátka, ktorá mala psychicky chorého suseda, ktorý sa im vyhrážal zabitím, trieskal na dvere, vyhadzoval nábytok z okna, ona mala malé dieťatko ... a nespravili nič. Volali x krát políciu, tá mu len dohovorila, možno dala pokutu, pár krát ho zobrali sanitkou na 24, max. 48 hod. a to je všetko.
@kittykat22 never tomu, mnohí ich do škôlky nedávajú, aj keď nevedia jazyk, máme v susedstve tiež taký prípad, malý 6 rok., absolútne nevie slovensky a mama že veď ju v škole naučia 😂.
@nada89 dosť primitívne aj od teba.... Ale tak každý si rieši ako vie,ale robiť naschali sa podľa mňa neoplatí. A tešiť sa,že zobudia naschvál druhým "decko" no neviem.
@belasy_motylik ja mám práve inú skúsenosť. Deti dávajú do súkromných jasličiek a hneď ako to je možné do štátnej školky. Je dobre, že SR ide zaviesť povinné predškolské vzdelávanie. Dieťa ktoré nevie po slovensky ani ň, to musí mať v škole veľmi náročné. Chúďa dieťa, chúďa učiteľka a zvyšok triedy ktoré ide slimáčím krokom kôli somárikovi.
@maciatkolulu mne je jedno čo si kto o mne mysli, mna to nezaujíma a už vôbec nie otravny susedia, aj keď primitívne hlavne, že to hneď zabralo.. lepšie ako sa pretvarovať a vypisovať na koniku druhým aký mám problém..
@nada89 jaaaj,len pozor,aby niekto podobnej nátury neskúšal túto geniálny techniku aj na vás😉😉😉😉nenadarmo sa hovorí,že všetko zle sa vráti atď😂ja mám šťastie na inteligentných susedov a aj dosť tolerantnych,ale tiež sa hovorí,že dostávať len to,čo dávaš😉. A tešiť sa z toho,že si naschvál a nie raz zobudila susedom "decko",tešiť sa z toho a ešte sa s tým chváliť je primitivne. Veľa šťastia.
@maciatkolulu tak ako píšeš, všetko, zle sa raz vráti, keď sme sa odsťahovali, prišla im tam rodina s 3 deťmi.. Ale ja už susedov našťastie riešiť nemusím..a to mas stastie ze mas super susedov.. veľa šťastia aj tebe..
@basska_b Dúfam, že mu neslôr kúpia veru tabletík a playstation. Je to nepekné odo mňa. :( ale zúfalá som.
@belasy_motylik Tá žena žiaľ nevyzerá, že sa chce skamarátiť a nevie naozaj ani slovko po slovensky (ja viem po čínsky len ďakujem). Pozerám už izolácie...Ak by ste niekto mali pozitívnu skúsenosť s nejakou firmou, čo sa týka izolácie stropu, dajte mi prosím vedieť.
@jedencloviecik Ja sa čudujem, že sa s tabletom už nenarodilo 😂
@basska_b 😂😂😂Chodila som v minulosti na tai ji a raz majstrovi (útly šľachovitý Číňan) doniesli také dve gule (deti úspešných podniketeľov z Číny), ktoré celý tréning pozerali do tabletu, namiesto cvičenia.
@jedencloviecik mám ten istý problém. Ľudia čo tu píšu že to treba tolerovať lebo sú to deti sú absolútni ignoranti. Deti /nedeti treba sa vzájomne rešpektovať! Hlavne mňa hnevá že pracujem a matka/otec sedí na balkóne a fajčí a nechá si decká robiť čo chcú. Takže ja sa mám prispôsobiť keď si chcem po práci troška oddýchnuť a vôbec len tak si pozrieť TV alebo prečítať knihu?! Áno o desiatej prestanú a to mi je nanič platné keďže vstávam do práce o piatej?!

@jedencloviecik mamina robi správcu bytového domu, takze ti ušetrím papier a čas, pisat mu budeš zbytočne. Nemá ziadne právomoci, pretože on nie je mediátor na riesenie sporov medzi susedmi a ani policajt. A mesto s tým tiež čo má akože spravit, veď to nie je obecný byt. Musis sa s tým zmieriť, alebo si dajte odhlucnit strop. My mame odhlucnene podlahy liaporom a dcéra 14 mesačná je veľmi kludna, takze takéto problemy nemame, ale teda poznam jej rovesníkov a to je čistá katastrofa, čo tie deti robia a rodičia sú bezradní. Kamoska je takto s malým celé dni v detskom kutiku, lebo suseda pod nou jej robi zo života peklo a to kamoska sa naozaj snaží ho držať ako môže a nebyť doma, ale tiež sa nedá byt s dietatom furt niekde, hlavne keď je takéto pocasie a on má jednak 14 kil a je hrozne rýchly, ale keď ho chce udržať na posteli, tak reve a trieska si hlavu o zem😔. A potom sú aj deti, ktoré ti vecer nechcú spat. Uvidis, že tiež budeš chcet mat vecer už od dietata pokoj a určite ho nebudeš držať do desiatej hore, ale niektoré deti sú take, že aj 3 hodiny ich budeš uspavat a aj tak ti budú vyliezať z postele ako húsenice.
Skus sa s tým zmieriť a nechovat v sebe takéto negativne pocity, aby sa ti to nevrátilo na dietati, že bude rovnake.. keď porodis, aj tak má byt dieťa stále vonku, aby si posilovalo imunitu a je to jediný spôsob ako unavit novorodenca, ktorý sa nehybe a aj spat ti bude v kociku/nosici, takze budit by ti dieťa nemal, keď nebudeš doma..