Hnisavá rana na labe mačky

mirkava
24. máj 2023

Chodí k nám jedna mačka, je to skôr pouličný tulák. Je nám jej ľúto, dávame jej nazrat preto si zvykla k nám chodiť. Ma na lanbe dosť skaredu hnisavu ranu. Neviete mi poradiť co by som jej mohla na to dat? Existuje nejaký domáci recept co ba ranu pre zvieratá?

anjelicek26
24. máj 2023

Potrebuje antibiotika... zober ju k veterinarovi, keby mala majitela, uz by sa o to postaral :( Nie, ta suma nie je vysoka, pokial je to "len" rana, ktoru treba vycistit a davat mast.

mirkava
autor
24. máj 2023

@anjelicek26 dnes sa aj okotila, je mi jej ľúto. Neviem ako by sme ju zobrali. Nemáme prepravku na mačky a asi by teraz od malých ani nemohla ísť.
Tak len ci neexistuje nejaký prípravok na postrekanie rany alebo také niečo.

anjelicek26
24. máj 2023

@mirkava skus poslat veterinarke fotku, ze co s tym. Od malych ju veru zobrat teraz nemozes :( Mozno vam da rovno masticku a skusite jej to nejako doma vycistit a previazat. Lepsie ako nespravit nic myslim, to sa samo nezlepsi.

patus_2
24. máj 2023

@mirkava skús vyčistiť ranu napr. Betadine a sledovať. Ak to nieje nejak veľmi rozsiahle môžeš skúsiť namazat "čiernou masťou". Pravidelne aspoň 2x denne čistiť a ak by to neustupovalo, tak aspoň zavolať na vet, že máš mačku, ktorá sa nedá chytiť a priniesť, nech ti poradí ako ďalej.

zuzkaa1991
24. máj 2023

@mirkava dat med mne veterinarka povedala ze treba davat med to je pre nich ako antibiotika odvtedy davam nasmu kocúrovi poprípade ak mate.sprej prvej pomoci od Forever ale.aj od LR aj to dat ;) nas prišiel v sobotu rozdrapanym krvavým krkom🙈🙈...bud sa pobil alebo muz povedal ze moze aj potkan take spraviť
A nastriekala som mu sprej a na druhy den uz lepsie vyzeralo

mirkava
autor
24. máj 2023

@anjelicek26
@patus_2 ďakujem za rady 😊

mirkava
autor
24. máj 2023

@zuzkaa1991 super sprej prvej pomoci mame aj med, vyskusam

zuzkaa1991
24. máj 2023

@mirkava med kvalitny ;) hlavne

colsami
24. máj 2023

Ak je to hnisava rana, otvorena, starsia a do hlbsich vrstiev koze, nepomoze ziadny med, ale treba atb... Zbytocne budete babskymi receptami predlzovat trapenie. Ak je tam raz infekcia, potrebuje na to lieky. Najma ak je oslabena po porode. Takze takymito radami by som sa neriadila.

Ked ju nijako nemozete vziat, aspon si to odfotte, chodte k veterinarke a da vam na to potrebne lieky. Na taku vahu macky to vobec nevychadza draho a sirup alebo tabletky zvladnete doma,.. a jej pomozete....

kika900
24. máj 2023

odfot, zajdi na veterinu, ak je to rana a ma male, urcite rieste veta. moze umriet na sepsu. Atb treba.

kika900
24. máj 2023

sirup, tabletky, to zvladnete.

majkakvet
24. máj 2023

@mirkava ked je kusnuta potrebuje nutne atb. Prepravku si skuste pozicat a od malych moze odist na chvilu.

panonia
24. máj 2023

Ranu treba najskôr poriadne umyť, hlavne odstrániť hnis a potom použiť dezinfekčný myslim že Betadine roztok môžu aj zvierata. Môžeš jej to aj mačat v repiku.

jaja20
24. máj 2023

Kontaktuj nejaké OZ v okolí,radi ti pomôžu. Aspoň by teda mali 😉

mirkava
autor
26. máj 2023

Boli sme u veterinára. Dal ATB podľa fotky a vyplachovat s aloe alebo s harmancekom. Takže super dúfam že už sa začne hojit 😊